Keresés

Részletes keresés

MuzX Creative Commons License 2000.06.06 0 0 5850
Hali

Üvegtéglát rengeteg helyen lehet kapni, és nem mindig nagy a különbség a Brico akciós és más árak közt. Kérdés, mennyi kell, mert 20 darabnál még nem olyan vészes néhány tíz forint de ha már 100 kell, meggondolandó.

Én is a Bricoban vettem egyébként, és meg is szívtam majdnem, mert az átlátszó (Wolke) tényleg átlátszik, és nálam is a fürdôbe került, végül beépítés elôtt kicseréltem olyanra, amiben van 3-4 átlós hullám az anyagban. Ezen is át lehet látni, hogy valami van mögötte, de abszolut kivehetetl, mi is az, csak szines amorf foltok latszanak, az meg nem érdekel. És úgy van beépítve, hogy váltakozó irányú az átlós csík, tehát teljesen összetöri a képet.
Szerintem két sor esetén vegyetek ilyest, vagy hasonlóan átlátszatlant inkább.

Előzmény: Orsi (5833)
kicsi emma Creative Commons License 2000.06.06 0 0 5849
Hu, irgalmatlan gyorsasaggal telik ez a topic, latszik hogy itt az szezon.

pasa, amit a tetoterek szigeteleserol irsz nekem is felkeltette az erdeklodesemet. Nalunk ugyanez a helyzet - most meg nem epitjuk be, de ot-tiz ev mulva biztosan. Es jo volt olvasni, hogy ugyanazt a szigetelest esetleg fel lehet hasznalni akkor is. Ez nagyon jo lenne. Sajnos mi nem fogjuk tudni most betenni a tetoteri ablakokat, barmennyire is ez lenne a jo (igaz nalunk nem lesz falfulkes - ugyis csak kis "kuckok" lesznek a gyerekeknek, hogy legyen sajat birodalmuk, azert meg nem erdemes szerintem. ), csak majd akkor, mert tutira nem lesz ra most penzunk. Eppen ezert a szigetelest is kar lenne felnyomni a szarufak ala, a tetore, mert annak is karbaveszne egy resze. De ez jol hangzik, amit irsz, hogy visszatenni ugyanazt ami a fodemen van.

Pocak, nalunk is eppen igy lesz. Lenn nappali, haloszoba meg egy gyerekszoba - es konyha, feredo, ht helyseg, kamra stb. fenn meg majd egyszer a gyerekszobak. (ugye a meltanyossagi izebe bele sem ferne ennel tobb szoba - bar lehet hogy az egyik fonti szobat mar megcsinaljuk, csak padlasternek nevezzuk el, mert vendegszobanak jol jonne - ha mar messzire koltozunk, legalabb erdemes legyen eljonni hozzank.)

katicabo, nekem is igen kevesnek tunik 90-95 nm ennyi sok szobara! Nekunk 110 lesz az alaprajz, es a leirtak kerulnek oda.

ke

rocher Creative Commons License 2000.06.06 0 0 5848
Gyönyörű! Már alig várom a Tali2.0-t, hogy őt is kezelésbe vegyem. hiába, na, gyerekmániás vagyok:-)

petra

Előzmény: Hacsek (5844)
Hacsek Creative Commons License 2000.06.06 0 0 5847
katicám bogaram!

Nem értelek pontosan: mostan le vagyok tolva? Túl hamar vagy túl későn válaszoltam?

Előzmény: katicabo (5846)
katicabo Creative Commons License 2000.06.06 0 0 5846
Kedves Hacsek! Az, hogy tegnap 12 perc alatt megválaszoltad a kérdésemet (csak ma olvastam a választ), nekünk tegnap este potom 4 óránkba került. Ennyi idő kellett ahhoz, hogy a 4. terv alapján rájöjjünk: fontosabb nekünk, hogy legyen 3 "használható" szobánk és egy kényelmes étkezős nappalink, minthogy a főzősarok, étkező és nappali egy légtérben legyen, de mellette csak 2 szoba.
Előzmény: Hacsek (5837)
Gpeti Creative Commons License 2000.06.06 0 0 5845
Sziasztok Emberek

Kicsit lassan követem a topicot, de maradjunk még egy kicsit a termosztátos témánál. Azon gondolkodtam, hogy azok a termosztátok, amik folyamatosan tudják szabályozni a kazánt (lángmodulációval) azoknál van valami szabványos csatlakozó interface?
Konkrétan egy Honeywell termosztát tudja folyamatosan szabályozni az Ocean Luna Max kazánomat?
Egyáltalán, hány Voltosak a digit. termosztátok? Egy kazánnak kétféle termosztát csatlakozója van? Egy lángmodulációs és egy kétpont jellegu?
Segítsetek, mert mindenképpen ilyen okos termosztátot szeretnék, de nem tudom, hogy mit vehetek az Ocean-hoz.
Van olyan típus, ami valamilyen soros kommunikációval (PC-röl) programozható?

Hacsek Creative Commons License 2000.06.06 0 0 5844
Hölgyeim és Uraim!

Van szerencsém bemutatni a Téglakör legifjabb tagját, Juci jóvoltából:

Macimedve Creative Commons License 2000.06.06 0 0 5843
Közben bejött a honeyweell.com-ról az infó. Sokkal több típust kínálnak, mint a német lapon, de egészen másokat. A CM sorozatot (ezeket lehet nálunk kapni, meg a német lapon is ezek vannak) pl. nem találom.
Előzmény: Macimedve (5842)
Macimedve Creative Commons License 2000.06.06 0 0 5842
A .com véggel is működik a Honeywell.
Irdatlan nagy cég ez, mindenféle hadiiparban, repülőiparban meg egyéb Hi-Tec-ekben érdekelt. Van itt egy link, a lap jobb oldalán vannak a kategóriák, de nekem ma reggel nem jött le semmi. Próba szerencse.
Én annak idején ilyesmit külföldön láttam, aztán mikor aktuálissá vált, a Sárga Oldalakban fűtés, fűtésszabályozás, gázkészülék stb. címszavak alatti cégeket hívtam fel, aztán kérdezgettem, hogy van-e ilyesmijük. Nagyon sok helyen, sokféle cucc volt.
A Honeywellt a szakmámból ismertem, de akkoriban az én ismerőseim (ipari automatizálás terület) ebben nem tudtak segíteni, ez a cégnek egy más diviziója, és akkor még nem volt külön képviselet. Lehet, hogy ma már van.
De minden komolyabb fűtéstechnikai cég is ajánl ilyen termosztátokat. Vannak, amelyek külső érzékelőkkel (szél, hőmérséklet, napsütés stb.) is fel vannak szerelve, ezek pontosabbak, de sokkal drágábbak.
Előzmény: pasa_ (5840)
pasa_ Creative Commons License 2000.06.05 0 0 5841
Kesobbi beepites eseten nem jobb, ha eleve feltetetjuk a hoszigetelo anyagot (Therwoolin?) a teto ala? Ha lerakjuk a fodemre, akkor nem tudom, hogy azt kesobb fel lehet-e hasznalni. Meg van egy jo kis vasbeton lepcsonk, amit valahogy szinten le kellene szigetelni - nem tudom, hogy lent kellene egy ajtot feltenni ideiglenesen, vagy inkabb a tetot szigeteljuk.

Nem jobb (szvsz). NAlem is szepen fekszik a fodemen a szigeteles, nagyon jo helye van ott, amig majd beepitem a tetot valamikor. :)

Kesobb termeszetesen fel lehet hasznalni, ha nem jarod ossze. Ezt tobbfele modon meg elhet valositani. Az egyik, hogy leteszel deszkakat, tablakat, egeb nagy feluletu dolgot, es azon mar lehet jarni. A masik, hogy csinalsz szigetelt raklapokat. (A raklap deszkai koze alkotsz szigetelest, es ilyen raklapokbol tezel le nnyit, amennyi kell, a tobbi teruleten marad siman a szigetelo.) NEkjem nem terwulin van, hanem az a kozetgyapot (neve nem ugrik be), ami 50x100x10 cm-es darabokban, 5-os balakban kaphato. Ezeket akar magad is lerakhatod, ahol ugy jon ki, kessel elvagod es kesz. Utobb mehet fel a szarufak koze.
(Ja, hogy most nincs tel, egy folyosonyi helyen fel is szedtem a tablakat, de lassan vissza fogom csinalni, mert mar a meleg tamad. :)

A lepcsot fent, a fodemszintben zartuk le. Direkt erre csinaltan egy ketszarnyu ajtot, az egyik fele fix (pontosabban nincs rogzitve, de a sajat sulya ott tartja), a masik zsanerral es dubellel le van fogva az egyik oldalon es fel lehet hajtani. Gyakorlatilag egy massziv fa keret az egesz, alul felszogezett lamberia, belul meg a fentebb mar irt hoszigetelo, kis drottal rogzitve. [Eljohetsz megnezni, ha igy nem tul ertheto.]

Pasa

Előzmény: Pocak (5839)
pasa_ Creative Commons License 2000.06.05 0 0 5840
>Lejjebb adtam egy linket, a Honeywellét, ezek mindegyike kapható nálunk is

jaja, olyan link nincs, ami angolul (esetleg magyarul) beszel? A nemet nekem kinai. :-(

A kepek amugy igencsak impresszivek.

Pasa

Előzmény: Macimedve (5793)
Pocak Creative Commons License 2000.06.05 0 0 5839
Szia Tacsa,

Beled is!;-)))
Hotechnikai szamitas nem keszult - csak rutinbol irta fel az epitesz a Heratektat. Eszakon egyebkent a garazs van es a konyha, a nappali, halo, furdoszoba, dolgozo D-DNY-i tajolasu.

Az uveget rendeltem meg hoszigetelt uvegkent.
Azt tervezzuk, hogy beepitjuk a tetoteret, de ehhez az ablakokat jobb, ha most tetetjuk be (foleg, mert ablakfulke is lesz).

Kesobbi beepites eseten nem jobb, ha eleve feltetetjuk a hoszigetelo anyagot (Therwoolin?) a teto ala? Ha lerakjuk a fodemre, akkor nem tudom, hogy azt kesobb fel lehet-e hasznalni. Meg van egy jo kis vasbeton lepcsonk, amit valahogy szinten le kellene szigetelni - nem tudom, hogy lent kellene egy ajtot feltenni ideiglenesen, vagy inkabb a tetot szigeteljuk.

Előzmény: tacsa (5787)
Pocak Creative Commons License 2000.06.05 0 0 5838
Szia Katicabo,

A kerdesedre - hogy hany szoba legyen hol - leiromm a mi tapasztalatunkat: kint olyan hazat bereltunk, ahol a nappali volt lent, a halo, a dolgozo, a furdoszobaes a gardrob pedig font; hat megorultunk a sok lepcsozestol, a mi korunkban ez nekunk sok volt! ;-)) Viccen kivul, mi inkabb lent akarunk elni, ezert a mi szobaink lent vannak (2 szoba, nappali, furdo), fontre pedig lesz 2-3 szoba es furdoszoba - a gyerekeknek.

*********
Kdves kicsi emma,

Hany nm? Oooo, pontosan nem tudom, ugyhogy kiszamoltam, annyian kerdezik... Lent 108 a hasznos netto alapterulet, 30 a garazs es 8 a raktar, plusz a lepcso terulete. Jovo heten kiszamolom a tetoteret is, mert meg az is van ;-)))

Utak ala a Kapu-Centrum ajanl futest, ha erdekel kuldom melben a cimuket.
Szerintem a beton nem olyan rossz, mi mondjuk pont azert csinalunk betont, hogy ne legyen sar es a betonon lehet gorkorizni, a terkovon meg nem.

Hacsek Creative Commons License 2000.06.05 0 0 5837
"Befér egyáltalán 90-95m2re 3 szoba + nappalis étkező, stb.....?"
Ha a stb. még konyhát, kamrát, fürdőt, WC-t, előteret is jelent, akkor elég szűken...
100 m2-en kb. egy olyan 3 szobás lakás fér el kényelmesen, ahol az egyik szoba a nappalival azonos.
Előzmény: katicabo (5835)
Orsi Creative Commons License 2000.06.05 0 0 5836
Szia Hacsek,
Ime a válaszok:
1. Igen lehet villannyal is világítani, de mi jobban szeretjük a természetes fényt.
2. Lakáson belüli.
3. Csak erre a falfelületre tudjuk tenni a téglát. Máshová (lejjebb) teszem a téglát, akkor is be lehet látni, csak akkor még esetleg az is belát aki az előszobában van.
4. Hát egy kicsit. Tovább nem részletezném. :-)
Remélem kimerítően válaszoltam, pedig azt hittem már megint, hogy mindent leírtam, de mindig tudsz olyanokat kérdezni, amiről nem írtam.
Legközelebb majd jobban igyekszem.
Orsi

Előzmény: Hacsek (5834)
katicabo Creative Commons License 2000.06.05 0 0 5835
kicsi emma, ami most lent van a terven: 2 félszoba (11,96m2), nagy fürdőszoba, külön WC, gardróbszoba, nagy konyha+étkező, belőle nyíló (boltív v. parapet fal) nappali (18m2, egybe 35m2). Ehhez képest most felmerült, ha 4 gyerek lesz, jó lenne még szoba és ezért nem tudjuk, hogy még lentre egyet, vagy fent alakítsuk úgy a tetőt, hogy ott 2 kisszoba fürdővel.
Ennyi. Befér egyáltalán 90-95m2re 3 szoba + nappalis étkező, stb.....?
Előzmény: kicsi emma (5804)
Hacsek Creative Commons License 2000.06.05 0 0 5834
Szia Orsi!

Hát ezt itt most nem egészen értem.

1. A lépcsőt villannyal is meg lehet világítani, nem?
2. Ez közhasználatú lépcső vagy lakáson belüli?
3. Ha nem akarod, hogy belelássanak a zuhanyozásodba, miért pont abba a magasságba teszel üvegtéglát, ahonnan be lehet látni?
4. Mennyire vagy szégyenlős? (mert ha nem teljesen, akkor elég az üvegre egy matt fólia is, attól olyan sejtelmes lesz a látvány...)
5. Szerintem a kád/zuhanyozóra is lehet függönyt vagy ajtót kapni.

Előzmény: Orsi (5833)
Orsi Creative Commons License 2000.06.05 0 0 5833
Sziasztok,
Először is köszönöm Hacsek segítségét a múltkori kérdéseimre.
Most ismét segítségre szorulunk, azt hiszem volt már róla szó, csak nem tudom hogy keressem meg az előző hozzászólások között.
Üvegtéglát szeretnénk venni a fürdőszobába. Azért döntöttünk mellette, mert a fürdőszobával határos lépcsőfeljáró különben teljesen sötét lenne, így be tudna jutni a fény. Egy vagy két sort szeretnénk, kb ajtó feletti magasságban.
A Brico Storeban most akciós a fehér üvegszínű tégla, csak nem merjük megvenni, mert félünk hogy átlátszó lesz és, hát nem szívesen zuhanyoznék pont akkor, mikor valaki felmegy a lépcsőn.

Orsi

polibe Creative Commons License 2000.06.05 0 0 5832
Sziasztok!

Statikussal időpont egyeztetve, eljön megnézi, fejünkre dől-e a fal.
ha érdekel vkit, majd leírom mit mondott.
Üdv
polibe

polibe Creative Commons License 2000.06.05 0 0 5831
Hacsek!
csak válaszoltam.
Előzmény: Hacsek (5830)
Hacsek Creative Commons License 2000.06.05 0 0 5830
Polibe!
Remélem nem várod tőlem, hogy most látatlanban nyilatkozzak (stukatúr). Fafödém is többféle van. Az egyiknek a kis súly az előnye, a másiknak a viszonylagos szilárdság.
De még egyszer mondom, nem a teherbírás a gond azzal a fallal, mert a tégla nyomószilárdsága elég jelentős, hanem hogy az élére rakott téglasorok oldalnyomásra elég érzékenyek.
Nem lehet, hogy ez egy vázszerkezetes ház?
Előzmény: polibe (5829)
polibe Creative Commons License 2000.06.05 0 0 5829
fafödém, stukatóros.
Előzmény: Hacsek (5828)
Hacsek Creative Commons License 2000.06.05 0 0 5828
Nem tudom. Attól is függ, miből is van a födém, meg hogy tényleg erre a falra terhel-e?
Abban, amit leírtál, én nem is annyira teherbírási problémát látok, hanem nagyon súlyos stabilitási gondot.
Előzmény: polibe (5827)
polibe Creative Commons License 2000.06.05 0 0 5827
Hacsek!

Ennyire biztos, hogy ezek a falak nem bírják el a födémet?

polibe

Előzmény: Hacsek (5826)
Hacsek Creative Commons License 2000.06.05 0 0 5826
Szerintem feltűnés nélkül meneküljetek...

Tudniillik ki lehetne mondjuk könnyűbetonnal önteni a hézagot, de félő hogy az oldalnyomás szétnyomná a falat.

Az elég költséges megoldás az lehet, hogy a régi falakat ki kell váltani új, tisztességes szerkezettel.

Amit leírtál, az egyébként az építészek rémálma. Mondjuk át kell alakítani egy házat, odamegy az ember, és 42 cm vakolt falvastagságot mér. És joggal hihetné, hogy 38-as fal vakolva és aszerint is terhelné...

Előzmény: polibe (5823)
kicsi emma Creative Commons License 2000.06.05 0 0 5825
Hat igaz, nem vagyok egy gyakorlott urvezeto.
SZoval sok, azt mondod? Es ha csak ket savban, az auto kerekenek lenne lerakva valami, kozte meg fu (ho)?

Előzmény: Hacsek (5824)
Hacsek Creative Commons License 2000.06.05 0 0 5824
Lejtő-murva-autó-tél...
Nem sok ez együtt??
Előzmény: kicsi emma (5821)
polibe Creative Commons License 2000.06.05 0 0 5823
Hacsek!

Hát ez az, hogy teherhordó falak, a külső falak, és a belső főfalak is így vannak rakva.:((((

polibe

Előzmény: Hacsek (5820)
Hacsek Creative Commons License 2000.06.05 0 0 5822
Mind a kettőnek van előnye.

A zsalukőből készülő szerkezet is monolit jellegű falat ad (igazából ez az előregyártás és a helyszíni monolit betonozás keveréke). Akkor is jó, ha valamiért nincs elég hely a zsalutáblák elhelyezéséhez vag kivételéhez.

A monolit technikának az az előnye, hogy tetszőleges méretű és alakú szerkezetet csinálhatsz, valamint hogy nem készterméket kell vásárolnod, hanem élőmunkát és alapanyagot.

Előzmény: laci0076 (5818)
kicsi emma Creative Commons License 2000.06.05 0 0 5821
Bar korabban itt a forumok csak es kizarolag az en vadaszteruletem voltak, F (mert annyit meseltem neki eppen ERROL a topicrol) nemregiben addig kalandozott itt, amig ra nem jott a nickemre es le nem leplezett. ugyhogy mar nem vagyok ellenorizetlen, vigyazni kell a szamra. :-))

Viszont oszinten elismer mindannyiotokat, akik itt a tudatlanok taborat turelemmel es szorgalommal kiszolgaljatok.

Az utra valami rendes normalis ko nem eleg? (murva?)

ke

Előzmény: Hacsek (5819)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!