Pörgős egy hétvégém van feltöltésileg, de sebaj! Régen nem sikerült villamosos képeket találnom a Bem rakpart Batyitól északra eső részéről, most majd csináhatok magamnak. Igaz, nem az Elvesz(t)ett sínekhez, de jobb is így :)
Még múlt héten kezdtem el egy dalt írni - ma folytatni akartam, de miután hatodszorra is elcrashelt a zeneszerkesztő, azt kell gondoljam, hogy az Univerzum nem akarja, hogy befejezzem. Vagy hogy lemixeljem legalább a membránrezgető csúcsokat. Pedig képzeletben a klipet is megcsináltam hozzá: egy vas és acél bolygón repülünk a felhőkarcolók fölött, amikor hirtelen üldözőbe vesznek a gonosz robotok, és menekülésként kénytelenek vagyunk zuhanásba átmenni, át a felhők közt... :)
az IC-k talán 94-ben jöttek be a 100-as vonalra, nem vagyok ebben biztos. Abban viszont igen, hogy előtte péntek/vasárnap a Budapest - Törökszentmiklós távot szinte mindig kinn az előtérben utaztam végig az említett hosszúságú vonatokon, az IC-k megjelenésével normalizálódott a helyzet.
A leghosszabb vonat, amivel itthon mentem, az talán 20 kocsis volt, nem fért be a peronok mellé és az egyetlen péntek délutáni vonat volt egy sztrájk alatt Cegléd felé.
Épp a világ megváltásáról (de lehet, hogy csak a P. Boxról) beszélgettünk Almár Ákos barátommal a "spotterdombon" - azaz a kelenföldi 14. és 15. vágány közti peronon - , amikor egy fura színű, öreg formájú, de modernül hideg (LED) fényekkel világító mozdony vontatta[...] Bővebben!Tovább »
hát akkor marad Kisújszállás, Karcag, Püspökladány... Amikor én arrafele rendszeres utas voltam, akkor már leginkább csak Debrecenből jártak MD-k, de talán Ladányból még halványan rémlik... ha nem is rendes motorvonat, de piros kocsi.
A sok síndöcögény után kell egy kis gumikerék, de azért ne menjünk messze a vágányoktól, mert a furcsán egzotikus gépjárművek se teszik :)
A Kalef átépítésén szorgoskodott ez a söprűs-locsolós(?) IFA is. A nyári balatoni vonatfotózások során megállapítottam, hogy[...] Bővebben!Tovább »
Nyilván nem, mert Debrecenben ez még a 2000-es évek közepéig megmaradt - de nem is Szolnok. Bensőségesebb hangulata volt, nem az a nagyüzemi, mint ennek a két helynek :)
Tényleg, régóta foglalkoztat: az hol lehetett a debreceni vonalon, ahol állandóan az a feeling volt, hogy megállunk, és jobbra is meg balra is MD-k állnak. '96-ban volt, és utólag kicsit meseszerűnek is tűnik.
Gondolom, nem Debrecenre gondolsz. Az a 90-es évek elején ilyen volt.
Az mikor volt? Őszintén szólva a kilencvenes évek első fele nekem kimaradt vonatozásilag, '95-96-ban meg már tutira IC-vel mentem Győrbe meg Debrecenbe.
Tényleg, régóta foglalkoztat: az hol lehetett a debreceni vonalon, ahol állandóan az a feeling volt, hogy megállunk, és jobbra is meg balra is MD-k állnak. '96-ban volt, és utólag kicsit meseszerűnek is tűnik.
Észre se vettem (dehogynem, hisz nekem kellett átméretezgetnem őket:), és felgyűlt kétszázvalahány kép, meg egy rakás videó, ideje volt oldalt csinálni belőle. Vicces, hogy az első "adásban" még a 23-as villamos végéről van szó, most úgy érzem, mintha az három évszazada lett volna...
Bár összességében Németország infrastrukturális fejlesztései meglehetősen lenyűgözőek tudnak lenni , a határidőkkel (és költségekkel) gyakran megcsúsznak. Leglátványosabb példája ennek az új berlini repülőtér , amit eredetileg 2007-ben akartak átadni, aztán végül csak[...] Bővebben!Tovább »
Őszintén szólva a Semmeringen igen. Nem tudom, hova tűnt az a nagy tehervonatos élet, amit régebben láttam, de néha másfél óra is eltelik úgy, hogy maximum egy 4020-as jön. Az "ablakosok" meg (a 4020-asokon kívül) mind Railjetek.
Régen hajnalban volt olyan debreceni gyorsvonat, ami csak ott állt meg, ahol az IC, nagyjából hozta is az IC menetidejét, mindezt felár nélkül. Na, ez a vonat sima postaBhv-ból volt kiállítva, talán még vezérlő is volt a végén. Én alapvetően izgága vagyok, de simán végigültem a Köki-Debrecen távot egy pisszenés nélkül azokban az ülésekben.
Amúgy ha belegondoltok, az első generációs IC-ülések nagyjából megegyeznek a posta-Bhv ülésekkel.
Bár legutóbbi dízelfüstös képmutogatásomban felbukkantak az újabban 418-asnak hívott M41-esek is, azért az elmúlt hónapok számomra inkább a Nohabról , Szergejről és a Ludmilláról szóltak. Persze mivel a "Csörgő" a (személyvonatokkal) leggyakrabban felbukkanó magyar[...] Bővebben!Tovább »