Keresés

Részletes keresés

bdkati Creative Commons License 2014.02.06 0 0 539

V.terán szerelőtől is lehet vásárolni elérhető áron. A NAUMANN-t ajánlom, mert nagyon strapabíró és alkatrészek, tartozékokat is kaphatsz még hozzá.

Előzmény: Judit2003 (536)
teva65 Creative Commons License 2014.02.06 0 0 538

Szia nem tudom hol laksz de a neten rákeresel a varrógép szervizre és ott találsz használt és új gépeket a szerelők szívesen felvilágosítanak.Bp Varrógép világ  Váci út 47/b Nagyon kedvesek és segítőkészek,jó szakemberek.Üdv Éva

Előzmény: Judit2003 (536)
teva65 Creative Commons License 2014.02.05 0 0 537

Sziasztok.

 

Varrógép szerelőt keresek aki ért az érintőképernyő javításához.

A gép üzemel csak a képernyő világítása nem.

Husqvarna Desinger I varró-hímzőgép.

Valaki valamit tud írjon előreis  köszönöm.Éva.

Judit2003 Creative Commons License 2014.02.04 0 0 536

Sziasztok,

 

a segítségeteket szeretném kérni. Szeretnék venni egy varrógépet csak hobby varrásra, javításra. Nem kell. hogy sokfajta öltést tudjon, csak az alapokat. (egyenes , cikk-cakk, gomblyuk , overlock..) Fontos lenne , hogy fémalkatrészes legyen. Az Aldi-s AEG-t nem ismeri valaki? Jó lenne, ha vékony és vastagabb anyagokat is probléma nélkül varrna. Köszönöm

csbandi48 Creative Commons License 2014.02.04 0 0 535

Üdv fórumtársak!

Ki tud segíteni?

A beteg neve Famula elektronic 4890!

Elektronikus hiba, néha egy pillanatra megindul, aztán semmi! Pedál vezeték bevizsgálva! Kinek van az elektronikáról rajza, esetleg valaki tud a hibajelenségből segíteni?

yanis61 Creative Commons License 2014.01.24 0 0 534

Sziasztok!

 

Finesse884 gépnek kellenének az olajozási pontjai. Sima műszerolaj, vagy más jobb anyag is van a kenésre? Üdv:

szódásbácsi Creative Commons License 2014.01.21 0 0 533

Kedves Nimrod50

Magát a forgó szerkezetet, amiben az orsó van, meg amin a hurokfogó is van nem szedtem szét, csak levettem a tengelyről, hogy ki tudjam mögüle pucolni a szmötyit. Éppen ezért furcsáltam, hogy amikor visszatettem a helyére, akkor az a kis hegyes nyúlvány, aminek el kéne kapnia a cérnát, (hurokfogó?) az túl messze van a tűtől, ha viszont egy lehelletnyit előrébb húztam a forgó szerkezetet a tengelyen, akkor a tű hegye beleakadt az orsótartó reteszelőjébe az alsó holtpont körüli állásnál.

Viszont: közben kiderült, hogy az egyik kuncsaftom a szomszéd faluban ért a gépekhez, a hétvégén meg is csinálta, és úgy adta vissza a megjavított gépet, hogy megjegyezte: látszik, hogy olyan valaki nyúlt bele, aki nem ért hozzá.

Most, míg ezt a választ gépelem közben megnéztem, hogy is kéne működnie és már verem is a fejem a falba.

Mikor a tesóm ideadta a gépet, az volt a baja, hogy valahol meg volt szorulva, nem mozdult, kézzel mocogtatva érezni lehetett,  hogy az alsó régióban van a szorulás, egy két dolgot leszedtem, kipuceváltam és megolajoztam a körforgó meghajtását és az anyagtovábbító mechanizmust. Majd összepakoltam, de arról nem volt tudomásom, hogy az orsónak állnia kell működés közben, én meg úgy pakoltam össze, hogy forgott a körforgóval együtt. (Most egy szakember bizonyára halálra röhögi magát.)

Valószínű, hogy a hurokfogó kicsit összegyógyult az orsótartónak a házával, ezért nem jöttem rá, hogy nem kell együtt forogniuk. Persze, ha lett volna a közelben egy hasonló varrógép, amit meg tudtam volna szemlélni, sok időt és fejvakarást megspóroltam volna magamnak.

Tehát ha legközelebb egy amatőr usernél hasonló probléma adódik, akkor a hiba elhárítása: hurokfogót jól megolajozni, hogy könnyen forogjon az orsó körül, az egész forgórészt kb. egy fél centivel előrébb húzni a tengelyen, azt a kampós vasdarabot a forgó előtt meg úgy beállítani, hogy álló helyzetben tartsa az orsót.

nimrod50 Creative Commons License 2014.01.19 0 0 532

Üdv Szódásbácsi!

Az általad leírtakból azt állapítottam meg, hogy te szétszedted a greifert, ( hurokfogót),

ami az öltésképzést végzi, és nem jól lett visszaállítva.

A hurokfogónak semmilyen körülmények közt nem szabad hozzáérnie a tűhöz! Sem visszafelé-forgatásnál, sem előre forgatásnál ( Tehát nem kell " fennie" a tűt)

Ha üti a greifer a tűt, elverődik a greifer hegye, ami szálszakadáshoz, öltéskimaradáshoz vezet.

Sajnos látatlanban nem tudok beállítási tanácsot adni, mert egy greifer-beállítás egy eléggé preciziós művelet, pláne cikk-cakk öltésre képes gépeknél.

Mindenesetre próbáld meg úgy beállítani a greifert, hogy a tűtől kb.egy-két tized mm.-re legyen.( Szabály: a tű távolsága a greifertől a mindenkori használatos cérna vastagsága

legyen) Tedd középállásba a tűrudat (tűt) és akkor állídsad a greifert a tű lukjához.

Hát ennyit tudok segíteni.

Üdv: Nimeod50

 

Előzmény: szódásbácsi (530)
misu741 Creative Commons License 2014.01.15 0 0 531

Sziasztok !

 

Van egy PRIVILEG 180/190 - es varró gépem a gondom az vele, hogy begyűri az alsó szálat. Azt olvastam a hurokfogón kell állitani, de sajna nem tudom hol állitsak.

 

Előre is köszönöm a választ.

szódásbácsi Creative Commons License 2014.01.14 0 0 530

Kedves nimrod50, vagy valaki, aki jártas a varrógépek beállításában!

Édesanyámnak van egy Textima 8014/35 ös (Naumann) varrógépe. Az alsó rész már tele volt megfilcesedett piszokkal, ezért kicsit szétszedtem, hogy megpucoljam. Talán tulságosan is. Az oké, hogy az anyagtovábbítót leszedtem, de sajnos levettem az orsótartó-forgató szerkezetet is a helyéről (nem tudom, mi a hivatalos neve).

Visszapakoltam, a pozícióját nagyjából sikerül is beállítanom, viszont néhány dolgot furcsának találok:

1.Olyan, mintha az orsó tokja kicsit kintebb állna a kelleténél, mert a tű lefelé haladva felfekszik rá. (Vagy ez azért van, hogy munka közben fenje, élezze a tűt?

2.Széles cikk-cakk öltés pozícióban a jobb oldali öltés megvarrásakor a felfelé haladó tű egy hallható kattanással válik el az orsó forgatójától, ha ekkor visszafelé forgatom, akkor meg is akad, mert a tű beleszúródik a tetejébe (vagyis az oldalába, ha úgy vesszük.) Olyan, mintha kicsit az egész szerkezetet jobbra kéne forgatni a tengelyen, hogy a tűnek legyen elég ideje felemelkedni, de nem lehet, mert a bal oldali öltéspozícióban a lefelé haladó tű már így is épp egy lehelletnyire halad el az a lemezke mellett, ami a hurokfogóval átellenes oldalon van.

3.Valamint, a legzavaróbb, hogy a hurokfogó kicsit mintha messze lenne a tűtől, vagy már ennyire meg van kopva? Elég nehezen kapja el a cérnát. Próbáltam az egész szerkezetet kicsit kintebb hozni a tengelyen, hogy közelebb legyen a tűhöz, de akkor meg a tű hegye teljesen beleakadt az orsótartó rögzítőkallantyújába.

(Természetesen a fentieket a kézikerék forgatása mellett tapasztaltam, nem hajtottam meg a motorral.)

Előre is kösz a segítséget.

Vork12 Creative Commons License 2014.01.11 0 0 529

Sziasztok!

segítségeteket kérem, hogy a ------   ROMITEX 14U4AD     ----------------- típusú varrógéphez hol találok leírást, használati utasítást, műszaki leírást?

 

köszönöm.

nimrod50 Creative Commons License 2014.01.07 0 0 528

Kedves Zsóka!

 

Írtam választ a e-mailjára, de visszajött, nem tudom megkapta-e.Kérem, hogy jelezze

az ismert e-mail címemre.

Üdv.:Nimrod50

Előzmény: Zsóka0815 (520)
Bodza Pál Creative Commons License 2014.01.06 0 0 527

Sziasztok!

 

Segítséget szeretnék kérni. Tavaly vettem egy Finesse-884 típúsú varrógépet. Nagyon meg vagyok vele elégedve, gyönyörően varrt - eddig. Most egy olyan hibát produkál, hogy a varrat felső része ránézésre szép, alul viszont hatalmas gombolyagba felhurkolja a felső szálat, ami kézzel ki is húzható a varratból. Emlékeim szerint azóta csinálja ezt, amióta  egy vastagabb bőrt próbáltam vele varrni vele, egy új bobinnal. Kipróbáltam már minden kombinációt az alsó és felső szálerősség állítással, de eredménytelenül, a hiba továbbra is fennáll. Megnéztem a mechanikáját, nem láttam rajta sérült fogaskereket, stb. Tudna valaki segíteni, hogy mi okozhatja ezt? Csak én csinálok rosszul valamit, vagy sikerült kinyírnom a gépemet és irány a szervíz? Előre is köszönöm a segítséget.

vpzozoII Creative Commons License 2013.12.29 0 0 526

Nézzétek meg youtubon singer 9960  quantum stylist,  sok videót találni róla igaz duplája mit feltüntettél de nekünk bevált.

Előzmény: spgabor (523)
Adams94 Creative Commons License 2013.12.27 0 0 525

Sziasztok!

 

Eladó a képen látható kitűnő állapotban lévő BROTHER PS 31 típusú (21 öltésmintás) varrógép tartozékokkal és a magyar nyelvű kezelési útmutatóval együtt. Budapesten átvehető illetve megtekinthető.

Irányára: 25 ezer Ft. 

érd.: iszegedi1@t-online.hu

 

tuningfoto Creative Commons License 2013.12.17 0 0 524

Szervusztok! Az 522-es hozzászólásban szereplő Finesse 884 -es varrógép elkelt! :)

spgabor Creative Commons License 2013.12.11 0 0 523

Sziasztok,

 

varrógép vásárlásban seretnék tanácsot kérni. Ajándékba lenne. A szempontok, amelyeket közül vállogattam:

- ár 40-50k

- fém belső szerkezet

- kötelező átvizsgálás nélküli minnél több gari

- overlock öltés

- jó szervízháttér, ha valami baja lenne

Otthoni hobbi célra lenne ahsználva. Nadrág felhajtás, függöny terítő szélének a beszegése. Rohában felbomló varrás javítása.

A témában teljesen laikus vagyok, így teljesen tanácstalan vagyok, hogy mit vegyek. Öt jelöltre sikerült leszűkíteni a kört:

- Singer 3221 (sok helyen olvastam/hallotam, hog már nem olyan megbízható mint régen volt)

- Elna SEW Green

- Elna SEW Fun (ez a két Elna számomra csak a külső kinézetében tér el egymástól, tévedek esetleg?)

- Janome 920 (sokan ajánlották, hogy nagyon jó, erős gép és mindent tud otthonra)

- Bernina Bernetta 55

- Bernina Bernetta 12

 

Sajnos egyik márkát sem ismerem, a Singert is csak azért, amiért mindenki.. :) Viszont tudásan annyira kicsi a különbség közöttük, hogy nem tudom, mindegy melyiket vegyem. Kicsit félek, hogy ha randomra választok, mellé nyúlok. Tudtok tanácsot adni ebben?

 

Előre is köszönöm!

 

Üdv:

spgabor

tuningfoto Creative Commons License 2013.12.11 0 0 522

Szervusztok! Eladó Finesse 884 -es varrógép. Keveset használt nagyon jó állapotban hordtáskával. 10.000,-

 

+36 20 2544 977

 

nimrod50 Creative Commons License 2013.12.10 0 0 521

 

 Üdv.

 Interloch vásárlásodhoz ha adhatok tanácsot: sokkal jobban jársz egy jó állapotban

lévő ipari géppel, mint egy új, és jóval drágább háztartási géppel!

Az ipari gépek nagy megterhelésre lettek gyártva, tiszta fém alkatrésszekkel, a háztartási gép tele van műanyaggal, gyakran törik, elhajlik stb.

Egy 50-60 %-os állapotban lévő ipari gép élettartama még mindég többszöröse az új

háztartásiénak.

Ha javasolhatnék márkákat , amik elég olcsók, és jó minőségüek: Rimoldi háromszálas,

( nem román!!!!) Singer, ( nem baj ha régebbi) Drágábbak, de 40-50 000 Ft.-ért kapni

Yamató, Brother tipusokat is. A legolcsóbbak a régebbi Textimák, háromszálast már 25-30000Ft-ért

lehet kapni, de hát ezt csak végső esetben ajánlom (Persze ki lehet fogni ebből a tipusból is jót, de ezeknél több a hibalehetőség)

remélem tudtam segíteni.

Üdvözlettel: Nimrod50

Előzmény: Zsóka0815 (520)
Zsóka0815 Creative Commons License 2013.11.28 0 0 520

Sziasztok!

Szeretnék venni egy interlock-ot, csak még azt nem tudom, hogy háztartási vagy ipari legyen. Igazából csak saját részre varráshoz, alakításhoz stb. kellene, de nézegettem és az ipari olcsóbb használtan, mint a háztartási interlock. Ha valaki tud esetleg ilyen gépet jó áron, megköszönném a segítségét!

Pahy Creative Commons License 2013.11.18 0 0 519

Sziasztok.

Egy kis segítségre lenne szükségem. Anyukámnak vettem karácsonyra egy Necchi 559 tipusú gépet. Használati útmutató nincs hozzá. Ha valakinek van és meg tudnánk oldani a fénymásolást - vagy szkennelést, hálás lennék érte. Varrónő lévén biztos rájön majd mindenre -de ha egy mód van rá - jobb ha le is van írva. Köszönöm előre is. Mail publikus. Tel: harminc4436nyolcnulla6.

SchAnti Creative Commons License 2013.11.03 0 0 518

Ha megvan még a gép, akkor érdekelne az ára.

Anti

harminc 223934nulla

Előzmény: Anbati (517)
Anbati Creative Commons License 2013.09.21 0 0 517

A kép lemaradt. :)

 

Anbati Creative Commons License 2013.09.21 0 0 516

Működő, jó állapotban lévő 8014/39-es program -automata háztartási varrógép eladó minden kellékkel. Évek óta nem használták, megkímélt, se időm,se türelmem sajnos varrni. :-( Szegeden mindig, esetlegesen (bizonyos időközökben) Budapesten is átvehető személyesen. 

 

 

Demo78 Creative Commons License 2013.08.31 0 0 515

Sziasztok!

 

Varrógép Tur 2 tipusú eladó,

Használt.A képen látható állapotban.Üzemképesen.

Ajándékba kaptam,de nincs rá szükségem.

Minden tartozékával.

Mérete és súlya miatt csak személyesen vehető át Dunakeszin.

Ára: 12000 Ft.

 

infekt007 Creative Commons License 2013.08.29 0 0 514

Sziasztok

Eladóvá vált tökéletes műszaki állapotban lévő varrógép !

Évekig szolgált meghibásodás nélkül,vastagabb anyagokat is gond nélkül viszi.
Hozzá  adom az összes gyári alkatrészeket,gyűszűt,befűzőt,tűt,fejeket, és esetleges kérésre ingyen sok sok cérnát,fonalat.
Tehát aki az új boldog tulajdonosa lesz ennek a megbízható gépnek egy komplett varrodát kap a pénzéért.
Természetesen személyesen ki lehet próbálni . Budapesten bárhol személyesen át tudom adni

Számom:0670 527 04 59

Bezsuzsa Creative Commons License 2013.08.28 0 0 513

Sziasztok,

 

beleszerettem egy Singer Heavy Duty-ba, amit a Tchibo árul. Az igazság az, hogy itt számomra a Tchibo név meggyőző, nagyon megbízható termékeket árulnak általában. Varrógépileg nem vagyok már képben, 20 éve nem varrtam.

 

Viszont kicsit körbeérdeklődtem és hamar kiderült, hogy a Singernek nincs már Magyarországon szervíze.

A Tchibo shop is csak cserével "tudott bíztatni", vagy pénz visszafizetésével, ha netán gond merülne fel késöbb.

 

A kérdésem: mennyire jó ez a kis gép a többihez képest, érdemes-e kockáztatnom?

 

Van valakinek tapasztalata vele?

 

Előre is köszönöm a válaszokat

 

Üdv

 

bezsu

 

Tinty Creative Commons License 2013.08.15 0 0 512

Üdv mindenkinek!

 

 Külföldre költözés miatt nehéz szívvel meg kell válnom Veritas Elektronic 4891 Varrógépemtől. Napi szinten használtam jó állapotban van tökéletes öltéssekkel 15000 Ft-ért szeretném eladni.Ami ezért a gépért nem összeg.Nagyon sok hasznát vettem 4 gyermekem mellett.

Ha valakit érdekel szívesen küldök róla képet.

E-mail címem:bnekovitimi@gmail.com

Tel:0630-8190292

 Üdv:Timi

suszitibi Creative Commons License 2013.08.13 0 0 511

Sziasztok! 

Következő lenne az én nagy problémám, hogy sikerül szereznem egy román lock-ot 4szálast (metalotechnika). 

De elakadtam a befűzésével. 

Valaki tudna nekem segíteni egy befűzési rajzzal?

Szeretek varrni, de eddig csak gyorsvarrót (siruba) használtam itthon, de most  a tréningekhez és a legins-hez ez sokkal jobb lenne, de most ez kifogott rajtam.

Elég lenne egy fotó is a befűzött gépről. :)

Chainer Creative Commons License 2013.08.06 0 0 510

Üdv a fórumnak! Tudna valaki tippet adni, hogy egy sok éve Hollandiában vásárolt Aladin nevű varrógéphez hol lehetne alkatrészt találni?

Nem lehet túl gyakori típus itthon, jó lenne megmenteni.

Ékszíjcserén kívül még nem kellett hozzá nyúlni pedig sokat használjuk. A mi hibánkból tört el benne egy alkatrész.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!