Keresés

Részletes keresés

Joano Creative Commons License 2007.12.18 0 0 69
  Olvasd el a Dán 12:10-et.
Előzmény: Törölt nick (64)
Joano Creative Commons License 2007.12.18 0 0 68

 A világ szemében természetes hogy szélhámosság, hiszen a negatívumot  kell nyomnia. A világ nem mondhat mást..........  Én inkább úgy fogalmaznék reálisan, hogy vakbuzgóság. De az igazságosság kedvéért felhívom a figyelmedet, hogy megértették, hogy nem lehet előre tudni az időpontot, ezért fel is hagytak ezzel.  Ez is egy állomás.  Akkor lenne szekta, ha pl továbbra is dátumokkal árasztanák el a világot..... Az utolsó időkben lesz komolyabb az éleslátás szintje.

  Nézd csak meg a Dán12:10-et :

 

 ,,Sokan ..........meg lesznek finomítva."

 

  Dániel sem az első nap jött rá, hogy 70 évig lesz fogságban, pedig neki is ott volt az Írás..............:)

Előzmény: Xyzvagyok (63)
J. janicsár Creative Commons License 2007.12.18 0 0 67

A választottak a 144 ezer odakent. Ők esznek és isznak, a többi nézi, hja, a plebs földhözragadt, ez már csak így megy.

A 144 kent meg természetesen az egy igaz anyaszent jehovaegyház.

Előzmény: Joano (38)
J. janicsár Creative Commons License 2007.12.18 0 0 66
Bizony, ahogy Balassi B. is megmondta a végekről jól. Na azért nem olyan jól, mnt a jehova isten emberei. De mégis. Azóta tudjuk, honnan fúj a szél.
Előzmény: Joano (35)
J. janicsár Creative Commons License 2007.12.18 0 0 65
A keresztények a jehovisták. Csakis. A többiek bakfitty. Egy igaz egyháza van a jehova istennek, nagy az ő prófétája, áldott legyen az ő neve, meg minden!
Előzmény: Joano (41)
Xyzvagyok Creative Commons License 2007.12.17 0 0 63

Az rendben van, hogy nem tudjuk. Ha valaki ezt becsületesen bevallja, az OK. Csak pontosan az a probléma, hogy ez nincs bevallva. Mert amikor 1920-ban megjelentették a "Most élő milliók sohasem halnak meg" c. könyvet, akkor ezt isteni ihletésre tették? -- Nem tehették, ugyanis mára már bebizonyosodott, hogy ez nem volt igaz. Vagy pl. amikor 1973-1974 ben arra voltak a fiatal tanúk buzdítva (persze hivatalosan, azaz felülről), hogy ezt a "háralévő rövid időt" ne használják családalapításra, hanem inkább szolgálattal töltsék? És ez a generáció már nagymama-nagypapasorba lépett. Szerinted ez nem szélhámosság?? És hol van a felelősége annak a személynek, aki akkor ezt mondta? Ugyanúgy van, mint a politikában - hogy soha sincs felelős ??

 

Szerintem ez a szavak értelmével való szélhámoskodás. Mert amikor valakinek (főleg egy új embernek) az van mondtva, hogy a "vég közel van", akkor nincs neki megmagyarázva, hogy "Pista, azért ne edd olyan forrón a kását, mert ez a "közel"' csak Isten szemszögéből közel, a mi szemszögünkből lehet 50-100 év is". Ez nincs neki megmagyarázva, hanem hagyják Pistát, hogy hadd higgye, hogy a "közel" valóban közel, mert ha ezt hiszi, akkor legalább többet fog teljesítteni. Ez azért szélhámoskodás, mert ha egy alkalmazottamnak azt mondom, hogy "holnaptól gyere tizenkettezni, és ha egy hónapig fogod ezt tenni, akkor ezért dupla pénzt adok". Persze ezt elhiszi, elkezd tizenkettezni, és a hónap végén nem adok neki semmit. Majd ha megkérdezi, hogy miért nem kapott semmit, akkor szépen megmagyarázom neki, hogy a "hónap" szó alatt valami egészen más időegységet értettem, a "dupla pénz" alatt pedig 2 forintot, mivel megmutatok neki egy lexikont, ahol az lesz írva, hogy valamikor az 1 forintost "pénz"-nek nevezték.

 

Előzmény: Joano (62)
Joano Creative Commons License 2007.12.17 0 0 62

  Pl az Ézs40:22 Jehova szemszögéből ír a Földről és az emberekről......:)

 

 Tehát van benne Isteni nézőpont is.

 

 Egyébként az ítéletnap várásával kapcsolatos hitetelenek általi türelmetlenségről ír a 2Pét3:3,4. 

 

De a Habakuk2:3 a hívők megerősítéséről ír, hogy ha a hosszú várakozás miatt úgy gondolnánk hogy késlekedne (rosszabb szellemiségnél:soha nem fog eljönni !) is, azért várjunk rá, mert biztosan el fog jönni.  Csak nem tudjuk mikor.........

 

"közel", az emberi szempontból kell hogy jelentse a közelséget"

 

  Ez a közelség azt is jelentheti, hogy mivel nem tudjuk mikor jön el, ezért állandóan legyünk készen (Máté24:42), tehát számítsunk rá hogy bármikor itt lehet.  Egyébként valószínű, hogy Jézus akkori tanítványai is azt gondolták, hogy már az ő életükben visszajön, de azóta eltelt 2000 év.....

  Inkább arra kell koncentrálni, hogy előbb lesznek események, amiknek meg kell lenniük  (pl: Jel17:16).............

Előzmény: Xyzvagyok (61)
Xyzvagyok Creative Commons License 2007.12.17 0 0 61

Kedves Joano

 

Örülök, hogy ezt az érvet használod:

 

"A végidő bármilyen hosszú lehet. Emberi szemszögből nézve pl az 50 év is nagyon hosszú, de Jehova örök életű, neki az semmiség.."

 

Igen ám, de a Bibliát Isten nem saját magának írta, hanem az embereknek. Tehát a kölönböző jelzők (mint. pl. közeli, távoli, stb.) az emberek szemszögéből jellemzik a dolgokat. Bizonyítékot az "Evolúció vagy teremtés" c. könyv elején lehet találni:  a teremtési beszámoló "áttanulmányozásánál segítségül szolgál, ha meggondoljuk, hogy a dolgokat földi megfigyelő nézőpontja szerint közelíti meg. Az események úgy vannak leírva, mintha emberi megfigyelők lettek volna jelen s látták, volna azokat." Valamivel később a könyv példákat is szolgáltat erre: Isten, a dolgok leírásához emberi léptéket használt. Ez abból is kitűnik, amikor a Biblia "a napot és a holdat a csillagokhoz képest nagy világító testeknek nevezi, jóllehet sok csillag sokkal nagyobb a napunknál és a hold jelentéktelen hozzá képest". Isten nézőpontjából a Nap, a Hold csak jelentéktelen porszemek, mivel Isten ezeknél számokban kifejezhetetlenül nagyobb Galaxisokat teremtett. De mennyire félrevezető is lenne egy olyan teremtési beszámoló, mely a Napra és a Holdra, mint porszemekre utalna. Ha tehát azt olvassuk a Bibliából, hogy "közel", az emberi szempontból kell hogy jelentse a közelséget, nem pedig Isten szemszögéből, amiképpen a hold is emberi szempontból nagyobb, mint a csillagok.

Előzmény: Joano (59)
Joano Creative Commons License 2007.12.17 0 0 60
  Inkább nagyon is eszes. Hiszen az emberek nagy részének beadagolta, hogy ez Jézus szülinapja, és még akkor is vonzódnak hozzá ha már a csapból is az folyik, hogy ez valóban pogány ünnep.
Előzmény: Törölt nick (52)
Joano Creative Commons License 2007.12.17 0 0 59

"De ugyanebben a cipőben jártak a milleriták 1848 körül. Szintén eladták a házaikat és várták a véget. Úgy látszik, hogy ez a folyonos végvárás a kereszténységnek egy betegsége. Nem tudom, hogy pl. a mohamedán vagy egyéb vallásokban létezik-e ilyesmi - de nem hiszen azt, hogy Istennek egy olyan munkamódszere lenne, hogy évszázadokon keresztül ilyesmivel szédítse az embereket."

 

 Ezért nem ismered Istent. A végidő bármilyen hosszú lehet. Emberi szemszögből nézve pl az 50 év is nagyon hosszú, de Jehova örök életű, neki az semmiség.......  Mi türelmetlenek vagyunk, Ő türelmes.  Ideje van elég. Ezt kell megérteni, és akkor meg fogod érteni te is, hogy a "be nem teljesedett próféciák" is ilyesmik. Az ember hajlamos a felbuzdulástól felfűtve elébe menni a dolgoknak, és amikor mégsem következik be, akkor látja csak meg egy alaposabb kutatás után, hogy semmi érteleme az időponton rágódni, mivel Jehova senkinek sem mondta el (Máté24:36).........

Előzmény: Xyzvagyok (55)
Joano Creative Commons License 2007.12.17 0 0 58

"ilyesmi van a vének tudatalattijában, akkor meg is lehet érteni, hogy nem tudnak ünnepélyessé tenni semmit."

 

  Már az blőd dolog, hogy egy vénről általánosságot vonsz le........

 

 Szoktam én is focizni és vannak vének, akik rendszeresen fociznak. Sőt néha távolabbról is jönnek (vének is) focizni.  Jó lenne ha reális képet adnátok, nem hamisat.......Szerettek ferdíteni, és sajnálatos önmarcanglóként beállítani a Tanúkat............  Csakhogy ez hülyeség, amin mosolyogni kell....................:)

Előzmény: Xyzvagyok (55)
Joano Creative Commons License 2007.12.17 0 0 57

  Nézd meg mennyit mosolygok :) És szeretem a vicceket is.  És nem csak bújom a Bibliát mert, mást is olvastam és olvasok. Moziba is megyek néha (bár már elég silány és drága az előadás), de nehogy azt gondold (vagy gondolja bárki is) hogy Jehova Tanúi csak Bibliát olvasnak, és azon kívűl mást nem tesznek........:9

 

  Mert ez elég abszurd.........:)

Előzmény: kerekeper (54)
Biga Cubensis Creative Commons License 2007.12.17 0 0 56

Ilyesmiről írtam neki, hogy olvasgasson bele a könyvembe, aminek pont ez a témája, a kereszténység világvége várásának betegsége. De sajnos nagyon kevesen vannak, akik hajlandóak akár csak beleolvasni, belegondolni ebbe, talán a félelem miatt. Sokkal könnyebb várni valamire, valakire, aki majd megváltoztat mindent, megold mindent, ahelyett, hogy az ember a saját szerepére koncentrálna, hogy mit tehet, hogy változtathatja meg a saját felfogását.

De igazából ezen senki sem tud változtatni, ha akar, elgondolkozik, teret enged másnak is, megpróbálja, legfeljebb elveti  ("mindent szabad, de nem minden használ"). Én csak annyit tehettem, hogy megírtam ezt, ezen felül már jól tudom, minden csak tukmálás, erőltetés, mégha amit ajánlok, ingyen is van.

Előzmény: Xyzvagyok (55)
Xyzvagyok Creative Commons License 2007.12.17 0 0 55

Kedves Joano

 

Nem feleltél erre:

 

"Egyszer egy vén véletlenül keserűen elszólta magát, hogy ő gyerekkorában nem futballozhatott, mivel otthon azt mondták neki, hogy az új világban majd futballozhat. Ha ilyesmi van a vének tudatalattijában, akkor meg is lehet érteni, hogy nem tudnak ünnepélyessé tenni semmit. Egy rutinszerű gépszerűséggel megszervezik ugyanúgy, mint ahogy megszervezik a kongresszusokat és mindent. A cél az, hogy leteljen, hogy mindenki leülje azt, amit le kell, és mehet haza. Mellé még jól letólják, hogy nem teljesít eleget, nem jár „kivonulásokra”, meg hogy egy enyhe fejfájás miatt nem jön az összejövetelre. Hát ez így néz ki. Ezt cáfold meg, hogy nem igaz."

 

Bizony, már közel 100 éve folyton erről van szó. De én nem vádolom, a tanúkat, mert ez egy általánosabb jelenség. Minden időben voltak olyan keresztények (de főleg az első században), akik a saját idejükre tették a "nem múlik el ez a nemzedék" figyelmeztetést. Már Luther is azt hitte, hogy ez a nemzedék az ő nemzedéke. De az első században is ezt hitték. Sőt még Pál apostol is arról ír, hogy "mi akik élünk, nem fogjuk megelőzni az elhúnytakat", meg hogy a "napok már rövidek" és akinek van felesége, úgy éljen, mintha nem lenne. Sőt Sofóniás is hasonlókat mondott - és ez már tényleg nevetséges, amikor erre a Sofóniás-idézetre hivatkoznak egy előadásban, azt akarván bizonyítani, hogy már tényleg kevés idő van hátra. Persze ma 2007-ben (tekintve a világ állapotát) valóban lehet, hogy már kevés idő van hátra. Én nem tudom. Azoknak kéne tudniuk, aki állítólag isteni ihletés alatt állnak. Viszont nem tudják, mert ha tudták volna, akkor nem adtak volna ki egy olyan könyvet 1920-ban, melynek a címe "Milliók élnek, akik soha sem fognak meghalni" . Mert bizony ez szélhámosság volt, valami olyasmi, mint egy hazug mosópor reklám, mert ezzel lehetett a legjobban megfogni az embereket. És még egy súlyosabb következménye is van. A "jön a farkas" szindróma. Ha ugyanis - mint a mesében - valaki folyton azzal csődíti össze a nyáj őrzőit, hogy jön a farkas, és nem jön, akkor pontosan akkor nem fognak hinni neki, amikor tényleg fog jönni. És ez szomorú.

 

 

De ugyanebben a cipőben jártak a milleriták 1848 körül. Szintén eladták a házaikat és várták a véget. Úgy látszik, hogy ez a folyonos végvárás a kereszténységnek egy betegsége. Nem tudom, hogy pl. a mohamedán vagy egyéb vallásokban létezik-e ilyesmi - de nem hiszen azt, hogy Istennek egy olyan munkamódszere lenne, hogy évszázadokon keresztül ilyesmivel szédítse az embereket.

Előzmény: Joano (40)
kerekeper Creative Commons License 2007.12.17 0 0 54
Joano, Te soha semmit nem ünnepelsz meg? Milyen lehet az életed? Milyen örömöket ismersz? Csak bújod a Bibliát? Regényeket elolvashatsz? Moziba mehetsz? Még szerencse, hogy neteznded lehet. Néha szoktál mosolyogni,  vagy nevetni egy jó viccen?
Előzmény: Joano (40)
Paleokrites Creative Commons License 2007.12.17 0 0 53
Szerintem ezt inkább az egyház mondatta az íróival, mint valaha is egy Jézus nevű zsidó!
Na ezért is sok hazugság van a bibliába és gátlástalanul istentől ihletettnek kiáltották ki, csak azért, hogy a kereszténység azt hazudjon, amit csak akar, kell és szükséges érdekeinek!
Aki Jézust ilyennek tartja, az nem ismerte meg Jézust!
Előzmény: Törölt nick (48)
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.16 0 0 52

Sátán e világ uralkodója  és persze hogy fenntartja e pogány ünnepet.

 

Elég gyér ez a Sátán, hallod.

Előzmény: Joano (40)
actionman Creative Commons License 2007.12.16 0 0 51
Szerintem ez ugy igaz, hogy az ember onmagat szeresse, de minden olyan torekvest, kivansagot gyuloljon meg onmagaban, es azok ellen harcoljon, ami Istentol elvalasztja. Pl. onmagam szeretem, de azt utalom, es harcolok az ellen, ha egy csinos nore kivansaggal nezek. Vagy megbanom azt, ha olok, pl. haragot taplalok a szivemben. Mas szavakkal onmagam ugyan szeretem, de a bunt, ami bennem van, azt megutalom, es az ellen kuzdok.

ActionMan
Előzmény: Törölt nick (46)
Biga Cubensis Creative Commons License 2007.12.16 0 0 50
az evilági életéről van szó, nem önmagáról. ha önmagadat gyűlölöd, semmire sem jutsz, hiszen bíznod kell magadban, szeretned kell magadat, azt, aki keres, aki kutat, aki ennél többre vágyik. csak az égeti el az óemberedet, a gyűlölet csak megerősíti a tárgyát. ha szereted magad, egységbe kerülsz, ha gyűlölöd, kétségbe és előbb-utóbb szétszakítod magad.
Előzmény: Törölt nick (48)
actionman Creative Commons License 2007.12.16 0 0 45
a keresztények arra vannak felszólítva, hogy harcoljanak a saját tökéletlenségük ellen, sanyargasság meg testüket - és ha ezt nem tudják minden esetben megtenni, akkor legalább gyűlöljék ezért saját magukat.

Azert ez igy, ebben a formaban nem igaz.

ActionMan
Előzmény: Törölt nick (44)
Joano Creative Commons License 2007.12.16 0 0 43
  Ezzel egyetértek.......:)
Előzmény: Paleokrites (42)
Paleokrites Creative Commons License 2007.12.16 0 0 42
Akik a vallásideológiai propagandairodalomnak engedve betértek azokba a kereszténynek kikiáltott magán szervezkedésekbe és intézményesített egyházak gyülekezeteinek szektáiba...., akik úgy gondolták itt az ideje valamit tenniük saját maguk állítólagos megválthatóságaikért és elkezdtek hinni abban, hogy mindezt isteni szöveg alapján, naprakészre írott és íratlan szabályok irámnyelvei alapján cselekedetekre ösztönbözve élik többé nem magukat , hanem élik bennük lelkiészeik szellemi vezetését.... Ez a kereszténységnek 99%-a!
Előzmény: Joano (41)
Joano Creative Commons License 2007.12.16 0 1 41
  Persze. És kik a keresztények ?
Előzmény: Paleokrites (39)
Joano Creative Commons License 2007.12.16 0 0 40

"Mert ha kitalálsz önkényesen egy másik ünnepet, akkor az úgysem fog ennyi ideig fennmaradni."

 

  Sátán e világ uralkodója  és persze hogy fenntartja e pogány ünnepet. Még úgy is, hogy pszichológiai szükségletként protezsálja.........:

 

"minden normális ember tényleg örül annak, hogy ha a fény folytonos csökkenése után fordulat áll be és a napok már hosszabbodni kezdenek. Mert akkor szerinted milyen ünnepet kéne ünnepelni?"

 

  Hát nem pogányt, az biztos..:)

 

"Csak évente egyszer az emlékestet?? - Hát én tudom, hogy miképpen zajlik ilyen "ünneplés".  Ez egész egy nagy nulla. Semmi ünnepélyesség nincs benne."

 

 Érdekes, a korai keresztényeknek sem kellet az az üres évvégi pogány csillogás ami ma is van, és szerinted elengedhetetlenül szükséges.  Megelégedtek egy szerény, egyszerű, "nulla" megemlékezéssel.........:)

 

   "De ezek az „emlékestek” szerinted emlékezetesek? Hangulatukkal megfogják a gyerekeket? Vajon mire fognak emlékezni öregkorukban? Tudod mire fognak emlékezni? Semmire."

 

 Érdekes, én emlékszem rájuk. És nem az embereknek vagy gyerekeknek készített látványosság jelenti a megemlékezést..............Szerintem neked más értrékrended..........

 

  Azt hogy valaki gépies lesz,  ne általánosítsd.  Mivel mindenki más.  Máshol is vannak gépies emberek. Nagyon is sokan vannak akiknek jobban teszik ez az ünnep mint a csillógos-ajándékozós üresség.........

 

Tehát nem kell a szöveg...........:)

Előzmény: Xyzvagyok (37)
Paleokrites Creative Commons License 2007.12.16 0 0 39
A választottak egyértelműen azok akiket Isten választ, így zsidók is, a keresztények meg az istentválasztók, eddig követhető?
Előzmény: Joano (38)
Joano Creative Commons License 2007.12.16 0 0 38
  És akkor kik a "választottak"  ?:)  Mert a "választott népként" (Csel15:14) eléggé szűk a kör.........:)
Előzmény: Paleokrites (36)
Xyzvagyok Creative Commons License 2007.12.16 0 0 37

Kedves Joano

 

Az OK, hogy a karácsony pogány ünnep. De ha ilyen sokáig fenn tudott maradni, akkor az embereknek szükségük van egy ilyen ünnepre. Mert ha kitalálsz önkényesen egy másik ünnepet, akkor az úgysem fog ennyi ideig fennmaradni. Úgyhogy a "hamis keresztények" csak alkalmazkodtak az északi félteke embereiben meglévő pszichológiai szükséglethez, ahhoz, hogy minden normális ember tényleg örül annak, hogy ha a fény folytonos csökkenése után fordulat áll be és a napok már hosszabbodni kezdenek. Mert akkor szerinted milyen ünnepet kéne ünnepelni? Csak évente egyszer az emlékestet?? - Hát én tudom, hogy miképpen zajlik ilyen "ünneplés".  Ez egész egy nagy nulla. Semmi ünnepélyesség nincs benne. Este a tanúk az egész napi munka után kiöltöznek, és ugyanolyan összejövetelre mennek, mint minden héten háromszor. Úgyhogy ez az un. egyetlen ünnep semmiben sem különbözik a többi összejöveteltől. Csak abban, hogy más beszédet mondanak, meg hogy végighordozzák az emlékjegyeket, amiből senki sem fogyaszt. Mert ha fogyasztana, akkor kisebb botrány lenne. És azok a családok, akik erre az "ünnepre" mennek, semmi ünneplést nem csinálnak. Mindenki hidegen, gépszerűen végzi a tevékenységét, és ugyanúgy amikor letelt, mindenki rohan haza. Még egy állami vállalatnál is több ünnepélyesség van, ahol a hivatalos ünneplés után egy közös vacsorát vagy egy műsort szerveznek, hogy az valóban eltérjen a szürke mindennapoktól, és valóban emlékezzenek erre az alkalomra. De ezek az „emlékestek” szerinted emlékezetesek? Hangulatukkal megfogják a gyerekeket? Vajon mire fognak emlékezni öregkorukban? Tudod mire fognak emlékezni? Semmire. És ha fognak valamire, akkor arra, hogy szüleik folyton sürgették őket, hogy járjanak prédikáló szolgálatba, mert hogy már kevés idő van hátra. Egyszer egy vén véletlenül keserűen elszólta magát, hogy ő gyerekkorában nem futballozhatott, mivel otthon azt mondták neki, hogy az új világban majd futballozhat. Ha ilyesmi van a vének tudatalattijában, akkor meg is lehet érteni, hogy nem tudnak ünnepélyessé tenni semmit. Egy rutinszerű gépszerűséggel megszervezik ugyanúgy, mint ahogy megszervezik a kongresszusokat és mindent. A cél az, hogy leteljen, hogy mindenki leülje azt, amit le kell, és mehet haza. Mellé még jól letólják, hogy nem teljesít eleget, nem jár „kivonulásokra”, meg hogy egy enyhe fejfájás miatt nem jön az összejövetelre. Hát ez így néz ki. Ezt cáfold meg, hogy nem igaz.

 

Előzmény: Joano (18)
Paleokrites Creative Commons License 2007.12.16 0 0 36
Baromság....., ez az eglsz hírdetéses propaganda egy nagy melléfogás és jó nagy adag akaratos és öncélú felekezetorientált félreértelmezésre épül!
Királyságot pedig Jézus sem hírdetett!
Isten, mint Király? Hülyeség! Az emberi képzelet ennyire korlátolt nem lehet!
Azért olvasd csak tovább is....!
""Mert hamis Krisztusok és hamis próféták támadnak, és nagy jeleket és csodákat tesznek, annyira, hogy elhitessék, ha lehet, a választottakat is. ""
Ezek akár ti is lehettek, miért is ne?
Előzmény: Joano (35)
Joano Creative Commons License 2007.12.16 0 0 35
  Ahogy a régiek beteljesedek, úgy a jövőbeniek is befognak.  Pl most az teljesedik. hogy az egész lakott földön hirdtetik Isten királyságát, házról házra..........:)  És akkor jön el a vég.  (Máté24:14)
Előzmény: Paleokrites (34)
Paleokrites Creative Commons License 2007.12.15 0 0 34
Amennyire Mózes eposz, így a Gilgamesz is az....
Szerinted melyik prófécia teljesedett bé...., mondjuk napjainkban?
Előzmény: Joano (33)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!