Szerintem viszont a VW-k minosege az elsok kozott van (az uj modelleke feltetlenul), egyedul a Beetle nem all mindig a helyzet magaslatan. Ugyani s a Beetlet az USA-ban gyartjak, es az ottani munkakultura kicsit elter a nemettol. Hozza kell tennem, hogy a Bettle belso terenek egyes reszletei elegge felresikerultek, mivel egyenalkatreszekkel akartak megvalositani a retrodesignt. Szoval inkabb tervezesi mint kivitelezesi ennek az autonak a problemaja, de ez a tobbi modellt nem erinti.
Tegnap beneztem egy szalonba, hogy megkukkantsam az uj Polot, es bizony a minosegi fejlodes a regi modelhez kepest letagadhatatlan. Persze a minoseg az arcedulan is latszik (2,6 millio a 75 loeros alaptipus).
Mi a velemenyetek a kek muszerfalvilagitasrol. Nekem tetszik, de hallottam, hogy egyeseket kifejezetten idegesit. Miert?
Nem tudom, lehet hogy most az igazi VW-sek leszólnak, de SZVSZ a bogár egy undorító, igénytelen autó. Ezt sak azért írom, mert vki szerint ez alapozza meg a márka iránti hűséget. Ez nem igaz. Nekem a Golf volt a tanítómester, a bogarat pedig rühellem.
Mit tud egy Passat 1.8T-vel? Rugalmasságra főleg, de érdekel minden más (objektív) tapasztalat is.
Szerintem nem fikázni kéne(ahogy én ezt tettem a bogárral), hanem pl sztorikat, kalandokat leírni.
A presztizsről még annyit, hogy nem véletlenül választják a VW-t repis autónak meg állami célokra. Jó-jó, nekünk nincs annyi lóvénk, mint a kormánynak, de akkor is a VW a minőségi választás.
Audi? Imádom őket, de ha olyannal beszéltek, aki megérte az Audi hullámvölgyét és felemelkedését is. az megmondhatja, hogy milyen alacsony szinten volt, mielőtt a VW felkarplta. Persze most nem akarom a VW-t mindenki megmentőjeként feltüntetni, de a tény az tény.
Szoval lehet, hogy 3 millioert jobb Skodat kapsz mint VW-t, sot, akar 4 millioert is. De mi van az ennel dragabb Skodakkal? Az Octavia Laurin Klement tobb mint 6 millioba (majdnem 6,5-be)kerul, ezert a penzert pedig egy igen fasza Passatot lehet venni legkondival. Igaz a borulesek nem lesznek benne, de a Passat egy jo szammal nagyobb, mint az Octavia (es jobban is nez ki). Mas kerdes, hogy egy VW biztositasa kesz anyagi csod, minden mas marka dijanak a ketszereset kerik a biztositok :(.
A Bogar (a regi) PR-jarol...
Szoval a dologhoz hozzatartozik, hogy a Merkur Bogarakat hozott be es nem Kacsakat, igy azok nem is vivhattak ki elismerest...
Na meg a (buta) szőke cicák nagy része csak színről tudja megkülönböztetni a kocsikat egymástól, vagy még úgy se :-)))
Mit számít nekik, hogy "W", vagy "S" jelet látnak a kocsi elején. Lényeg, hogy fullos legyen és ordítson benne a "puff-puff" zene, miközben nagyot alszanak a fűthető sport bőr(anyós)ülésen, hazafelé a diszkóból.
"jó autó a 120as Skoda, imádom hallgatni reggelente ahogy inditoznak, nyeknyeknyek vrrm,vrrm beindul aztan lefullad, jo jatek reggelre ... " - Én ilyet még Bogárról soha nem hallottam!!!!:)
2CV irtó ronda - miért a New Beetle szép?
Megbízhatóságban van vmi, a 2CV-ről nemtok nyilatkozni, de azért 1 Bogárral is igen sokat kell törődni, hogy mennyen.
"valamikori 120L típusú farmotoros "sportautónk" éppen most 20 éves, és a negyedik gazdája még vígan jár vele! "
jó autó a 120as Skoda, imádom hallgatni reggelente ahogy inditoznak, nyeknyeknyek vrrm,vrrm beindul aztan lefullad, jo jatek reggelre ...
"Volt még akkoriban pár ilyen konstrukció: Topolino, 2CV. A VW-nek eccerűen már akkor is jobb volt a marketingje."
Sz. a kacsa messze alul múlja a bogarakat, ráadásul irtó ronda is. És a bogárnak van egy tulajdonsága amit irigyelhet a _megbizhatoság_.
Nekem az embléma tényleg nem ér annyit. Na, most az ember miért vesz kocsit? Azért, hogy feszíccsen vele a szőke cicáknak, vagy azért, hogy közlekedjen? Én az utóbbi miatt.
És ha az ócsóbbik kocsi ugyanazokra a szerkezti elemekre épül - padlólemez, futómű, motorok -, mint a drága, akkor miért adnék ki érte több pénzt?
Az 1.8T-nél nincs is szükség nagyobb motorra!
Már láttam - Octavia, Felicia -, igaz, hogy nem annyira gyakoriak, mint a VW-k, de nagyon szépek. Amúgy a valamikori 120L típusú farmotoros "sportautónk" éppen most 20 éves, és a negyedik gazdája még vígan jár vele!
Amúgy én nem akarom elvitatni, hogy a VW jó autó, csak szerintem ugyanazért a pénzért lehet jobbat találni - legalábbis szerintem.
Szerintem minden VW fanatics a Bogár szetetetéből táplálkozik. Mert, hogy az népautó volt, meg salala. Volt még akkoriban pár ilyen konstrukció: Topolino, 2CV. A VW-nek eccerűen már akkor is jobb volt a marketingje. Ennyi!
"Persze, hogy maga az embléma nem ér 4-500E-t, de akkor is!"
Dehogynem, egy VW-nek nagyobb presztizse van mint holmi Skodának, a Skodáknál még a Trabantok is jobbak, legalábbis sokkal kevesebb gond van velük ...
Az új Skodák meg még nem tökéletesek, a nagyobb és jobb motorok csak a VW-ben vannak.
Az Audit még senki sem emlitette meg, pedig ő is a konszern tagja, és egy Audi vs VW kb ojan mint egy VW vs Skoda.
Érzelmi alap: igaz!
Octavia belső: az Octaviat 99 - bocs 1999, Y2K probléma, ugye - elejétől új műszerfallal látták el - SLX -, amit ha megnézel, nemigen fedezhecc fel semmiféle különbséget. Formailag talán, de annyagában tuti, hogy nem! Ráadásul marha jól néz ki, hogy fel van karcolva a középkonzolra az Octavia felirat.
Persze, hogy maga az embléma nem ér 4-500E-t, de akkor is! Egyébként szerintem ez érzelmi alapon megy. Én le nem cserélném a VW-nket semmi hasonló korú és kategóriájú kocsira. És nekem a Bora belseje sokkal jobban tetszik, mint az Octaviáé.
-csúnya (az alakjától hányok)
Háát izlések és pofonok ez igazán szubjektiv
-zabálja az olajat (szarok az olajlehúzógyűrük)
Van a tulajdonodban ?
Mondjuk kétlem ....
Meg azért a VW-nek ez eléggé preztizs modellje, nem hinném hogy szar lenne
-alsó fordulatszámokon 1szerűen erőtlen
Azok a japán autok
-magas fordulatakon hangos, mint a qrvaisten
-az első kerékhajtással elmehet a faszba, enyhén szólva ratyi (kóca)
Neked a hátsókerék hajtás a kedvenced ? Milyen autod van ? Skoda120 ?
-és beigazolódott: ez a fos nem kell senkinek!!!
(qrva nagyon bukott)
errol én nem tudok
-Kamarás Iván biztos nem ülne bele egy ilyen fostalicskába
Viszont valamelyik német djnek ez a kedvenc autoja :)
Aki ilyet szeretne, annak inkább talicska való, kerék nélkül
aha
Ha jól tudom, Skoda Octavia most 2.800.000 körül kapható akciós áron. Talán jön az új Octavia és azért adják ennyiért? Mindenesetre szerintem megéri és inkább megvenném, mint a BORA-t.
Igaz, hogy a VW-nek köszönhet mindent a Skoda & Seat, de nekem maga a név - Volkswagen - meg a lavórméretű embléma nekem nem ér meg 300-400.000 forintot. Szerintem az Octavia jobban néz ki, mint a Bora, de ízlések és pofonok...
Igazából a VW csak a régebbi típusokban és a kategóriájában a legjobb. Mostanra már persze felfejlesztette a Skodát meg a többit, de azok a többiek kinek köszönhetnek mindent?
SZVSZ, ha összehasonlítjuk a Skoda, a VW és a Seat azonos kategóriáit, gyakorlatilag az tapasztalható, hogy minőségi különbség valójában nincs, csak az egyes márkanevek közötti árkülönbözetet kell megfizetni. Ergo, egy alap VW áráért kaphatsz egy jobban felszerelt Skodat, vagy Seatot. Az "optikai különbségek" csekély mértékűek.
Talán még elmondható az, hogy a legújabb cuccokat mindig a VW kapja meg először a Seat és a Skoda pedig a "levetett holmikban jár". Azonba egyre jobban kezdik utolérni - főleg nagyobb kategóriában - a VW-t.
Önnek tökéletesen igaza van a Beetle-el kapcsolatban! Csak annyit fűznék hozzá, hogy sz@r, pics@ és fos!
Miért a VW a legjobb, kedves fanatikusok? Fejcsétek már ki, legyetek szívesek!
Jóapám autóvásárlásra szánta el magát, és sikerült egy VW Bora 1.6-ot vásárolnia=3.9M!!!
Ennyiért egy Octavia 1.6 SLX-et kapott volna fullextrásan ugye, a Bora meg "fapados", eltekintve persze az alapdolgoktól: dupla lufi, ABS, szervo!
AZ Octavia is tuggya ezeket, csak abban lett volna légkondi, négyelektromosablak, kipörgésgátló...
És miért lenne a Skoda rosszabb, ha ugyanazokból a szerkezeti elemekből épül fel?
Még mindig a VW a legjobb?
Hol találok jó minőségű, és nagy felbontású (min.800*600-as) VW képeket? (Leginkább a Boráról érdekelnek.)
Amiket én találtam mind elég gyatrák.
Előre is köszi!
Azt is írjtok le, hogy kinek milyen verdája van. Mi egy Ventot hajtunk(2.0,115 paci). Furcsállom, hogy a New Beetle zabálja az olajat. Abban is olyan motos van, mint a miénk. És a miénk majd' 300E Km után sem fogyaszt olajat! Szóva mi van azzal a Bogárral?
Kinek van tapasztalata a szervóval kapcsolatban? A miénk hátraelé, teljesen kitekerve akkorát nyekkenik, mintha padkára tolatnék fel. Ez idegesítő.
Másik kérdés: kéne elektr. ablak+tükör, tokkal-vonóval(kárpit, kábel, kapcsolók,stb) Hol lehet óccsóé szerezni?
Hi locust!
Az Új Beetle-vel kapcsolatban több kifogás is felmerül, sorolom:
-csúnya (az alakjától hányok)
-zabálja az olajat (szarok az olajlehúzógyűrük)
-alsó fordulatszámokon 1szerűen erőtlen
-magas fordulatakon hangos, mint a qrvaisten
-az első kerékhajtással elmehet a faszba, enyhén szólva ratyi (kóca)
-alulkormányozott tulajdonságokkal rendelkezik
-vann benne 1 gusztustalan virágtartó (cigire vagy miafaszra van ez??)
-és beigazolódott: ez a fos nem kell senkinek!!!
(qrva nagyon bukott)
-Kamarás Iván biztos nem ülne bele egy ilyen fostalicskába
Aki ilyet szeretne, annak inkább talicska való, kerék nélkül
Amiket megadtál cimeket nem akartak mukodni, de majd utana keresek siman a vw.com-on. Arról nem tusz valamit hogy január elmúltával idősebb autkat is be lehet hozni az országba és hogy ennek mik a feltételei ? Mondjuk ha az ember be akar hozni egy veterán bogarat, az mennyibe kerülne, mik a feltételei ?