Minden amit az újra előtérbe kerülő megújuló energiaforrások eltüzelésére alkalmas készülékekről tudni érdemes, hogyan kell kiválasztani, hol lehet kapni, hogy lehet csinálni
én is bele futottam ebbe. az Albatros2, az 100ig összehozható, de olcsóbb lehet a barkácsolás, bár nem biztos, hogy ugyan azt tudja.
szerintem egy ilyen ter9-es motyóval meg lehet csinálni, bár nem vagyok biztos a működésében. ha úgy működik, ahogy gondolom, akkor mehet. az egyik termisztor nézi a külső hőmérsékletet, a másik az előremenőt. mondjuk a külső -10 - +10 függvényében állítja az előremenőt 35-45-re. függetlenül ettől egy intelligens szobatermosztát (mondjuk Siemens REV 17) kapcsolgat bent. így hirtelen.
miert kell 2 termosztat egy szelephez? ha kevesebb az eloremeno homerseklet a beallitottnal akkor nyit, ha tobb akkor zar. megallni sosem fog az igaz, de 1percenkent mozdul egy minimalisat jobb-ra vagy balra. ket szelepem van, egyik a radiatoros a masik a padlofutes eloremeno. mi alapjan vezerelhetnem massal mint az eloremenovel?
Azért ennyire nem veszélyes. Melegednek rendesen, és nem is szeretik, de működnek. Legalábbis amiket én láttam. Egyikről meg tudom, hogy már pár éve megy, fűtési szezonban havi 1-2 órás próbaüzemekkel.
Azért annál olcsóbban is ki lehet hozni, albatros pl 50-100k inkább.
A csőtermosztátos megoldásnál kettőt használnál? Mert 1-el nem fog beállni, azaz nem is tud, mivel csak két állapot van, a vezérléshez meg 3 az ideális (3 pont szabályozás).
Én plc-vel fogok vezérelgetni, de ez elég húzós móka, egy olcsóbb verzióba szerintem olyan 50k-ból ki lehetne hozni (mondjuk egy moeller easyvel).
Ha 2 szelepet szeretnél vezérelni, és mindkettőnél csak az előremenő alapján, az megoldható pl 1 vezérlővel.
Ez kell a keringető szivattyúnak, ez van a konnektorban is.
Az olcsó inverterek és szünetmentesek által létrehozott 220V-os szinusz hullám csak hasonlít az eredetihez. Trapéz formájú, négyszög formájú és egyébb a szinuszhullámhoz hasonló hullámalakokat hoznak létre. Ezekkel a kapcsolóüzemű tápok mint a számítógép tápja alapvetően gond nélkül elboldogul. De a motorok már nem. Kerregni, melegedni fognak, ha szerencséd van nem égnek le (ritka eset).
Na ez nagyon egyszerűen, nem teljesen pontosan, de a lényegét tekintve röviden.
igen ,olcso es jo, nincs kedvem 150-200ezreket kiadni egy albatros vagy smile vezelresert mikor ugyanazt ossze tudom hozni harmadabol. 2db TER-9-el es par relevel mar mukodik a rendszerem. mar csak a 2db motoros keveroszelepet kell megoldanom, de egyre jobban atgondolva egy aszimetrikus utemado relo lesz a megoldas. Azt hittem mas is belefutott mar a problemaba, ezek szerint mindenki a gyari vezerleseket hasznalja. Persze egy gyari az mindenkeppen jobb mert idojaraskovetes meg egyeb dolgok, de azt tudja a gazkazanom
kinek milyen otlete van egy vrg131 es hozza ara561 vezerlesere? siman csotermosztattal nem tudtam megoldani mert barmelyik irany kap feszultseget abban a pillanatban elmegy a masik vegallasba :( szoval piciket nem tudok allitani pedig az lenne a cel, hogy egy fix eloremeno hofokot tartson. Egy aszimetrikus utemado kozbeiktatasan gondolkodom. ki hogyan oldotta meg a problemat? az utemadoval meg tudnam oldani, hogy kis szunetek kozbeiktatasaval egy kis idore meghuzna a rele
Egyszer nekem is recsegett a kazán és kezdett gömbölyödni. Befagyott a padláson a tágulási tartály. Szerencsére ott voltam és kitaláltam miért csinálja, kieresztettem néhány liter vizet és abbamaradt a recsegés, azóta is domború a kazán oldala.
Lehet hogy rosszul gondolom,de a kazán abban a "épületben" volt ami mögötte látszik, és azt vitte ki, illetve annak az oldalát. Persze nem vagyok benne biztos, hogy korábban az az rom épületnek volt nevezhető. A kémény is leszakadt úgy ahogy van, ha jól látom ezek alapján.
Nem hinném hogy az udvar közepén volt a kazán, azt már elhúzták ide oda..
http://www.heol.hu/heves/kek-hirek-bulvar/udvarra-repult-a-kazan-kepgaleria-278233 Ez komoly!Zárttá tettek egy olyan kazánt,amit nem lett volna szabad!(szigetelés is korrekt)
A nyomás (előfeszítés) beállítására találtam annak idején egy vitopend kazán leírást (be is linkeltem szerintem) ott képlettel, példával szépen le van vezetve.