Köszönjük az elismerő szép szavakat a borítókkal kapcsolatban, reméljük, hogy ezek a vélemények lesznek többségben. Mindent el fogunk követni, hogy a jövőben is tartsuk ezt a minőséget. Ha az új könyvek hátsó oldalaira pillantotok, akkor láthatjátok, hogy a karácsonyra tervezett megjelenések is elég attraktívra sikerültek. Illetve bízunk benne, hogy ti is annak találjátok majd őket.
A paperback kérdése: egyelőre kénytelenek vagyunk mindenféle hülye anyagi okok miatt a paperbacknél maradni, de azt kell mondanom, a nyomda kifejezetten jó munkát végzett. A könyvek a borzasztó kemény, saját fejlesztésű igénybevételi tesztünk után is könyvek maradtak.
Anita Blake kérdése: Jó híreim vannak a vámpírrajongóknak. A második rész (A nevető holttest) már két hete kijött a nyomdából, úgyhogy jövő hét elejére biztosan ott lesz a boltokban.
köszönöm az infót, ma sikerült megvennem.. de aztán jött a második csapás, aszongyák a könyv végén, hogy az Anita Blake-nek is kijött már a második része.. azt látta már valaki?
(tudom hogy messze nem egy kategória, sőt, egy lapon se lehet említeni, de gondoltam megkérdezem :-) )
jah, Agave, ha mégeccer jössz.. bárki(k) is a borító tervezőtök nem lehet(nek) eléggé megfizetve, ezek a könyvek gyönyörűek, komolyan, az eddigi három, ami a kezembe került nagyon jól megkomponált borító, öröm ilyet látni, ki ne engedjétek a fickó(ka)t/hölgyet a kezetek közül!
csak kár, hogy paper back, mert félek, hamar tönkremegy..
Személyes megtámadtatás okán válaszolunk most itt gyorsan a Banks kapcsán felmerült kérdésre, aztán a hét második felében már remélhetőleg beindul a weboldalunk, ott bővebben is tudunk majd eszmét cserélni. Szóval Banks, illetve a Kultúra könyvek. Borzasztó egyszerű a válasz, hogy miért gondoltuk jó ötletnek a Játékmesterrel kezdeni. Először is a Kultúra könyvek nem alkotnak sorozatot abban az értelemben, hogy bármilyen időrendiség fontos lenne a regények olvasásakor. Másodszor pedig a Játékmester minden tekintetben felülmúlja az őt megelőző Consider Phlebas-t. Sokkal de sokkal jobb könyv, na. Úgyhogy azt gondoltuk, ismerjék meg a magyar SF rajongók ezt a valóban elképesztő tehetséggel megáldott szerzőt az egyik legjobb, és egyik legjellemzőbb könyve kapcsán. Egyébként pedig tényleg ellene vagyunk a sorozatok össze-vissza való megjelentetésének, de azt reméljük, ezzel a döntésünkkel pont a magyar olvasóknak kedvezünk. Szeressétek meg Bankset egy igazán kiváló könyve alapján. Ha szerintetek rosszul döntöttünk, küldjétek ránk a porlasztó drónt, vagy valami ahhoz hasonlót.
Köszönjük az eddigi érdeklődéseteket, hamarosan találkozunk a weboldalunkon.
Agave interjúból: "...És ami nagyon fontos: nálunk az elkezdett sorozatok minden darabja az eredeti művek születési sorrendjében lát napvilágot."
Úgy látszik ez a Játékmesterre már nem vonatkozott.
Konkrétan a WestEndben vettem meg. (Második szint, "utcai" árus. Volt ott vagy harminc kötet.) A Magyar Könyvklub terjeszti.
---
Ketchikan: ez még lemaradt az előbb: Iain M Banks Bibliográfia. Amúgy szerintem ezt te is tudod, tekintve, hogy olvastam a könyv belső oldalán az ajánlódat... :-)))
KONKRÉTAN, hol lehet megvenni? naponta járok könyvesboltban, tegnap voltam olyanban is, ahol volt a Dick, meg a vámpíros könyv is, de ezt nem láttam, pedig már nagyon várom :-(
Most olvasom a Játékmestert. Jóó :) Az ember a fellegvárbant is olvastam (előtte hehe) Végül is ha jól megnézem a dolgot, nem szól igazán semmiről :) De kurta jól megcsinálta Dick a világot meg a karaktereket. P. K. Dick nagyon tudott valamit.
Az Agave kiadásában megjelent Iain M. Banks - A Játékmester című könyve.
Valószínűleg ugyanazokon a helyeken kapható, mint a kiadó előző remek kötete, Az ember a Fellegvárban. (Libri, Magyar Könyvklub) Üdv!
Sajnos még mindig csak a Hetedik Fiú kapható a Teremt? Alvin sorozatból (hát, a Készít? Alvin valóban kissé hülyén hangzott volna elismerem -- esetleg Alvin, a Készít??), a Rézb?r? Próféta még sehol, miközben kint már a Novemberben megjelen? Crystal City-re, a hatodikra feni a fogát a nép. Alvin mint HP klón LOL, m?veletlen népek, Orson Scott Cardról nem hallottak... Kint sok helyütt kötelez? olvasmány a Végjáték (Ender's Game) no nem csoda, annál jobb könyvet se vetettek még papírra.
Idézem ColdW hozzászólását egy másik fórumból (remélem nem haragszik meg érte):
"Sorry, de rossz hírt kell közölnöm Hyperion-ügyben. Idén nem tudom kiadni a tervezett folytatást. Ennek oka: anyagi jellegű. Az eddigi 2 x 2 köteten címenként kb. félmilliós mínuszban vagyok (ennyire rosszul fogyott a könyv), s jelenleg nem tudok betervezni újabb mínusz egy milcsit. Átcsúsztattam a jövő évi tervbe, remélve a legjobbakat... Sajnos, a pénz néha erősen felülbírálja a lehetőségeket, hiába a lelkesedés. Pedig én is roppant értékes műveknek tartom Simmons írásait, s amennyire tőlem telik, azon leszek, hogy megjelenjenek magyarul... de hát..."
Az Új Galaxis 1. szamat ajanlom.
Most jelent meg. Semmi kozom a szerzokhoz, de kivancsisagbol megrendeltem. Osszegezve nem csalodtam 600 Ft-ert. A kovetkezobe is szivesen beszallok.
pozitiv: hamar postaztak, olcso volt, es a
postakoltseget is viseltek (a foszerktol kell megrendelni!!). Az irasok jok, es van tudomanyos resz is. jok a rajzok is. a design egesz jo, de elegge ismeros :-)) (Galaktika forever)
negativ: teljesen ismeretlenek a szerzok, nemelyik iras nem kellett volna bele.