Keresés

Részletes keresés

pumukli48 Creative Commons License 2010.05.22 0 0 8471
szerintem sütőtök kalapját eszi
Előzmény: MogyiGazdik (8470)
MogyiGazdik Creative Commons License 2010.05.22 0 0 8470
Gyönyörű.:))) És milyen szép a farkincája:) Mit eszik amúgy, én nem jöttem rá.:o
Előzmény: TGergo79 (8469)
TGergo79 Creative Commons License 2010.05.21 0 0 8469

Néhány új fotó BUBU-ról.

dekanytomi Creative Commons License 2010.05.20 0 0 8468
Sziasztok!

Van valakinek valami ötlete meddig alszik egy móka téli álmot?
Lütyesz január elején került hozzánk, és nem is volt gond március elejéig, amikor az összes addig lakásban elrejtett magot vissza horda az odújába, egyik napról a másikra, és elvonult pihenni. Mivel azon a héten nagyon hideg volt sőt még hó is esett, azt gondoltuk kicsit pihen, és kész, de ez a szieszta azóta is tart :(
Olykor két napig sem jön elő, aztán amikor kijön akkor is olyan kómás, hogy majd' elalszik pisi közben. Eszik egy kis gyümölcsöt, almát narancsot, kukacot, meg néha ha tovább kint van ami max fél-egy óra, akkor magokat is rágicsál, de ezen kívül az idejét bent tölti az odújában, és alszik.
Beszéltem állatorvossal aki azt mondta, hogy mivel állatkereskedéses mókus, lehet hogy nem tudott rendesen téli álmot aludni, és most pótolja.
Szóval a kérdésem az lenne kinek milyen hosszan aludt téli álmot a mókája, és hogy viselkedtek mikor aludtak, milyen gyakran jöttek ki, olyankor mennyi ideig maradtak stb.

Köszi:)
Móci_2009 Creative Commons License 2010.05.20 0 0 8467
Igen, én is az időjárásra gyanakszom. (Tulajdonképpen rám is hasonlóan hat. Csak én nem tehetem meg, hogy elvonuljak egy függőágyba, vagy egy odúba...)
És a viselkedésére (amikor egyáltalán ébren van) valóban a vadóc a legtalálóbb kifejezés. :-)

Móci mindig ilyen rödiden, kapkodósan igazgatja a bundáját. Nagyon pörgősen.
Mint ahogy minden mást is csinál :-)
Előzmény: MogyiGazdik (8466)
MogyiGazdik Creative Commons License 2010.05.19 0 0 8466
Ez csak ilyen villámmosakodás volt. ennél sokkkkal hosszabb szokott lenni. A farok mosás, meg a sérő belövés is(mi csak így hívjuk:D). Amikor ilyet csinál, szerintem csak viszket vmije, v elborzolta vmi a bundáját.:D

Szerintem az idő a ludas, mert pl Alma meg az utóbbi néhány napban nagyon vadóc. Nem az a kifejezett vad, hanem durva, akaratos. Mogyi meg rengeteget pihen mostanság. Végre megérezte a tavaszt és nem ment már este 6kor aludni, hanem 8 tájt, meg nem reggel 8-9kor kelt. Az utóbbi héten viszont sokat lustizik napközben, és 7 tájt fekszik, 9kor kell. Szóval tuti h az idő a ludas. Szegények azt hiszik máris itt az ősz....
Előzmény: Móci_2009 (8465)
Móci_2009 Creative Commons License 2010.05.19 0 0 8465
Móci is hasonlóképpen tisztogatja magát.
Én attól tartottam, hogy valami gond van, azért vakarózik, rágicsálja végig a bundáját és a farkát, de látom, hogy Mogyi is ezt teszi. Ez megnyugtató.
(Még orvosnak is megmutattam, de semmit sem talált...)
Szóval, még egyszer köszi a videót!!! :-)
Előzmény: MogyiGazdik (8456)
Móci_2009 Creative Commons License 2010.05.19 0 0 8464
Nagyon aranyosan játszik! Köszönöm, hogy megosztottad velünk! :-)

Nálunk most van egy kis megtorpanás a szelídítgetés terén.
Móci a fejébe vette, hogy ő a főnök. A legutóbbi rodeó óta folyton ki akar lógni.
(A legtöbbször sikerül is neki. És ha mindezt az elindulásom tervezett időpontja előtt negyedórával teszi, annak nem biztos, hogy örülök.)
Pedig eddig aranyosan hagyta, hogy én vegyem ki!
Előzmény: MogyiGazdik (8456)
Alexa1928 Creative Commons License 2010.05.19 0 0 8463
Gondoltam a nagy időváltozásra, de Bubu égesz északa és kb a nappal 3/4 részében alszik. vagy pihizik, most épp az etetője mellett alszik, eddig csak a hintaágyában aludt, Bocsi csak nem sok tapasztalatom van még e téren és kicsit aggódok miatta, nehogy valami baj legyen, de ha nálatok is előfordul ez picit megnyugtat hogy nem nagy a baj
MogyiGazdik Creative Commons License 2010.05.19 0 0 8462
Köszönöm mindenkinek, és örülök ha egy kicsit vidámabb lett tőle a napotok. Nekünk mindig vidámabb Mogyival.

Amúgy szerintem a rossz idő miatt ilyen ,,nyügösek,, fáradtak, aluuszékonyak. Mogyi is a hétvége óta ilyen lustizós néha, és többször bevonul 1 nap pihizni a hintaágyba. Bizti megzavarta őket h végre érezték a tavaszt, erre megint itt az 5-10 fokos hideg.
Előzmény: Alexa1928 (8459)
Alexa1928 Creative Commons License 2010.05.19 0 0 8461
Jah és azok a karton papírok, a ketrec szélén, az illemhely-e Bubunak, ami össze vissza a ketrec szélén van, ugyhogy mást nem tudtam kitalálni
Alexa1928 Creative Commons License 2010.05.19 0 0 8460
Ő bubukám, aki imádok

Alexa1928 Creative Commons License 2010.05.19 0 0 8459
Sziasztok.
Nagyon édes volt Mogyi játéka a plüss tigrissel:)Kis eleven:)!
De Bubuval nem tudom mi lehet szombaton hoztuk el tenyésztőtől, aranyos lehet simizni, kézből etetni... S:O:S: eddig ő is eleven volt játszott kerekezett, de tegnap óta csak egyszer kerekezett, és a sarokba gubbaszt vagy a függőágyban, alig eszik, nem tudom mi lehet a baj, kapott egy odut is (kis faváz) de nem érdekli, segítsetek mit csináljak, a kedvence az alma, már abból is alig alig hajlandó enni. SZomorúan most is csak a sarokban gubbaszt.ennek mi oka lehet?
Az itatót egy fém etető tállal sikerült megoldani, abból szívesen iszik.
Szamigazdi Creative Commons License 2010.05.19 0 0 8458
Sziasztok.
Irigykedve olvasom a hozzászólásokat, nézem a képeket a kis mókikról. Sajnos nálunk nem akar összejönni a szaporulat. Április végén voltunk Lászyéknál, Szöszi tette a dolgát, de úgy látszik Szamócát csak az eksön érdekli. Azóta már másodszor fütyül.
Megnéztem a videót Mogyiról, nagyon édes ahogy játszik, és gurul.
Snickers88 Creative Commons License 2010.05.19 0 0 8457
Hihetetlen, hogy milyen kis dilis Mogyi! :D:D:D Zabálni való!
Előzmény: MogyiGazdik (8456)
MogyiGazdik Creative Commons License 2010.05.19 0 0 8456
Sikerült közzé tennem Mogyi mai játékát. Így pocizik, de kivételesen ma nem a kezemmel tette ezt hanem a kettejük plüss Tigrisével. Itt megnézhetitek:
http://www.youtube.com/watch?v=YmEi395D6iU
Van egy gyors mosakodása is videóban, ami tőle nagyon szokatlanul rövid.:D Biztos hogy rohanhasson vissza játszani. Ilyenkor nagyon beindul és jól érzi magát.:)
MogyiGazdik Creative Commons License 2010.05.19 0 0 8455
Ja amúgy a rácsozott kerék azért jó mert abban bele tud kapaszkodni a rácsba ha át akar fordulni. Ha már ügyesebb lesz (észreveszed majd rajta) akkor visszatehetsz neki egy ilyen ,,adrenalin,, kereket. Ügyes állat a móki, hamar rájön mi h jó neki.:)
Előzmény: MogyiGazdik (8454)
MogyiGazdik Creative Commons License 2010.05.19 0 0 8454
Csak így tovább:))) öröm olvasni a sok szép történést veletek. Már most látszik az írásodból h nagyon megszeretted:) És ugye, h látni rajtuk h néha szinte könyörögnek a foglalkozás után.:)))
A keréktől meg nem kell félni, fog még nagyon nagyon sokat koppani a mókid, míg megtanulja mit h lehet, és tisztába lesz a képességeivel és megismeri h mit h kell használni. Itt nem csak a kerekezésre gondolok, hanem pl arra, h megtanulja, h a bútorra nem tud felmászni, hiába ugrik neki nagyot, van h csak a 4-5. koppanásaik után tanulják meg h az nem vezet sehova. Amint egyre idősödnek a mókik, egyre jobban kialakul az egyensúlyuk és finomodik a mozgásuk és megtanulják a határaikat. Sok sok ,,baleset,, fogja még érni őt, és hidd el, nagyon strapabíróak. Pl. eleinte volt h Mogyi lábujja megsérült picit kerekezés közben, és kivettük tőle a kereket h addig is kímélje magát. Ne tudd meg milyen mérges volt és nyugtalan, amíg vissza nem kapta estére. Alma meg volt h két méter magasról lezúgott a karnisról. Kutya baja nem lett. Mondjuk azóta kerüli a függönyt, és már a bútorokra se próbál ráugrani(akkor is sokat koppant, mert magasról ugrott). Mogyi viszont imád a magasban lenni és a függönyre mászni és sokáig trónolni a karnison:D De régen ő is koppant a bútorokra. Eleinte mindig megijedtünk, h úristen mi baja történhetett, de aztán a 10. ,,baleset,, után már tudtuk h semmi bajuk nem lesz tőle. Ezeket a dolgokat nem lehet kivédeni. A mókus kíváncsi természet, mindent felfedez és a saját hibájából tanul, van h elsőre van h sokadjára. Akárhogy próbálod biztonságossá tenni a lakást, ő megtalálja az egyetlen gyenge pontot.:DDD

Amúgy ma nagyon nagyon jót pocizott és játszott Mogyi. Nagyon játékos kedve volt ma. És nagyon tündéri volt. Ha tudnám h kell feltennék videót youtubera.
Előzmény: Dangerous.cc (8453)
Dangerous.cc Creative Commons License 2010.05.19 0 0 8453
Sziasztok.

Mogyigazdik és pumukli, köszönöm az infót és a tanácsot. :)
Az itatót sikeresen becseréltettem így tökéletesen működik amiből Mandulám
nagyon szeret inni, tetszik neki ahogy csörög benne a golyó ahogy iszik belőle,
így sokszor van hogy csak nézegeti vizsgálgatja, majd kortyolgat párat.
A függőágyat látszólag kedveli, van hogy úgy ugrándozik be-ki belőle, hogy szemmel
alig tudom követni. Pakolászik benne, igazgatja, délután pedig szunyókált benne olyan 10-15 percet. Este 19 körül pedig újra elkezdte a rendezkedést ami olyan két
és fél óráig tartott, de most már alszik nyugodtan. Éjszaka egyébként sose kel fel,
elmegy aludni olyan 20 óra körül és reggel 6-7 óráig alszik egyfolytába. :)

A mókus kereket is kedvelte Mandula, de inkább kiszedtem tőle mert sokszor volt
hogy nagyon bepörgött és ilyedtében hirtelen kiugrott, így féltem hogy megüti magát.
A héten lecserélem műanyag kerékre, amibe a lábacskája sem tud beakadni és nincs, mindkét oldalon a kerék rögzítve az állványhoz, így ha kicsit extrémre sikerül
a kerekezés akkor sem lehet gond belőle, vagyis remélem.
Az ugrándozás viszont nem szünik, a nap nagy részében egyik oldalról a másikra
szökelget, de észrevettem hogy akkor csinálja ezt leginkább ha babusgatom, majd egy idő után csinálom a dolgomat. Ilyenkor kukucskál utánam hová megyek és mit
csinálok. Ha odamegyek hozzá kidugja a kis kezecskéit a rácson és várja hogy
foglalkozzak vele. Eleinte azt hittem ki akar jönni (ami nem kizárt), ki is engedném
én szívesen de annak igy a 4 nap után szerintem még nem lenne jó vége.
Egyébként nagyon barátkozó kiscsaj. :) Szeret kézből enni és néha hagyja is
megsimogatni magát (2-3 simításnál elugrik), viszont valamelyik nap este, amikor aludt simogattam, amire nem ébredt fel, gondolom jól esett neki is. Nagyon
szeretném minél előbb megfogni, megsimogatni és kiengedi a szobába, de ezzel
még várok egy ideig ... Szép estét mindenkinek, sziasztok.
Snickers88 Creative Commons License 2010.05.18 0 0 8452
Most először történ olyan, hogy este kiengedtem Snickot és mikor álmos lett nem ment vissza a ketrecbe aludni, hanem a táskámba bújt el szunyókálni. :D
AgathaChristie Creative Commons License 2010.05.18 0 0 8451
Tisztelt Mókus Guruk!

A rágcsálók tenyésztésében általánosan tanítják, az alapvetően nyuszin és tengeri malacon megfigyelt jelenséget, hogy az első fedeztetésnek meg kell történnie 1 éves kor előtt, mert utána az anyaállatoknak szűk állapotban rögzül a csípő ízületük, és nem férnek ki a kicsik. (Ezt tenyésztők más határidőkkel egérre, hörire stb.-re is keserűen tapasztalták.)
Az lenne a kérdésem, hogy mókusra is igaz-e, vagy a sportos, akrobata életmód helyettesíti-e ezt az első szülést.

(Degukra kellene a szabályt adaptálnunk... nem a mókustenyésztésbe akarok belekontárkodni...)
frease Creative Commons License 2010.05.17 0 0 8450

Sziasztok!

 

3 hét múlva elvihető 2 fiú és egy kislány barna csíkos mókus! Mindannyian gyönyörűek, kézszelídek, simogathatók, kézbevehetők. Mi is minden nap ezt tesszük. :) Kislány 14 000, kisfiúk 12 000Ft!

 

Mivel ketrecünket éppen cseréljük, az egyik apróság ketreccel együtt is vihető. A ketrec mérete 45x70x75 (egy éve 28e-t vettük). Kismóker+ketrec (felszerelés nélkül) az első jelentkezőnek 35e ill 37e!!!

 

Érdeklődni:

gergelyori@gmail.com vagy 06-20-827-8831

pumukli48 Creative Commons License 2010.05.17 0 0 8449
ilyen csőrös itatóra gondoltam.

pumukli48 Creative Commons License 2010.05.17 0 0 8448
szia Kitty-ke, alias dangerous.cc
Azt bízd a mókusra, hogy hol alszik. eleinte én is szerettem volna, ha az oduban alszik, de neki nem volt szimpatikus a hely, most már több, mint egy éve a hintaágyban alszik. Szóval ő majd eldönti.
itató: több, mint egy évig nálunk is golyós itató volt, ami egy idő után kezdett csöpögni. Aztán vettem egy másikat, az is szép csendben elfolyt. Most már jó pár hónapja madaraknak való csőrös itatója van, és ezt is hamar megszerette, és legalább nem csöpög. ajánlom ezt neked is.
Előzmény: Dangerous.cc (8444)
pumukli48 Creative Commons License 2010.05.17 0 0 8447
szia Móci 2009
Na nálunk úgy kezdődik a mókus kiengedése, hogy a cserepes növényeket áthordom egy olyan helyre, ahol nam tudja elérni. ezt saját rossz tapasztalat után kezdtem el, ugyanis az első dolga az, hogy kiássa a földet. tehát erre ügyelj mindenképpen!
Előzmény: Móci_2009 (8428)
MogyiGazdik Creative Commons License 2010.05.17 0 0 8446
akitől elhoztad ott nem önitatója volt? Amikor mondjuk huzamosabb ideig otthon vagy ne tegyél be neki semmi vizet és sűrűn menj oda vele az önitatóval, ha kell legyen picit nedves az itató csöve, hátha úgy megtanulja hogy abból víz jön. Két óránál tovább ne legyen víz nélkül. Ja és akkor gyümölcs se legyen nála, mert abból pótolja a vízhiányát a kis ravasz.:)
Figyeld meg, nagyon élvezni fogja később a kis adrenalin mókid a kerekezést:))) Öröm nézni őket ilyenkor. Sajnos nálunk a lányt nem érdekelte a kerék. Biztonságos a kereked? Nem tud felborulni? Átforduláshoz nagyon bepörgetik a kereket mindig, Mogyi alatt már bármelyik kerék felborult volna, ezért rácsra akaszthatója van, az stabil.
Előzmény: Alexa1928 (8443)
MogyiGazdik Creative Commons License 2010.05.17 0 0 8445
Semmi gond az ide-oda ugrándozással. Nálunk Alma, a lány ilyen. Mogyi ő kis békés, ,,lassú,, fiú és ő kerekezéssel vezeti le a fölös energiáját. Szerintem szimplán azért ilyen mert csaj, és jobban bennük lehet a raktározási, nyüzsgési vágy/ösztön. Kereket próbáltál neki adni, hátha érdekli?
Előzmény: Dangerous.cc (8444)
Dangerous.cc Creative Commons License 2010.05.17 0 0 8444
Nagyon is jól van aminek én is örülök. :)
A fütyülést tegnaptól nem halottam eddig, de este ha aludni fog szerintem újra hallható lesz.
Ha rájövök arra hogyan tudok ide képet tenni (a linkelés se sikerült a múltkor :D), akkor teszek is fel, mert már elég sok kép készült manduláról.

Kedves mókusgazdik!
... észrevettem (megfigyeltem) kb. 1 órája hogy, Mandulának a pofizacsija tele van mindenfélével és a ketrecbe ide oda ugrál, szaladgál megállás nélkül.
Nem tudom mit akar ezzel jelezni, de arra gondolok hogy mivel tele a szája és jön megy folyamatosan, a begyüjtött élelmét szeretné eldugni valahová, amit gondolom nem tud már (vagy nem akar eldugni oda ahol a többi van), mert minden sarkot és kis zugot telehordott magokkal és csemegékkel.
A vizet folyamatosan kínálom neki de nem hajlandó inni, így gondolom nem ez a baja.
Lehetséges hogy én veszem ezt az ugrándozást csak komolyan, mivel ma 3 napja kb. hogy elhoztam a kiscsajt, így nem tudom még hogy mit is szoktak csinálni, hogy viselkednek stb. Az idegesít az ugrálós dologban is csak, hogy féltem nehogy valami baja legyen. A ketrece elég nagy, így a helye megvan, ki tudja tornázni magát rendesen, de hiába ott a nagy hely az ágak meg a függőágy stb. a kisasszony csak lent hajlandó egyik sarokból a másikba szaladgálni.
Valami tanács vagy ötlet ? :)

MogyiGazdik. Mandula tényleg nagyon aranyos és vicces. Érdeklődő természete van, mindent meg kell néznie és szagolnia. Este megkínáltam csokoládéval is (snickers-el), amit kóstolgatott. Ma kapott reggel narancsot és banánt, de már tettem a ketrec tetejére akácvirágot is, amit örömmel húz be magának a ketrecbe. Szeret csimpaszkodni és mindent begyüjteni magának. :D
Így ami olyan és a ketrec tetejére tudom neki tenni, azt oda teszem, legalább dolgozik egy picit az elemózsiáért és ahogy látom nem is bánja, mert örömét leli a mászásban. :)

Szép napot mindenkinek.
Előzmény: Gear79 (8442)
Alexa1928 Creative Commons License 2010.05.17 0 0 8443
Igen át szokott vele fordulni, de mikor átfordul gyorsan kiugrik és meglepve nézegeti a kereket egy kicsi.
Szerintetek nem tudja vagy nem akarja használni az önitatót?
És normális hogy ilyen sokat alszik? tegap este 8-reggel6ig, és nappal is kb minden második órában.bár még kicsi, lehet azért.
Előzmény: MogyiGazdik (8437)
Gear79 Creative Commons License 2010.05.17 0 0 8442
Szia,
Köszi a mailt és örülök, hogy ilyen jól van a mókuska. Érdekes, hogy a tesói közül is fütyül néha néhány. Ha valakit érdekelne Mandula tesói közül egy, még 1 kislány és 3 fiúcska vár gazdira.
Előzmény: Dangerous.cc (8440)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!