Keresés

Részletes keresés

.Tito Creative Commons License 2000.07.31 0 0 392
Fila,

;))

Faradok, bar ez nem mentseg... Erted mire gondolok: Veszpremben, jol. ;))

Tito

Előzmény: filantróp (391)
filantróp Creative Commons License 2000.07.31 0 0 391
Hát hogyne Tito! Köszönni, azt lehet. Majd a Gerendai Karcsinak is a Sziget végén. Csak időben, még mielőtt elhúzna a Maserati-jával...
Az meg külön örvendetes, hogy te "spec. reg erezted magad, mint szombaton este...". :))))
Előzmény: .Tito (390)
.Tito Creative Commons License 2000.07.31 0 0 390
Filantrop,

Azert megkoszonhetjuk neki, nem? En spec. reg ereztem magam, mint szombaton este... Kosz, Ace.

Folyt. kov. Szigeten, vasarnap 16.45-kor a PGSM%$#$%%^ szinpadon.

Tito

Előzmény: filantróp (389)
filantróp Creative Commons License 2000.07.31 0 0 389
Szerintem meg nem történt semmi különös. Egy városról nem az állítja ki a
"bizonyítványt", ha van egy ilyen rendezvénye, hanem az, ha nincs. Tehát
nem attól különleges Veszprém, hogy zene van nyáron az utcán. Ettől CSAK
normális. A sok dícsérő és köszönő szavakat meg nem értem. Most hirtelen
sokakban megindult valami? Vagy mi? Elgondolkodtató, hogy
mást-máskor-másnak miért nem köszönnek meg azok, akik itt köszöngetnek...
Pedig volna mit. Persze, mindenkinek jól esik, ha hájjal kenegetik, de
szerintem Murakból nem kellene közszereplőt csinálni. Mert nem az, nem
annak való.

Előzmény: borka (388)
borka Creative Commons License 2000.07.31 0 0 388
Hát vége. Kár. Má'most hiányzik. Az egész. A kavalkád, a színes tömeg, az arcok, akik mindig is hiányoztak a belvárosból, a zene, és az, hogy mindenki mosolyog az utcán! Olyan jó volt!
Na, de félre az érzelmektől: Ugye, végül is nem volt semmiféle belvárosi tüntetés? (nem tudok róla...)
Meglepő volt, hogy az utcazenészek tényleg képzett, jó muzsikusok voltak, tényleg élmény volt őket hallgatni - bevallom, kicsit tartottam attól, hogy minden színpadon majd a "tizenhattonnát", vagy a "börtönablakábant" hallgathatom. Hát nem. És nemcsak jó zenészek jöttek Veszprémbe, hanem a paletta tényleg soxínű volt! (Várkuti megérdemelte a különdíjat!:-))))

Amit észrevettem: még a veszprémieknek is furcsa volt az egész. Azoknak is, akik várták a fesztivált, és akik teljes mellszélességgel mellette álltak. Szóval azt vettem észre, hogy a zenész - vagy zenekar - körül valóban álltak a népek, de igazából senki nem mert közelebb lépni, így a kalapba sem nagyon dobtak. ....lehet, hogy rosszul érzem, vagy rosszul láttam, nem tudom.

Na, mindegy: tény: lesz még ennek az utcazene fesztiválnak maradandó lenyomata - persze jó értelemben...:-)))))))) (Murak, Patriot, és mindenki, aki benne volt: KÖSZÖNÖM!!!!!)

minarik ede Creative Commons License 2000.07.30 0 0 387
Azert en ugy erzem Murak kicsit nagyobb tapsot erdemelt volna. Kivancsi vagyok, hogy veszelte at a negy napot. Elegedett-e? Stb.
A nagy koncerteknek rendesen betett az ido.
A Besh O Drom jot muzsikalt.
Furcsa volt szomabt du. embereket latni a Kosuuth utcan.
Szal pihenes utan varjuk Ace "elmenybeszamolojat"
minarik ede Creative Commons License 2000.07.28 0 0 386
UTÁLOM EZT A KURVA ESŐT!!!!!!!!!
aCece Creative Commons License 2000.07.28 0 0 385
Ácsi, ne melegedjünk annyira bele, egyelőre még csak pletyi ez a tüntetés dolog
Murak, bulizás, koncertnezegetes, sétálgatás közben jönnek elő bennem ötletek, mit is lehetne még csinálni... Persze gondolom Neked is. Már így is jó, ahogy van, de azért írogatok a noteszomba... :)
Fece Creative Commons License 2000.07.28 0 0 384
Szóval vannak tiszta hülyék is. Akinek hiányzik, hogy este tök kihalt utcákon részeg csirkefogók fejbevágják párszáz forintért, és nem örül neki, hogy kultúrált szórakozás mindenfelé kultúrált emberekkel, az menjen falura. Bár falun már ennél több esze van az embereknek, ők is rájöttek, hogy ez jó. Csak ebben a gyönyörű városban nől gyöp a fejekben. Tegnap este hátizsákkal rokizó fickót láttam, ert jól érezte magát. Én is jól éreztem magam, és más is jól érezte magát. Csak az irigyek nem érezték jól magukat. hát jöjjenek csak és tüntessenek. Mutassák meg, kik azok, akik feudális Veszprémet szeretnének, nem egy Európait.
És aztán menjenek a fenébe.
Előzmény: aCece (379)
porcus Creative Commons License 2000.07.28 0 0 383
Bravó Zsóffffi! Szívemből beszéltél, de még hogyan!!!!
porcus
Előzmény: Xikita (382)
Xikita Creative Commons License 2000.07.28 0 0 382
Azt hittem csodálkozni fogok tágranyílt szemekkel, hogy mi van itt, de nem.
A Kossuth utca olyan mint amilyennek lennie kéne, az év többi napján viszont érzek valami hiányt, amit soha nem tudtam megfogalmazni.
EZ AZ! Yo az egész, de hova tüntek az öregek otthona mögötti placcról a sátrak? Elvesztették a hetijegyüket, és az IN-KAL hazaküldte őket?

Xa

mikroba Creative Commons License 2000.07.28 0 0 381
... és majd húsz év múlva büszkén verik a mellüket, hogy elindították a fesztivált...
Reméljük, így lesz-lehet.
Végre ma délután megérkezek hőn szeretett városunkba és én is tanúja lehetek az eseményeknek - remélem a forgószél elkerül minket.
Előre is köszönöm nektek fiúk!
Üdv,
mikroba

Ui. Hízelegjek még egy kicsit?!

Előzmény: aCece (380)
aCece Creative Commons License 2000.07.28 0 0 380
Amugy szerintem az RTL klub most a sorfesztivalon lesz forgatni. Az a par belvarosi felforgato elem pedig nyelhet 4 napig, ha mi nyelhetunk a maradek 360 napig. Azt hiszem latszik, kicsit elkeserit ez a
pletyka szintu hir a belvarosiak (tisztelet a remelem sok kivetelnek, ugye zsoffi?) tunteteserol...

Megjegyzem, a 20 ev mulva is szavazok tutira kinn buliznak az utcan. Ezen erdemes elgondolkodni. ;)
aCece Creative Commons License 2000.07.28 0 0 379
Hirdetes:

Unalmas, nyugodt kulvarosi lakasomat elcserelnem egy
unalmas belvarosi lakos lakasaval.

Egy bulizos kulvarosi lakos.
optika.hu Creative Commons License 2000.07.28 0 0 378
Murak! Hol van ilyenkor a TV2, az MTV, az RTL klub stb?????
Előzmény: ace (377)
ace Creative Commons License 2000.07.27 0 0 377
Kérném, hogy ti is szavazzatok ki nyerje az Első Veszprémi Utcazene Fesztivál fődíját.
Előzmény: ace (376)
ace Creative Commons License 2000.07.27 0 0 376
Kösz a bizalmat előre is. Még 3 este, 2 nappal...

A tervek szerint szeptember végétől indul a veszprem.index.hu. Én is nagyon várom, és sokat várok tőle...

Előzmény: mikroba (370)
zsofffi Creative Commons License 2000.07.27 0 0 375

helyszíni jelentés a belvárosból egy belvárosi lakostól

nyüzsögnek az emberek. meg-megállnak, mosolyognak, vidámak. mindenfelé szól a zene, hátizsákos, hálózsákos, gitártokos fiatalok vannak, elvannak, üldögélnek, beszélgetnek, bohóckodnak. nagyon jó volt megérkeznem, régen éreztem ennyire azt, hogy jó hogy itt lakok. és régen tartott a buszpályaudvartól hazafelé vezetô út a tíz perc helyett egy óra hosszat, de most nagyon jólesett. hogy a tömegbôl mennyi a turista, és mennyi a lakos, azt fölmérni nem tudom, max. abból, hogy munkaidô végeztével postára is be kellett mennem, ahol ilyenkor köztudottan tömött sorokban szoktak állni az emberek, hát most senki nem volt. kongott az épület, és én ebbôl rögtön azt sz?rtem le, hogy a póóógárok hajlottak arra, hogy idegbajos ügyintéznivalóikat elhalasszák, jól tették, inkább üldögélnek kint a sok kicsi tér valamelyikén, szopogatják a m?anyag poharas sörüket. pedig hétágra süt a nap, és a sok turista ugye elvileg mind lent kéne hogy legyen a balcsiparton, és ebbe a városba úgyse lehet életet lehelni, még szerencse hogy ôk ezt nem tudják, és mégis itt vannak. megkérdeztem embereket, ez is nagyon szép, hogy csak úgy oda lehet menni akárkihez és megkérdezni akármirôl, jólérzik-e magukat, azt mondták, nagyon. arra gondoltam, az, hogy ennek lesz-e folytatása, az egész végülis talán nem attól függ, mi a hivatalos álláspont, meg hogy lesz-e rá pénz jövôre, meg hogy a polgárok örülnek-e vagy fintorognak amiért esetleg nem tudnak aludni, vagy összepisili a házak oldalát reggelre a tömeg, azt gondoltam hirtelen, a folytatás tulajdonképpen leginkább attól függ, hogy a zenészek jól érzik-e magunak itt nálunk, mert ha igen, eljönnek jövôre is, meg azután is, a polgárok meg csakcsak megszokják elôbb utóbb a hangulatot. és megkérdeztem zenészeket, és szinte ujjongva mondták, hogy jó nekik, kár hogy csak négy napig tart, és meg fogok még sokat kérdezni. és arra is gondoltam, hogy fene nagy szervezés helyett talán az is elég lenne, vagy legalábbis kicsit lendítene a helyzeten, ha hivatalice valaki hangosan kimondaná, közhírré tenné, hogy veszprém város mint olyan, mint királynék városa és mint m?vészetpártoló város szívesen látja, beengedi, hagyja az utcazenészeket csak úgy önmaguktól tevékenykedni, megjelenni, itt létezni a nyári napok folyamán. veszprémnek akár ilyen híre is elterjedhetne, ha elterjesztenénk, ha lenne alapja, ha tényleg egész nyáron a sok kicsi udvar, a sétálóutca egyik-másik zugában szólna a zene, mellesleg szerintem ehhez aztán ideális felépítés? a városközpontunk.

bocs, kicsit hosszúra nyúltam, kicsit zagyva is vagyok, de nagyon örülök, köszönöm neked murak, meg persze a többi lelkes embernek körülötted, máris, pedig még csak egy egyszer? hétköznap van, holnap még dolgozóba is kell menni, mentségemül szolgáljon, hogy már tegnap elkezdôdött. itthon is ezer a dolog, mégis jólesett hogy van ami elfeledtesse velem, s ténfereghetek én is egy órácskát a m?anyag poharammal, úgy érezhetem, hogy jó hogy itt lakok, remélem több ittlakónak is ez a véleménye. én spéciel nem dühöngtem, hanem mosolyogva direkt az utcai szobában aludtam el az éccaka, hogy halljam még tovább is a kispálékat, amikor már a lábaim meg a derekam nem birták tovább, s haza kellett jönnöm. nem este hétig tartott szerencsére, hanem éjfélig. jövôre pedig legalább negyven személyes ismerôsömet fogom elhívni ezekre a napokra, mind itt fognak csövezni nálunk, végre egy olyan dolog, amire szívembôl azt mondhatom: gyertek el, nézzétek meg veszprémet! és most mondom mindenkinek, aki ezt olvassa és még nincs itt, az jöjjön el, és nézze meg, mert most aztán érdemes látni, most jól is érezheted magad benne. biztos hogy nem lehetne ilyenné tenni (na jó, legalábbis majdnem ilyenné) minden egyes nyári hétköznapot?

ja, és a lényeg: nagyon kíváncsi vagyok, nagyon-nagyon kíváncsi vagyok, vajon asztalos úr mit érez, mit lát, mit gondol ma, tegnap, holnap, amikor a városban sétálgat. tényleg nagyon szeretném, ha itt olvashatnám az ô véleményét, meglátásait. kösz!

Előzmény: optika.hu (374)
optika.hu Creative Commons License 2000.07.27 0 0 374
Aztán mi a bajuk? Hogy a belvárosi kényelemhez szokott, ámde kertvárosi nyugalmat áhító fülüket zavarja a késő ete 7-óráig tartó zenebona? Volt szerencsém 20évig a belváros legzajosabb kocsmája felett laknom. Megszoktam. Ezzel járt. Emlékezz vissza! A régi fintornak miért kellett elköltöznie? Mert volt olyan, akinek nem fért a fejébe, hogy élhetnek akkora barmok a földön, akik szombat este 8-kor még nem az ágyukban fekszenek?!
Előzmény: patriot (373)
patriot Creative Commons License 2000.07.27 0 0 373
A legújabb pletyka szerint, a Belvárosi Baráti Kör tüntetést szervez a Fesztivál ellen.
optika.hu Creative Commons License 2000.07.27 0 0 372
Láttam egy gitáros srácot pánsíppal a nyakában, ill. egy négyfős gárdát a billa előtt, a fekákról már ne is tegyek említést. Valami félelmetesen nyomták! Én is muzsikálok, de ettől teljesen lehidaltam! A fesztivállal kapcsolatban csak annyit, hogy egy járókelő felháborodottan mondta, hogy miért nem ez megy junius elejétől augusztus végéig! Akkor talán nem lenne ennyire punnyadt ez a város! Lehet hogy igaza van. A szervezőknek: kitartás!!!
Előzmény: aCece (371)
aCece Creative Commons License 2000.07.27 0 0 371
Sziasztok!

Roviden:


Remelem videoznak sokan rendesen, mert 2009-re majd kell a
sok anyag, a 10. jubileumi fesztivalra, hogy a nep projektoron
nezhesse az elmult 10 evet a kezdetektol... ;))))

Kell hogy legyen ennek jovoje!

mikroba Creative Commons License 2000.07.27 0 0 370
Sziasztok.
A koszonto valoban szep es szivhez szolo :-)
Telleg. Es hol talalni meg ilyeneket?
Tkeppen affelol erdeklodnek, hogy mi a helyzet a veszprem.index.hu-val? Murak, tenyleg jo lenne ha sikerulne osszehozni a lapot! en nagyon hianyolom az aktualis veszpremi infokat, programokat a weben, mivel csak ritkan (havi 1-2 alkalommal) jarok le igy VessszpremiEstbol sem tudok keszulni. Nagyon pozitiv a veszprem.hu letezese, de ha eppen nem a Gizella napokra keszulok, honnan tudom meg, hova megyek?! ...amint a varosban vagyok mar tudom mit kell tennem :-)
Ezennel felterjesztenem a javaslatot, hogy a DC-be exVEhallgatokat is fogadjatok!
Udv,
mikroba

Ui. Eletet Veszprembe!

Előzmény: Look (369)
Look Creative Commons License 2000.07.26 0 0 369
Hátha valaki nem olvasta a köszöntőt. Itt van. Szerintem ennek is itt a helye.

"Veszprém a Királynék városa. Ezeréves város. Érseki város. Megyei jogú város. Arca karakteres, vonásokban gazdag, alkata szerint kicsit konzervatív. Vannak, akik szerint nagyon is. Ők azt mondják: alvó város. Halott város. Egy hely, ahol nem történik semmi. Szenvedélyesen vitatom, hogy így lenne, de nem vitatom, hogy az igazságtalanságban is lehet igazság. Ebben is van. Ránk férne időnként egy jó buli. Felszabadult bohóckodás, valami hétköznapon túli, fölötti. Valami más. Július 26-ától négy napon át Veszprém az utcazene egyik fővárosa lesz. Ma még ismeretlen muzsikások vernek tanyát utcáinkon, tereinken, ablakaink alatt. Jönnek a világ négy sarkából, ahányan, annyi szín, vérmérséklet, egyéniség. Négy napon át zenés ébresztő szól itt nálunk, ha valóban alvó város Veszprém, most lesz mire ráébrednie. Lesz minek örülnie, lesz mit elviselnie. Mert a megelevenedő élethez kedv kell, derű, lendület, de legalábbis türelem. Kívánom, hát, hogy népesüljenek be az utcasarkok, a kicsiny színpadokon muzsikáljon a világ, örüljünk együtt, legyünk jó közönsége az utcazenének. A hétköznapok csendjét ne háborítsa, de színezze ki, fényesítse meg a fesztivál. A Királynék városa fiatalodjon ezer évet. Jó kis buli lesz ez, valami hétköznapokon túli, fölötti. Valami más. Asztalos István alpolgármester"

Tőle:

porcus Creative Commons License 2000.07.26 0 0 368
Mégegyszer. Ezen az úton kérek elnézést mindazoktól, akik nem kaptak választ a nekem küldött emiljeikre. Képességbeli okokból kérem füstjeleket használjanak ezután.
Előzmény: porcus (367)
porcus Creative Commons License 2000.07.26 0 0 367
Üdv!
Nem vagyok naprakész. Kedves ifjúsági irodisták! Bocs, hogy nem ismertem a hierarchiát, de ahogy hallom, amúgy is családi vállalkozásban működtök.
Most legalább már tudom mit is csinál az ii. Ha a feladat "információk gyűjtése és továbbítása" akkor várjuk -bocs megintcsak- ezen a csatornán is.
Kedves Légy! Csak azért nem írtam legyecske bejelentkezése után, hogy trágya körül szaporodnak a legyek (legyecskék), mert én tudom,hogy tudod, hogy tudom... szóval nem akartalak esetleg sem megbántani.
Amúgy elkezdődött a fesztivál, és az emberek mosolyognak az utcán. Ennek örülök!
porcus
Előzmény: borka (366)
borka Creative Commons License 2000.07.26 0 0 366
Persze, hogy találkozunk, ott leszek!
Előzmény: Xikita (360)
optika.hu Creative Commons License 2000.07.26 0 0 365
Aztán ne kíméljétek a pénztárcátokat! Adakozzatok bőkezűen zenész testvéreinknek, és erre bíztassatok mindenkit!
Előzmény: LÉGY (363)
minarik ede Creative Commons License 2000.07.25 0 0 364
Reszletes musor hol erheto el?
murak-nak elore is gratula
LÉGY Creative Commons License 2000.07.25 0 0 363

Bocs, annyira elfoglaltam magamat magammal,hogy ami miatt a topicra jöttem, le sem írtam.
Úgy vettem észre, hogy a legtöbben kiváncsian és örömmel várják a holnap kezdődő Fesztivált.
(Én ott leszek.Kapolcs után meg főleg.)
Jó éjt gyerekek!
Előzmény: LÉGY (362)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!