Érdekelne engem is valami hatékony kutyariasztó ami be is vált, rajz is megfelel. A szomszédban van 6 kutya éktelenül ugatnak kb 20 méter hatótávolság. Székelyföldről írok. Látom , hogy régren volt aktuális ez a téma gondolom azóta még fejlődött a tudomány e téren, Köszönöm a választ.
Egy hatalmas (kutya)fos ez az ultrahangos kutyariasztó. Vettem, kipróbáltam, semmi hatása. Kicsit megmozgatta a fülét az egyik az ötből. A többi a füle botját sem mozgatta. Még hogy megijednek, meg elszaladnak... KÉREM VISSZA A PÉNZEMET!!!!!
Van esetleg valakinek egy eladó, bérbeadó, kölcsönadó ultrahangos kutyariasztója? Éjszakánként a Bruce Willis-féle egyszersmindenkori, überlátványos megoldásról fantáziálok, de egyelőre megpróbálnám békésen megoldani a dolgot a szomszéd balfasz kutyáival.
Nekem egyszer sikerült egy kapszulát megjavítani. Az alumínium palást peremezését óvatosan kicsi szerszámmal felfeszegettem, és kijött a belseje. A hiba oka az volt, hogy letörött a kapszula lába és a piezo közötti huzal a piezonál. Először csak visszaforrasztottam, de úgy látszik akkora volt az igénybevétel, hogy hamar újra eltörött. Akkor kicseréltem az egész hozzávezetést vékony rézhuzallal, de az is hamar eltörött. Végül spirálban, rugószeűen feltekert hezalra cseréltem mindkét vezetéket. Ekker jó lett, csak a riasztót hagytam el valahol. :(
Én megvenném, ha még meg van de csak kipróbálás után, ha hatékony.
A belinkelt lapon van egy hengeres alakú zöld színű színtén ultrahangos kutyariasztó. Tavaly dettó ugyanilyet vettem 10 ezerért vakond ellen. Kerreget rendesen, de vakondból több volt a telepítés után mint előtte.
Nekem is szükségem volna kutyariasztóra, de egy kicsit szkeptikus vagyok. Nem szeretnám, ha mint a vakond esetében, a kutyariasztóra gyűlne össze az utca összes kutyája.
Üdv! Kellene egy nagy teljesítményű kutyariasztó, mert a szomszég kutyája már megőrjít mindenkit. 50 - 100 m közötti hatótávolsággal. Valaki találkozott e ilyen erejű riasztóval és honnan lehetne beszerezni? Köszönöm.
A készülékkel hatékonyan kontrollálhatja saját, vagy a szomszéd kutyája kellemetlen ugatását. A készülék érzkeli az ugató kutyák által keltett zajt, és működésbe lép, magas frekvenciájú hangot bocsájt ki, mely a riasztó és kellemetlen. A kutyák megtanulják, hogy ez a hang az ugatáshoz társul, ezért az esetek nagy részében az ugatás eláll, illetve jelentősen csökken. Kültéren és beltéren is alkalmazható, az érzékenysége állítható.
Lefedettsége kb. 25m hosszú, 15m széles ovális terület. Tápegység és 10m-es kábel jár hozzá. 4x AA ceruzaelemmel is működik, ami nem tartozék.
Tudnál esetleg küldeni valami anyagot, segítséget, útmutatást az elkészült ultrahangos riasztóról? Rajzot, nyáktervet, ilyesmiket. Nagyon szeretnék Én is belekezdeni egynek az építésébe. Előre is köszönöm.
Elvben és a gyakorlatban is működnek az ultrahangos riasztók, ez a dolguk. CSAK! 9V-os elemről?
Ami hatásos lehet, annak 12V-on lenne legalább 3A áramfelvétele? Kell egy 25kHz-es hanggenerátort építeni, pl. 555-el, ezt egy darligton végfokon egy úgynevezett "autotrafora" küldeni és innen egy kibelezett 120dB-es sziréna piezoira. A piezon van a lényeg, érdemes valami típust felkutatni és utána megkeresni a gyártó adatait.
A napokban készítek egyet, a végleges rajzot és beállításokat, nyákot felrakom, alkatrészforrásokkal együtt. Nem zsebkivitel lesz!!!
Kedves Triplasemmi! Az adott link még él / Ultra son /.(you tube keresőbe írd be) Vagy ez: http://www.lathatatlankutyakerites.hu/webshop/index.php?center=uj_termekek&term_id=483
Vagy ez: http://www.harps.hu/termekek/super_bark_stop_tism_hu.htm
Más most hirtelen nem jut eszembe. Illetve igen,de az kimeríti a súlyos testisértés fogalmát! Bár állítólag mindennek használ a verés, csak a cserépedénynek nem! Sok sok sikert!
Kedves Borcio ! Örömmel olvastam a megoldást,de vegyült hozzá egy kis keserűség. Azonnal suhantam a +adott helyre, de nem találtam. Nekem is akut problémám a kutyaugatás. Örök hálára köteleznél, (a családom is) ha közelebb segítenél a +oldáshoz. Előre is köszönve, kutyaugatás mentes szép estét.
Kedves Bircio! Örömmel olvastam a leveled,de vegyült hozzá egy kis csalódás. Én is hasonló cipőben járok kutyaugatásból kifolyólag mint a többi sorstársam.Ötletedet olvasva suhantam a +adott helyre de nem találtam. Örök hálára köteleznél (a családom is) ha segítenél közelebb jutni a megoldáshoz. Ha +teszed nagyon megköszönöm. Kutyaugatás mentes jó estét. triplasemmi
Saját ötlet alapján: http://www.youtube.com/watch?v=_EZ7hHjHhJM Letöltöd you tube downloader-rel, átkonvertélod MP3-ba, CD-re kiírod, megfelelő lejátszón / magnó, házimozi rendszer, stb. / lejátszod! A felhasználásnak a fantáziánkon kívül a rosszindulatunk szabhat határt. Néhány javaslat: - kertbe, erkélyre kihelyezve valamennyi állatot / a szomszédot is / idegesíteni fogja -szabadban a rovarokat elűzi / pl. horgászat, kerti parti / -panellakásban a szellőzőnyíláshoz állítjuk a hangszórót, hangerőt felerőssítjük, néhány órára eltávozunk otthonról - cicák sem tudnak megbarátkozni az ultra hanggal, kerteket, kerti tavakat védhetünk vele - mobiltelefonra is feltehetjük csengőhangnak , stb.,stb... HÁT NEM CSODÁLATOS DOLOG AZ INTERNET? Ahogy a jóságos Billy Gates fogalmazna: "Sok van, mi csodálatos,de az internetnél semmi sem csodálatosabb!" Mindenkinek jó szórakozást kívánok!
Nekünk is a kutyaugatás az ablak alatt a problémánk. Én is szeretem az állatokat, de azért álljon meg a menet. Én sem állok ki a szomszéd ablakához üvöltözni, bár már néha gondolkozom rajta. Akkor a kedves gazdi ugyan szóljon már rá a dögjére, hogy kussoljon, ha ok nélkül ugat. Ha idegen jár a környéken ugasson, de ha csak poénból jár a pofája akkor illik rászólni nem? De azt se úgy, hogy "jaaaj picikutyuli ne ugass már..." erre biztos hallgat mi? Van valakinek konkrét tapasztalata a kutyák valamiféle szomszéád általi ugatás leszoktatásáról, vagy teljesen reménytelen az ügy? Én már próbáltam, haverkodni a kutyával, meg az ütődött gazdáikkal, de eddig mérsékelt a siker. Jöhetnek a keményebb dolgok. Első körben kutyariasztóra gondoltam, ha itt kezd el üvölteni az ablak alatt, akkor lépne működésbe a kütyü. Ezzel lehet esetleg nevelni, hogy ha ugat, akkor az fájni fog?
Van esetleg valakinek gyakorlati tapasztalata hordozható ultrahangos kutyariasztóval? Tavasszal az Olymposra megyünk túrázni Görögországba, ebből az alkalomból vennék egyet. Kifejezetten nagy és vad kutyák vannak arrafelé, eddig még megúsztuk de volt részünk pár kutyatámadásban.
Mielőtt bárki megépítené, jelezni szeretném, hogy utánanéztem az 4049-es IC-nek http://www.hobbielektronika.hu/katalogus/files/cd4050bc.pdf.
Ha jól értem, akkor az kimeneti feszültség nem lehet nagyobb a bemenetinél. Mivel 9V-os elemet használunk, ezért maximum 9V a kimeneti érték. Ez egy piezó hangszónál nagyon csekély hangerő szolgáltat.
Mit lehet tenni? Vagy kicseréljük a hangszórót, de ettől megnövekedne a készülék súlya. Vagy egy illesztő transzformátort helyezünk a piezó elé.
És hogy honnan? Ha veszünk egy belépés jelzőt (kép), akkor abban van mindkettő, tehát abből ki lehet forrasztani. Igaz a piezó még így sem ultrahangos, tehát még így is halkabb eredményt fogunk kapni egy gyári készüléknél.
Ezekután csodálkozom, hogy ilyen feltételek mellett hogyan tudott olyan jól működni a kapcsolási rajz megépített változata.