Előre is elnézést kérek, hogy ismeretlenül és kéretlenül (bár ez egy nyilvános oldal) mondom el a véleményemet, de ezt most úgy érzem muszáj....
Nem értem, hogy a facebukós sérelmeidet miért hozod ide, azt rendezzétek le egymással azon az oldalon. Tudjuk, hogy a Lacinak (Wattie) van egyfajta stílusa és ahogy már többször mondtam, írtam neki, minden szarba bele bír kötni, állni. Ezt mindannyian különbözőképpen toleráljuk ill. reagáljuk le. Ő valóban olyan, aki - téglákkal kapcsolatban - meg van győződve arról (mivel veszi a fáradságot és utánanéz, jár, olvas), hogy amiről véleményt formál abban neki van igaza (nehéz elismerni, de ez többségében így is van). Ebben a kérdésben - mint Karinthy a humorban - nem ismer tréfát és még istent sem. Már többször mondtam neki, hogy lehetne kicsit elnézőbb és nagyvonalúbb is, de mint olvassuk...........
Viszont valóban vannak elvitathatatlan érdemei (megfejtések, képek, téglák) és ha csak ezt az oldalt (fórumot) nézzük, olvassuk akkor azt is gondolhatjuk, hogy nem egy egyszerű és könnyű természetű ember, de egyet senki ne feledjen, nemrosszindulatból teszi, írja, savazza (nem néha) a hibás hozzászólást és az azt írót! Élőben, viszont - remélem ebben többekkel egyezek - egy teljesen normális , rendes és végtelenül korrekt ember. Javaslom próbáld ki.
Kedves Tatus!
Kicsit olyan érzésem támadt a hozzá szólásoddal kapcsolatban, mintha a Wattie lenne maga a patás ördög!
A kolléga kicsit túlreagálta a történetet, - szerintem kicsit nárcisztikus - Te pedig ebben még meg is erősítetted. Amit viszont nem értek, hogy kettőtök találkozójához a Wattie-nak mi köze?
GKT. Győri Körkemence Társaság (volt olyan "szakértő" aki győri királytéglát mondott rá!) :)
E címer T lehet több feloldást mondani rá pl. Eggenhoffer Téglagyár, Eggenhoffer Tamás, de lehet egyszerűen Esztergomi Téglagyár is. De szerintem a második lehet, hiszen az E címer J Eggenhoffer József akinek apja pedig Tamás volt.
Az M címer A Miesbach Alois, értelemszerűen a másik is.
Zsitva Béla vagyok . Ezen a fórumon még nem írtam. A minap sikerült megvásárolnom egy tégla gyűjteményt,kb. 1000-1500 db. Sajnos én nem értek hozzájuk,csak megtetszettek. Ha esetleg tudnának segíteni a beazonosításukban, megköszönném. Rakok fel néhány képet.
Sziasztok, újabb Egyesületi siker: Czupp Pali tagtársunk téglagyűjteményével bővült az Értéktárban szereplő, már meglévő kollekciója. Ezzel az országban már 20 helyen látható megyei, vagy települési Értéktárba felvett téglagyűjtemény. A határozat száma: 5/2017 04. 13. KTÉB
Először a hátulját,és az oldalait kell lemosni vele, akkor meglátod mennyire bírja a tégla. Nyugodtan próbálkozz csak vele.Rengeteg időt megspórolhatsz.
Szia! Vízben kell áztatni, gyökérkefével dörzsölni,( nem drótkefézni) áztatni, kefézni, spaknival kapargatni, kefézni, s ha ezek nem használnak, sósavba mártott ecsettel be kell kenni a makacs malteros felületeket, kefézni, spaknizni, alaposan lemosni mosószeres vízzel. Ezeket addig kell folytatni, amíg meg nem kapod a kívánt tiszta felületet. Tehetnél fel képeket a gyűjteményedről. Üdv Szabolcs
Jó estét minden téglásnak! :) Most regisztráltam frissen, de egy rövid ideje már olvasom a fórumot és sokkal régebb óta gyűjtögetem már az "építőanyagot". :) Azt szeretném kérni tőletek, hogy legyen szíves valaki nagyon részletesen leírni, hogy hogyan, mivel, milyen anyagokkal tudom lepucolni a tégláimat ilyen gyönyörűen, mint az itt látható képeken van. Előre is köszönöm!!