Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Kedves Fórumozó, olvasó! Kérjük, hogy személyes adataid védelme érdekében emailcímedet ne hozd nyilvánosságra a fórum topikokban. Címedet nyilvánossá teheted adatlapodon, ahol azok érik el, akiket érdekel. Kéréseiddel mindkettőtök érdekében lehetőleg közvetlen emailben fordulj beszélgetőtársadhoz. Szakmai társak és rajtuk keresztül kiegészítők keresése lehetséges. Kérjük, tartózkodjatok ebben a topicban a kettős felhasználású eszközök átadásának nyilvános közlésétől. Köszönjük!
"ez is olyaskepp fest, hogy ha nagyon akarnam meg tudnam gyozni, hogy egye a .22LR-t..."
A 4mm-es Korakat könnyebb lehetett volna erről meggyőzni. Annak egyben volt a dobja- és nem túl furfangos módon volt megoldva a teljesítménycsökkentés.
A 6 mm-eseket inkább a flobert töltényhez lehetett "optimalizálni" Floridában."
Nade nem oda buda, nem teccik emlekezni az 1998 elott legalisan forgalomba hozott 6mm-es Kora es Alfa modellekre....azert egy jo esztargalyosnak nem tartott tovabb 15percnel a feladat:-))
"ez is olyaskepp fest, hogy ha nagyon akarnam meg tudnam gyozni, hogy egye a .22LR-t..."
A 4mm-es Korakat könnyebb lehetett volna erről meggyőzni. Annak egyben volt a dobja- és nem túl furfangos módon volt megoldva a teljesítménycsökkentés.
A 6 mm-eseket inkább a flobert töltényhez lehetett "optimalizálni" Floridában.
Jaja, elkunyera, aztan bemeregetem :) Bar ha belgafoldon jatszadozom akkor nagy lesz a kisertes a felporzasra... (aztan legfejjebb feldagad a huvely popoja)
Jo, legfokepp csak az erdekelne, hogy mifele az a modell, amit betiltottak, es miert... ez is olyaskepp fest, hogy ha nagyon akarnam meg tudnam gyozni, hogy egye a .22LR-t...
"Maga a dob mint mondtam 2 reszes (mint a legpityuknal) Ami forogni tud becsukott allapotban az korulbelul olyan hosszu, mint egy 6mmflobi tolteny lovedekestol."
Orulok, hogy ezt igy elmagyaraztad nekem, mert isten bizony nem adtam el belole sok-sok darabot a regi jogszabaly idejen:-))
A "korulbelul" olyan hosszu meghatarozasbol meg mondhatom, hogy a 10-13 J is korulbelul 7,5, ha ugy nezzuk:-))
Valojaban meg siman erhet 2-8 evet.
En mondtam mar tobbszor, hogy mit tennek ha lenne flobertem, mar csak polgari engedetlensegbol is inkabb dunaba dobnam, semmint a mocsok BM-esek gazdagodjanak rajtam.
Maga a dob mint mondtam 2 reszes (mint a legpityuknal) Ami forogni tud becsukott allapotban az korulbelul olyan hosszu, mint egy 6mmflobi tolteny lovedekestol. tolcseressegre nem emlekszem, az szemet szurt volna. Viszont eme forogni is kepes dob-resz acel, es a csofar-dobresz hezag igen pindurnak tunik. Emlekezetbol meg nem mondom, hogy 9 vagy 12mm vastagsagu-e eme tarcsa...
A ficko 32 ezresert vette, egyet lott vele, de van eles fegyvere azota, ugyhogy ez csak fiokban figyel. viszont tudja, hogy engedelykoteles, de azt sem o sem en nem tudjuk, hogy ha MKH-hoz kerul, akkor flobikent engedelyezve visszakapja, vagy elveszik-e tole, mondvan ez tobbet tud mint hetesfel. (es akkor lesz egyeb problemje is)
Mondtam neki, hogy eladhatatlan, a fegyverboltos ahol vette hallani sem akar a visszavitelrol, de kidobni/o'ccsoert nekemadni meg nem akarja a piszok... pedig 1-2 ezrest azert adnek erte...
Maguk nemeben nagyon jo hobbi cellovo stukik valanak. Most verboten, eladhatatlan, ertektelen.
A kritikus, hogy a dob forgo reszenek hossza mennyi. Ha 12-14 mm, akkor CUMI (7,5J+), ha 9 mm-es kis tarcsa, akkor rendben van, azok legalisan kerultek 1998 utan is ujra forgalomba (2001-tol asszem).
Nemreg lattam egy flobert pityut, ki mit tud rola:
Cseh kora, 6mm, 2reszes dob, hosszu cso, kakas, elsutoszerkezet +dob vege (ami forog, es amiben a toltenyek vannak) acelnak tunik.
Lefujonyilasnak nyoma sincs, a dobon van egy kivagas, igy csak egy pozicioban csukhato be, de a dob 2 reszes, becsukott allapotban csak az acel segge forog. A cso viszont egesz eddig eler... Bele van utve, hogy 7,5J aztan kesz, de ranezesre sokkal tobbet kellene tudnia.... nem ez az a modell amit betiltottak, meg lealltak a gyartasaval?
A tulaj nem tudja mit kezdjen vele... de ha elviszi bevizsgaltatni lehet kiderul, hogy nem hetesfeles, es akkor cumi, nem???
Ismer valaki ilyen nevű nyílpuskát CROSSBOW TDR ???KB. 50cm asszem kínai gyártmány sajnos fénykép nincs róla.Erdemes ezt a fajtát megvenni vagy nem???Ki mit tud róla???
átraktam ide a gázpisztoly topikbol:V10 .22 KESERŰ ,,elöltöltősről,,:
Anno a kaliberben volt 1 cikk, abban az volt hogy a 2" csővel 10 centi, a 4" csővel pedig a fele, asszem 10 méteren. Szetm a légpusekok szórása jobb, de viszont gyneguszabbak, és csak 1 lövetű a többségük.
EZ igaz róla? 5cm a szórása 10m en?? verébkiller :-)) kezd ez is izgatni...
annak a bajkalnak mekkora/lehet a szórása? légpuseknél jobb?