Köszönjük, hogy felfedezted fórumunk reklámerejét. Kérjük, tevékenységed legalizálásáért az alábbi formon jelentkezz munkatársunknál forum.index.hu/reklamlink/
Örömmel jelentem, megvettem a fátyolnakvaló anyagot! 3*4 méter... azt hiszem, ebből még le kell vágni:-))) ezenkívül sikeres volt az első "kristály-felvasalás" is, nem ragadt össze, nem gyűrődött, nem égett meg a tüll:-))) már csak az van hátra, hogy beszegjük és élesben vasaljuk fel a "kristályokat". ja, meg ki is kell szabni, méretre kell vágni...
Köszönöm szépen a segítséget! Azt nem tudja valaki,hogy kb mennyi idő ennek az átfutási ideje, hónapok nem? Bocsánat az ostobának tűnő kérdésekért, de nem vagyok jártas ilyen dolgokban!
Ne haragudj, de ezzel a dumával inkább a cseszd le az előtted szólót topikba kéne menned. Hogy az izébe tudsz egy öt soros bemutatkozásból ilyet leszűrni? Vagy inkább, hogy mersz ilyet leszűrni? Lehet, hogy a 19 egy picit fiatal, lehet, hogy nem. De alapvetően semmi közünk hozzá és egy ismeretlen segítségkérőnek kijár ugyanaz a szeretet és támogatás mint mindenki másnak.
u.i.: szerintem olvasd el Tina bemutatkozását is...
szuletesed szerinti polg. mest. hiv.-bol kell a szuletesi anyakonyvi kivonatod, lakohely szerint illetekesbol a csaladi allapotot igazolo lap, szemelyi igazolvany, lakcimkartya. bejelentkezni ott kell, ahol eskudni akarsz, az ottani anyakonyvi hivatalban, mindkettotoknek egyszerre.
gondolom azt ugyis hiaba mondom, hogy most izeled el az eleted, ugyhogy inkabb hallgatok.
Kérlek segítsetek nekem! Én egy 19 éves a föld fölött 10 centivel járó lány vagyok! Idén augusztusig szeretnénk a árpmmal összekötni az életünket! Viszont senkivel nem tudunk erről beszélni,mert a párom szeretné, ha az anyakönyvvezető elött zajló ceremóniáról senki sem tudna csak a két tanú! Ezért itt kérdezem meg,remélve hogy kapok segítséget, hogy hol kell időpontot kérni? Milyen iratokra avn szükség? Milyen anyagi vonzata van ennek?
Ugyanitt rá tudtok kérdezni olyan tanárra is, aki csak veletek foglalkozna. Akit még tudnék ajánlani, szintén egyéni foglalkozásra, Richter Andris az Oktogonban, de nem tudom, mennyire elfoglalt ezen a nyáron.
Augusztusban lesz az esküvőm, vidéken, polgári és templomi esküvővel, étteremben, kb. 80-100 főre számítunk. 17.00-kor kezdünk, azért, mert voltunk már olyan lagzin, ahol 14.00-kor kezdődött a szertartás, és 11-re már minden vendég elálmosodott, mert a nyári hőségben fárasztó utazgatni stb., meg olyanon is volt a vőlegényem, ahol már 10-kor menyasszonytánc volt, mert indultak hazafelé a vendégek. Leírom, min hogyan tudunk-szeretnénk spórolni, mik az eddigi tapasztalatok.
Zenekar: kétfős lesz a zenekarunk, mindketten szintetizátoroznak, énekelnek, ismerősök ajánlották őket. 4-ig fognak játszani.
Menü, italok, sütik: a menüt és a sört, üdítőt, kávét az étteremben kell megvenni, töményet és bort vihetünk. A tulaj szerint elég háromféle tömény, egy likőr a nők kedvéért, egy pálinka és mondjuk Jager, mindből 5-5 üveggel javasolt. Fehér- és vörösbort 25-25 literrel viszünk, mert állítólag egy meleg nyári napon elfogy ennyi, és a bort kancsókban kirakják az asztalokra. Megkérdeztük, mit tesznek, ha valaki koktélt vagy whiskyt kér: megmondják, hogy az nincs, viszont ihat a kedves vendég bort, sört, háromféle töményet. Fogunk itthon csinálni menükártyákat, arra ráírjuk az italokat is, ebből remélhetőleg mindenki ért majd :) Amúgy welcome drinkkel fogadjuk a vendégeket, pezső és tömény közül választhatnak. A tortám három emeletes lesz, a cukrásznak van hűtőkocsija, azzal szállítja az étterembe, szóval rendelhetünk tejszínes, krémes tortákat is, nem lesz bajuk. A sütiket nagyrészt ismerősök sütik majd szívességből, ha az ő gyereküknek lesz esküvője, akkor meg majd Anyu visszaadja :)
A fotós digitális géppel dolgozik, és annyit fizetünk, ahány képet kérünk - másnap mehetünk hozzá válogatni. Lesz videós is. A meghívókat otthon szerkesztettük Photoshoppal, és nyomdász ismerős fogja legyártani maximum 100 Ft / darab áron. Ehhez kell még borítékot vennünk.
A polgári esküvőre saját zenét viszünk, ehhez szeretnék is ötleteket kérni, hogy mi legyen, tudtok-e olyan oldalt, ahol ötletek vannak a konkrét számokra vonatkozóan. Az anyakönyvvezetőnél Kovács Kati és effélék szoktak szólni, én inkább Enyát, Vangelist vagy valami klasszikust szeretnék, jobban hangulatba hoz. Már bejelentkeztünk, és rávettük, hogy ne akarjon ismeretlen költőktől érzelmes verseket szavalni :) És pezsgőt sem kérünk, mert nem szeretnék megszédülni tőle (ilyet is hallottam már, mivel elég rohangálós nap, és ha nem eszel előtte rendesen, nincs jó hatással) :)
A messzi vendégeknek, rokonoknak foglalunk kollégiumi szállást. Az esküvői autó az egyik rokonunké. A díszítést mi fogjuk megoldani, a család összeül, és felfúj egy csomó lufit, a terítéket megbeszéltük az étteremmel, és viszünk gyertyákat is az asztalokra. A templomot is mi díszítjük, a piacon fogunk venni virágokat. Egy ismerőst kértünk fel vőfélynek, előtte majd megbeszélünk vele mindent, mert a család megbotránkozna a pikáns versikéktől, ezért inkább amolyan ceremóniamesternek szeretnénk.
Szeretnénk a vőlegényemmel elmenni pár táncórára, tudtok ajánlani valakit? Lufit hol érdemes venni? Van fent a neten válogatászene, amit ajánlotok? Köszi!
Tisztelt Esküvőre Készülődők!
Szeretettel várunk minden érdeklődőt honlapunkon:
partyzenekar.uw.hu/">http://partyzenekar.uw.hu/
Különleges ajánlatunk:
Extra szolgáltatás: KARAOKE SHOW !!!
Üdvözlettel:
Tuti Buli Party- és Rendezvényzenekar
Nagyon az elején vagyunk??? 23 óránk van hátra az eseményig, úgyhogy ezmár inkább a végjáték.
Igérem, lesz tételes költségvetés.
De: nem vettem ünnepi fehérneműt, tehát ez nem dobja meg a költségeket, és székszoknya sem lesz. A letéti díj nem költség, arra egyszerűen csak céltartalékot kell képezni a könyvekben.
Egy picit sem értem miért vagy ennyire ellenséges és pökhendi. Tudod, másképp is lehet esküvőt rendezni. És a legjobbat megadni/legjobb bulit szervezni nem egyenlő pénzeszsákok kazánba való dobálásával.
Ilyen tálat kék színben lehet már csak kapni, én átfestem őket zöldre. Az Euro-one üzletekben keresd, de gyorsan, mert behozták tavasszal az utolsó szállítmányt és nem lesz új. Én 3 ilyen üzletet ismerek: 1. Pólusban, valamelyik bejárat közelében, 2. Rákóczi út , Keleti fele ha mész a Bahától, jobb kéz fele kb. félúton, 3. Nagykörút Rákóczi téri megálló környékén egy sarkon, ha Duna felől Blaha fele mész, bal kéznél.
Persze ezek közül nem minden szükséges, kinek-kinek szájíze szerint. Székszoknya egyébként nálunk se lesz. A meghívóval csak arra akartam utalni, hogy annak is van bizonyos költsége, akkor is, ha magad készíted.
Nekünk már csak 38 nap :))))
nekem is fontos lenne, de nem szeretnék érte pénzt adni. De ha lenne pénzem biztosan csináltatnék én is, mert tényleg nagyon szép. Kinek ez, kinek az. Neked mikor lesz a lagzi?
Ezzel én nem értek egyet, dehát ezért vagyunk különbözőek.....Nekem is fontos lesz a menyecsekeruha, a vendégek szállása, autódísz.....stb. De mint mondtam tényleg nem vagyunk egyformák. Biztosan a te esküvőd is nagyon szép és emlékezetes lesz ezek nélkül a dolgok nélkül is.
Nem akarok Középszerű helyett válaszolni, de a Te listádon vannak bőven nem föltétlenül szükséges dolgok. Nálunk pl. nem lesz
- kocsidíszítés (még kocsi se, taxival megyünk), - termdíszítés (az étterem kirak egy sor mécsest), - zenekar (föltalálták már a CD-t), - menyecskeruha (ha nem túl mesterkélt az esküvői, ki lehet bírni benne az este hátralevő részét is), - szállás a messziről jövőknek (rokonoknál elalhatnak, furcsálnának is más megoldást), - körmös (van már körmünk a természettől, ingyen) - székszoknya ;)
A meghívót magunk nyomtatjuk, így annak csak papírköltsége van; nászút(nak is tekinthető nyaralás) meg persze lesz, de az már nem számolnám be az esküvői költségek közé.