Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Sztrela-2 sehol nincs hadrendben évtizedek óta, Sztrela-3-at VSz-ben csak Szu használt, de Iglával lecserélték vagy 30 éve. A harmadik világból származnak sanszosan a Sztrela-2 másolatok, azt képesek gyártani.
Én nem próbálok úgy tenni, mint aki felismer egy ilyen (békegalamb volt a jelem már az ovodában is) de logikus, hogy ezeket lehet beszerezni a k. európai országoktól ahonnan ezerrel áramlik a fegyver sziriába.
Azért kicsit aggasztó, mert egy tucat ilyen rakétával hetekre blokkolni lehetne az eu-ban a polgári légi közlekedést.
szerinted HA elkezdenék épiteni Paks 2-t, elöször odahordjak a hasadoanyagot, azután kezdik el az épitkezést?????? Mi köze az OSiraknak a tavolsaghoz?? példa volt, hogy romboltak már le eromuvel félkész állapotban..nem teljesen készet..
Elöször olvass végig, ne csak az elso bekezdést, azután ragadj billentyüzetet:-)))
504 fő teljes létszámból a firing battery rész összevissza 30 fő. Azért elég sokkoló. Persze a vezetési és technikai osztállyal azért már mást, de jól mutatja azt, hogy a támogatók minden technikánál és fegyvernemnél sokan vannak a valódi harcolókkal összemérve.
Bevallom fogalmam sincs. A személyzeti létszám terén én csak az FM 100-2-3-ra támaszkodok. 93 elektronikus oldalon bontásban ott van minden. Nálam alapmű ez a doksi. Biztos nem 100%-ig pontos, de oltári nagy hibák nincsenek benne.
Megint volt nyilatkozat a ПАК ДА-ról. Állítólag már nagyon közel állnak a kísérleti példány megépítésének az elkezdéséhez, vagyis a tervezési munkákat nemsokára befejezik. Állítólag ez lesz az összes orosz nagy vas (Ту-22М3, Ту-95МС, Ту-160) váltó típusa.
Igen, de odaig meg nem jutottam az olvasasban, hogy melyik valtozat van most nalunk (persze most ranezve latom, hogy mindenkeppen butasagot irtam: KUB magassagot KUB-M vizszintes tavolsaggal). Masreszt a HMZ diagram 0 km oldaltavolsag parameterrel van megadva, mikozben az is erdekes lenne, hogy mi a legnagyobb gyakorlatban lekuzdheto parameter.
Mas: szerintem egy kicsit felreertetted Acura13 kerdeseit (rosszabb esetben en ertettem felre :-)), azok nem arra vonatkoznak, hogy a 60-as es a 80-as evekben mennyire volt korszeru a KUB, hanem arra, hogy itt es most mit er a Magyar Honvedseg.
Buk ezrednek volt 5 db SzURN-ja. Ezzel azt akarod mondani, hogy az 1 db SzURN + 4 db indító + támogatók = század? A második sor értelme az, hogy akkor a honi lévédelemnél egy Nyeva vagy Volhov osztály az zl. volt? A Kruignál akkor ami 1 db osztály = 3 db üteg, akkor 9 század alkotta a Kurg dandárt és 6 század a Krug ezredet?
Leszámítva az olyan marhaságokat, minthogy "az orosz lérak az iszlám államot bombázó amerikai légierőt fenyegeti" a domborzat biztos gondot jelent nekik. Ezért vannak ott ezek..
Jaj trottyom, szóval levezetted magadról, hogy ötvenes években előadott sztálint éltető dalokat hallgatsz oroszul a jútjubon, mert szereted, de szomorúvá tesz.. nekem ehhez nem kell már semmit hozzátennem, tőlem attól rettegsz és azt gyűlölsz amit csak akarsz, még azt is megengedem, hogy nem hazudsz csak ostoba vagy.
Ma már senki nem énekel sztálint éltető dalokat. A leghíresebb orosz katonai előadóművészek, a nemrég szerencsétlenül járt Alexandrov kórus és zenekar (a vörös hadsereg kórusa a hivatalos megnevezésük) átlag két évente végighakniza telt házzal az USA-t és nyugat európát a dalaival, a katyúsától az ave maiáig, énekelnek a hazaszeretetről, háborúról, a katonák hazavárásáról, de komenizmusról vagy sztálinról soha, még ha neked "ezt is fordította a gugli.."