Keresés

Részletes keresés

bayzee Creative Commons License 2001.05.28 0 0 53
ez a sudden strike felkeltette már az érdeklődésem. De én még mindíg azt mondom, hogy az élethűség még a grafikai szempontok mögött kullog az ítéletemben, és még mindíg a hangulat és a jácchatóság az első, így a starcraftot nehéz lekörözni.
ZR Creative Commons License 2001.05.28 0 0 52
Jó az a Sudden...de...
Nem értem miért nem lehetett normális hadjáratokat, továbbvihető egységeket használni, mint a PG-ben...
A multiban is lehetne több játékmód, ez a lufivadászat elég sovány...
Az officer/sniper párosra reagálva: multiban sokra nem megyek vele, az ellenfeleim ált. olyan haderőket mozgattak (tömegroham), hogy nem lehetett taktikázni...mondjuk ez az egy óra berendezkedés tényleg jó ötlet...
Annyi döntési jogom azért lehetne, hogy a beérkező utánpótlás összetételét én állapítsam meg...
Szóval jó, de lehetett volna jobb is...

Az AOK2-vel meg nem véletlen, hogy szinte mindenki Post Imperial-Deathmatch játszik...és a farmok termelését is automatizálták...

Előzmény: von Wotan (50)
Rephyx Creative Commons License 2001.05.28 0 0 51
Ok, keress meg icqn (csak 1 refix van :) es jaccunk ma este mondjuk egyet, a ti haziszabalyaitokkal. :)
Kb nagyon regota nem jatszottam :)
Egyebkent meg igazad van, de pl nyomi WC 3 miert lesz role-playing strategy ? Szal etetik velunk a szart, ez van, nem kell elfogadni :)
A ta-ban meg soha nem jutsz el odaig, hogy normalisan bertat tudjal epiteni, ha meg megcsinalod, kapsz 1-2 puhatolozo tamadast, es utana kegyetlenul le lesz bombazva a berta. Szoval azert rtsnek jo a TA, es nagyon latvanyos is :)

r.

Rephyx Creative Commons License 2001.05.28 0 0 47
Wotan! :)

Nem fogom felemlegetni meleg hangon felmenoid, de sajnos, hiaba van neked igazad (amit persze elismerek) ha egyszer nincs igazad, es marhasagokat epitesz a valos alapokra. A Sudden Strike meg multiban sem az igazi. Singleben a vege fele mar arra megy a dolog, hogy tiszt+sniperekkel felderitesz, es haladsz elore ovatosan, kerulgetve az ellent. Mashogy nemigazan lehet megcsinalni, csak 50 ujrakezdessel, azt meg kevesen birjak idegekkel :) Multiban igen sokat jatszottunk vele, nagyon a fejedre no a jatek, az egysegeid kb 30%-at tudod hatasosan iranyitani, a tobbi csak meg elore a frontra, a levesbe, es lovik ki oket. A legnagyobb bajom, hogy nincs _semmi_ AI a jatekban, az egyjatekos mod tisztan elore scriptelt esemenyekbol all, ha valamit csinalsz, valami tortenik. Ezt meg ugyesen ki lehet jatszani, nem mesz bizonyos helyekre => nem kapsz bombatamadast pl, vagy nem indul el egy hadsereg feled. Szoval sudden strike, egyjatekosban nem jatek, csak kiismerosdi (hiszen effektive mindegy mit csinalsz, a gep csak a sajat eszkoztarat csinalja vegig gepiesen.) Multiban pedig lehetetlen iranyitani a sok utanpotlast, es a lufivadaszat egyszeruen rohelyes, rushra megy az egesz. (ajanlom figyelmedbe a sudden strike c. topicot, ott kiveseztuk a temat.)
Disznogyartas: Hat fajdalom, de a strategiai jatekokat nem lehet egy kaptafa ala venni, tul szeles a paletta. En is mondhatom, hogy az osszes szar jatek elbujhat a Steel Panthers sorozat mogott, mert az az igazi strategia (mondjuk inkabb taktika, mint a panzer, de meg annal is inkabb) es a tobbiben nincs semmi reszletesseg, stb. Eleg regota jelen van a gazdasagi vonal is a strategiakban, sot, neha erosebb is mint a hadi. Maga a strategia, mint szo (harcaszat) szinten sokfelekeppen alkalmazhato, es eppugy strategia idiota modon tapolni a Starcraftban (ami tok uncsi szerintem) mint az, hogy mennyi bogyot szedek a malnasbol az AOK-ban (es ebbol hogyan gazdalkodok), valamint hogy en a Sudden Strikeban a tisztet es a snipert szerettem legjobban, mert a gepet ki lehetett veluk jatszani. :)
Es ha mar a legrealisabbat kell megnevezni : Close Combat sorozat. De ez is inkabb taktika, mint a Steel Panthers, viszont az altalad felvazolt katonai zsenisegre ezek a programok ajanlottak. Nezd meg Rommel kollega mit csinalt afrikaban, katonai zsenikent. Hat nem tobb disznot gyartott az ellenfel ? Hiaba volt jobb taktikus, vezer, ha elfogyott a hadserege. Mas jatek, es felesleges nagyon beanyazni a masiknak, mert ebbol az lesz, hogy a korokre osztott strageiasok vs. rts-fanok vs. heroes fele maszkak kedveloi anyazzak egymast ovis modon :)
Total Annihilation: mint rts, szerintem azert a legjobb, mert nem ebben kell leginkabb a disznogyartasra menni (ez tok kiraly Wotan, maris a szivembe zartam ezt a kifejezesed :), a tobbi jatekban 50% minimum amit a gyartasra figyelsz, itt csak leteszed sorban, hogy miket akarsz epiteni, es mehetsz tamadni. A nagy agyut meg tessek felepiteni _multiban_ (ez egy 4 eves jatek, senki ne elvezze at, hogy ki tudja jatszani a gepet) nem igazan egy konnyu feladat, mert a masik hamar szetszedi. Remelem ertheto, hogy en mind a Starcraftot, mind a Heroest, mind a TA-t, Europa Universalist, Civet, Close Combat-ot strategianak tartom, csak eppen mas jellegunek. Valoszinuleg ezt mindeki erti, mert kevesen neveztek meg egy darab jatekot, mindenki tobbet adott meg. :)

r.

ui.: es meg egyszer, aki katonai zsenizni akar, annak Close Combat, vagy Steel Panthers... A tobbi mas.

Előzmény: von Wotan (46)
Laszlo-- Creative Commons License 2001.05.28 0 0 45
Igy igaz ,abban semmi taktika nincs ,hogy epitek egy hosszpuskat es a piros pottyokre kattingatok. A masik taktika meg az ,hogy gyartok 1000000 robotot es megyek mint barom.
Ami pedig a gep elleni kuzdelmet illeti,utalom hogy a semmibol kilo a gep . Az aljas dolog foleg a tengeri palyakon.

Meg mindig a Starcraft a kiraly.

Ami a Cossacksot illeti ,nem hiszem el ,hogy atlatja valaki az egeszet tobbezer egysegnel.
Csak egy kavarodas lenne benne ,azonkivul rosszul lehet az egysegeknek parancsot adni ,mint peldaul a ne tuzeljen . En kiadtam az agyuknak es szart se ert ,jott ellen 1 loval en mentem 30-al -barom agyu lo ,30 lovam megfekszik -- haha kurva jo --egy nagy szar mondhatnam.

Előzmény: bayzee (44)
bayzee Creative Commons License 2001.05.27 0 0 44
Megismétlem, pont azért nem tetszett a TA, mert nem nagyon láttam benne azt a "stratégiai mélységet", ami egy halom nagyágyúval való lövöldözés, és az egyszerre kilött 5-6 atombomba jelent...
Előzmény: Chainsaw Picasso (40)
high_templar Creative Commons License 2001.05.27 0 0 43
Hi all,

tenyleg multkor kihagytam az age of empiret es a settlesr sorozatokat...

Előzmény: Degec007 (42)
Degec007 Creative Commons License 2001.05.27 0 0 42
Nem hiszem el ,hogy még senki sem emlitette az Cossacks:Europen wars játékot??
PPG Creative Commons License 2001.05.27 0 0 41
Hello!

Kedvenceim:
Heroes of Might & Magic sorozat.
Dune 2

Udv:
PPG

Chainsaw Picasso Creative Commons License 2001.05.27 0 0 40
A Total Annihilation - taktikai, strategiai melysegben mindent ver.
bayzee Creative Commons License 2001.05.26 0 0 39
Nem állhatom meg, hogy nem pofázzak bele :) Az rts-ek terén én nem a TA-ra szavazok. Nem jáccottam vele sokat, mert nem volt hangulata. Az ugyanis nem hangulat, hogy 150 torony fedezékéből 5 óriási ágyúval lövöm az ellenfelet. Az se feelinges, hogy ahogy építenek, nem is beszélve arról, hogy mindenből meg kell építeni az advanced verziót. Ha az egységek profi irányítására vágysz, akkor Dark Reign. Abba sokkl egyszerübben lehetett irányítani, és a viselkedési beállítások is kezelhetőbbek voltak. Viszont tényleg szép volt, meg fordultak a repcsik is. Szerettem viszont az Earth2140-et, a Dune2-t, Warcraftokkal is sokat nyomtam, a C&C is jó volt, meg az AOE2. Szerintem a jó hangulat a lényeg, a többi csak másodrendű.
Hunyadeto Creative Commons License 2001.05.26 0 0 38
Ja majdnem elfelejtettem:Orion 1-2 ,U.F.O. 1,2,3,
Settlers(az összes),Ig 1,2.Panzer general,TA,Warhammer:Dark Omen,Heroes1-3.
Hunyadeto Creative Commons License 2001.05.26 0 0 37
Nekem:
Dune2,C&C játékok,Blizzard játékok,Earth2150,Z(zed).
Amit várok:
Emperor:Battle for Dune
Warcraft3
Laszlo-- Creative Commons License 2001.05.26 0 0 36
StarCraft - Broodwar --- THE BEST --- minden este a bneten.
A tobbirol nem irok ,mert most nincs kedvem most vitat nyitni.
dav2 Creative Commons License 2001.05.26 0 0 35
Idén amit én személy szerint várok:
-Empire Earth
-WarCraft III.
-Civilization III.
-Heroes IV. (talán...)
talán még van más is...de most több nem jut eszembe. A legújabbak közül ami yo:
-Black and White
-Europa Universalis (még nem láttam, de ígéretes)
-Settlers IV.
Előzmény: gottlieb_karcsi (34)
gottlieb_karcsi Creative Commons License 2001.05.26 0 0 34
T. stratégia rajongók!

Real time-ban Total Annihilation, ehhez kétség se férhet. Az tényleg nem semmi, ahogy 500 egységgel lavírozol, megadva a viselkedési mintákat, mint passzív legyen, visszalőjőn, netán utánamenjen az ellennek, akár a pálya túloldalára. A pályák gyönyőrűek és hatalmasok, a Core Contingency új egyságei fantasztikusak. A Krogothok pl., hatalmas behemót robot, kettőt-hármat elindítasz, és nincs ami megállítsa őket. A küldetéslemez utolsó csatái eszméletlen nehezek, de nem teljesíthetetlenek. Az egyikben töménytelen Krogoth támad, de ha húzol egy kerítést, akkor meg lehet őket fogni. Sajnos sose játszottam másokkal, hálón. Kár, hogy elhalt ez a történet.

Persze bírom a C&C-ket és a Read Alerteket is, hangulatban jók, de valahogy nem tudnak annyit, mint a TA.

Körös kategóriában mindenek előtt Panzer General, hihetetlenül jó feelingje volt, nem is folytattam a második, harmadik résszel, nem akartam, hogy elrontsa. Ezen túl a Civilization család is, szimplán megunhatatlanok, a Call-to-Power, sajna nagyon lassú a gépemen, 1500 után már élvezhetetlen, tényle, milyen a II. rész?

Mi várható mostában stratégiában, mit tudtok?

ZR Creative Commons License 2001.05.26 0 0 33
Ha már nosztalgia: Számomra a 80-as évek legjobb játéka az Annals of Rome...'84-es, de azóta sem láttam Róma történetének ennyire teljes feldolgozását...a későbbi játékok csak a birodalom felépítéséről szólnak, majd jótékony csend a népvándorlásról...pedig az az igazi kihívás...bevallom, eddig csak i.sz. 800-ig tudtam életben tartani a birodalmat...
Előzmény: iceride (32)
iceride Creative Commons License 2001.05.26 0 0 32
Hát őszintén szólva szerintem az RTS nem igazán stratégia. Nem mondom, hogy semmi nincs benne a stratégiából, de inkább legyél klikkgép, és ismerd föl a legkedvezőbb seregeket/kombinációkat.

A Fields of Glory-ról sajna le vagyok maradva, de Panzer General (első rész) RULEZ!

Eljátszadoztam még a Dune2 klónokkal, HoMM sorozattal, Civ és hasonmásai (Master of Orion, Master of Magic, Colonisation, ilyesmi)

Más most nem jut eszembe.

Nostalgic: Defender of the Crown:)))

Rephyx Creative Commons License 2001.05.26 0 0 31
Visszaadtatok a hitemet, vannak meg normalis starcraftosok, akik szeretik pl az aoe-t, meg a cossacksot :) Megnyugodtam. Meg hogy senki sem emlegeti a b&w-t :)

r.

vmgblack Creative Commons License 2001.05.25 0 0 30
mindenekelőtt: STARCRAFT rulez forever!(+Warcraft)

iszonyatosan királyok még: Sid Meier bácsi stratégái egytől egyig; HoMM 1-2-3; Settlers sorozat; Cossacks (aki még nem próbálta sürgősen tegye meg); Shogun; Age of Empires

szintén elit game a Command and Conquer sorozat csak ez nem tartozik a kedvenceim közé

dav2 Creative Commons License 2001.05.25 0 0 29
StarCraft+BroosWar, AoE2, Settlers1-2-3-(4)?, civ1-2, Heroes1-2-3-(4)?, IG2. Ezek a legjobbak.
-boneheaD- Creative Commons License 2001.05.25 0 0 28
szerintem a StarCraft felülmúlhatatlan kora dacára
high_templar Creative Commons License 2001.05.25 0 0 27
Hi all,

ez nezopont kerdese, de szerintem a kovetkezok a maguk fajaban es idejeben a legjobbak voltak:

Defender of the crown
Civilization
Sim City
Dune 2
Warcraft 2
Starcraft (BroodWar)
Heroes(1-2-3)
Warlords Battlecry
Myth (nem maga a jatek, hanem a 3d-s uj nezopont)

Ha meg eszembe jut valami irok:)

Előzmény: Törölt nick (26)
Törölt nick Creative Commons License 2001.05.25 0 0 26
Az eu nekem is tetszik, az utóbbi évek egyik legjobb stratégiai játéka szerintem. Tetszik még a civ, orion2, imperialism (az ufo2 az strat gamenek minősül? , mert akkor az is egy kedvenc :)).
Előzmény: ZR (25)
ZR Creative Commons License 2001.05.25 0 0 25
Europe Universalis...a színes diplomáciai eszköztár, az áttekinthetőség...nekem bejön...
Előzmény: ZR (24)
ZR Creative Commons License 2001.05.25 0 0 24
Előre fuss...hátha hozott valami újat az elmúlt időszak...
Előzmény: DaveD (23)
DaveD Creative Commons License 2000.12.30 0 0 23
Total Annihilation!!!!
Rephyx Creative Commons License 2000.12.30 0 0 22
Vajk, erdekelne ez a Diplomacy, talan tablasan is, tudnal vmi bovebb infot mondani rola ? Solitaire -nek igaza van, a Heroes sorozat is gazdasagi strategia, regeben volt egy CGA-s gfxel rendelkezo The Ancient Art of War nevu porgi, ami erdekes modon realtime strategia volt.... Es nagyon kellemes egy jatek :) Azert legjobbnak nem neveznem, de nekem meghatarozo volt anno '88 korul :) Hogyha 'gazdasagi' strategiat nezunk, akkor Civ, ha rts akkor TA, ha normal strat, akkor pedig, hat talan a Gettysburg. Szivem szerint a Shogunt mondanam, de az sajna nem realis igazan.

r.

Soltaire Creative Commons License 2000.12.30 0 0 21
Hali!

A Napóleon utolsó 6 csatáját feldolgozó game volt a Fields of glory.
Wavre-nál Grouchy marsall 33 ezres seregével levertem Blücher százezres csordáját és Waterlonál is meghódolt előttem Wellington :)

Byte

Előzmény: Vajk (20)
Vajk Creative Commons License 2000.12.30 0 0 20
igazsagod vagyon, nagyon !!

Gettysburg talan nem szep, de annal strategiabb.
Volt meg egy hasonlo ehhez, napoleoni haboruk voltak, es meg regebbi kiadasu, mint a Gettysburg.
MI volt annak a jateknak a neve??
Asszem amigan is megvolt, de ez nem biztos.

Meg ha regebbre megyunk vissza, a Diplomacy, aminek a tablas valtozataval rngteget jatszottam anno. Ha erdekel valakit, osszejohetnenk egy ilyenre....
Na az a kokemeny, letisztult, sallangok nelkuli strategia.

Előzmény: Soltaire (18)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!