Én a Mipa termékeit használom, de más gyártók termékei is lehetnek ugyan olyan jók. Gondolj bele, ha egy réteg üvegkemény lenne, az a legkisebb horpadáskor lepattogna a felületről. Gyakran találkozom olyan horpadásokkal ahol a bevonat egyáltalán nem sérült. Persze. Kikenényedik. Ez a karcállóság lényege, de nem üveg kemény.
Ez csak arról szólt, hogy miért gondolhatja azt, hogy az epoxy üvegre keményedik. Mert van ilyen epoxy, meg van olyan epoxy és ha nem volt a kezében még olyan, csak ilyen akkor teljes hittel állítja amit tud róla.
Az epoxira azt mondta, hogy azért nem szereti, mert ahogy mozog a kasztni, hőtágul, berepedhet.
Vagy a mester mondta rosszul, vagy te értetted félre. Az epoxy egy gyanta alapú "rugalmas" anyag. Ami hötágulásra repedni szokott, az a túl vastagon felvitt kitt.
Biztos jól érti az epoxit? Az pont rugalmas, műanyag bevonat kvázi.. Nem tudom milyen alapú a mobihel alapozó, de vélhetően jó minőség, az a márka megbízható. Ettől függetlenül a maradék enyhe rozsdás részre alkalmas a brunox, mert az epoxi alapú, mehet rá bármi, nem dobja le. A washprimer ez esetben kérdéses, nem tudom az a mobihel hogyan reagálna rá. Esetleg megér egy próbát egy külön lemezen vagy ilyesmi. Vagy ahol vette, rákérdezni.
Régen úgy csináltuk, hogy homokolás után takarítás és csak ott használunk brunoxot ahol maradt berágódott rozsda. Ez gyors művelet, akár ecsettel is. Utána pedig epoxi 2 rétegben legalább.
Tudtommal úgy szokták, hogy a lehomokolt felületet egyből lefújják 2K epoxival, mert az vízzáró. Ezután jöhet a többi réteg, vagy a kaszni javítása ahol szükséges. Reméljük hozzászólnak nálam okosabbak is :)
Feltéve hogy Brunox rozsdaátalakítóról van szó én nem fújnám telibe. Egyrészt k... drága, másrészt minek oda, ahol nincs korrózió ?! A homokolás azért eléggé leszedi a régi rétegeket fémig.
2K epoxi lesz az alapozó ? A homokszórt felület elég érdes lesz ahhoz, hogy megkapaszkodjon rajta. Szerintem.
Ez vélhetően akril festék, szerintem a higító az inkább 5% lesz. Érdemes kérni a boltban hozzá mérőpoharat, azon sok esetben jelölve van a 2 komponens mellett a higítási arány is. Keverőpálcákon kevésbé.
Én az 1 napot arra értettem ha véletlenül nedvesség éri, mert 1x véletlenül lányos zavaromban nedvesen kezdtem el csiszolni, és utána több óra után se nagyon szerette egymást a gitt meg a filler.
És azért csináltam a szabadban, mert egyéb okok miatt nem volt más választásom, mert a fedett helyemben más volt 1 napig. Tudom, hogy az ilyeneket fedett helyen kell csinálni.
Tudom hogy 30 perc kb és csiszolható.
A színrendszerről kérdeztem volna a boltost, de hosszú volt a sor, ezért nem erőltettem, annyit mondott gyorsan, hogy ezeket a régi színeket nem igazán tudják 100%-ban kikevernimanapság.