Kedves kezdő kenyérsütők, mielőtt felteszitek a kérdést, hogy milyen gépet vegyetek vagy hogy milyen kenyeret süssetek elsőre, feltétlenül olvassátok el, kérlek, ezt a hozzászólást, ahol megkapjátok a legfontosabb infókat az elinduláshoz -úgymint gépleírásokat, tapasztalatokat és recepteket: http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=67615512&t=1001728
Ma egy viszonylag fiatal kisebbségi házaspár, és egy idősebb nő beszélgetett a buszmegállóban. Megszólták azokat az embereket, akik elmentek közmunkára, mert az nem pénz, és dolgozni is kell érte. Jobban jár, ha otthon marad, kap segélyt, meg csp-t. Esetleg alkalmi munkát vállal.
Így viszont nyerő vagyok...nem véletlenül írtam, hogy büdösebb csírákat csinálok, ugyanis imádom pl. a pálpusztait, ruszlit...egyebek;).
Pálpusztait csak lejárat-közelit veszek,- ezt még olcsóbban is megúszom, mert le szokták árazni- majd kint hagyom pár napra a konyhában, vagy nyáron napra teszem. Ilyenkor folyós lesz a belseje és pirítósra csurgatom-kenem. Van még egy rossz hírem...fokhagyma szeleteket(nem keveset) szoktam rászeletelni, hideg cukrozott tejet iszok mellé, nekem ez passzol hozzá. Igaz ilyenkor "kissé" kirekesztettnek érzem magam a családból, mintha kerülnének:o. De az idő múlása, a fogkefe használata és néhány szál petrezselyemzöld elrágása mindent megold:).
Aztán lehet, hogy a mustárcsíra kifog rajtam, majd beszámolok róla...vagy inkább ne? :).
Én meg elkapkodtam :-) ,de most már óvatos vagyok !Húúú az a szag álmomba se jöjjön elő áhhh!
Holnap futok hagymamagot beszerezni :-),meg zsázsát Etna után szabadon :-)
Az a ciki higy alig csírázik és én már eszegetem ....és finom .Gyerekeim meg meredt szemekkel hogy nekik is ezt fogom adni :-) hehheee.
A kenyérsütőm nekem egy száz éves hauser és még jól megy igaz már egy ideje elpakoltam mert kitúrta a kávéfőzőm a helyéről.
Annyi a legnagyobb baja hogy az üst már erszti a folyadékot a lapátnál...mondjuk én nagyon keveset sütöttem vele inkább csak dagasztottam most meg már azt se ,lenyomom kézzel :-)!És csak azért mert lusta vagyok előszedni a szekrény mélyéről.
...röhej, hogy ugyanazt a tésztát csináltam, amit eddig...és most megadta magát a kar...
Hát, a gépek már csak így működnek... eddig jó volt, innentől meg rossz. Legyen az mosógép, autó, vagy csak egy egyszerű villanykapcsoló.
Egyébként meg ezek a mindenttudó mixerek nem mindennapos dagasztásra lettek kitalálva. Olvasd csak el GPF egyik hozzászólását az enyém után, saját tapasztalatot ír le.
Persze, hogy nem vicces, nem is tettem mosolykát...viszont komolytalannak tartom, feleslegesen ad okot a másik "félnek" a beszólásokra.
Abban megegyezhetünk, hogy egyik kutya, másik eb. Komolytalan, egyben felesleges, mert a borsodi 80 ezer munkanélkülihez képest aránytalanul kevés az a 19 fő, amit egy másik képen számoltam. Ha a 80 ezerből legalább 40 ezer részt vett volna úgy, hogy megbénítják Keletet, majd amerre vonulnak mindent, akkor azt mondom, hogy majdnem ok. De akkor is megkérdeztem volna, hogy a másik 40 ezer hol volt?...Dolgozott azért nem ment el? Munkanélküliként? És ebben az a legszomorúbb, hogy akik szervezik(pártfüggetlenül igaz mindegyikre visszamenőlegesen '89-ig), azok használják fel saját politikai céljaikra azokat a szegény, szerencsétlen, megvezetett, legtöbbször iskolázatlan, hiszékeny embereket, akik egy szelet kenyérért képesek eladni anyjukat is, de még a lelküket is.
Te keresztüljártad a fél világot, biztos belefutottál 1-2 hasonlóba. Őszintén...így néz ki egy francia vagy egy spanyol demonstráció...19 emberes? Olyan egy vasutas sztrájk, hogy közben az emberek eljutnak a munkahelyükre?
Egyébként én csak azt akartam a két képpel kifejezni, hogy vajon, ebből a 80 ezer munkanélküliből hány tesz meg mindent a boldogulásáért úgy, hogy nem csak a sültgalambot lesi. Mert nagyon úgy néz ki hogy -amilyen irányba halad a világ-önellátásra kell berendezkednünk. és ez alól nem kivétel sem a paneles, sem a falusi kertes.
Egy transzparenst azért nagyon hiányoltam a képről, csinos hölgy tartja, felirat: MUNKÁT, KENYERET SÜTŐ GÉPET!
JÓL ZÁRÓDÓ FEDELŰT! :P :D
Bocs az offért, de talán nem is az, mert húsbavágó...ill. kenyérbe.
anyagfáradás egy 3 hónapos készüléknél?? elég hulladék módon rakták akkor össze:(
Szóval garis még,, úgyhogy kíváncsian várom én is a Tefal válaszát...gondolom, ki fogják cserélné a kart...legalábbis remélem:)....röhej, hogy ugyanazt a tésztát csináltam, amit eddig...és most megadta magát a kar...
Ezt hívják anyagfáradásnak, vagy mifenének... már nem garanciás? Majd írd meg, hogy mit válaszolt a Tefal, kíváncsi vagyok, ők hogyan értékelik az esetet!
na, végül is megrendeltem a clatronicot...remélem, hogy jó lesz....roppant érzékenyen érint, hogy a tálasnak a dagasztókarja eltört :(, azért írtam egyet a tefal-nak:)
Szerintetek az lehet, hogy valaki nem akarja, hogy kenyeret süssek??? Képzeljétek, a szokásos kenyérkét dagasztom be, mikor furcsa hangokat ad a tálas mixerkém (rövid időn belül a 3.) és egyszer csak reccs, és az egyik dagasztókar kettétört.............................semmit nem csináltam máshogy, ugyanazt a kenyértípust (a hozzávalóit) raktam a tálba, komolyan nem értem.............
Itt hezitálok hetek óta, hogy megvegyem-e a Clatronic KM 3414-et..............................az uram mondta, hogy vegyem, mert kell, én sajnálom a manit rá.............de most itt vagyok egy törött dagasztókarral..............áááááááááááááááááááááá
Tudom, hogy valakinek van egy hasonló clatronic. Szóval akinek van, az mennyi lisztet (+ a hozzávalókat) tud max. beletenni? Meg úgy egyáltalán, használat közben vélemény érdekelne.............
Szép kenyérsütős, csíráztatós napot kívánok Mindenkinek:)!
Benne vagyok a bizniszben :-)!!!!!!!!!!!!!!Én meg adok neked cserébe retket és príma jóóóóóóóóóóóóóóóóó büdös mustár magot .
Az első csíráztatásom kudarcba vagyis a wc-be fulladt :( !!!!!!!!!!!Még ilyen büdöset mint a mustármag csinált!Ölni lehetett vele!
Jól beleszagoltam és kiütött vagy 1 órára annyira erős orrfacsaróan rohadt szaga van(megfájdult a szagtól a fejem pedg nem vagyos fejfájós) Állítom elmehetne idegméregnek!
De ehhez hozzátartozik hogy előző nap a párom már leborította akkor a szobában(az ablakpárkányra menekítettem előzöleg mert nekem már gyanús volt....) lehetett versenyezni a bűzzel és a magokkal,még akkor megmenekült de tegnap végérvényesen az enyészeté lett!
Aztaaaaaa, de szépségesen gyönyörűséges kenyérkék, nyami-nyami:-)
Sajnos a felső fotó már nem annyira vicces, nagyon aggasztó számomra, hogy "illetékesék" összes (!!!!!!) hozzáfűznivalója az volt, hogy hát "eztetet" is az MSZP támogatja, ez is csak egy "pártrendezvény"... és nem az, hogy basszus ezeknek annyira tök igazuk van, mert x településen (de még x km-es körzetében sem) se munka, se kenyér.... levegővel meg aligha lakik jól a gyerek, s valóban nem ezt ígértük, minket is felháborít, hogy a terület országgyűlési képviselőjét a választások óta egyetlen egyszer sem látták ... stb.stb. :-(
Mi szeretjük a ruccolát, a broccolit, a zsázsát, a retket, a búzát ... de hát ízlések és pofonok. Ja és pl. a kínaisnál veszek olykor egy-egy adag mungóbabcsíra-salátát (vagy lehet boltban is kapni, kis üvegben árulják), ezt még nem csíráztattam otthon, mert pl. a kínaisnál nagyon finom salátalében van... nekünk az úgy komplett, de gondolom natúrban is jó lehet a mungóbabcsíra. A tönkölybúzától viszont egy kísérlet után totál elment az étvágyam, de nem tudom milyen lett volna, ha idő előtt nem vágom ki a kukába, talán majd egyszer ... brrrr, vagy inkább mégse:-)
A nagyobb magoknál egy zacsi felét csinálom meg egyszerre (vagy ha az egészet, akkor a két tál-készletembe elosztom, hogy legyen helye), a kicsiknél (pl. hagyma) lehet a teljes zacsit is.
Ez az evés-helyzet ismerős, a fiam kb. 4 évesen pl. másfél hónapon keresztül a hamburgeren kívül semmi mást (de szó szerint) nem volt hajlandó ebédelni, miután a közeli benzinkútnál anno megnyílt egy hambis-büfé:-) Persze ebben is volt valami hasznos, mert így szerette meg a karikára vágott, nyers vöröshagymát és a mustárt:-) S ez még mindig jobb volt, mint anno én, mert én pl. anyukám szerint, egy időben kizárólag csak kakaót akartam inni (reggel, délben és este is) :-)
A csíra kapcsán hátha rászoknak a szendvicsevésre a gyerkőceid, anno próbálkoztam a klasszikus trükkel is a fiamnál: szépségesen díszített (arc vagy állatka formájú), formázott, "kicsecsázott" szendvics, főzelék stb.stb., szóval ismerem a szitut:-)
Néztem is hogy az újságaban kiverte a szemem de a boltban nem találtam.............amatőr magos.
Kíváncsi leszek a mustárcsírára ,párat szétrágtam áztatás után hogy mire számíthatok háááááát majd kiderül.....csípős az illata is ahogy ázik és az íze is olyan mustáros :-).De én mindenre vevő vagyok .
Nem tudom milyen meggondolásból vettem a mustármagot ???A másik zacsi az retek mag.
A 200 garmmos zacsit 690 ft-ért vettem az aranyárú bioboltban a lehelen.(Bioorganik )
Egy kérdésem lenne még ETNa :-)
hogy mennyit lehet mekkora adagot csíráztatni egyszerre???Azt hiszem én most sokat áztattam be dobtam is ki belőle mert vastagon volt a tálkában,gondolom az úgy nem olyan jó.A gyerekeim percenként kérdezik jó -e már???Ők akik semmit nem esznek tipikus fényevők...
Pedig a Tescos újságban benne vannak a magok is, az Intersparban - nálunk, de szerintem országos szinten kiírták - már sajna nem forgalmazzák a magokat, régebben ott vettem és volt mindenféle, most már csak friss, kész csírákat lehet kapni náluk, egy kis dobozka, jó borsos áron. A Corában is láttam magot és dobozosat is (bár a friss csíra nem mindig "friss", gondolom ennyi pénzért nincs túl nagy érdeklődés és nem is rendelnek nagyon belőle, mert a szavatossága amúgy csak néhány nap).
Mustármagot még nem próbáltam, viszont - jelentem - a retket a fiam és barátnője sec-perc alatt elpusztította, a hagyma totál hagymaillatú volt, de nem volt annyira szép kinézetű, mint a zacsin lévő fotón, bár azért az is elfogyott:-) Kezdőknek a búzát ajánlom, ennek a magnak a csiráztatása gyors és biztos sikert jelent, ami ugye csak növeli az önbizalmat:-) Jó friss házi kenyérkével, szuper energetizáló reggeli, nyami-nyami:-)
Én is imádom a paradicsomot, pláne azt az "igazit", ami édes, sötét piros és kemény, ne ezt imádom magában is. Csak Neked súgom meg, hogy van egy - a családom által "furcsaságosnak" ítélt - módszerem, szép akkurátusan lehúzgálom a fogammal a héját és szépen meg is eszem, majd óvatosan harapok rajta egy pici "lyukat" és ezen keresztül jól kiszívom a belsejét, majd zsipsz-zsupsz megeszem a húsát is:-)) Halványlila gőzöm sincs, hogy ez mikor alakult ki, gyanítom, hogy valami nem túl érdekfeszítő tévéműsor előtt ülve, vagy csak úgy elmélázva Anyukáméknál az udvaron napozgatva... a lényeg, hogy ez a módszer csak az IGAZI, nyári napon érlelődött paradicsommal kivitelezhető:-)
Ma megyek éppen egy Herbatárba, majd megnézem mi a szitu csíráztatható magok, ill. paradicsomügyben. Mintha valamelyik újságban (talán Auchan vagy Tesco?) láttam volna, hogy mostanság lesz leárazva a csíráztatható mag .. megnéztem, 419Ft-ról 299-re lesz leárazva febr. 3-9. között a Tescoban. Csak szólok..
Te kis skorpiókirály, belegondoltam.... áááááá :-DDDDDDDD
No majd akkor visszafogom magam, nehogy bajuk essen szegény teknőcöknek:).
Köszönöm a hasznos infokat, meg azt is, ha körbeérdeklődsz egy kicsit!
Számomra az ehető növények közül a paradicsom a csúcs, ezért gondoltam, hogy a csírája még hasznosabb lehet.
Bár ezt a csíráztatós érdeklődést inkább a feleségem miatt járom körbe, a búzacsírás E-vitamint nem rakom túl mélyre, sosem lehet tudni mikor lesz rá szükség...na hallod, ebben a korban már!;) Gondolj bele, egy sötét sikátorban betámad két 30 éves szűz, mit kezdek akkor velük? -Várjatok, bekapok egy marék búzacsírát:).
A tökfesztiválos kenyér sütögetést idén is meghirdetem majd, bár eddig a jelentkezők száma erősen a nulla felé konvergál:)...de egy skorpió soha nem ad fel semmit!:)