Mai fordítóprogramokkal ez már nem lehet akkora probléma...
Találkoztam olyannal is, hogy a magyar leírásból kispóroltak olyan dolgokat, ami pl. egy angolban benne volt, és probléma esetén igen hasznos tud lenni (pl. hibakódok, programozási leírások). Oké, mindez nem lakossági klíma kategóriában, de akkor is... Azon az árszinten pláne elvárnám, hogy ne pár oldalnak a fordításán spóroljanak
Anno nekem volt egy olyan WIFI cuccom (mondjuk az MESG router volt, de szrintem ez mindegy), hogy be lehetett rajta állítani, hogy x időnként induljon újra. Ezen én pl. beállítottam egy 24 órás újraindulást, mert előtte problémás volt néha és ez megoldotta a dolgot. Nem lehet esetleg a te routeredben is valami ilyesmi? És lehet, hogy más cucc nem érzékeny erre, a klímád meg igen?
Én más fajta WiFi használatit kaptam, abban nincs ilyenről szó. Ennek ellenére az applikacioban a készülékek firssitese nem hatja meg. Az meg, hogy kapcsoljam ki majd újra be kissé vicces, mert pont az lenne az érteleme az appnak, hogy bárhonnan elérjem. Nyilván, ha a helyszínen vagyok, nem érdekelne, ha lemegy offline-ba.
Van most pár dolog, amit majd kiprobalok, ha újra a helyszínen leszek.
"A különböző internetes környezetek miatt lehetséges, hogy a készülék állapot "offline"-t fog jelezni. Ebben az esetben, hzúza le és frissítse a készülék listát az alkalmazás-ban és győződjön meg róla, hogy a készülék állapota "online"-ra vált. Alternatívaként a felhasználó ki- majd újra bekapcsolhatja a légkondicinálót, így a készülék állapot néhány perc elteltével "online"-ra vált."
Köszönöm a tippeket, megprobalom kizárni, hol lehet a hiba. Jelerősseggel nem lehet gond, kb 5 méterre vannak egymástól, azonos szobában. Folyamatosan áram alatt minden, és pontosan 24 óra telik el, mire offline lesz a klíma. Áramszünet esetén amúgy simán újra csatlakozik, nem felejt semmit. Nekem úgy tűnik, mintha "alvó mód"-ba menne a klíma WiFi je. Amúgy az automatikus 8fokos temperalas működik továbbra is ugyanúgy, annak ellenére, hogy 2 napja offline a készülék.
Ebben az esetben az eszközön (klímán) hogy tudok fix IP-t beállítani? Az, hogy a routerben fixalom, az rendben van. Be lehet lépni valahogy a klíma menüjébe hálózati címen?
Technikailag lehetetlen, mert ha helyesen adod meg a fix IP címet akkor a DHCP által lefedett tartományon kívülit adsz meg neki (ha nem akarsz szívni ütközéssel).
Azt pedig a DHCP-ben nem tudod static leasre állítani, mivel a pool-on kívül esik.
A kettő közül valamelyiket választanod kell, együtt nem megy.
próbálj meg fix ip-t beállítani benne, azzal kizársz pár hibalehetőséget (és persze csinálsz újat). Célszerű megnézni a routerben milyen tartományban ad címet, és egy azon kívüli címet adj neki, úgy nem lesz ütközés.
Meghosszabbitottam a routerben a DHCP lejárati időt 48 órára, sajnos ennek ellenére az applikacioban, a router ujrainditasa után pontosan 24 órával a klíma offline lesz. (érdekes módon a router továbbra is aktív/online kliensként látja a klímát)
Szünetmentesre áttérésnél a 20sec--3 min. ajánlással találkoztam.Az áramszünetnek nem kellene problémát okoznia, de a gyakorlat --viszont igennel válaszol.
Nem lehet, hogy lejár a DHCP-s IP cím (egy csomó routernél alapból 24 óra a lejárati idő), és valamiért nem újítja meg a klímád? Nem megy el alvóba vagy valami ilyesmi? Meg kéne nézni a router és a klíma ezirányú beállításait is. Nem tudom, a klímánál applikációból mi mindent lehet állítani. De a routernél meg kéne próbálni pl. a DHCP lejáratát más értékre (hosszabbra) állítani és így megnézni. Én spec. minden ilyet az eszköz által engedett leghosszabb időre szoktam átállítani.
Sziasztok, Polar SDU klima 8 fokos temperalasra van állítva. 24 óra elteltével távolról viszont nem érem el a klímát az applikacioban , csak ha ujrainditom a routert.
Több okoskeszulek is van telepítve, egyiknél sincs hasonló hiba, így a routert kizarnám a hibalistabol. Esteleg van valakinek ötlete, hogy mitől lehet?