Zsitva Béla vagyok . Ezen a fórumon még nem írtam. A minap sikerült megvásárolnom egy tégla gyűjteményt,kb. 1000-1500 db. Sajnos én nem értek hozzájuk,csak megtetszettek. Ha esetleg tudnának segíteni a beazonosításukban, megköszönném. Rakok fel néhány képet.
Sziasztok, újabb Egyesületi siker: Czupp Pali tagtársunk téglagyűjteményével bővült az Értéktárban szereplő, már meglévő kollekciója. Ezzel az országban már 20 helyen látható megyei, vagy települési Értéktárba felvett téglagyűjtemény. A határozat száma: 5/2017 04. 13. KTÉB
Először a hátulját,és az oldalait kell lemosni vele, akkor meglátod mennyire bírja a tégla. Nyugodtan próbálkozz csak vele.Rengeteg időt megspórolhatsz.
Szia! Vízben kell áztatni, gyökérkefével dörzsölni,( nem drótkefézni) áztatni, kefézni, spaknival kapargatni, kefézni, s ha ezek nem használnak, sósavba mártott ecsettel be kell kenni a makacs malteros felületeket, kefézni, spaknizni, alaposan lemosni mosószeres vízzel. Ezeket addig kell folytatni, amíg meg nem kapod a kívánt tiszta felületet. Tehetnél fel képeket a gyűjteményedről. Üdv Szabolcs
Jó estét minden téglásnak! :) Most regisztráltam frissen, de egy rövid ideje már olvasom a fórumot és sokkal régebb óta gyűjtögetem már az "építőanyagot". :) Azt szeretném kérni tőletek, hogy legyen szíves valaki nagyon részletesen leírni, hogy hogyan, mivel, milyen anyagokkal tudom lepucolni a tégláimat ilyen gyönyörűen, mint az itt látható képeken van. Előre is köszönöm!!
Nem kell senkinek felkapni a vizet,egyikőtök se gyerek már...ne rontsátok el a játékom,már épp elég energiát fektettem a következő találkozóra..,mindketten elfértek ,ha mégis úgy döntesz tudomásul veszem,de nem örülök neki.
Te meg Wattie ne szőrösködj már kicsit pihenj..:-)