Keresés

Részletes keresés

Mikolt Creative Commons License 2005.06.28 0 0 11544
de boldog vagyok... de ugye nem mikrofonba? nem egetnem magam azzal a ciki szoveggel... a mienken amikor azt mondta, hogy "es a szerelmetek alakuljon at minel hamarabb baratsagga" kopni-nyelni nem tudtam...
Előzmény: hooligirl_S2 (11542)
hooligirl_S2 Creative Commons License 2005.06.28 0 0 11543

Tina!

A polgári esküvőd előtt minimum egy hónappal jelentkezned kell a polgármesteri hivatal anyakönyvi osztályán ahol szeretnétek az esküvőt kötni! Itt ki kell tölteni egy jegyzőkönyvet ahol meg kell mondanod, hogy mi lesz a neved. /Azt hiszem 11-13 féle variációból is lehet választani/ valamint azt is meg kell mondani, hogy a születendő gyermeketek vezeték neve mi lesz. Ezt aláírjátok és utána jöhet az esküvő, ahol majd megkapjátok a Házassági Anyakönyvi kivonatot. Ezzel szépen majd el kell menned és átíratni az okmányaidat, amennyiben megváltozik a neved. Ez okmányonként 5000,- Ft körüli összeg. A Polgármesteri Hivatalban kötött házasság ingyenes, de a legtöbb házasságkötő teremben köttetett házasság 10-30.000,- Ft közötti terembérleti díjba kerül sajnos.

Remélem tudtam segíteni!

Előzmény: Tina1986 (11537)
hooligirl_S2 Creative Commons License 2005.06.28 0 0 11542

Mikolt...

Voltam ilyenen és az egészet le kell fordítani amit az anyakönyvezető mond.

Előzmény: Mikolt (11540)
Tina1986 Creative Commons License 2005.06.28 0 0 11541
Köszönöm
Mikolt Creative Commons License 2005.06.28 0 0 11540

ket napja felejtem el megkerdezni, amiert idejottem:

egy honap mulva tolmacs leszek az eskuvon. volt valakinek ilyen? az osszes marhasagot le kell forditanom, amit a neni magyaraz a szerelemrol, vagy eleg az "I do"?

Mikolt Creative Commons License 2005.06.28 0 0 11539
az okmanyirodaban megmondjak az osszeget, nekem asszem 15e volt utlevelestul jogositvanyostul.
gyongyhaju lany Creative Commons License 2005.06.28 0 0 11538
Már írtam. Polgári esküvő 2 tanúval ingyenes. És előtte (1 hónappal legkésőbb asszem) nyilatkoznod kell a házasságban viselt nevedről. Ezt beleírják a házassági anyakönyvi kivonatba, amit azonnal a kezedbe nyomnak a házasságkötés után.
De az már a te döntésed, hogy majd csak a templomi után használod majd az asszonyneved. Sztem a papírok (személyi stb.) cseréje is várhat addig, nem muszáj azt azonnal beadni.
Tina1986 Creative Commons License 2005.06.28 0 0 11537

Már az anyakönyvvezető elött el kell döntenem,hogy felveszem e a párom nevét?

Tényleg, nem tudjátok,hogy a papírok átírása, a polgári esküvő levezetése a hivatalban, kb milyen árban van? Csak mert ezek alapján fogok ezután kalkulálni!

Előzmény: Mikolt (11534)
gyongyhaju lany Creative Commons License 2005.06.28 0 0 11536
Hát igen, így valóban merész vállalkozás esküdözni :)
- bár még ez sem jelenti, hogy hamar megromlik majd a kapcsolat az esküvő után, de az óvatosaknak érdemes a "próbaidőt" kivárni

Ha pedig mégsem várják ki, hanem összeházasodnak és 3 hónapon belül elválnak, legalább nem kell összeveszniük, hogy kié legyen a fridzsider és a gyerek fele :)
Előzmény: Mikolt (11533)
Kormos Mici Creative Commons License 2005.06.28 0 0 11535

Szia!

Három cukit tudok ajánlani:

- Zizi: hagyományos sütemények, bő választék, megbízható minőség, a diabetikus sütikből is nagy a kínálat. Mi általában innen rendelünk mindent (lagzira azért nem, mert körülményes lenne a szállítás). Címük: Recski u. 32. Tel: 37/319-370.

- Gólyahír: kicsit puccosabb, de kreatívak, finomak. Nekem kicsit túl sok a flanc. Egyébként kipróbált hely, jó a hírük is. Címüket fejből nem tudom, de egyszerű megtalálni: a Műv. háznál vannak, a taxi állomás van a túloldalon.

- La Goya: a legújabb, a legextrább. Az árak húzósabbak, de olyan kreatív sütieik vannak, hogy hinye! A Rákóczi út elején vannak.

Szerintem ez a három egy-egy próbaevést megér, a többi cukrázda felejtős. Én valószínűleg a Zizit választanám, mióta megvannak (kb. 15 év) folyamatosan teszteljük őket. Még nem okoztak csalódást.

Előzmény: vibers (11465)
Mikolt Creative Commons License 2005.06.28 0 0 11534

a nevet ha felveszed a polgari utan kell felvenni, nyilatkoznod kell a nevviselesrol az anyakonyvvezeto elott.

ha a hazassagok attol lennenek boldogok, hogy ki mennyi ideig van egyutt, akkor az elso hazassagomnak ezer evig kellett volna tartania, a mostaninak viszont max 2 honapig:)

Előzmény: Tina1986 (11529)
Mikolt Creative Commons License 2005.06.28 0 0 11533
en a "fiatalok voltak hozza" kitetelt nem arra ertem, hogy eletkorban voltak fiatalok, hiszen a menyasszony 25, a volegeny 24, hanem az eszbeli dolgokra. eletukben nem eltek meg egy napot egyedul, ugy, hogy be kelljen osztani a penzt, a szulok hataroztak meg, hogy mi hogy legyen, es nem utolsosorban kb 3 honapja jartak.
Előzmény: gyongyhaju lany (11528)
leia22 Creative Commons License 2005.06.28 0 0 11532
bámészkodók:-)ez aranyos,erre nem is gondoltam...
mi azért dáridósat szeretnénk
köszi a választ!
Előzmény: Zeusz77 (11531)
Zeusz77 Creative Commons License 2005.06.28 0 0 11531

Én egyszer voltam téli esküvőn, de ott csak vacsi volt, semmi dáridó. főleg azért mert a menyasszony már 5 hónapos terhes volt. :) Ők főleg a baba miatt házasodtak össze. Az biztos, hogy vőfély, zenekar, fényképész, videós témában lesz választék, mert akkor jóval kevesebb a lagzi. :)

Fehér hóban készült esküvői képeket még úgysem láttam. :) De ahhoz inkább  a szines ruha mutatna. :)) (Bár nem hinném, hogy a hóhoz öltöznél. :) Na jó csak vicceltem.)

Dehát miért ne! Max. házon kívül kicsit dideregni fogsz. Meg kevesebb bámészkodó lesz majd az utcán. :)

Előzmény: leia22 (11530)
leia22 Creative Commons License 2005.06.28 0 0 11530
sziasztok!

nem szeretnék a témámnak újat nyitni,ezért jövök ide...

a párommal jövöre tervezzük az esküvőt, és decemberit szeretnénk.Ekkor van az évfordulónk is.
Volt már itt valakinek téli esküvője? Illetve volt már valaki decemberi esküvőn? Miben más ez,mint a nyári? mire kell jobban figyelni?
Nálam az érvek:
-nem olvad le rólam a smink télen
-hosszú hajam van,és télen tudom kibontva hordani-nyáron nem nagyon,mindig fel kell tűzni a meleg miatt
-nem tudom,mennyire izzad az ember a menyasszonyi ruha alatt, de vannak elképzeléseim...

mi a véleményetek?

előre is köszi:

Leia
Tina1986 Creative Commons License 2005.06.28 0 0 11529

Nálunk szó sincs arról,hogy csak azért házasodjunk össze hamarabb,hogy elmondhassam magamról,hogy feleség vagyok! Mi egyébként is nyári esküvőt szerettünk volna,de mind a kettőnk szülei erőltették a November 13.ai dátumot, mondván,akkor leszünk 4 évesek, mi viszont a Július 28.át szerettük volna! Így mind a kettő fél akarata teljesül! Mivel ez a nap.rólunk kell hogy szóljon, teljesüljön a mi akaratunk is! Az nálunk még nem eldöntött kérdés,hogy felveszem e a párom nevét! Ha felveszem,akkor majd csak a templomi szertartás után!

Írtátok,hogy manapság már nem szokás, minnél elöbb megházasodni! 3.5éve vagyunk együtt, szerintem ez nem korai esküvő, maximum a korunk miatt lehetne ezt mondani!

Tina

gyongyhaju lany Creative Commons License 2005.06.28 0 0 11528

Nem kortól függ... különben egyszerűen orvosolható lenne ez a problema.

Hozzáállás, elképzelések az élettel kapcsolatban, ami ugyanúgy megvan 28 éves korban mint 18 évesen. Aki nem azért házasodik össze a párjával, mert jól érzik magukat együtt, hanem azért, mert férjhez akar menni. Ez nem életkorfüggő.

Aki azt hiszi, hogy az esküvővel "még szebbé varázsolják" egymás életét, az mindaddig ezt fogja hinni, míg saját maga rá nem jön, hogy egy aláírás az egymáshoz való hozzáálláson, a kapcsolaton semmit sem változtat.  Vagy ha igen, abból jó nem szokott kisülni :(

De ha jól tudom, neked is volt 1.sz. lagzid :)

Előzmény: Mikolt (11527)
Mikolt Creative Commons License 2005.06.27 0 0 11527

mar csak azert is, mert ugye a papnak vinni kell a kivonatot.

ennel a baratnomnel nem tulajdonitottak nagy szerepet a lagzinak, mert egyik csalad sem ugralt oromeben, igy szukkorut terveztek. aztan a pasi csaladja mondta, hogy ne egessek mar oket, faluban laknak, legyen mar lagzi. aztan 30 nap alatt szerveztek egy eppenhogy eskuvot. a volegeny csaladja minden volt csak boldog nem, a friss hazasok mar a lagziban veszekedtek. tok gaz volt az egesz, ketten tancoltak csak, este 8kor takarodo volt. de az ifju par elegedett, mert jatszhattak eskuvosdit is. ok az a tipusu par, akire azt mondanam, hogy tul fiatalok voltak a hazassagra. a kovetkezo heten a feleseg mar rohant megcsinaltatni az uj iratait...

Előzmény: gyongyhaju lany (11526)
gyongyhaju lany Creative Commons License 2005.06.27 0 0 11526

Igen, sajnos van ez így, de úgysem tudod megmagyarázni, hogy nemis olyan izgi "-né"-nek lenni. Ez nevelés és szokás kérdése is. Manapság már egyre kevésbé prioritás a mihamarabbi házasságkötés. De biztosan vannak olyan családok, ahol igen.

De nem hinném, hogy ez összefügg az elhatározás hirteleségével, a házasságkötés módjával (vagyis azzal talán igen, mert általában akik a férjhezmenetel tényének hatalmas jelentőséget tulajdonítanak, a lagzinak is nagy felhajtást csapnak).

Ami Tináék esetét illeti, szerintem érdekes ötlet "meglepni" a násznépet. Ez majdnem ugyanolyan egyébként, mint akik "emlékkönyves" ceremóniát tartanak, tehát elmennek aláírni kettesben kéttanúval, azután nagy csinnadratta-álanyakönyveztetést csapnak a lagzi előtt.

De nem hinném, hogy a szülőket elől ezt sokáig titkolni lehet, ők is tudják, hogy Magyarországon a házasságok - hivatalosan - még nem az égben köttetnek :)

Előzmény: Mikolt (11525)
Mikolt Creative Commons License 2005.06.27 0 0 11525
nem feltetlenul gondolom, hogy naluk ez van, de a baratnom peldajat fel tudom hozni egy indoknak: ok azert akartak minel hamarabb az eskuvot, hogy a csaj minel hamarabb -né lehessen... gyerekessegbol. mert az olyan izgi, hogy hazasok vagyunk, olyan felnottes.
Előzmény: bilicst (11523)
bilicst Creative Commons License 2005.06.27 0 0 11524
Középszerű!
Olyat, hogy rosszindulatú és pökhendi vagyok még soha senki nem mondott rám, mindenki nagyon kedvel, ezért csodálkozom.
Csak azt tudom mondani, mint egyik előttem szóló: ne keress rossz indulatot, ahol nincs. Segítő szándékkal írtam soraimat és nem gúnyolódva. Sajnálom, ha másképp érződött. Mindenestere remélem, jól sikerült a napotok és nagyon sok boldogságot kívánok nektek! :)))
Előzmény: középszerű (11494)
bilicst Creative Commons License 2005.06.27 0 0 11523
Minden rossz indulat nélkül kérdezem: miért nem egyszerre tartjátok a kettőt? Miért fontos, hogy előbb legyen a polgári 2-3 hónappal? Én azért az anyukámat és apukámat nem szeretném megfosztani ettől az élménytől, de mindenki másképp szeretné...
Tina1986 Creative Commons License 2005.06.27 0 0 11522

Pontosan!

November 13.án lesz a templomi szertartás, és mi szeretnénk már elöbb összekötni az életünket! :D

Előzmény: MaMy (11521)
MaMy Creative Commons License 2005.06.27 0 0 11521

Akkor az esküvő időpontja már kitűzve, és erről a család is tud, és örülnek.

Csak ti közben már hamarabb összeházasodtok titokban.

Jól értem?

Előzmény: Tina1986 (11520)
Tina1986 Creative Commons License 2005.06.27 0 0 11520

Nem hiszem,hogy bármi miatt is magyarászkodnom kellene!

Lehet hogy nagy a lelkesedés, de az információkat pedig most szerzem (pl.rajtatok keresztül) Mivel a hivatali esküvő titokban zajlik majd le, hiszen nem kérdezhetek meg senkit, mert egyből kiderülne, mit is szeretnénk. Miért fontos,hogy titokban? Mert ennek a napnak, csak rólunk kell szólnia, nem a barátokról,a szülőkről! Majd a templomi esküvőn persze már ők is ottlesznek! A lelkesedés azért is ilyen nagy,mert 3,5 éve szeretjük egymást és nekünk mind a  kettőnknek nagyon fontos az esküvő! Mind a ketten azt a nézetet valljuk,hogy csak az házasodjon,aki biztos magában, a párjában és az érzéseiben! Mi pedig azok vagyunk. Illetve szerintünk a házasság egy életre szól, nem pár évre! Mind a kettőnknek tudnunk kell alkalmaszkodnunk.......

Előzmény: -balazs- (11517)
Mikolt Creative Commons License 2005.06.27 0 0 11519
utolag itt max neked kell magyarazkodnod, amiert magadbol kiindulva egybol rosszindulatot keresel es feltetelezel ott, ahol nincs.
Előzmény: -balazs- (11517)
H_G Creative Commons License 2005.06.27 0 0 11518
Ha feltűnően több a lelkesedés, mint a tájékozottság, az tényleg elgondolkodtató...
Előzmény: -balazs- (11507)
-balazs- Creative Commons License 2005.06.27 0 0 11517
Nem is kell, hogy kérdezz, még okosabbka. Azért publikus a fórum, hogy mindenki írhasson. Ha jobban megválogatod a szavaidat, nem futsz bele semmi kellemetlenségbe és nem kell utólag magyarázkodnod.
Előzmény: Mikolt (11511)
csillag1 Creative Commons License 2005.06.27 0 0 11516
Augusztustól eladó olyan magas, vékony lánynak fehér, csónaknyakú, ujjatlan SZATÉN menyasszonyi ruha, aki szereti az EGYSZERŰT, DE NAGYON SZÉPET! Ára abronccsal (esetleg fátyollal), tisztíttatva: 45.000,- Érdeklődni, képet kérni csak e-mailen: csillag_1@freemail.hu
pearli Creative Commons License 2005.06.27 0 0 11515

Sziasztok!

Örömmel jelentem, megvettem a fátyolnakvaló anyagot! 3*4 méter... azt hiszem, ebből még le kell vágni:-))) ezenkívül sikeres volt az első "kristály-felvasalás" is, nem ragadt össze, nem gyűrődött, nem égett meg a tüll:-))) már csak az van hátra, hogy beszegjük és élesben vasaljuk fel a "kristályokat". ja, meg ki is kell szabni, méretre kell vágni...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!