Minden amit az újra előtérbe kerülő megújuló energiaforrások eltüzelésére alkalmas készülékekről tudni érdemes, hogyan kell kiválasztani, hol lehet kapni, hogy lehet csinálni
Ez a szűkebb luk kúpos kialakítással nagyon jó ötlet. Köszönöm, lendítettél az ügyemen.
Az órát a függőleges csőbe fogom rakni, hogy forgatható legyen. Mert észre vettem induláskor az örvénylő füst miatt nem egyformán melegek a felületek azonos szélességi körön.
Köszi a jó tanácsokat mindenkinek. Az jég a visszatérőbe, de nem tudom, hogy attól ment-e szét vagy már az azóta fagyott meg. Ahol a kazán van, az egy zárt műhely a ház mellett. Nem olyan rég lakunk itt, nem gondoltam volna hogy itt is lemegy ennyire a hőmérséklet. Most -5 fok van bent. Kint meg -9. Én is úgy gondolta, hogy megpróbálom kicserélni újra, és a rosszat meg meghegesztetem valahogy. Mivel van ez összeragasztva? Valami kályhatömítővel, vagy valami hőálló sziloplasztal?
Nem akartam ennyire durva lenni. Atmoszférikus rendszerben meg lehetne kisérelni a vissza hegesztést+ragasztást, minden mindegy alapon. A csere persze a végleges megoldás, de lenne egy tartalék, és némi munka árán szerzett tapasztalat a hasonló esetek elkerülésére.
Sajnálattal közlöm h. ezt biztos h. nem fogod tudni meg hegeszteni, öntöttvasat nem egyszerű, ha egyszer felhevíted akk. 2 napig nagyon lassan kemencében szabad csak lehűteni plusz ki kell agyaggal tapasztani nehogy szétessen.
Meglehetne próbálni meghegesztetni ha a garanciával nem lehet kicseréltetni , itt lehetne érdeklődj http://www.femszoras.hu/?mod=content&cla=content&fun=access&id=33&mid=1&temp=interweld.hu
Azt Te tudod, hogy hol tartod a kazánt, és ott elfagyhat-e valami. Jelentősen hidegebb visszatérőt ráengedve a fagyállótól függetlenül meg fog repedni. A további szétszedése sem lehet gond, ha már így nekifogtál, a ragasztót is szét lehet választani a tagok között, és ugyan úgy visszaragasztani.
Sziasztok! Csináltam pár képet. Megpróbálom feltenni. Felhívtam az importőrt, és azt mondták, hogy természetesen forgalmaznak tagokat is ehhez a kazánhoz kb 15 ezer forint, de kérjek levélben árajánlatot és akkor megmondják pontosan hogy mennyi és hogy van-e raktáron. Írtam levelet de még nem válaszoltak. Ja meg azt is mondták, hogy nagyon egyszerű kicserélni, mert csak ki kell csavarni a tartócsavarokat és le kell ütni a tagot. Hát majd meglátjuk. Mit szóltok ha egy kis fagyállós vízzel tölteném fel ha egyszer kész lesz?
Így, napra még nem számoltam, de nekem a tavalyi telem tisztán gázzal fűtve 275000 ft volt. Egy 10x10-es ház, felette 13x7 m tetőtér ( a kapubejáró felett is szoba van ) 10 éves műanyag nyílászárók, 30-as alfa tégla, 4 cm nikecell, radiátor minden helyiségben, + 35 nm padlófűtés. Plusz egy könnyűszerkezetes kisház, ami kb 85 nm egy hozzá tartozó 36 nm-es garázzsal. A nagy és a kisházban is 23 fok alatt fázik mindenki :) A garázsban 14-15 fok van.A nagyház alatti pincében 35-ös Viadrus, föld alatt összecsövezve a kisházzal, ahol hőcserélőn keresztül megy a padlófűtés. A kupacot elnézve a 10 méter fa bőven elég lesz, pedig múlt hét szombattól ( 12.-től ) ma reggelig nem aludt ki a tűz a vegyeskazánban. Ha itteni normál áron vettem volna a 10 m fát, akkor is 200ezer ft alatt maradok, ha úgy vágatom és hasogattatom föl mással. Ja, és gázzal nem volt ilyen jó idő, 22-23 fok között volt a maximum. A nagyházban egy 15 éves Savio, a kisházban egy Termomax Inka kondenzációs gázkazán van.
Néhány hónapja a vaterán vki hírdetett bontott Demrad kazánt alkatrésznek, nem tudom, hogy az mennyire csereszabatos a Tieddel, de érdemes ilyen helyeken is körülnézni. Ugyanitt több mint egy éve vásárolt, új, de be nem épített kazánt láttam ha jól emlékszem 120E körüli árral, akkor Te tudnád bontottként eladni, az újat beépíteni, s nem kellene vesződni a javítással. Persze akkor nincs garancia, de szavatosság még igen.Üdv.
Én is drágán veszem a fát, azt mondom, hogy a kondenzációs gázkazánomhoz képest meg tudok spórolni éves szinten talán 20-30 000 Ft-ot a fatüzeléssel. Esténként gyujtok be és ilyenkor egy kicsit melegebb van mint ahogy gázzal szoktunk fűteni. Ennyi.
Viszont megnyugtató hogy ott a fa és ha az oroszoktól nem jön gáz akkor is tudok fűteni a kazánban. Ha villany sem lenne (keringetőszivattyú) akkor előhozom a jancsikályhát és bedurrantok abba.
Javasolnám a fölső könyökbe tenni a hőmérőt a perem alá így a perem nem engedi a lyukba lebillenni a hőmérőt. Ha ilyen vékony a lemezed akkor csak kisebb lyukat fúrj és kúpos tüskével bővítsd fel úgy hogy a hőmérő húzósan menjen bele. Ha egyéb helyre teszed akkor is ezzel a módszerrel készítsd a lyokat és told be tövidg a hőmérőt és akkor nem billen le. További jó barkácsolást és kellemes ünnepeket.
Sziasztok! A hétvégi tapasztalatok: Szombaton egész nap a gázkazán dolgozott. Nappali átlag -6 °C volt, reggel hattól vasárnap reggel hatig 12,2 köbméter gáz fogyott el. Ez 120 forinttal számolva 1464 forint. A házban 20,6 °C volt.
Vasárnap reggel hattól indult a vegyi. Napközben -7°C volt az átlag. Elégettem 20 kiló barna szenet, ez 600 ft, 18 kiló hulladék fát, ha veszem, minimum 270 ft, valamint éjjel elment 3,2 köbméter gáz, ez 384 ft. Összesen 1254 ft. A benti hőmérséklet 21-22 °C között volt. Őszintén szólva jobb erdményre számítottam. Ha a fa nem ingyen van és a 2200 forintos (nyers) hasogatott fával számolnék akkor bizony a vegyivel alig lenne olcsóbb a fűtés. Persze az is lehet, én csinálok valamit rosszul...kinek mi a tapasztalata, hogy alakult a hétvége?
Milyen csőtermosztátod van, amin látod a vízhőfokot? Vagy csak hallod mikor tekergeted, ha igen akkor érdemes lenne venned egy cső külsejére rugóval feltehető hőmérőt kb. 1000-1500Ft. Ez kicsit pontosabb és állandóan szem előtt van, plusz további előnye hogy bontás nélkül oda teszed ahová akarod.