2011-es Liberty 50 4T robogómmal eddig több mint 19000 km-t mentem minden probléma nélkül. De kb. egy hónapja másként indul mint ahogy szokott. Ha elindítom kb. egy percig szépen jár a motor alapjáraton, majd utána úgy jó fél percig erősen felpörög aztán újra vissza áll alapjáratra. Régebben ha elindítottam először felpörgött majd ahogy a motor melegedett szépen vissza állt az alapjárat. Ez lehet a szivató hibája? Vagy más is okozhatja?
Sziasztok! Nekem egy Piaggio liberty 50 2t robogóm van 1998-as évjárat, most lett felújítva, új hengerszett, gyertya, benzincsap, szimmeringek, stb...Szépen össze lett rakva, úgy kb 10 km után megint elkezdte h nem indulgat, se rúgásra se öniditóval...Újra szét lett szedve, és az a szomorú dolog történt hogy az új dugattyú fekete....vagyis új kell bele megint, dugattyú+gyűrű....Most ez miért lehet? Sőt az olajzó se túl jó, ezért keverékkel fog menni ezután, vagyis be lesz keverve a benzinbe az olaj...Nagyon sokat költöttem már rá...és még mindig nem jó....Van akinek valami tippe? Üdv. Zsanett
Üdv! Én is vettem egy ilyen gépet 3 hónapja, munkába járok vele. Ugyanez a gondom. Hidegen beindításkor nagyon felpörög aztán ha melegedett kissé beáll szépen. Ezen felül ha megyek vele pl. 40 km/órával és csak kicsit akarok gyorsabban menni ugye csak kicsit húzok neki. Na ilyenkor "benyel" vagyis megtorpan. Ha többet húzok akkor megindul. Illetve a fogyasztását is sokallom kissé. 3,5 liter. Esetleg tudnál segíteni? Látom, te régebben küzdesz vele...:)
Ezt egyszer én is megjártam, a variátort szedd szét (elöl), a görgők kigurultak a nyomólaphoz és kitámasztanak, arra ügyelj, hogy mikor rakod vissza a szíj-tárcsát meg a szíjat ugye, akkor a varió legyen összetolt(kis áttétel) állásban.
Tavasz óta kipróbáltam néhány magasabb oktánszámú üzemanyagot a Liberty 50 4T robogómhoz. Az eddig legjobban bevált a SHELL 100 oktánszámú benzinje, azonban tartok tőle, hogy ennek tartós használata károsodást okoz a szelepeknél. Jogos-e a félelem, és térjek vissza a 98-as MOL EVO benzinhez, vagy más tanács???
A Liberty 50 2T (2008) első lengéscsillapítójából szivárog az olaj. Hogyan lehet javítani, mit kell szétszedni, leszerelni hozzá? Mekkora munka, kell-e valamilyen spec. szerszám?
Erősen rázós, elég meredek úton lassan, szinte lépésben lefelé (kb 1 km) leállított motorral leérve a motor nehezen indul. Szerintem a rázás alatt tele folyik benzinnel. Hogyan lehet rá hagyományos, mechanikus benzincsapot tenni, vagy van-e más javaslatotok?
Még igazoltatni sem kell, messziről, menet közben is ki lehet szúrni, a motor, a kipufogó hangjáról, hangszínéről, hogy biz abban nem 50 ccm-es motor dolgozik...
Sziasztok , van egy piaggio free motorom és tönkre ment a gyújtótrafóm beleraktam egy másikat és kb 30km után az is meghalt, ,esetleg valaki találkozott már ilyen problémával ? Mit nézzek meg hol keresem a hibát mert nem szeretnék megint venni egy tarafót köszi előre is :)
Sziasztok! 2007-es svájci postás Libertym van, amiről hiányzik az első csomagtartó, ezért egyáltalán nincs rajta index. A fényszórója is az utólagosan felszerelt kerek csoda, ami elég jelképesen világít. Azt találtam ki, hogy visszagyáriasítom (e-h irányjelző, gyári fényszóró helye megvan, csak le van vakdugózva), mert műszakilag patent. Van valakinek ötlete, hogy ki tud segíteni nekem a költséghatékony kivitelezésben?
A napokban én is szert tettem egy Piaggio free 50-es 2t robogóra. Mivel még nem volt robogóm, szeretnék egy-két dolgot kérdezni a nálam tapasztaltabb fórumtársaktól. Igaz lehet, hogy ezen a robogón nincs benzincsap? Az előző tulaj átadás előtt állítólag kipucolta a karburátort, ő mondta, hogy ne keressem, mert gyárilag nincs. Ehhez kapcsolódik a másik kérdésem is: A karbi tisztítás óta nem működik a szivató. Lehet, hogy valamit nem tett vissza a helyére? Egyébként van valakinek egy rajz erről a karburátorról? A segítséget, és a válaszokat előre is köszönöm. Üdv! Buma
125-ös liberty vásárlását tervezem és az érdekelne, hogy 50-es skálázású számlapot a műszerfalba milyen nehéz beszerezni (mondjuk bontásból vagy akárhonnan) és hogy mekkora macera azt kicserélni, meg lehet-e csinálni házilag. Másik kérdésem, hogy mennyiben különbözik az újabb típusú LEADER blokkos változat a régebbitől ? Illetve a LEADER blokkos változatnál még ugyanúgy érvényes, hogy a 125-ös és az 50-es modellt nem igazán tudja megkülönböztetni a rendőr egy igazoltatás alkalmával?