Keresés

Részletes keresés

q2 Creative Commons License 2005.01.05 0 0 610

Sziasztok,

Bocs, hogy belekotyogok a turaszervezesbe, de nem allom meg, hogy ne gratulaljak sts 555-nek! Fantasztikus beszamolokat irtal, elmeny volt olvasni!

Törölt nick Creative Commons License 2005.01.04 0 0 609
sztem is az előbbi. én pesti vagyok, de alkalmazkodom :-)
Előzmény: sts555 (607)
mabelle Creative Commons License 2005.01.04 0 0 608

hát ha engem kérdeztek, mostanii lelkiállapotomnak az első verzió jobban bejön:-))

Ugyan nem vagyok pesti, de alkalmazkodó tipus vagyok. ez rám is áll:-))))

udv

Előzmény: sts555 (607)
sts555 Creative Commons License 2005.01.04 0 0 607
Mikor és hol? Csendes, kellemes helyen, ahol talán még jól is főznek, vagy harsány, nyüzsgő, ámde a centrumban lévő hely? Ugyan nem vagyok pesti, de alkalmazkodó tipus vagyok.
Előzmény: Törölt nick (606)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.04 0 0 606
apropó, kirándulás: miletta topiktalival?
Előzmény: sts555 (603)
sts555 Creative Commons License 2005.01.04 0 0 605
Ok. Fejenként egy, vagy egy hat főnek?
Előzmény: mabelle (604)
mabelle Creative Commons License 2005.01.04 0 0 604
egye -fene , legyen strucctojás:-))
Előzmény: sts555 (603)
sts555 Creative Commons License 2005.01.04 0 0 603

Szóval akkor nem is lehet jókat kajálni? Malena-nak csak madáreleséget rendelünk, ok? :-)))))

Előzmény: mabelle (602)
mabelle Creative Commons License 2005.01.04 0 0 602

üdv mindenkinek

....vérszagra gyűlnek a cápák............:-)))

Előzmény: sts555 (599)
sts555 Creative Commons License 2005.01.04 0 0 601
Na tessék! Ez volt a legfontosabb dolog amit le tetszett szűrni, ugye? :-))
Előzmény: Törölt nick (600)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.04 0 0 600
és ahogy a beszámolódból látom, éhezni nem fogunk! :-))
Előzmény: sts555 (599)
sts555 Creative Commons License 2005.01.04 0 0 599
Látom most már szerveznem kell a tisztelt közönségnek egy kirándulást. A jó ár, és a tökéletes szervezés adott, csak egy jó brigád kell hozzá. Hisztisek kíméljenek.
Előzmény: Törölt nick (598)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.04 0 0 598

nem beszélve arról az édes SA accentről! :-)

szia, üdv itt. micsinálsz ott? és mikor tervezel menni SA-ba?

Előzmény: placebogirl (597)
placebogirl Creative Commons License 2005.01.04 0 0 597

Sziasztok!

Udv mindenkinek!

Regota vagyom Del-Afrikaba, de csak most olvastam vegig ezt a forumot mert az utazas anyagi feltetelei csak mostanra teremtodtek meg. Bar lehet hogy meg mindig kell varnom 1-2 evet, amig talaok egy jobaratot mert egyelore egyedul vagyok nagy tervemmel.

En par honapja az Egyesult Kiralysagban elek es itt rengeteg del-afrikaival talakoztam. Annyira kedvesek es pozitivak ezek az emberek...barcsak Magyarorszagon is ilyen lenne a  mentalitas.

openkplus Creative Commons License 2004.12.30 0 0 596
Nem eritette, innen elegge messze van, repulovel kicsit tobb mint Europa.
Előzmény: Törölt nick (595)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.29 0 0 595
open, SA keleti partját nem érintette a tsunami? mit tudsz? most volt egy megrázó news special a bbc-n...
Előzmény: openkplus (594)
openkplus Creative Commons License 2004.12.28 0 0 594
"Az alkoholok közül az élelmiszer boltokban kizárólag bort lehet kapni, azt is csak korlátozott időtartamban. Openkplus talán meg is tudja mondani ezeket az időkorlátokat."

Nos, bor kivételével alkoholt tényleg csak dedikált italboltban lehet venni, bort pedig bármelyik élelmiszerboltban lehet kapni. Egészen a legutóbbi időkig alkoholt nem lehett vásárolni vasárnap - csak étteremben - viszont ezt novemberben feloldották, azóta a borospultok és az italboltok is nyitva vannak.
Előzmény: sts555 (593)
sts555 Creative Commons License 2004.12.28 0 0 593
És íme elérkezett a harmadik napunk Afrikában. A reggeli ébredés után ismét fájdalmas emlékeztetőt kaptunk a tegnapi leégésről. Miután szembetalálkoztunk egymással a földszinti nappaliban, és galád módom jól kiröhögtük magunkat egymáson, reggeli után néztünk. Még élénken élt bennünk a tegnapi full english reggeli emléke, ezért valami könnyebb étek után néztünk. Rövid tanakodás után bepattantam a kocsiba, és leviharzottam a Pick&Pay-be. A bevásárló kocsi beszerzése után bevettem magam a helyi péksütemények és egyéb édes áruk garmadába. A kenyér beszerzése nem okozott nagy gondot, mivel találtam jóféle házi kenyeret, szezámos bundával a hátán. Fordultam volna el a pulttól, de ekkor megakadt a szemem a süteményes részlegen, ahonnan friss és kívánatos fánkok, és egyéb általam ismeretlen édességek integettek képzeletbeli karjaikkal felém. Mint a Csipet Csapat egyik epizódjában, ahol Qarg Lipi a gorgonzola sajtot megpillantva megbabonázva lebegett a kaja felé, jómagam is egy láthatatlan erő hatására illesztettem bevásárló kocsimat a pult mellé. Hogy ne részletezzem a történteket, jó néhány dobozka süti került a kosárba, bennük megannyi jósággal. A gyümölcsöt ugyan úgy készítik elő a tárlókban  mint Amerikában, ízlésesen, gusztusosan, csalogatóan. A sárgadinnyét például elfelezik, majd a kiszedett magok helyére friss pucolt epret helyeznek el, majd egy jéggel befedett, a halas pultokra elékeztető tárlóra helyezik. Ha a dinnyét nem is, de az epret nagyon komálom, ezért kénytelen is voltam mindjárt két dobozzal elhelyezni a megvásárolandó holmik között. Ennek elfogyasztásához természetesen nem a Julia Roberts filmben látott pezsgő dukál, hanem fincsi tejszínhab. Aki megbotránkozna az élvezetek ilyetén való halmozásán, előre is elnézést kérek. Zsírmentes Norbi meg úgysem olvassa.

Jöhet még több fajta gyümölcslé, tej, és húsáruk is. Az előző kettővel nem is volt gond, de a párizsi szerű szalámi megvásárlása a későbbiekben hibának bizonyult. Felebarátaim! Az itt kapható, párizsinak látszó tárgy nagyon rossz. Tízből tíz hentes nem ezt ajánlja. Vegyetek inkább a számtalan fajta finom frissen szeletelt sonkák közül.

Tovább haladva érdekes felfedezést teszek. Az alkoholok közül az élelmiszer boltokban kizárólag bort lehet kapni, azt is csak korlátozott időtartamban. Openkplus talán meg is tudja mondani ezeket az időkorlátokat. Minden mást kizárólag a liqour store-ban kaphattok meg. Helyes!! Ezt bevezethetnék nálunk is.

Nos a rövid, de tartalmas beszerzés után vágta vissza a szállásra, hiszen a többiek már éhes farkasokként keringtek a teraszon megterített, de még üresen álló asztal körül. Bekaptunk pár száz falatot, majd jó háziasszony módjára elpucoltuk a szennyest. Rövid felkészülés, és megbeszélés után elhatároztuk hogy beszerző portyára indulunk. Már régen kialakult az a szokás náluk hogy a ruházati beszerzések, rövidgatyák, és pólók készleteinek feltöltését célzó ténykedéseinket mindig az adott helyen végezzük el. Így tettünk most is, és behaladtunk a helyi mall-ba, hogy megkezdődhessen a nagy gatyavásár. Hogy a hölgyolvasók idegeit ne borzoljam tovább, röviden csak annyit hogy sikerült. Felszerelésünk ilyetén való felfrissítése után irány Kapstadt. Miután a városból eddig csak a Waterfront-ot ismertük, úgy gondoltuk ideje bebarangolni a belvárost. Meg is találtuk a helyi buszpályaudvart (rusztikus nevén: parasztelosztó),(nem én hívom így, ellentétben például sok fehérvári ismerősömmel) a Strand street mellett. Az itt található magas házakban számos parkolóház található, amiknek nem csak az őrzött jellege az igazán szimpatikus, hanem az hogy a kocsi árnyékban van! Mert odakint csak úgy tüzel a nap.

Innen indulva becsámborogtuk a teljes belvárost. A napi forgatagban elvegyülve kellemes sétával három-négy óra alatt megtehető a nagyja. Megcsodáltuk a Greenmarket Square-n található sokszínű piacot, ahol a koporsó szegtől, a babakelengyéig mindent árulnak. Hihetetlenül színes forgatag, amerre csak néz az ember.

Megnéztünk számos templomot, például a Groote Kerk-et, amely a hely legrégebbi ilyen épület a környéken. És képzeljétek, úgy jöttek ki az emberek onnan mint ha mise történt volna. J)))))

Hamar elröppent a délelőtt, és az erőnk is.

Miután a térdig lekopott lábainkon levonszoltuk magunkat a parkolóházba, hát hova is mehettünk volna felfrissülni és jóllakni? A Waterfrontra. Kinéztünk most egy másik, de legalább annyira étvágygerjesztő éttermet, a Tasca de Belém-et. Igazi portugál hangulat, és ételek, a színvonal a lehető legjobb. Ajánlom mindenkinek. Vacsora közben elhatároztuk hogy holnap, vagy holnap után el kell mennünk a Robben szigetre, ahol Mandela raboskodott. Egyrészt a történelmi áttekintés miatt, másrészt eszméletlenül jól néz ki az a gyorsjáratú katamarán, ami oda átvisz.

A kaja után be kellett térni számos üzletbe is, hisz a vásárlási téboly csak ma vette kezdetét, és bár gatya meg póló mát volt, csak kellene más is. Többünk kedvence a mai napig a Cape Union Mart, ahol nagyon jó minőségű, márkás holmik várnak a kalandvágyó vevőkre. Ez egy igazi kalandbolt. Van itt szafari ruha, hegymászó bakancs, hátizsák, gps készülék, és számos érdekes holmi. Itt sikerült vennem két nagyon jó inget, amit magamban csak oroszlánvadász ingnek hívok, ami fondorlatos szabásával, betoldásaival, a lehető legkényelmesebb viselet. A nejem evvel szemben utálja! A vasalása nem egy egyszerű dolog, darabonként legalább 20 percet vesz igénybe. Meg is mondta hogy ha még egy darabot merek venni, ki sem mossa többé. Így is mindig az ingek akasztóján az utolsó helyre teszi, hogy nehogy rávetemedjek. Persze hogy mindig megtalálom.

A laza napot követően már csak a hazaút volt előttünk, ami mindig kellemes hatással volt ránk, hisz a hegyen átvágva még megnézhettük a magasból az éjszakai fényárba borult várost. A házba ismét teljes rendre érkeztünk, hisz a „Rozi” (fekete bejárónőnk) mindent megtett hogy a ház a legszebb képét mutassa. Minden cuccot akkurátusan összeszedett és elrendezett, és bár a férfi felhasználók nagy része meglehetős igyekezettel próbálja akaratlanul is a leglehetetlenebb helyeken elhagyni a dolgait, most jó kezekben voltunk. A nappaliban üldögélve valakinek kipattant a szikra a fejéből, gyújtsunk be a kandallóba! Kint és bent egyaránt tök jó idő volt, ezért eleinte csak viccnek gondoltam a dolgot, de miután már ketten is ügyködtek eme nemes tevékenységen idejét láttam a fotelomat biztonságos távolságba húzni a kályhától. Na ezek az elvetemültek olyan jól befűtöttek, hogy kénytelenek voltunk kinyitni az ablakokat és ajtókat, hogy a kívülről érkező kellemesen hűvös tengeri szellő némiképp enyhítsen a herefonnyasztó forróságon.

A zuhanyt langyosra állítva, a tegnapi fájdalmas tapasztalatokra emlékezve tisztába tettük magunkat, majd fejest ugorva az ágyikóba jöhetett a szundi.           

openkplus Creative Commons License 2004.12.28 0 0 592
Előzmény: sts555 (578)
sts555 Creative Commons License 2004.12.28 0 0 591
Ott a válasz!
Előzmény: openkplus (590)
openkplus Creative Commons License 2004.12.28 0 0 590
Megkaptam, koszonom. Valaszoltam...
Előzmény: sts555 (580)
andD Creative Commons License 2004.12.28 0 0 589
Neki nagyon bejött Dél-Afrika és Kenya is, amit nem is csodálok, mert nagyon szép helyek.
Előzmény: sts555 (588)
sts555 Creative Commons License 2004.12.28 0 0 588
És a barátnődnek hogy tetszett Afrika?
Előzmény: andD (587)
andD Creative Commons License 2004.12.28 0 0 587
Pedig az pár nap alatt meg szokott érkezni a számlára.
Előzmény: sts555 (586)
sts555 Creative Commons License 2004.12.28 0 0 586
Képzeld, állítólag leadták utalásra a szélvédőm árát, de az félúton biztos leült valahol, és körülnézett, mert nem ért ide.
Előzmény: andD (585)
andD Creative Commons License 2004.12.28 0 0 585
Az most túl nagy falat nekem, nincs idöm olvasni...
Előzmény: sts555 (584)
sts555 Creative Commons License 2004.12.28 0 0 584
Na mi van hogy Te itt lógsz, és nem a szégyentáblán? :-))
Előzmény: andD (582)
sts555 Creative Commons License 2004.12.28 0 0 583
Így van, erre utaltam az imént.
Előzmény: nyman (581)
andD Creative Commons License 2004.12.28 0 0 582
Nyomjad csak, nagyon érdekes.
Előzmény: sts555 (579)
nyman Creative Commons License 2004.12.28 0 0 581
jo ez. A tablan meg csak annyi van, hogy a leg delnyugatibb, nem a legdelibb
Előzmény: sts555 (579)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!