Ez azt jelenti, hogy a felüljárókon ott lehetnek a rendőrök és traffiznak egy olyan kézi traffival?, Vagy a leállósávon néha látni ezeket a sárga kocsikat, "útellenőrzés" néven, abból? Telepítve nincs az útszélre egy traffi, ami magától megy? vagy ez nem így működik? mert ilyesmiről is hallottam.
Székesfehérvárról jöttem ma fel Budapestre, de csak Fejér megyei matricám volt, az országos havi tegnap járt le, a hiányzó részen hol vannak fix kamerák ?
Én nagyon sok ilyen kis sárga villogós ellenőrző autót látok, mind a főutakon. Havi 6000 km-t vezetek a céges kisteherrel a Dunántúlon. A múltkor a M86-oson elhúzott mellettem kettő, abból az egyiket a 84-esen láttam később. Azt sejtettem hogy 7,5 tonna és afelettiek jogosultságát nézik de ez mindennapos és rengeteg helyen.
Köszi! Akkor a júli 9. akciómat az M86-oson ezek szerint valószínűleg megúsztam... Tényleg nem értem, hogy létezik, hogy Csornától hegyfaluig hogyhogy nincs semmi kamera, így Vas Megye matricával simán lehet bliccelni Csornáig. A hegyfalui lehajtóig hetente 3X elmegyek (ez még Vas megye matricával jó) és sosem látok mobil ilyen kis villogós ellenőrző autót sem. Azok inkább a főutakon kameráznak nem a gyorsforgalmikon.
Osztrákoknál kamerás matricaellenőrzés? Ilyent még nem hallottam. Tekintve hogy ott a matrica nem a rendszámhoz rendelt, max azt tudná megnézni a kamera, hogy van-e valami a szélvédőn. Ez így értelmes lenne? A matricán a likakat tuti nem lehet lekamerázni, pl. esőben...