Keresés

Részletes keresés

lenes Creative Commons License 2009.03.06 0 0 1605

Tisztelt Globalstone!

Nem tisztem de leírom , hogy miért nem foglalkozhattak érdemben önökkel a Lenes pelletesei.A Lenes kb. 3000 ha erdőt művel (telepít , gondoz , vág stb.). A fából raklapelemeket gyárt olaszországba. Itt keletkezik nagy mennyiségű melléktermék amit a szénerőműveknek adott el. A szénerőművek ezzel a biomasszával csinosítják a megújuló energiafelhasználási mutatóikat. Az Eu előírja állami szinten , a megújuló energiafelhasználás növelését és ezt támogatja is. Ezek a pénzek valoszínűleg a szénerőművek zsebébe onnan meg "ki tudja" hova vándorólnak. Így lehetséges az hogy míg egyes Eu országokban akár 80%-al támogatják a megújuló energiára történő átállást , addig kis hazánkban jelenleg semmivel.Bocs de eltértem.Szoval a fakitermelés során a fát huzzák-vonják a kéreg telerakódik homokkal. A fűrészelések során ez belekerűlt a fűrészporba. A Lenes tavaly év végén kezdett a melléktermékéből pelletet gyártani. Nem tévedek nagyot ha azt állítom hogy ma magyarországon nincs olyan szakember aki ért és tapasztalata van a pelletgyártásban. Az első szériában valoban sok volt a homok ami azóta már orvosolva lett mégpedig úgy hogy a feldolgozósorok olyan helyéről vesszük a pelletnek való fűrészport , ami minimálisan találkozik kéreggel. Jelenleg lekerülő pelletek hamutartalma 1-1,1 % salakmentesen. A "finomabb lelkületű" gépek már biztonságosan üzemelnek vele , tudjuk hiszen mi is kereskedünk velük. A fűtőértékük 18,5 MJ/kg fölöttiek (az olaszok zabálják) ami a fenyőpelletekről nem mondható el ( nekem gyanus a DIN PLUS-os fenyőpellet ). A hamutartalmat  levisszüka DIN PLUS minőségig. Most építünk a feldolgozósorok elejére kérgezőket amitől várjuk a még tisztább minőséget. Egyszoval a Lenes nem akart és nem akar rossz minőséggel a piacra menni.

Higgyétek el hogy aki nem a saját alapanyagából készíti a pelletet az nem tudja mit készit. Azt meg nem hiszem el hogy a kereskedők bevállalják a tételenkénti bevizsgálások költségeit. Nyárra már folyamatos minőségű DIN PLUS-os pelletet fogunk gyártani. Egyébként a Lenes nyárfából késziti pelletét ami szárítás és 200 baar nyomás után nem marad sosem fehér.

Előzmény: Törölt nick (1600)
lenes Creative Commons License 2009.03.06 0 0 1604

Sajna csak használati utasítás van magyarúl , egyéb technikusi infokat valaki már fordítja. Ha kell el tudom küldeni.

Előzmény: Törölt nick (1598)
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.06 0 0 1603

Óvakodj a más cégek degradálásától!

Én sem fikázom a más gyártótól behozott berendezéseket, ezt csak a fogyasztó teheti.

Mi szolgáltatók nem!

Előzmény: Törölt nick (1601)
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.06 0 0 1602

Jó helyre írtad.

Van. Kpl grt.

Előzmény: dako60 (1599)
dako60 Creative Commons License 2009.03.05 0 0 1599
Köszi, de úgy látom rossz helyre írtam be, mert az enyém csak sima fa tüzelésü azthiszem DAVOS nevü.
Előzmény: Törölt nick (1598)
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.05 0 0 1598

Küld el a kandalló nevét és vagy van gyári, vagy szabok méretre.

 

Pelletes kandallóbetétek nevei:comfort mini , comfort maxi , comfort P80

Vízteres pelletes kandallóbetét:comfort idro

Pelletes kandallóbetét légátfújással: comfort Plus

www.lanordica-extraflame.com itt megtalálhatod.

 

Valami magyar oldal nincs az ügyben?

Előzmény: dako60 (1597)
dako60 Creative Commons License 2009.03.05 0 0 1597
Van egy lemez kandallóm(6kW) a hőszigetelője már egy kicsit megadta magát(mozaikos) lehet-e samottot bele venne és hol mert ez nem az csak ránézésre olyan, de könnyű mint a pozdorja.
lenes Creative Commons License 2009.03.05 0 0 1596

Itt mindent megtudhatsz 30/ 55 66 243 nem akarok reklámozni.

 

Előzmény: nylc (1595)
nylc Creative Commons License 2009.03.05 0 0 1595
Hű, ez szupi! Ezt áruljátok is? Mennyibe kerül a comfort idro? Vagy kit kell keresni ár-elérhetőség ügyben?
Előzmény: lenes (1594)
lenes Creative Commons License 2009.03.05 0 0 1594

Pelletes kandallóbetétek nevei:comfort mini , comfort maxi , comfort P80

Vízteres pelletes kandallóbetét:comfort idro

Pelletes kandallóbetét légátfújással: comfort Plus

www.lanordica-extraflame.com itt megtalálhatod.

Előzmény: nylc (1588)
lenes Creative Commons License 2009.03.05 0 0 1593
" úr vagyok" és a portál tényleg szar.
Előzmény: bpmcwap1 (1585)
lenes Creative Commons License 2009.03.05 0 0 1592
Beszéltem a megfelelő kollégákkal és azt mondták hogy a LUCREZIA IDRO 23Kw-os pelletkályha (akár a nappaliba is rakhatnád) ami a vízbe 19,6 kW-ot ad. A TERMOROSELLA egy 13,6 kW -os fatüzelésű vízteres kályha (akár a nappaliba is rakhatnád) ami a vízbe 7,6 kW-ot ad. Ezek nominális teljesítmények. Nem ök gyárják , hanem az olasz LA NORDICA-EXTRAFLAME. Azt mondták kapsz személyre szóló tályékoztatást is. Az ecoidro-ról kérdezd meg pelletdoktort ( azt hiszem az övék). Remélem ennyi info nem minősűl reklámnak.
Előzmény: bpmcwap1 (1585)
Zolp Creative Commons License 2009.03.04 0 0 1591
Szia!

Én is kazán vásárlás előtt állok, a 35-ös Eko-t néztem ki, Nylc sok jót mondott róla, de az ára most tényleg elég magas 2600-2700 Euro. Szlovákiában nem tudod mennyibe kerül, lehet érdemes lenne onnan behozni. A garanciális javítás, és beüzemelés nekem úgy tűnt, még nem igazán forrta ki magát hazánkban, úgyhogy mindegy honnan veszem. Azért kíváncsi lennék arra a másik kazánra is. Zolp@gportal.hu címre légyszi küld már el a cég nevét. Köszönöm!
Előzmény: Érdrobi (1589)
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.04 0 0 1590

A vízteres kandalló betét kész van. Jövő szezonban lesz a magyar piacon.

A tartály, az eddigi (pellbox) beépíthetőben is hátul volt, ebben is ott lesz. Egy kijelző mutatja mennyi ideig lehet fűtenii a bentlévő anyaggal.

Elméletileg már akár holnap is adhatnék el olyan pellet égőfejet, mely 2-3-500 l.-es tartállyal van összehozva, a gond a beszereléssel van.

A gyártó csak a saját kazánjához szerelve ad rá jótállást, főképpen mőködés, hatásfok.

A hozzárendelt ÖV kazán fogy. ára 268 ef.

A KIT kb. 900 ef.(égőfej, vezérlő, tartály, illetve csiga.)

Tehát át lehet gondolni.

Ma kaptam meg a használati (gépkönyv) nyers fordítását, ha végeztem a "magyarítással" igény esetén közre adom.

 

Előzmény: nylc (1588)
Érdrobi Creative Commons License 2009.03.04 0 0 1589

Hali !

Még nem vettem kazánt, várok még vele, mert a külföldi kazánok most nagyon drágák a gyenge forint miatt. A munkám miatt sokat autózok az országban és ahol látok a pellettel kapcsolatban valamit, azt megnézem. Ma pl. Nagykőrösön voltam az egyik kazángyártó cégnél ( más miatt !!! ) és megnéztem a termékeiket. Hamarosan kijönnek egy olyan kazánnal ami parapetes lesz ( most tesztelik, majd utána az engedélyeztetési eljárás következik ) az ára is nagyon jó, a vezérlés magyar fejlesztés és jól kezelhető. Nagyon szépen égett, láttam működés közben. Állítólag nem érzékeny arra, hogy mennyire koszos a pellet, mert a kazán automatikája szükség szerint letisztítja a tűzrózsát. Ha valakit érdekel a cég neve és címe, megadom szívesen privátban ( a reklám elkerülése miatt ). A pelletet Cegléden veszik valahol nagy tételben, a jelenlegi ára 24 Ft/kg bruttó, de csak azoknak, akik náluk vették meg a kazánt. Valóban csinos a lány !!!!

Előzmény: nylc (1581)
nylc Creative Commons License 2009.03.04 0 0 1588
És egy másik történet: a szüleimnek van egy nagyon szép csempekandallójuk, normál kandallóbetéttel. Lehetséges-e ezt valahogy átalakítani pellet tüzelésűvé, létezik-e pelletes kandallóbetét (vagy esetleg a non plus ultra, vízteres pellettüzelésű kandallóbetét)?

Hogyan lehet ennek az etetését megoldani? Hova kerül a (mekkora) tartály? A vízteresen kívül (ha ilyen nincs) létezik-e más mód szomszédos helyiség(ek) fűtésére?
nylc Creative Commons License 2009.03.04 0 0 1587
Rájuk találni sem volt egyszerű. Egy újságcikkben olvastam róla, annyit tudtam hogy "Lenes" és "Cegléd". Ezeket bevágtam a keresőbe, ahol kiválasztottam a legrelevánsabbnak tarott "lenesgroup.hu" weboldalat. Ott a kapcsolatok pontban lévő telefonszámot hívtam.

OK, hogy sok ember, meg központ, meg nem központ, de azért akkor is tudhatnának valami minimális információt legalább arról, hogy kit és milyen számon kell keresni ezügyben. Ez némi szervezetlenséget és érdektelenséget sejtet. A szervezetlenséget viszonylag jól tolerálom, de az érdektelenség nálam nagyon gyorsan lecsapja a biztosítékot.

De már annyit beszéltünk róla, és még mindig nem próbáltam, mert akárki akármit mond, a pelletről az igazság az égőfejben derül ki. Az égő pellet nem hazudik, megmondja nekünk hogyan és miből készült. Tanácsot ad, hogy legközelebb is érdemes-e visszatérni a vásárlás színhelyére. :)

Egy ilyen tanács az is, hogy végre elfogyott az Inter-pellettől vásárolt bő egy tonna tölgypellet, és bekerült a kazánba a Vimexes vegyes.. A Vimexes cucc jó árban volt kiszállítva (külön előny, hogy van rendes méretű teherautójuk, nem kell egy-két tonnánként szállítgatni), és minőségi kifogásom sincs ellene. Szép hosszú lánggal ég, fele annyi levegővel is üzembiztos, mint egy rossz minőségű szemetes-homokos-földes-teveszaros pellet, és ami egyből feltűnt, hogy szinte semmi morzsalék nincs a zsákokban.
A kandallótulajdonos kollégáim is elismerően nyilatkoztak róla, egy hétig nem kellett hozzányúlni az Idrofoxokhoz. Viszont hamarabb kormolódik az üveg, mint fenyőpellettel. A zsákok (szúrópróbaszerűen) 14,8-15,1 kg közt nyomnak, ami korrektnek mondható.

Pillanatnyilag úgy áll a heéyzet, ha nyáron jó árat sikerül kialkudni, vagy az Euro-pellet, vagy a Vimex nyeri a céges beszállítást, ami nálunk 20-22 tonna :)
Előzmény: lenes (1584)
TapsiHun Creative Commons License 2009.03.04 0 0 1586
 

Sziasztok!

Elnézést a már lehet lerágott csontért!

Meglévő 65 nm-es lakásomban az eddigi kombi gázkazán-radiátoros fűtést szeretném vízteres pellet kandallóval kiváltani (kiegészíteni a használati melegvizet gázzal hagynám).

Van tapasztalata valakinek/valakiknek, hogy ezen paraméterekkel csak pelletes fűtéssel el lehet e érni nagyobb megtakarítást, illetve kb. mennyi idő az új rendszer megtérülése?

Mit kell 

A válaszokat  és minden infót köszönök a témában

Üdv, Tapsi

bpmcwap1 Creative Commons License 2009.03.04 0 0 1585
ha már ilyen szépen összejöttetek.... :)
lehetne kérni összehasonlítást ár érték tudás viszonylatában ecoidro vs LUCREZIA IDRO illetve TERMOROSSELLA??? ezeket gyártja a lenes??? egyébként ne haragudjon a lenes úriember/hölgy de azt a portált egy kicsit rendbe vághatnák ha lesz rá idejük...
köszönöm
(egy érdeklődő és leendő fogyasztó)
lenes Creative Commons License 2009.03.04 0 0 1584
Ez egy 240 főt foglalkoztató cégcsoport ( én is ott dolgozom csak más területen ). Te a központot( ott csak most kezdik építeni az újabb gyárat ) hívhattad  valoszínűleg nem a ceglédi gyárat. A központjukban tényleg csak az ő gépeiket használóknak adnak 25Ft+ÁFA-ért.
Előzmény: nylc (1583)
nylc Creative Commons License 2009.03.04 0 0 1583
Én is erről írtam, hogy amikor felhívtam őket, mielőtt potyára lemegyek kölcsönteherautóval Ceglédre, megkérdezni van-e épp pelletjük, mintha nem is egy pelletgyárral beszéltem volna. Ha azóta van eladó pelletjük, az jelentős előrelépés. :)
Előzmény: lenes (1582)
lenes Creative Commons License 2009.03.04 0 0 1582

Erről írtam neked a 1541 és 1549 alatt. Egyébbként beszéltem velük és azt mondták hogy egy fillér állami támogatást nem kaptak a pelletgyárhoz. 2 t / h -val nyomnak 3 műszakban. A nicknevem abból van , hogy az ő gépüket és az ő pelletüket használom s amikor választanom kellet nem jutott más eszembe.

 

Előzmény: nylc (1581)
nylc Creative Commons License 2009.03.03 0 0 1581
Ez a Lenes, ugye? Csak ki kéne próbálnom. Az a gyanúm, hogy a legutóbb sikerült egy olyan üzletkötővel beszélnem, aki nem érdekelt az áru értékesítésében. (a.k.a. töketlen. A finom, művészi lelkű pelletforgalmazóktól itt kérek előre elnézést, én ilyen faragatlan bunkó vagyok.)

Érdrobi, te vettél belőle? Próbáltad már?
Megvetted már az Eko-karbon kazánt? Vagy valami mást választottál?

És a csinos és kedves lyány-infó sem mellékes :)
Előzmény: Érdrobi (1574)
Jesu Creative Commons License 2009.03.03 0 0 1580
Ízirájder.. Veled nem volt baja senkinek! :)
Köszi a beírást!
Előzmény: Érdrobi (1579)
Érdrobi Creative Commons License 2009.03.03 0 0 1579
Azért nyavajogtatok, hogy milyen drága a pellet a gyenge forint, meg egyébb más miatt. Most itt van egy olcsó lehetőség és nem tudtok mit kezdeni vele. Teszteljétek le, vegyétek és örüljetek neki, hogy kaptatok ingyen egy infót !
Jesu Creative Commons License 2009.03.03 0 0 1578
Hát lehet megszűnnének a kommunikációs problémák.
Egy részük legalábbis... Merthogy a kialakult kereskedői szemlélet miatti félretájékoztatás sajnos menthetetlen ebben az esetben is. Bár akkor majd rá lehet fogni a "szőkére"...
Előzmény: Törölt nick (1577)
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.03 0 0 1577

Épp erre gondoltam!

lehet, hogy az ország egyik legnagyobb pellet forgalmazó cégénél, felvétel lesz hamarosan?:)))))))))))

Előzmény: Jesu (1576)
Jesu Creative Commons License 2009.03.03 0 0 1576
... a csinos lány közérdekű infó

;o)
Előzmény: Törölt nick (1575)
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.03 0 0 1575

Ez mi volt?

Reklám, vagy figyelem felhívás, vagy?????

Most lehet itt reklámozni, vagy nem?

Vagy nevezzük közérdekű információnak?

Előzmény: Érdrobi (1574)
Érdrobi Creative Commons License 2009.03.03 0 0 1574

Hali Mindenkinek !

Cegléden az Ipartelep u.-ban az Oázis Kertészet mellet elhaladva, az út végén van egy pelletgyártó cég és bemutató terem. Helyben gyártanak pelletet puhafából, 45 Ft/kg bruttó az ára. Ma voltam ott, friss az infó, csinos és kedves lány a kiszolgáló. Futás mindenkinek !

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!