Jópár VIN-t ellenőriztem,egyik sem szerepelt az akcióban,olyanokat amelyeken cseréltem vezérlést mert már jól hallhatóan zajos volt! Az N47D20C 2009-től szerintem nem érintett!
Magyarországon eladások alapján 850 jármű érintett! Azt nem tudom hogy a márkaszerviz hogyan áll a független szervizekben elvégzett olajcsere előélettel rendelkező autókhoz.
A visszahívás már egy ideje él, de csak bizonyos alvázszámú autókra érvényes. Van egy alvázszámlista, ami tartalmazza mely kocsik érintettek. Kíváncsiságból pár ügyfelemét leellenőriztük, egyiket sem érintette...
Valamicske van, az egyik BMW márkaszervizes egy képernyőmentést is készített a bmw-infobox oldaláról.
Jó lenne megnézni a magyar verzióban is, hogy van -e már kiírás. A képen is látható, hogy tegnaptól van ez a bejegyzés.
Abban a topikban mindenkinek N47D20C motorja van, azokra nem vonatkozik a kiírás. Ha jól emlékszem, Steeef erre a motorkódra mondta, hogy kevésbé problémás.
Nemrég voltam síelni, most először mentem az E91-el.
Az egyik reggel szakadó hóban indultunk fel a szerpentineken a pályákhoz...láncot lusta voltam felrakni, gondoltam nagy gond nem lehet, gond nem is lett, de kb fél úton megadta magát az emelkedőn :)
DTC/DSC kikapcs, 90kg-os haver hátraültet, csak így sikerült elindulni, majd végig felmenni, mondjuk lehet eleve így kellett volna nekiindulni. Gondoltam leírom mint tapasztalat...amúgy nem értek egyet a közúton, brahiból DTC/DSC nélküli közlekedéssel ha már egyszer belerakták az autóba.
Persze, nyilván pont így szeretnél autózni, mikor az egész napos síelésből tartotok haza, tele a kocsi cuccal, 2 gyerek hátul alszik, sötétedik, esik a hó, ismeretlen szerpentin... bizonyára te akkor is kikapcsolod a vezetést segítő rendszereket...
Persze, ha nem használnám az autót, hanem csak néha kölcsön kérném a sógoromtól driftelni egyet a néptelen úton, én is kikapcsolnám :)) - legfeljebb ajánlanék utána neki egy jó lakatost, és fizetném is :))
Ha bármiben még tudok segíteni (valószínű csak elkerülte a figyelmedet), akár a többieknek is szóljatok. Figyelemmel kísérem majd a fórumot és megírom mi a helyzet a visszahívással kapcsolatban. Tehát jelenleg a dunaszerdahelyi bmw.dunaauto.com kereskedés erősítette meg a hírt a fórumon.
Az, hogy 1 kanyarban elteszed a seggét, nem alternatívája a pályázásnak. Versenyezni nem kell nagyon utcán, de 1-1 élvezeteset kanyarodni bőven belefér
Én lezártam részemről a vitát a közúti "faszacsávókat" úgysem tudjuk soha meggyőzni, az ilyen a pályára való (de lehet én vagyok a hülye, hogy ezért fizetem a nagy pénzeket).
2.) 30-40 a tempó, ha jön szembe valaki, elveszem a gázt, a driftnek vége és elmegyünk egymás mellett
Látod ezaz, hogy Te szakérted a témát itt a monitor előtt, más meg a gyakorlatról beszél.
Vezettem már 400-450.000 kilométert az elmúlt 10 évben balesetmentesen úgy, hogy nem andalogni szoktam, az MX5ön 6-9ezer kilométerenként fogyott el az utcai gumim, mégse volt kopkopkop semmi gond. :)
Az esetek 99,99%ban tök jó, hogy van, mivel az emberek 99%a kb. soha nem is kapcsolja ki, mert nem szeretné, hogy az autója megcsússzon, nem szeretné élményautózni vagy eltenni a seggét 1 kanyarban.
De aki szeretné, annak hátrány, ha megy.
Amit múltkor feltettem videót, arra is mondhatod, hogy ez közúton volt és balesetveszélyes, szerintem semmi balesetveszély nincs ebben, nyilván teljesen ki kell hozzá kapcsolnom a DSC-t.
Sokkal veszélyesebb, mintha lenne benne. Azért teszik bele, mert biztonságosabb, mintha nem lenne. Akkor most dobjuk ki a légzsákokat meg az öveket is, mert a 40es évek autóiban nem volt? Sőt az ABS is legyen kuka. :D
Nem azt mondtam, hogy szar. Érzésre nagyon jó, egy vadállatnak érzed. Pont ez benne a fun, miközben igazából nincsen benne teljesítményben semmi extra.
MX-5 nagyon jól vezethető, hibátlan súlyelosztású autó, sperrel, ha jól emlékszem. Nem csak 5-600 LE-s autó lehet sportos. Olvasd el a Totalcar-on a Toyota GT86-ról szóló cikket. 200 LE, de Karotta szerint élvezetesebb mint a legtöbb, feleslegesen erős, dupla annyit tudó autó. Mert ezt ki is lehet autózni belőle.
Sorry, most látom, hogy ez nem NA, hanem tanál NB. Akkor a motorról írt dolgokat skippeljük, a többit továbbra is tartom. Én nem a hajtott kerekekre vonatkozólag írtam, hanem azt, hogy közveszélyes, aki DTC/DSC nélkül megy közúton. Ezt is tartom.
Mx5. Ezt kibaszott sportosnak és erősnek érzi az ember, mit kb a z3-t, aztán lófaszt az. Szerintem... De a feeling megvan. Nem tudom amúgy ebben milyen stabilizátor van vagy nincs és nem emlékszem, hogy annyira farcibálós lett volna. Mag aztán abból is van 110 lovas szívó meg 178le és 200+ turbó, ha jól rémlik.
csak mig az xdrive mindig hatrany (fogyasztas,suly,gyorsulas) es 0,1% elony (csuszos uton kaptatás), addig az automata 99% kenyelmes es abban az 1%ban hatrany, mikor jatszik az embera kocsival. De kar ezt tulragozni, entolem annyi xdriveot vesztek amennyit akartok :))
kikapcsolt DSC nel meg mindig ott az a nyavalyas DTC ,en a helyedben az ABS jeladokat is kidobnam aki ennyire jo az siman pumpalva megelozi a blokkolast .
Ha minden nap mentek vele és nem extrém rövid távon, akkor simán tölteni tudja az autó, nem kell besegíteni. Lehet vmi más gondja van? Első körben megmérném mekkora feszültség van az akku saruin.
Amúgy a motortéri kivezetésnél kell tölteni, alapos indok nélkül egyébként sem illik lekötni a sarukat egy ilyen bonyolultságú autónál.
A dsc-t jatekon kivul, addig kapcdolgatjsk ki orrba-szajba az emberek, amig egyszer tok varatlanul ugy isten igazabol nem csusznak kozut. Es ez elobb-utobb mindenkinek eljon (aki szerencses megussza ingyen egy izgalommal).
Tudom, tudom akivel ilyen elofordul az bena (nem).
nagyon sokat vezettem, a legkülönbözőbb féléket. A torsenes audi-n kívül szinte az összes orrtolósra van hangolva, még egy subaru vagy egy evo is gyárilag... nem tetszik,
a teljesítménynél arról beszélek, ami a kerékhez jut
nem, de jól látszik, hogy a gyorsításból visszavesz az összkerék normál úton, nagyon erős 500ló feletti autónál lehet előnye 60-80ig, 100nál már a széria utcai gumik is tökéletesen megtapadnak 2 kerékhajtásnál is (lsd M5)
Még megvolt az M3-asom, amikor a haverom uszolt, hogy bohóckodjunk egy kicsit a Subaru STi-je ellen. Szegény, mindenhol kapott rendesen az M3-astól. Aztán beértünk Pestre, ahol elkezdett szemerkélni az eső. Én még éppencsak kezdtem szenvedni a lámpánál a rajtolással ő már a következő kereszteződésnél járt. Szóval ha nem ideálisak az útviszonyok akkor bizony kijön az összkerék előnye.
igen de az elet az nem egy hosszu egyenes sot a versenypalyak is csak ritkan ,
az AWDvel alacsony sebessegnel jobb a tapadasod mint sima hatsokerekkel es ezert nagyobb sebesseget tudsz elerni ,a versenyautoknal is ilyenkor jelentkezne az elonye hisz azok tervezesenel az aerodinamikabol eredo leszoritoero a sebesseg csokkenesevel gyengul.Szoval ez van , baro kis cucc az az osszkerek .
Ha hosszú távra tervezel a kocsival én mindenképp javaslom a ledet, de csak jobb minőségűt.
Halogén esetében a gyári foglalatot kb. 5 perc alatt lehet megbuherálni, hogy kiférjen az izzó "lába" onnantól kezdve kb. 500Ft/izzó, és 30 perc a csere ha már begyakoroltad :)