Keresés

Részletes keresés

dicK Creative Commons License 2001.02.07 0 0 6
akkumulátor...
Stirling hűtés értelmére egész kellemes példa a 2nd-G termovíziós készülékek hűtése. Azok azzal mentek...
Törölt nick Creative Commons License 2001.01.19 0 0 5
Az egészet félreértettétek!

Az leírt gép demonstrációs célokat szolgál. Azt, hogy a tanteremben a diákoknak megmutassák, hogyan is működik. Ha árammal fűtik, nem megy tele füsttel az osztályterem.

A Stirling motor külső égésű motor. A lényege, hogy szinte bármilyen fűtőanyaggal üzemeltethető ( étolaj, alkohol, szén stb.) a fűtőtér kialakításától függően.

A cikket elolvasva ránéztem a naptárra, nem április eleje van e.

Előzmény: Riker (4)
Riker Creative Commons License 2001.01.19 0 0 4
stika:
Ugy erted, hogy peldaul egy kis benzinmotor termelne az elektromos aramot a Stirling-motornak?

Riker

Előzmény: stika (3)
stika Creative Commons License 2001.01.18 0 0 3
Mert az elektromos motort akumlátor hajtja, a trolibuszfélék családjától eltekintve. Az akumlátor nagyon nehéz, minden gyorsításhoz sok többletenergia szükséges a robbanómotorokhoz viszonyítva. Töltésükhöz végsősoron alacsony hatásfokkal előállított villamosenergia kell. Ha a Stirling motor fajlagos súlya kicsi, akkor lehet jövője az autózásban.
Előzmény: Riker (2)
Riker Creative Commons License 2001.01.17 0 0 2
Tudom, hogy akkor nem volt meg elektromos motor, de ugy irnak rola, hogy manapsag is hasznalni akarjak. De akkor sem ertem miert lenne jobb, mint az elektromos motor.

Riker

Előzmény: noidea (1)
noidea Creative Commons License 2001.01.17 0 0 1
Ne felejtsd el, hogy ha megnézed a cikket, a motort akkor találták fel, amikor még szó sem volt villanymotorról. A gőzgépnél meg jobb a hatásfoka.

Az meg rejtély, hogy tényleg továbbfejlesztették-e, és hogyan.

Pár éve volt egy cikk arról, hogy a japánok valami forróvizes gépkocsihajtással kísérleteztek, azóta arról is csend volt.

Előzmény: Riker (-)
Riker Creative Commons License 2001.01.16 0 0 0
Hali!
Elfelejtettem a linkeket:
Index cikk
Motor mukodesenek leirasa

Riker

Riker Creative Commons License 2001.01.16 0 0 topiknyitó
Sziasztok!
Most olvastam az Index cikket a Stirling-motorrol es utana is neztem. A mukodeset mar ertem, csak azt nem, hogy mi ertelem. Ugyanis a motorban futest kell alkalmazni, amire a legjobb az elektromos aram lenne (ha peldaul szemelygepkocsiban hasznalnank), de akkor is csak 30%-os hatasfoku az elektromos motor 80-90%-os hatasfokaval szemben. Velemeny?

Riker

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!