A dunatúrát 10-14 napra tervezem. A hajót az utánfutójával kivánom felhúzni Ingolstadt-ig, mint a nyáron Vásárosnaményig. Jön velem a fiam , és ő visszahozza az utánfutót és a kocsit, majd értünk jön Mohácsra.
A hajóm 4.8 m hosszú , kis cabinos hajó. Cortina 4.80-as.
Motor Selva 55 Le.
Korábban már írtam róla, azt írtad, hogy neked is volt hasonló kis hajód.
Két személynek kényelmes alvás esik benne. Túrázni úgy szoktunk, hogy a Tisza partján olyan helyen állunk meg, ahol van wc, fürdési lehetőség , és a hajón alszunk.
Vagy ha nincs, mint pl: a felső Tiszán homokpadon, úgy marad a Tiszában fürdés, fogmosás kannából, bio wc.
Minden 3. vagy 4. napon / vagy gyakrabban / kibérelek egy appartmant, vagy egy faházat, és akkor ott regenerálódunk.
A hajót felponyváztattam , kell még bele rádió, mélységmérő , esetleg fenékszivattyú, fényszóró ?
A legnagyobb gondom az, hogy van egy hely ahova be lehetne építeni egy nagyobb benzintartályt, mert most csak a motorhoz adott gyári 25 literes tartályom van, és mindig kannáznom kell.
A tavaszi látogatást kösd össze azzal, hogy hozzánk is eljöttök, van egy szép kényelmes nyaralóm a Holt-Körös partján. Csend, nyugalom, horgászási, fürdési lehetőség.
A Duna túrát még csak most álmodom , az biztos, hogyha anyagi erőforrásaim engedik jövőre megcsinálom. Mindkét gyermekem főiskolás, ráadásul a fiam németben tölt most egy félévet / Mittweida / , ez anyagilag elég kimerítő.
Az út költségét cca 500-600 eFt-ra saccolom. Ingolstadt-Mohács a cél.
A tervetett időpont: 2006 nyara.
Jobban időbelileg nem tudok előre tervezni.
A Yachtlap.hu-n van egy 2004 tavaszi útleírás , az elég jó segítség , meg az internet.
Jövő ősszel szeretném a kis hajómat levinni ha lehet egy hétre a tengerre.
Januárban szivesen benne lennék egy összejövetelben, de azt pestieknek kellene megszervezni.
A januári talit ügyesen kell megszervezni, hogy én is el tudjak jönni.
Valamikor Májusban a környékeden leszek egy barátomnak van ott egy kis nyaralója. Már régen meghivott bennünket, de még nem jutottunk el hozzá. Majd most!
Tavasszal amit szerelni fogok az már Vagabund 3.
Hogy tervezted a Duna túrát? mikor? honnan indulsz? és meddig mész?
most kezdodik egy tanfolyam..a gal jozsi tartja 26 oras..erdemes!!!
dec.12 en indulunk
A túra időpontja: 2005. 12. 11-18 között
Hajó: EQUATÖR 44’ II
Helyszín: Adria
Túravezető: Gál József
Részvételi díj: 110 000 Ft/fő
nagyon várom!
emberek
kene egy topik tali az adrian jovo nyaron:))))
Én valamikor áprilisban kerülök végleg haza. Akkor elkezdem Vagabund III felkésziteni. Egyenlöre irtam egy listát és vásárolom ami még szükséges, amit át akarok alakitani. A teleket eddig arra használtam fel hogy lehetöleg olcsón de jól felszereljem a hajóm. Ilyenkor érdemes vásárolni.
Sajnos a idei lista hosszú rengeteg munka lesz vele. Ha juniusig közepéig kész leszek a hajóval, akkor Juli elején elindulunk.
Még nem tudom, hogy hol szállok vizre. Az elmúlt 7 évben Umagban tettük le a hajót. Lehet, hogy májusban ha kicsit kedvezöbb lesz az idöjárás lemegyek és körülnézek. Talán találok valami közelebbi kényelmes kikötöt. Minden jó ötlete szivesen fogadok.
Nehéz vaktában mesélni olykor úgy érzem magam mint Mohabácsi a Törpe. Azért ha valakinek kérdése van arra szivesen válaszolok rá ha tudok.
A horvát jogsi jó vitorlásra és jó motorosra is. Alapvető eltérések a tmf-ben, és a brt-ben vannak.
Attól persze, hogy én példáúl megszereztem a jogsimat , és ifi korom óta vezetek motorcsónakot, teljesen kezdőként fogok kimenni a tengerre.
Ahogy szokták volt mondani az élet a legnagyobb tanítómester, és mindenki a saját kárán tanul.
Ettől függetlenül fenntartom azon véleményemet, hogy közöttünk írásaid alapján Te vagy a legrégebbi tengeri hajós, és a téli estéken írhatnál az élményeidről , illetve mivel bebarangoltad a horvát Adriát , tehetnél javaslatokat uticélokra stb, stb , stb.
Én is erre jutottam, amire Te. Itthoni tanfolyam. A nyáron pedig a balcsin fogok gyakorlatot szerezni, va rá egy lehetőségem, nem kerül semmibe, és ha megvan a papír, akkor lent a tengeren talán, de az valószínüleg csak jövő ősszel.
Ez a decemberi kiruccanásod hová lesz, milyen hajó, mennyi idő, mennyi pínz? Hány fővel mentek?