Üdv mindenki. Olvasgatom itt a hsz.-eket, használt kontra új gép. A csenksz kolléga egyáltalán azt sem írta le hogy mennyi területre akarna traktort ,ha megy évi 100 üó.-t nyilván nincs értelme az újnak, de mivel azt nézegeti nyilván meg van a rá valója, ráadásul ha a könyvelés is azt kívánja és áfakörös + meló is van rá mindenképp igaza van. Bizonyos hogy az újjal is lehet gond, de érvényesíteni kell a garanciát, és ha gyerekbetegségekből ki van gyógyítva utána stabilak azért, biztos hogy nem olyanok mint a 20 évvel ezelőtti gyártásúak de az új az új. Az egy nagy tévhit hogy koros gépet pár száz ezerből fel lehet újítani és új lesz, soha nem lesz olyan, aki javított már A-tól Z-ig az tudja hogy kopnak a tengelyek, fáradnak, kiverődnek a csapágyházak,illesztések. Pl. váltónál hogy ha az szét volt hajtva és csak a csapágyakat cserélünk akkor hangosabb lesz mint előtte és nem sokat fog birni, ilyenkor fogaskereket és tengelyeket, csapágyházakat is cserélni kell sok esetben, és az bizony nem 2 fillér főleg gyári jó alkatrészekből amit mellesleg nem is egyszerű beszerezni sokszor. A másik a kolléga belinkelt használt gépeket ,én biztos nem adnék 8-10-12 éves gépért 3,5-4mill-t, ki tudja mennyit mentek, 4,5 -ért vagy kicsit többért már lehet kapni 2-3-4 évest, igaz hogy ritka, de ki kell fogni, szerintem jobban megéri arányaiban, még a használat milyensége és a valós üó. is jobban megállapítható fiatalabb korban.
Amúgy most viccen kívül mondom, hogy ha lenne anyi kaszálóm, hogy lenne értelme még a 80assal se mennék rá a rétekre, inkább vennék egy T25-öst, rávaló kaszát, diszkest, azt könnyen viszi, rendsodrót, kiváltanám vele a munkákat. Egy nagy baromság minél nagyobb traktor. Persze azért jó a 40 millás john deere, annak aki 400 hektár felett gazdálkodik, és mellette vállal annyi bérmunkát, hogy napi 40 hektárt megmunkál vele. Amúgy teljesen felesleges, 1 hektár megszántásához pedig nagyjából minden traki néhány liter különbséggel ugyanannyit eszik. Alkatrész ellátásában, és ár-arány értékében a 80ashoz a legkönnyebb beszerezni mindent.
Nekem ugyanez a gondom volt. 10-15 hektár föld szántásáig egy 80as tökéletesen megfelel, 800 ezer körül kapsz egy műszakisat, ráköltesz 500at van egy új traktorod. Kaszálásnál pedig hülyeség nagyobbat, a széles gumik amúgy is agyonbasszák a kaszálót. 80as MTZ bőven elég kaszálni, rendsodrózni, meg bálázni.
Sajnos nincs lehetőségem kipróbálni mert a cég akinél dolgozok nem mezőgazdasággal foglalkozik viszont kénytelen vagyunk beruházni a traktorra, h ne kelljen mindig vadászni és egyeztetni mikor ér rá valaki aki elvégezné a fűkaszálást és esetenként a szántást.
Az lenne a legjobb ha lenne lehetőséged kipróbálni ezt a 892-est,valami ismerősödnél,ott a faludba vagy városodba!Én 2 db 892-es tulajt ismerek mind a ketten 1 helyről vették a traktort,egy időben, egy kamion hozta őket!Az eggyikben 600 üzemóra van a másikban pedig 4000 üzemóra körül!A 600 üzemórás géppel már dolgoztam többször is!Mind a kettőnek gyorsítóban úgy vísít a váltója hogy elviselhetetlen,egy 10 órás műszakban meg őrülsz benne!A másik pedig az hogy a gyorsító miatt gyengének is tűnik a motorja!Arról nem is beszélve hogy gyorsító 9.ben úgy pattog a mű úton hogy ki esel belőlle!Látni itt nállunk 892-est egyenes cső kipufogóval,azt mondják így erősebb,mert a gyári kipu tán folytya a motort!Próbálj ki egyet ha van lehetőséged rá!
Én ezt a kereskedőt ajánlanám neked: A FARAGÓ BT. közvetlen szerződéses HIVATALOS MÁRKAKERESKEDŐ.A Belarus traktorgyár csak azokért a gépekért, ill. gyári alkatrészekért vállal garanciát és szavatosságot, amelyek a márkakereskedői hálózaton keresztül kerülnek forgalomba.Termékfelelősség-biztosítással kizárólag a márkakereskedői hálózat által forgalmazott traktorok rendelkeznek, gyári Megfelelelőségi Nyilatkozat és Minőségi Bizonyítvány csak ezekre állítható ki.Felhívjuk a gépüzemeltetők figyelmét, hogy a márkakereskedői hálózaton kívül, a különböző után gyártóktól származó termékfelelősséggel nem rendelkező, ismeretlen eredetű, gyenge minőségű alkatrészekre garanciát nem vállalunk.Kérjük a gépüzemeltetőket, hogy a biztonságos üzemeltetés céljából csak a márkakereskedőktől származó eredeti (gyári, Belarus) alkatrészekkel pótolják a meghibásodott alkatrészeket.Az MTZ traktorok összes típusához eredeti, BELARUS alkatrészekkel várjuk üzletünkben. Házhoz szállítás, ill. postázás megoldható. Továbbá T-16,25,150 és JUMZ-65 gépekhez kínálunk
Ha nem új akkor használt. Használt traktornál viszon nem tudom mire kell figyelni. Személy autóknál tudom de trakinál nem. A másik problémám h mindegy egyes használt megnézése 1-1 napot vesz igénybe, ezért nagyon nehéz eldönteni telefonos beszélgetés és a képek alapján melyiket érdemes megnézni.
Nem tudom csak a megyfervásárlónál van ami a piacnál van Ahol a joni és a Major zetor és egy ötvenes van rázógépnél tárcsa vegyszerezö és sok sok munkagép van, Fervásárló neve azt nem irnám le de tudod biztos a jelzölámpánnál ami a meggyesi uton van és a sarkon a gábor áron uton!
A mezőgazdasági boltnál az állomásnál is van egy ilyen maszek autó kereskedő, nála is van egy 550-es panoráma fülkés MTZ, tán 1-1.2 millióért. Frissen festve, gondolom friss műszakis.
A szürkét nem adnám oda ezért a uj nagykerekü 90lovas gépért!
Mert mire bejáratom 250üzemórát,addig már le is szántom a hat hektárt,mert itt van a öszi munkák!
Miénk csak 2millát ér,tudom sok ember csak nézz itt és nevet,de a Románok annyit adna érte,mert keresik a gépeket,korához képest jó állapotba van és nem a szin számit,hanem ami benne van és még megy 94 óta!
Ha gépet akarsz venni ne ujat hanem használtat vegyél!
Több embet kérdeztem az mtz téren aki ujat akart venni azt mondták,hogy talán 2005ig volt jó mtz!
Most meg elromlik ledobja a hengerfejt adagoló bedöglik váltó széthullik ami adnak rá 1000üzemórát vagy 1 év garit!
És mondta a gazda vesz egy használt gépet ,mert azt nem kell járatni 250 üzemórát és olajat cserélgetni!
Ha akarsz venni csak nagy széles kerekest vegyél 820,1 820,2 vagy 892,2 akármennyi!
Egyik barátom most vett 3milláért egy 820,2 gépet évjárat és üzemórát nem tudom de ha látom megkérdezem,de elég fiatal gép talát 10éves és egy gazdás üzemóra talán 2000-3000!
De ez a te döntésed,biztos lehet jó gépet venni használtba ami még nincs széthajtva ,és neked jó a földjeidre
Akit érdekel van egy MTZ-550es gép eladó Mátészalkán Fervásáréónál a Nagypicanál ár és évjártatot nem tudom! talán 800-1,2millA KÖZT és 90-96 közt! _Megpróbálok csinálni képet jövöhéten !
Üdvözlök Mindenkit!Lenne egy kérdésem felétek,mégpediglen:Tudnátok-e nekem valami jó és nem túl drága gyomírtót ajánlani amit vetés előtt a talajba kell dolgozni!?
Szia!Én pedig egy 11 éves 8230 üzemórás 820.2-es Mtz vel dolgozom!A motorja még bontatlan,azon kívül már volt javítva,javítgatva!Én a Farag o Bt,ajánlanám neked,onnan vegyél Mtz-t!A ruszki elektronika tényleg nem az igazi!Már nekünk is ki helyezett régi műszerek vannak,be építve:víz hőfok mérő,meg olajnyomás mérő!Az igaz hogy nagyon silány minőségűek a mostani Mtz-k!Nem akarok most kereskedés neveket ide írni hogy honnan,ne vegyél Mtz-t!Helyi önkormányzat 820.4-es Mtz Garancia idő alatt szinte teljesen felújítva!
Én azért vettem 80as mtz-t, mert "fillérekbe" kerül hozzá az alkatrész. Amúgy egy sima 82es amire használni akarod tökéletes. De 3as ekézni, meg fűkaszálni elég a 80as is. Én is erre használom.
Újat csak akkor vegyél ,ha támogatásra veszed mire beáll a sas itt van olyan ismerős ,hogy már egy millánál jár három év alatt javításban! Nagyon meggondolandó belevágni új gépbe 2005 -ig voltak jók a gépek aminek még kicsi kocka lámpái vannak !
Segítségeteket kérném új 820.4 es MTZ vásárlás előtt vagyunk és nem tudjuk mire érdemes figyelni, kitől érdemes ajánlatot kérni. Mivel érdemes vásárolni vagy esetleg jó úgy, ahogy gyárilag össze van rakva? Elsődlegesen fűkaszálásra és 30-40 cm mély szántásra használnánk. Erre megfelelő? Esetleg tapasztalat h hány tonnás trágyaszórót tud kényelmesen húzni maga mögött? Mivel első traktorunk lesz, minden segítséget jó tanácsot elfogadok itt vagy közvetlenül mailben.
Szeretnénk még venni hozzá homlok rakodó kiegészítőt kanállal, van valami tapasztalat hol érdemes venni jó áron megbízhatót?
Ha beválik a traktor akkor jövőre szeretnénk szerves trágya szórót is használni vele, ez irányba is elfogadok jó tanácsokat.
Itt találtunk rá a szomszédban, Salgótarjánban. Mindenes lesz + homlokrakodós. A gép teljesen rendben van, csak a villamosságot kell rendberakni, meg pár apróság, festés és mehet műszakira.
Segítséget szeretnék kérni tőletek! Az új MTZ-en a nyúl, teknős váltó melyik állapotban nem megy terhelés alatt most nem az üres hlyzetre gondolok légyszi ha tudja valaki segítsetek köszönöm.
Sziasztok Urak. Volna nekem egy Roburból megmaradt egytengelyes pótom 220x330as nagyon masszív vas platóval papírok nélkül. A háromszög még nincs kialakítva, igény szerint csináljuk alsó, vagy felső húzósra. Ha valakit érdekel írjon itt, vagy csörögjön rám 30/577-4331 Szállítását saját teherautóval bárhová megoldom.
Szia! Ez egy kisfülkés traki, a műszerfalban van a festékbe karcolva egy évszám, 1977. Valami ilyesmi évjáratú lehet! De amúgy a műszerfal nagyon szép állapotban van!
Szia...Olvasom, hogy nálad van bontott alkatrész...Panoráma fülkés traktort bontasz és régi műszerfalas, mert akkor engem lehet érdekelne...Köszönöm a válaszod
Igen meg, de a "miért pont kecske?" fórumon is megmondják :-) Úgy működik, hogy törzskönyves tenyészbak kell hozzá, az MJKSZ (magyar juh és kecsktenyésztő szövetség, www.mjksz.hu ) foglalkozik ezzel, szólnod kell a területi instruktornak, az bejegyzi, krotáliáz, stb. 5000 ft/ egyed az állami támogatás rá.
Sümeg mellet, tökéletesen üzemképes, a főtengely 100%, hogy jó, mert fasza a motorja. Ha valakit komolyan érdekel, a motor egyben eladó, megbontani nem fogom, mert akkor inkább elrakom tartalék motornak, minthogy megbontsam. Adagoló jó, generátor szintén, önindító is! A kompresszort nem néztem, hogy jó-e, de elvileg működik. A hengerfej sikraköszörült, úgyhogy az is frankó. Olajnyomás 2,5 és 3,2 között. Olajcsere 4 hónapja volt rajta. Tehát egyben úgy, hogy a motort így kompletten adom, kuplung és a szervószivattyú is beletartozik, 270-ért hírdetem, de ha valakit komolyan érdekel, 250 az utolsó ára, de ebből akkor sem engedek, ha 2 mankóval könyörög! Szerintem ez nem barátságtalan ár, hiszen egy blokk a HABI-nál 160, főtengely meg 100, egy fűzött 80as motorblokk pedig 370 000, egy hengerfej meg 60 000, szerintem nem kérek érte sokat. Az adagolóról már nem is beszélve....a váltót is forgalmi ár feléért oda adom egybe, 45ért ha kell valakinek, de ez az ár is utolsó!
Helló!Nem is lenne hülyeség,kamerát építeni az Mtz-be!Legalább meg lett volna örökítve az utókornak tanulságul,ahogy a odanyomta a lábamat a hátra guruló gép kereke a kultivátor mankóskerekének a tengelyéhez.Azóta is fáj a térdem,dagadt és szép véraláfutásos.Pedig max 5 percig tartott fogva,mert odakiabáltam egy arrafelé tartózkodót,aki pajszerral mozdított a keréken kb 5 centit,de úgy már ki tudtam venni a lábam.Úgyhogy vigyázat:VESZÉLYES ÜZEM!!!
Köszi nem kell nem akarom,hogy szememre hányd,van pénzem,és megveszem,csak nem akarok kiadni 6eft egy szarért ha legyen az 32 vagy 36os kulcs,mert az szinte kell használni egyes helyekre!
Érdemes piacon venni vagy boltban ami nem hajlik el!
Volt ,hogy vettem egy kulcskészletet 5000ft és mikor le kellett venni egy csavart akkor eltört ha jól tudom 19es a olajteknö ami a négy nagy csavar fogja!
6-7 ezer forint körül már lehet venni boltban használható szerszámkészletet. De elmégy a piacra, ott sok szokott lenni, még a jó minőségű orosz kulcsokból.
Én adok neked ingyen is egyet ! De csak ha eljössz érte , és adsz néhány jó tanácsot az MTZ- vel kapcsolatban,..... és hogy mindezt el-ne felejtsem, egy kamerával rögzíteném :-)
Figyi...Ő egy ilyen ember. Sokkal rosszabbak vannak nála, azzal meg hogy hülyeségeket ír, beszarok rajta a röhögéstől. Pl. azért nem fórumoznak mert borsót szednek. Ezen beszartam na XDXD meg krumplit tőltenek meg a faszom tudja XDXD lehet bosszant egy kicsit, sokszor, de ezzel végülis nem árt senkinek. Ha meg hazudozik, hazudozzon, amúgy sem érteni sokszor a felét sem amit írkál :-)
Végül is mindenkinek ki van vele a fa..a ,mert csak hazudik össze vissza .Ezért nem ír ide senki ,mert unja a banánt Normális munkát rá se bíz az örege ,közeli ismerősöktől tudom mivel nem messze vagyunk egymástól !
Baszki!Már vagy egy tucatszor kérdezed a permeteződre a megfelelő választ de ha nem vetted volna észre,nem tudól mit kezdeni vele,ad el!És vegyél egy normális permetezőt nem egy szőlőbe való permetezőt kell itt baszogtatni.Használt kertitox 2000 literest vegyél az bevált tuti jó gép!!!
Gyümölcstermesztők valaki használja asszimetrikus elrendezéssel az axiál permetezője fúvókáit? Tehát balra forog a ventilátor bal oldalt alul zár ki egyet jobb oldalt meg felül zárok ki egyet?
Én arra tippelek, hogy a már extra szutyok kábelezés miatt, valahol (?)elszökik az áram(?). Viszont nekünk ha olyanja van meg se bírja tekerni az indító motort, ha olyanja meg 2 tekerés és már be is indult. (levegőszűr mindig befogva.)
A malupe-t nem szokták dícsérni sajnos ha a légáramról beszélünk..ugyanez a szlovén agromechanikás permetezők betegsége is,hogy az egyik oldalon lefelé nyom,másikon felfelé,emiatt (azthiszem a bal oldalon) a felső fúvókák működnek,másik oldalon meg az alsók. A malupénak ráadásul a lapátszöge is fix. Szőlőben is láttam már hogy egy fúvókát lecseréltek gyümölcs turbó fúvókára,na az ad neki . :D
Sziasztok. Lenne 1 kérdésem már mindent felujitottam az mtz 82 en és melegbe még mindég nem birja megtekerni a motort levegőszürőre a kéz és pöc-röf mit nézek még meg uj hüvely dugó,önindittó, hengerfej, adagoló, porlasztó, akksi szelephézag jó vezérlés is
A képen látható helyen cenrifugálszűrő felfogató csavar feje alatt és a rézalátét között könnyezik ki az olaj? Milyen megoldása van? Maga a szűrőház körbe szépen zár!
MTZ 50 NDK-s kivitelű belső bukócsöves trakit vett az öregem. A kompresszor, mikor feltermel 6 bárra, és a szelep lefúj, leáll, majd kb. 5 bárnál újra indul. Több környékbeli MTZ-st kérdeztünk, elmondásuk szerint ilyenről még nem hallottak. Szerintetek?
Sziasztok, hasonló állapotú Mtz-45 öst szeretnék venni... http://www.jofogas.hu/csongrad/Mtz_45_traktor_23774887.htm?first=1 de ennek az árán körülbelül lehetne venni egy Mtz-50est is papírosat, illetve lenne még egy olyan kérdésem hogy Mtz-45 be bele lehet tenni az Mtz-50 motorját nagyobb átalakítás nélkül? előre is köszi mindenkinek!
forrás is készült szőlőbe, malupe, hogy olcsóbban adja rakott rá egy kisebb szivattyút, kisebb ventilátort. Itt van forrás, de az 65ezret tudnak 16 fúvóka stb. Forrás 2000 VL vagy hasonló. Erre még sok kertitox na permetező dolgozik. SAE turbmatic is van egy pár. Volt egy malupe, de eladták egy év után, de nem tudom miért. Valószínű a te gondod miatt. Mi 1400-1500 fordulattal hajtatjuk a kertitoxot.
Neked van esetleg ismerősöd aki használ malupe agro vagy forrás axiál permetezőt gyümölcsösbe? Forrásnak is ilyen ventilátora van mert valamikor a kettő egy cég volt! Pedig mikor permetezek terep3 felezve 1800-1900 fordulat a gépet pipáltatja szinte végig!
Szerintem a ventilátor kialakításod szőlőbe készült, oda meg nem kell magasra szórni. Neten néztem a malupe permetezőnek 40-45ezer/m3-es a ventilátora az szerintem gyümölcsösbe karcsú. Oda legalább 60-65ezer kell. Kertitox NA 70ezret tudnak ha jól emlékszem.
Tudom, hogy ez nem hirdető oldal, de...... egy ismerősöm eladná a komplett gépparkját ( MTZ, eke, tárcsa, rendsodró, bálázó, stb). Nincs hirdetve sehol, ha valakit érdekel, akkor nálam kérdezhet privátban.
Csutkát nem szereti ,de valahogy ,ha emelsz a köldökön brutál lesz .Van aki zártszelvényt tesz a váz alá és hosszú cuppántokkal fogatja fel az eke testet!
Neem :-) vettem egy gépet donornak, amiből átakartam rakni a motort mert a balfasz szerelőm nem tudta eldönteni, hogy mi a baja a gépnek. Amit vettem trakit, annak meg gépszerelő a gazdája. Egyből vágta, hogy mi a baja, így csere helyett felújításra került. 3as hüvely repedt volt, kettesnék kompresszió gyűrű eltörvre, a szelep meg belebaszott a dugóba. Szal felújították, így most van egy eladó, nagyon jó motorom, bár mondták, hogy tegyem el tertalékba, mert kár eladni, annyira jó, de nem avgyok ilyen gyűjtögetős, így az eladás mellett döntöttem. Szerkezetileg a vásárolt donor traki tökéletes állapotú, így a darázsderék kivételével szerintem eladom az egészet :-)
Azért kérdeztem mert én is le cseréltem ilyenre és én azért mert nehezen indult meg az olajnyomásom hidegen,melegen egyaránt 5,6 másodperc eltelt mire megindult a mechanikus óra.Na de én 1hete tettem rá és arra lettem figyelmes,hogy 2000-res fordulatnál 5,5 bárt mutat de üzem meleg motornál már kevesebb 2000-res fordulaton 4 bár körül.Alapjáraton hidegen 3,2 tized melegen 2,3tized környélén van.És neked?
Tavaly valamikor, már vagy 2 olajcsere lement azóta, olajnyomás ugyan olyan mint előtte.De miért kellene 5,5 bar-ig felmennie?Igazából azért lett cserélve mert pont mindig legfőbb munkaszezonba jön el az olajcsere ideje és nincs idő baszakodni a centrifugálszűrő fél órás takarítgatásával olyankor. Különben vagy 2 éve gyárilag is ilyen szűrővel jönnek ki a 820-asok.
Ha esetleg valakit érdekelne, azonnal beépíthető alkatrész MTZ80-ba! Egy komlett motor, adagolóval, kuplungszerkezettel, önindítóval, generátorral, mindennel, 270 000 ft. Egy komplett emelőszerkezet 22 000 ft, egy nagylakat kell rá, váltó, azonnal beépíthető 45 000 ft, féltengelyek, difizár, difimű stb. Ha kell valami kérdezd meg mert ami még megvan hozzá, eladó :-)
Balra forog a ventilátor a bal oldal jó is, de a jobb oldalt felül miért csavarodik visszafelé a szer a fa lombkoronától és így abba gondolkozok hogy a felső lombkorona nincs rendesen lefedve! Hosszabb terelőlemez megoldaná szerintetek a problémát? A kép az csak ilusztráció de a lényeg rajta van!
A függesszetbe van 6mázsa ebbe meg 2x annyi 13mázsa!
Nem mindegy,de a mélegre rá merem tenni hogy négy számjegyü az eredmény!
Tied lehet hogy könnyü de ez biztos hogy van benne suly mint a törö féle tárcsa látam én már 22mázsás tárcsát és a 82 nem birta le kellett vágni ezt egy kulák mesélte!
Én még nem cseréltem a kereszt kardánt sosem!Igaz mikor megvettem akkor komplett vettem rá 2db uj gardánt ami 8eft volt darabja és elmegy vagy 5-1000üzemórát,még csak 500van benne!
Azért kellett cserélni mert ami volt az eredeti gardán volt,és a keresztek nem olyan volt benne ami mai nap csináltak!
Egyik ember azt mondta hegesszem be,jó de ha forog és eröködik a gardán,és elfárad a hegesztés,szétveri a olajteknöt és a motort,nem mentem bele igy ujat vettem,mig arra költöttem jobb félni,mint megilyedni!
Te tudod,még sima terepen elmegy,hatodikba,de ha már dombos és megis van szántva akkor már köszködik!
Láttam én már itt a homokon 90lovas turbóst,töröféle 3,2m tárcsa mikor a dombra fel kell menni elsökerékkel kiemeli az eleje a tárcsa elsö tagját,ugy fel lehet menni,pedig még nem is olyan domb mint ami nekem a Zsombin van vagy gebén,igaz és eleje nélkül megyek fel a dombra a szürke gép!
Még sosem kapcsoltam be és mégis elmegy ott ahol a piros csak a szárban sem
annak nincs,csak a szervó helyett van az orbitos ami egy két ujjal is lehet kormányozni és nem fáj a karod ha 20-30hektár kiszántas a orbittal,mint a sima szeróval!
Akárhova mehetsz ha a homok olyan és nincs alatta föld amin kapaszkodjon a nyolcvankettes akkor csak egyhelybe pörög a gép és áll,és ha mélyre nyomod a tárcsát,egy kicsit megemeled az elejét és megyen is a gép! Ez a baj,hogy a nyolcvankettesnek nem jó a sulyelosztása kg/le arány mint a nyugati gépeknél vagy az ujjabb gépeknél ahol orbit kormány,450kg nagy suly és széles kerék elöl hátul
Pláne ha 25cm szántásba kell felfele menni egy dombos sivó homokos mtz 82 vagy 820.4 és 3,2m tárcsa igen csak kaparászik ha az ember bele engedik az elejét mélyre a tárcsának,még a gépet is megfogja legyen az bármilyen 80-vagy 95lovas turbós gép,tapasztaltam,nem bir felmenni ha nagyon mélyre engedi! Ja és szir a 82 nem kell azzal 6ikba menni mehet az 4be is ha nincs alatta ami tudjom kapaszkodni a négy kerék!
Szia!Szerintem nállunk divat az hogy az Mtz után aggatják a nagy koloncokat! Mtz 82-320-as vontatott tárcsa+beton súly 6.-ban első hajtással Löki a feketét,bírja a ruszki teknika!Sorolhatnám még! :-))))
Hali mindenki. Ki tud valamit a tiszta növény olajat teszünk a traktorba? Állj. Először a németekek már müködik, de először sima diezellel indit üzemi hőmérsékletig utána vált automatikusan tiszta hidegen sajtolt (pl. napraforgó,repce) olajra. két tankos rendszernek nevezik. Milyen hatása lehet a motorra?? Bármerre keresgélek minden felé csak biodiezelröl vannak tanulmányok , cikkek vagy bármi. Hallot már valaki ill. látott ilyet? Merre keresgéljek? köszi.
bérelsz egy 2 tengelyes autómentő futót. 2500ért béreltem egy napra, nagy lajta vetőgépet vittem vele. :D
Sérült csővel ne vegyél dobot, mert egész télen jó, ha locsolni kellene akkor meg majd ott szépen eltörik. Ha meg van ragasztva, vagy toldóval összerakva, vagy gázosok által összesütve, pár kihúzás után megadja magát, mert nem fogja bírni a hajlítgatást.
Én 80.000ért vettem ilyen dobot, cső nélkül mert annak is toldva volt a csöve, a tulaj szerint "bírni fogja, nem lesz vele gond" de én nem egyeztem bele, amikor húztuk le nála a csövet, akkor mind a három toldásból 2nél el is szakadt...
Vettem rá új csövet, 10bar-ost kell venni mert a 6barosnak vékony a fala és pár év után kirepedezik és lehet cserélni.
650ft/m körül lehet hozzájutni a csőhöz, felrakod, és akkor tizen évekig nem lesz gond vele.
Én matkópusztai csövet raktam rá, 4 éves intenzív használat után még látszanak a feliratok rajta, bírja a strapát.
Ott nem tudok..de ezek szerint ha az autódat szerelőhöz viszed, és mondjuk kettétöri a hengerfejet mert leejti, akkor veszel rá újat? Én kifizettetném vele...mert akkor minden szerelő dobálná a hengerfejet :-D
El kéne mennem egy Sigma 63-as öntöződobért jó messzire. Viszont nem tudjuk, hogy mennyi a súlya, ami az autóbérlés miatt lenne fontos. Valaki tudna egy ilyennek az adattábláját prezentálni, vagy valami műszaki leírást erről? Nem ez, de ugyanilyen.
Hát ő megoldaná,úgy hogy egy kombájn öntvény ékszíjtárcsájáról van szó,az orros ék pályáján megrepedt miközben az új éket ütötte bele,mint kiderült az új ék 2 mm-el vastagabb volt de nem mérte hanem kétkilóssal adott neki!Úgy oldaná meg hogy zsugorkötéssel megszorítaná az ékszíjtárcsát,de én már láttam öntvényt szétrobbani ami meg volt sérülve itt is 2000 körüli fordulat van,meg a robikapám kuplungházánál is kb annyi volt mikor kb. 20 felé robbant szét,de én ebbe nem akarok belemenni,végül is elfeleztük a költséget,de sokan azt mondták amúgy meglepetésemre,hogy a gazdának kell lenyelnie!Befejezni a kombájnt már nem ő fogja.........
Amúgy én is voltam bérbe kaszálni szétment a kaszám mert elkaptam egy vascsövet amit elfelejtett mondani az öreg,eszembe nem jutott,hogy az öreggel fizetessem ki a károm nekem ez alapvető volt eddig.A szerelő meg elszámolásnál nem vonta le az ékszíjtárcsa árát,másnap azért csak nem nyugodtam bele felhívtam ,hogy gondolja ő,így azt mondta felezzük el,de ő esztergált is nekem,és az esztergálásra meg egyből többet mondott egy tizessel így kb ugyanott vagyok ............Amúgy kombájn szerelőt már találtam,de mtz-met is ő szerelte azzal nem volt gond eddig,tudtok borsodban vmi jó mtz szerelőt?
Szerintetek ha, egy szerelő eltör egy alkatrészt amely mellesleg 15-20 ezret kóstál még bontottan is,az ki költsége? Gazda?-szerelő?,illetve fifti - fifti?
Akinek van JD itt, meg MTZ, a JD után akkora tárcsát szoktak rakni, mint az állat. Az MTZ egy helyben maradna tőle az tuti, mert még azt a 180 lovas JD-t is megfogta kicsit. De én is elgondolkodtam ezen. 1-2 liter különbséggel szántanak meg egy hektárt. Az MTZ előnye, hogy az egész fillérekből újraépíthető. A JD-ben meg csak a szoftver több százezer ha piszkálni kell. Én most felújítattam az egész motort az MTZ-n. 4hüvely, gyűrű, 1 dugó csere, tömítések, szilikonragasztó, stb. anyagára 45 000 Ft. volt. Szerintem JD-be egy nullát még utána lehet írni. Bár JD-ben jobb sírni, mert amikor ültem benne így kíváncsiságből :-P nem pattogott a földön mint az MTZ XD.
Egy gondolat. Most éppen Dániában vagyok és láttam egy pár traktort munkagépeivel. Mccormik,Deutz,JD és azt tapasztaltam hogy bár ezek jóval erősebb gépek mint az MTZ a munkagépek utánuk (kultivátor,tárcsa) nem nagyobbak mint amit magyarorszégon az MTZ-után használnak. Azon filózom hogy ők használnak kissebb munkagépeket vagy a magyarok nagyobbat mint amit kellene. És hogy hosszú távon melyik kifizetődőbb.
a sor végeken 2-3x vastagabb karók vannak azokat is nyomja csak van amelyiknél figyelni kell mert képes a gép saját magát megemelni itt általában próbálom megütögetni meg félgázon h minél gyorsabban nyomja... ezeket a vékonyabbakat alapjáraton csinálom :) nem nyomtam túl mélyre de a sorvégi karókat ember puszta kézzel nem húzza ki :D
Így már értem a problémád. A hidromotor visszatérő ágát kösd közvetlen a tartályba, így megállításnál nem fog lefékezni, mert szabadon folyik vissza az olaj a tartályba. Zetorokon van így megoldva direkt hidromotornak van egy ág építve.
Üdvözlet a fórumozóknak mtz után használt pótkocsim eladásra kerül ár 200000Ft Heves megyében van Eger melett.Világitás,légfék kifogástalan Detk-15 szippantó alvázból kialakitva .email cim publikus várom érdeklődőket dobos kasza csere érdekel.
A problémám a leállitásnál van. Nem tudom csak ugy leállitani, hanem előbb mindig le kell vennem a traki fordulatszámát , hogy le tudjam úgy állitani hogy ne szakadjon szét valami. ugyanis a jelenlegi rögzitett helyzetből csak üres állásba tudom kapcsolni. a rotor meg ugye a tehetetlenség miatt csak pörögne még... úszóba lenne jó váltanom de az meg legfelül van és előtte van az a helyzet ami nem rögzitett. ezért lenne jó ha minden állásba rögzitett lenne, mert akkor a leállitásoknál nem kellene mindig figyelnem a fordulatra. éppen el lehet igy is dolgozni vele, de ha lehet akkor miért ne csináljam meg normálisan.
akkor rögzítve van semleges helyzetben, úszóban és süllyesztésben ugye?
Akkor a hidromotor forgásirány miatt akarod az emelés helyzetben működtetni? Akkor egyszerüen cseréld meg a két hidraulika csövet és lesz rögzített helyzeted a kivánt forgásirányban.
Akkor ne csinálj belőle nagy ügyet ! Bálamadzagból készült akasztóval kikötöd, vagy készítesz 1 kampót amivel rögzítheted a kívánt állásba. Mi több éve használjuk gallyzúzóval az LTZ-t és semmi gond nem volt még belőle.
az original orosz jelölés pedig az utolsó 3 karakter azt is érdemes nézni mióta összeraktuk nem könnyezik semmi pedig a gyümölcsösben meg az uborkában vallatva van idén a 2. éve karónyomkodás néha a gép saját magát emeli 2000l-es kertitox permetező oldalazó maró szárzúzó nekem bevált :)
hát ez jó kérdés. ezt nem is tudom igy most. meg kell néznem. de miért is lényeges ez?
mondjuk a kép alapján amit Józsi 73 betett még bizom benne hogy 3/1-221-es van benne. Akkor egy kis módositással ez is tökéletes lenne. (Csak a szélső kart néztem meg a többire nem volt időm.)
De a 7végén minden kiderül. Esetleg ha kiderül hogy 3/1-111 van benne, akkor az eladó lesz. A múlt 7végén lett belerakva, azóta nem használtam. Szóval új és kipróbált. Nem ereszt, tökéletesen működik, csak nekem más tipus lenne jobb. Ha valakit érdekel majd keressen.
Ezen is van úszó. (emelés, üres, süllyesztés,úszó) egyedüli bajom hogy a 4 állásból csak 3 reteszel, egynél pedig tartani kell. Jelenleg az emelésnél nem reteszel, és tartanom kell. A kérdésem az hogy valekinek van e olyan hogy mind a négy állása megvan, és reteszel is minden állásban.
Ja és ami a képen van az lett lecserélve újra, de az sem reteszel. Elöször azt hittem hogy csak egyszerűen már szar, de az új is ilyen. De ezzel az újjal már legalább nem enged a hidraulikám.
Nekünk 550-es MTZ-n van az üres, van az emelés, ha picit tolod fel a kart, és van a folyamatos emelés ha teljesen felnyomod a kart. Ugyanígy van a süllyesztésnél is. A típus számot nem tudok, de megnézem h látszik-e rajta.
Valakinek van olyan hidraulika vezértömbje ami 3 karos, és egy kart 4 pozicióban lehet rögziteni?
(sülyesztés,üres állás, emelés és úszó). Ami nekem van az csak 3 állásban rögzithető. Emelésnél sajnos tartanom kell. Mondjuk ha megcserélem a bekötést, akkor süllyesztésnél, de ez most mindegy.
Szóval az érdekelne ha valakinek mind a 4 állásban rögzithető, akkor megköszönném a vezértömb számát/adatait stb.
Lapos vágó helyett,az enyém így néz ki.Francia kulccsal ráfogatom a tengelyre ékestől vagy csak az ékre és kalapáccsal adj
neki!!! 1975-ben készitettem Csepel tgk. féder lap lett kiegyengetve és kivágva belőle. Török kardnak hívtuk csak! A végét már jól felzömítettem,ennyi idő alatt.Igaz már régen használtam.Orros ékre nagyon jó.Volt olyan makacs ék is ,hogy inkább "levágta" a fejét.Akkor mást vetettünk be.
Tudva levő dolog , hogy a május elsején állított Májusfa , - ami a természet megújulásának és az udvarlás szándékának bizonyítéka...annyiban kapcsolódik az ünnephez , hogy ezeket Magyarországon gyakran ilyenkor bontották le ?
A pünkösd egy , a húsvét utáni hetedik vasárnapon és hétfőn tartott keresztény ünnep , amelyen a kereszténység a Szentlélek kiáradását ünnepli . Ezen a napon ünneplik még az egyház megalapítását is , azaz pünkösd napját . A pünkösd elnevezés a görög pentekosztész , azaz ötvenedik szóból származik . üdv. Mindenkinek .
Még annyi, hogy nekem régebbi típusú 80asom van. 15W40 motorolajat vettem bele, mert az előző szerelő azt javasolta. A mostani szerint viszon 20W50 is mehetne bele. Melyik jobb bele???
Sikerült :-P úgy nézem, hogy megy mint állat! Most nem nyomja a gázt a hűtőbe, nagyon ügyesek voltak a srácok! Szelephézagot redbullos dobozzal állítottak!! Az energia italos doboz duplán akkora, mint az MTZ szelephézagja XD
Üdv! A mai áramtalanító kapcsolók betegsége,hogy egy műanyag betét van alul benne,ami polietilén,s ez hőre lágyul...namost azért az áramtalanító kapcsoló is szeret néha melegedni ,pláne ha nem tökéletes a test. Emiatt egy idő után meghal az összes...ki kell benne cserélni bakelitre ;)
Egy IFA párhuzamkapcsoló+ IFA áramtalanító, két egyforma akku (nekem 100ah), pár szál vezeték. Nekem a gyári 12voltos MTZ önindító is tökéletesen működött 24 volttal.
Mivel az állórésznek (amit ugyanebben a webáruházban kapni, nincs megjelölése hogy 12 vagy 24 voltos lenne. Ráadásul nem is kellene így kiadnom súlyos 30-40 ezreket egy új önindítóra amikor a másik 12voltos csak fél éves...
A párhuzamkapcsoló csak az indítás idejére állít elő 24 voltot ugye?
Még gondolkozom mi lenne a legjobb megoldás az akku élettartamot is figyelembe véve.
MTZ gyújtással kapcsolatban érdekelne, hogyha 12 voltos rendszert szeretnék átalakítani, akkor milyen lehetőségek vannak? Ugye meglehet oldani vagy 5-6 féle képen részmegoldásokat használva, amik csökkentik bizonyos elemek hatékonyságát.
Pl: - Generátor csere KONTRA feszültség konverter 15v-ról 28v-ra.;
- 1 akkut töltsünk vagy 2-t.
Egyébként hogy viselkedne a 24 voltos rendszer 12 voltos önindítóval? Leégne? Illetve át lehet alakítani olcsóbban a meglévő önindítót? Láttam hogy lehet kapni 24 voltos behúzó tekercset külön. Annyi elég lenne?
Ott van még a műszerek 12 voltos ellátása. Ezt valami feszültség csökkentővel érdemes megoldani, ha FIX 24 volt marad a hálózatba? Vagy pedig ha csak indítás idejére kapcsolunk , gondolom párhuzam kapcsolóval (ha igényesek akarunk lenni), akkor ezért érdemes beiktatni valamiféle védelmet a műszerekhez?
Összefoglalva, ti miket cserélnétek- iktatnátok be?
Jah, és igen... Elég sokba lesz ez így hirtelen :-S
Apám anyám,még okosabb mint te,megvan neki a diplomája mindenböl,ami kell 40évet ledolgoztak a munkahelyen,ja és még gazdálkodnak hobbiból,hogy legyen pénz az unokának gyerekeinek!
Nem min denkinek lehet egyböl 100heki földje,és 3gépje na meg 20 napszámos,ha a gazda egyett fülyent
Eddig 2db éket kellett kivennem a kombájnból. Az elsőnél még nem tudtam, hogy van ilyenem. Ezért vízszintesen bevert laposvágó+mindig lemez mögé dologgal oldottam meg a problémát, nem volt egyszerű. A következő esetnél rájöttem, hogy nekem van ilyen csoda szerszámom, ráadásul szoros helyen kellett használnom (a kalászvisszahordó lánc felső csapágyát szétpisilték az egerek és ott kellett csapágyat cserélnem). A kérdésedben a kétkedés hangját érzem. Nekem bevált. Beakasztottam, megfeszítettem a csavarral, kalapáccsal ütögettem a húzató házát/vázát, megint csavarfeszítés, ütögetés és szépen kijött. Visszaszerelés előtt viszont CO2 hegesztővel felraktam az orr részt nagyobbra és szépen kireszeltem, hogy legközelebb még könnyebb dolgom legyen.
Nem vettem ám még T150-est, de most már engedélyem is van az asszonytól (belenyugodott szegény), úgyhogy keresem az "igazit"!Nem tudod véletlenül a hathengeres Jamz (MAZ teherautó) motor minden átalakítás nélkül felmegy a kuplungharangra. Elég sok így átalakítottat lehet orosz/ukrán képeken látni. Sőt még a V12-es JAMZ-t is beleszerelik?!
Talajmaróból van oldalazó talaj maró is, de egyre felkapottabb a soralj művelő is. Mindennek van gyárja, de ha ismersz jó kezű lakatost, sajátot is el lehet készíteni és az olyan lesz ami a te elképzelésednek megfelel, nem amit a gyár kiad. Szvsz nem a sortávolság a lényeg, hanem hogy a korona milyen széles. Minél szélesebb a korona, annál hosszabb oldalra nyúló talajmaró kell(ene), hogy akár 2 oldalról teljesen meg tudd művelni a talajt. Én személy szerint soralj művelőt akarok a leendő szőlőbe.
Esetleg ha látsz lyukat, oda csapdát is tehetsz ki.
Esetleg a fák törzsének alját valamivel körbetekered valamivel. Lemez, fémháló, vagy bármi ami visszatartja őket és nem túl költséges.
De elsődlegesen a rágcsálók irtása (csapdával), elűzése legyen a cél! Viszont mérget nem javaslok, mivel a mérgezett pocok/patkány feljön a felszínre, amelyet a ragadozó madarak könnyű prédának tekintve megesznek és meg is dögölhetnek. A folytonos talajművelés hatására tovább állnak maguktól is! Szóval nézz körbe oldalazó talaj maró és sor alj művelő téren. Ezzel nem csak a rágcsálókat írtod, de akár vegyszerezést is abba hagyhatod, mivel a talaj művelődve lesz, továbbá a talaj élet is sokkal jobb lesz, amellyel hosszú távon a gyümölcsös is ellenállóbb, hosszabb életű lesz.
Itt többen megfordultok mint szerelők meg mint gyümölcs és növénytermesztők! Kérdésem lenne sajnos alma ültetvényemben pocok károm van vagy 6-7fát körbe rágott amit tudok azt is onnan hogy már satnyulnak a levelek meg világosodnak kifelé kibontom a törzsnél a földet körbe van rágva! Milyen védekezés vagy megszüntetés lenne ellene? Az alját gyomirtózom meg talajmarózom de a fa sorjába a két fa közt elmaradt részt nem tudom hogy műveljem meg a földet! 5.5-6m sortávolságú!
A két hátsó kerék érdekelne. A 1221-re szeretném második keréknek. A felnik lyukosztása minden típusnál azonos? Nem találtam felni méreteket, csak hogy milyen gumihoz jó.
Üdv! Nem feltétlen mtz, de azért sok munkagépnél előfordul: adva vagyon egy tengely amelyre az ékszíjtárcsa orros ékkel van rögzítve. Kérdésem az lenne, hogy szakszerű(vagy kevésbé szakszerű, de házilag is működő) leszerelési módja mi lenne? Van ennek az éknek valami spec. kihúzója? Javasolták, hogy verjem be mögé a hidegvágót, de nem bontani, hanem javítani szeretném a gépet... :D
Nyugi!! Azért ha f.házán meglátsz ne gázolj el lécci... Szóval nyugodj meg és olvasd el a kormánnyal kapcsolatos írást is. Jó dolog a festés, de a címkére pénzt költeni majd csak azután, ha jó lesz a kormány, mert így olyan lesz a géped, mint egy jó csaj aki agyilag full hülye, de azért szépen ki van öltözve...
Továbbá te mondtad, hogy ütni vágni kell a gépet... Akkor úgy is lekopik a festék :D Na de nem kötekedni akarok, csak kicsit másképp szemlélem a dolgokat.
Veszek egy 80as MTZ-t donornak. Nekem a hátulja kell, a TLT része. De van benne egy tökéletes motor...Szóval a motor, önindítóstól, adagolostól, főtengelyestől, hengerfejestől, szervószivattyústól, adagolóstól elkezdve kompletten eladó! Szóval ha érdekel valakit 290 000 ftért eladó! A váltó is eladó, 45 000 ftért, a két hátsó kerék darabja szar gumival, keréksúlyokkal 25 000 ft/db, az első kerekek 15 000 ft/ db. Első híd 40 000 ft. A hűtő is eladó kompletten, 20 000 ft. Féltengelyek is eladók, 15 000 ft/db. Orrsúlytartó 8000 ft. Meg a többi alkatrész is.......
A szervónál van egy körcikk nevű kis cucc, ami olyan mint egy hiányos fogazatú fogas kerék. Itt van a fogasléc is. A fogaslécet kell beállítani középre. Persze a kormány legyen közép állásba, a kormány összekötők is legyenek lehetőleg egyformán beállítva, mert csak így tudod pontosan belőni. Egy MTZ könyv azért sokat segíthet a szerelésnél, hogy ha szét szeded ne maradjon ki a fele alkatrész :D
Mellesleg tényleg megveszem tőled jutányos áron azt a gépet (nem a számítót, hanem a szántót) ^_^
Hát más nem tudok csinálni,vagy megcsinálom,vagy ugy járok vele,és ha jobbra kell fordulni akkor nagy ivbe vagy balrafelé fordulok,ha szántok vagy magot csépelek!
De egyszerr biztos lesz aki rájön a hibára,mégis mi van vele,mert az egyszerre kell fordulnia balra is meg jobbra is nem,ugy mint most balra megfordul pár soron,jobbra meg kell vagy 10sor
Te eszement,fordul az csak ha 90fokba kell fordulni akkor balra megfordul egy sávba de már jobbra kell a kettö kikanyarodás,és az nem mindegy ha kell fordulni egy szük utcába vagy egy 6,5t pótkocsival,vagy nagy tárcsával,és kit ütöl el mert nem tudsz bekanyarodni!
Addig megyek amig nem lesz aki megcsinálja vagy az a kilenc cm nem tudom közelebb hozni a másikhoz!
Ha a földedhez hogy eljuss balra kell mindig fordulni, akkor kijutol oda. De hazafelé ugyanezen az útvonalon már jobbra kell fordulni... Akkor hogy fogsz hazajutni? Vagy addig csavarogsz a határban mig balra fordulókkal nem jutsz haza? :O
Ez volt a nap hozzászólása,van egy 15hónapos fiacskám és kapott lábbal lökdösős kis autót.És eddig az volt a gond hogy csak balra tudott köröket irni vele és engem kezdett zavarni,de ezek után adok neki még pár hetet hogy megtanuljon saját magától is jobbra körözni.
Lenne egy olyan kérdésem hátha tudja rá valaki az orvosságot!
Na mtz-82esröl van szó,de a elsö kerék balra nagyobbat fordul mint jobbra miért van ez?
Na a szervónál leengedtük az olajt és egy rublikával áttálitottuk,de akkor meg bal fordult keveset jobb meg többet! Megkerestük a két felpontozott rész,és ugyan ugy volt második nekifutásra bal többet jobb keveset!
Mi lehet az oka nem középre van téve ? vagy az orsó egyik nagyobb mint a másik?
Szia, egy kis tévedésben voltam és megnéztem a mai nap rendes (olvasó szemüvegel) .
Így mindkét motor nálunk is a 240-100 2015 -ős típus. Az adagolón lévő 243-as jelölés ami, megzavart korábban. Elnézést kérek, mert tévedtem. :-((
A régebbi motor esetében az olajteknő könnyűfém és valamivel nagyobb is (ránézésre).
Az utolsó száma az öntvényen 03-as ,míg a fiatalabb az egyezik az általad megadottal 1 az 1-ben.
Remélem hasonlóan fog szolgálni és megbízhatóan ketyegni. Hamarosan komolyabb "bevetések" lesznek majd.(találtam egy utalást is a szagg-irodalmában, miszerint nyáron mehet bele a 20 W-50 es motor olaj is. :-)))
A megadott üzemóra és olajcsere a mi könyvünk szerint is így lenne megadva. A szomjassága még egy rejtély, mivel komolyabb és tartós terhelésnek még nem volt kitéve.
Véleményeket szeretnék kérni,van egy 82-es mtz-m és mellé szeretnék vásárolni egy kissebb traktort mtz320-ra gondoltam,mit bir ez a kistraktor?Egy tárcsát esetleg elbir -e?szőlőtermesztéssel foglalkozom.
Nem hülyeség, nekünk szorult a vadi új dugó gyűrű hüvely triós.
2x hengerfejtömítés csere, de harmadjára a henger fej is 99% h gátrepedéses lett így az is csere.
Szorulhat a csapágy miatt, vagy a gyűrű miatt. Nekünk az egyik olaj lehúzó gyűrű el volt törve. Kárt nem okozott, de pont elég volt, hogy nagyon melegedjen. Én a helyedben kezdeném azzal, leveszem a hengerfejet és kézzel megforgatod a főtengelyt. Ha szorul, akkor már meg van az elsődleges hibalehetőség, a 3. hüvelynél. Először megnézed a csapágyat, ha az jó, akkor kikapod a dugattyút, majd újra átforgatod a főtengelyt. Ha nem szorul, meg van a hiba oka. Ha szorul, akkor hülyeséget mondtam...
Ezt nem fejből adtam elő, ez a mi hibánk volt, mivel az első szerelő szart rá hogy megnézze hogy mitől is ment ki a henger fej tömítés, miért forrt fel a motor...
Szóval szakmai segítségre van szükségem, ismét a melegedés miatt! Úgy döntöttem szétburíttatom a motort, a f@szom kínlódik így vele. Az lenne a kérdésem, hogy ha a blokkon végig tapogatom menet közben a hüvelyeket, a 3. hüvelynél a blokk érezhetően jobban melegszik, mint a többi. Lehetséges, hogy a 3. hüvelynél lesz a gond, a melegedés oka??? Vagy ez így hülyeség "kitapogatva"??
Hát igen,nekem is van egy Szürke nyolcvan kettes ami egyszerr át volt festve és mi vagyunk a 3 gazda ami legalább 10000 üzemóra van benne és nem is tudom milyen motor vagy nyolcvantettes vagy 62es a motor,de szét van hajtva most van benne 500 üzemóra cserélva van benne egy pár alkatrész ja és van rajta fötengelyen suly! de mikor vettük nem volt jobb gép de a 6 hektárra jó,jobb mint egy t-25ös abba csak 1800 üzemóra és egy gazdás volt és nem volt semihez nyulva csak a hüvely reped el!
A 820.2-es Mtz motorján van ez a szám sorozat!Ez a motor:60 Kw és 81Le! Motorpal adagoló van rajta és per pillanat:7983 üzemóra van benne úgy hogy a motorhoz még nem volt nyúlva!250 üzemóránként:motorolaj,légszűrő,gázolajszűrő csere!Ez a gép:kaszál,sodor,homlokrakodózik,pótkocsizik(bálahordás) lazít,szánt,tárcsázik,boronál!Napi minimum 10 üzemórát megy
Ha motorról beszélsz a D-240 az csak 70-75le van benne mig a D-243ban az megvan a 80le!
Mivel uj fejlesztésü és nem veszi le a elsö hajtás mig a régi elödeiknél!
ÉN ugy vagyok vele ugyse tudja az ember kihasználni a gépet,mert ahoz állandóan kell dolgozni ugy mint a régen a TSZBEN,nem ugy hogy havi szinten ott áll a garázsban és megy az ember 100-200 üzeórát,egy év alatt! Ja vagy többet,függ a föld területtöl is!
Ha visszakeresel itt a fórumon már leírta valaki, képeket is mellékelt, ha jól emlékszem Szaby27 tette fel anno. A Habis-nál ami egyből feltűnt, hogy a csomagolást fel lehetett bontani a szalag sérülése nélkül, és a szalag hátuljáról hiányzott a VOID felirat.
Neked jó lenne a Lengyel fajta porlasztó,ha jó tudom Gjoni 1978 azt vette bele a gépbe neve most nem jut mert furcsa,de kérdez meg itt vagy a agroinform fórum mtz szerelésben!
Nekem két hete valami olasz Firad-okat raktak be.Nagyon dicsérte az adagolós hogy nagyon jók,de majd elválik.Amugy a gyáriak A3pi-k voltak és elmentek 2350munkaórát az is elég jó szerintem.
mondtam nekik,hogy d-50-es motorhoz kell jó minőségű porlasztó közölték van német de drágább mint az orosz de nem bántam meg mert az "orosz" max 1 évet szokott kibírni ezt meg 2 éve használom most hengerfej csere alkalmával ellenőriztem őket nincs hugyozés csöpögés
szerintem 80-ashoz is tudnak javasolni jó minőségüt
Pedig jó lenne ha löknének egy pár millát és egy jó gépet az embernek,biztos rá szavaznék ,amugy ugyse lássa hogy kire huzom be az ixet!
Nem kell csak egy 820,2 gép egy gazdás és egy jó pöttinger váltós eke meg egy mélylazitó csak egy se kenyerezi le az embert a választásra!
Se a Fidesz Se a MSZP,se a munkáspárt,biztos lenne aki rá szavazna ,ha osztogatná a milliókat a parasztoknak és a gépeket,hisz sok ember gazdálkodik,na meg földet adna vagy 5hektár!
De kemény pénzt kérek értem,nem ugy,mint ha odalököd a kutyának a csontot :-D Ezek jó termö földek még bérbe is kivennék hektárját 50000ft ért+enyém a támogatás!
Szerbusz, köszi ez is valami már. Bár a motor blok továbbí (típus) száma lenne értékes adat. Ahogy írtam már,.. a két verzíónk is van és ehez igazodnánk,..pl. felújítás esetén. Igen fontos, már ha lehet itt játékteret találni ?? A gond igazándiból, hogy kevesen vagyunk akik belülről is ismernénk ,vagy tudnánk az átjárhatóságát a két motor típusnak.
Szív. üdv. és várom türelmesen a további infódat, ez ügyben.
Nincs értelme a szigetelésnek,mert ha kint 40fok meleg van akkor semmit nem ér a por és a meleg ellen!Az lenne jó ha a fülkét ki lehetne nyitni mer nyáron kurva meleg van a gépbe kombáj alá menni,nem csak a kormány hozza a meleget hanem a vezérlötömb és a szivatyu az is felmelegiti a fülkét!
Ja és nem sokat ér az ablak kinyitás és a ventilátor bekapcsolás,télem meg füteni kell és becsukni az ajtát!
Én ugy használtam,ami rá van irva a dobozva,ha jól tudom,6-7 leveles korban,volt vegyszerezve,már öt éve és nem vált be,nem volt abba csak az a gaz olyan mint a gabona neve nem jut eszembe,és szar volt szedni,tudom ,jó mindenre csak azt az egyet nem viszi ki a VADKÖLEST már eszembe jutott,mert a vadköles késöbb virágzik julius agusztusba és a vegyszerezés május -juniusban van,attól függ mikor vetetted és mikor legy 6-7 leveles korban!
Tudod,minden föld más és minden Megyében máshogy hat!
Itt Szabolcs megyében nem pedig kötött jó fekete szijjas földbe volt téve,nem homok,meg akármilyen ez jó termö 1 holdas darab volt! terület 5760m2 csak még nincs felmérve hivatalosan,csak a régi szerint de 300m hosszu és 22-24 sor van benne 75cm sortáv!
Nekem ez nem vált be,igy váltottam próbálkozom mással,mert az idöjárás is változik évente
Szia!Ezen Motorpal adagoló van és Bosch tápszivatyú!Az adagolót és a porlasztócsúcsot egy Hortobágyi szakember csinálta és adta,de egy helyi szerelő rakta bele,mármint a porlasztó csúcsot!Az a lényeg hogy én nem tudom milyen van benne!A másik érdekes mert az adagoló alatt a bele öntött szám:240!De majd hétfőn megnézem azért még azért a gyári könyvébe is mert a teljesítmény:60 Kw 81 Le!
Az bármikor az lesz ha nyitva van ha csukva van,mert a por kicsi helye bejön,de a nyáron meg légkondi kell a gépbe ,hogy ne szédülj ki ha dolgozol 30fok melegbe,és a gépbe van 50-60fok!
Minek,mert a nyár meleg lesz,én még az ablakot is kiszedem,ha töltöm a forgót belelé,mert akkor megég az ember benne!
Télen meg nem megyek,csak havat tolni legalább 3000ft órabérét,még meg is fagyok benne de azt meg nem fizetik meg,hisz egy napszámos 400ft órabérét dolgozik!
Valaki tudna nekem ajánlani valamit amit az oldal ablakok és az ajtó és a hátsó ablak körbe tudnék ragasztani, hogy jobb legyen a szigetelés, mert ez a gyári nem a legjobb?
Kukorica vegyszerr ez egy uj NICOSH 4SC magról kelö 1 és kétszikü gyom ellen!
másik
AGRIADIGAMBA 0,5-0,7liter-200-300liter vizhez per hektáronként!
Az alsó tavaly is volt,csak ben a felsövel volt keverve,mert állandóna behoznak más és vonnak ki a forgalomból,mert a környezetre és az emberre ártalmas!
Most nagyon drága a fuvar,mert ki kell fizetni az utdijat,régen 100-120ft/km de most nem tudom biztos elkérnek 200-300ft/km,és nem sok ember tud elhozni egy 40-60mázsás gépet legyen az MTZ vagy T-150es!
Köszönöm szépen a szurkolást! Jók lennének nekem ezek a német gépek, de onnan hazahozatni?! Itt Magyarországon is fél traktor ára lenne alföldről a fuvar :-(
Én olyannal találkoztam,hogy mikor tárcsázok olajnyomással vagy szántok hidrolikával!
Egyszerr csak a kar beakad csak le vagy fel és nincs nulladik pont vagyis üres állás!
Uj a munkahenger uj a vezérlötömb!
Amugy csak két kar van benne ha jól tudom a közepsö és a harmadikra van kötve !
De biztos valami rosszul van bekötve,vagy nem jó a hidrolika szivatyum,de pedig jól müködik,a fene se tudja én ugy vagyok vele le van szarva 21éve a gép mit várjunk már tölle!
Szerbusz Feri, a szászoknál a Riedeléknek szokott lenni kirowetc T150. Tavaly őszel 2400,- és 5000,- között kínáltak és 3 is volt nekik. Sajnos a mérete de inkább az önsúlya miatt a szállítás nem kis kihívás.
Így maradtunk mi is 82-es "barát",...szóval maradt a a fuxos csikó... :-))) Nagyon-nagyon szorítok, hogy összejöjön neked ez a kiváló vas.
Köszönöm előre is. Fontos ,mert ahogy mondtam motorikusan van a két tipusunk és ,mivel ilyen jókat írsz rolla, (szóval bírja a napi nyüsstőlést), úgy igazítananánk majd a felújítást a tartalék motor esetében.
Az sincs kizárva ,hogy sok közös belül benne... stb.
Emlékszel rá, hogy milyen csúcsok kerültek bele ? (nálunk 4 lyukú van) ..a Jumz 65-be is kiválóan müxik a 4 -es verzió.
Szia!Nem újonnan vette a Főnököm!Majd megnézem neked a motor tipusát!Ez a gép sajnos elég sokat van nyüstölve,napi minimum 10 órát megy,akár a boronával,akár a fűkaszával...
Hü fejböl nem tudom,de holnap megkérdezem anyut milyet szokott venni egyszikü és kétszikü ellen,tavaly tiszta volt 6-7 leveles korában kell vegyszerezni!
Egy a baj,mindig változik vagy kivonják a forgalomból!
Szia Gokartos, szeretném megkérdezni, hogy amikor az MTZ hozzátok került akkor új volt ?
Most barátkozom a "márkával" közelebbröl és ezért kérdezem. Az adagoló alatt található motor tipusa is érdekelne, infó szinten , mivel nálam a beszerelt moci a D 245 szívó ( ez ketyeg benne jelenleg)...és van egy régebbi tartalék (valószínüleg nagy beavatkozások elött áll..) ...és ez a D 243-as ,tehát régebbinek mondott vas..
Köszi minden amit csak el tudsz, tudtok mondani rolla, mint kezelői.
Szia, szerintem ez a jelenség az olajpumpa résolaj veszteség jelei lehetnek. Mivel nem szedtem még ki az MTZ olajpumpáját, így csak 'láb-ujjhegyen' merészeltem ezt megjegyezni. Több Diesel motor esetében is megfigyelhető ez a "nyavaja"...
Ha és amennyiben még az olajnyomás kielégítő, akkor a síkba csiszolásal lehet némileg orvosolni.
Megelőzése lehet a korábbi motorolaj csere,szerintem, így megfogható a csúszó csapágyak kopása, ami végül is a gond vége és végzete ezzel. üdv.
Szia, ez valóban így is van. Mi mégis a 24 V és 'két-akksis' megoldást választottuk, mert véleményünk és elgondolásunk szerint, minden egyes "önindítás" rövid zárlat. ,-)) Az aksik kalibrálásánál ezt própáltuk figyelembe venni. Most mindha jobban viselnék el...de ez csupán egy szerény vélemény.Na,... meg aztán nem 'szenved' hidegben sem anyira...
Az én gépem 8.éves és 2000 űzem óra van benne,hidraulika szivattyút cseréltem,adagolóba az egyik elem rúgója eltört,most meg evvel az olajnyomással küszködök nagyjából ennyi volt a javítani való rajta.
Régóta nincs benne termosztát!Nem szántok vele,télen!Ha szaladgáltam is vele akkor fel volt húzva a zsalu!A télen cseréltem ki rajta a vízpumpát meg a ventilátor lapátot 6 lapátos lemezre!Mert tavaly a műanyag 6 lapáttal szinte lehetetlen volt dolgozni!Sokszor 100-110 C is volt a víz!Megmondom őszintén mindez a melóhelyemen van nem sajátom a gép!Az ősszel egy 200 Le-ős Claas bérgéppel szántottam,mert volt 100 hektár szántani való és 35 hektár lazĺtani való!A melóhelyen összesen 300 hektáron gazdálkodunk!Ebböl van sok kaszáló!Van 450 db Juh és 70 db húsmarha!Úgyhogy van meló dögivel traktor csak 2 db van van ez a 820.2-es Mtz,meg egy 92 lovas Claas!De az Mtz végzi a nehezebb munkát!Most az Mtz vel a 35 hektáros földet 4 sorral kellett elboronálni hogy legyen benne jó magágy!Az első sor kegyetlen volt nem kívánom senkinek fél 3.-ban 1500-1600-as fordulaton!
Megkérdezhetem hogy a Te géped hány éves és mennyi üzemóra van benne,meg hogy mi volt rajta javítva!?Ez a 820.2-es idén 11 éves lassan 8000 üzemóra!A váltója most másodjára van javítva,mint már írtam a motorhoz még nem volt nyúlva,az adagoló-porlasztó csúcsok már voltak cserélve,állítva!A vezértöm is cserés volt,hidraulika szivattyú,király csapok-perselyek!Így nagy vonalakban ennyi!
Meleg motornál,szinte fölmegy rögtön!Igaz mostanában megfigyeltem azt hogy egésznapos nyüstölésnél(boronálás) közben eléggé le esik az olajnyomás!A Hűtése nagyon jó lett a gépnek 70-80 C !Igaz termosztát nincs benne!De viszont az olajnyomás olyankor max 2 bar fordulaton!Alapjáraton meg vissza esik majdnem 1 bar-ra!Hidegen pedig 3 bar a nyomás!Ebben a motorban nemsoká 8000 üzemóra lessz és még nem volt hozzá nyúlva!Ezt a max 2 bar olajnyomást úgy értsd hogy húzok vele egy 4,5 méter széles boronát dupla sor rögtörő hengerrel és vadi új 20 cm-es hajlított fogakkal!Terep 5.-ben ha bele kapaszkodik a borona a földbe tolja a feketét a kéményen! :-)
amikor beinditod a motor a gépet akkor hideg a motor 40c és akkor egy kicsit jártatod,és mész az utcán,akkor nem mész maximum fordulaton?
Van aki még annál nagyobbon mész,és nem hiszem,hogy pár perc alatt felmelegszik 80fokra,még a kocsinálsem,kell neki vagy 5-10perc,benzinesnél,dizelnél meg több,attól függ,hogy van e hütözalu,vagy milyen a hütö van benne!
Nekem nem is megy fel 70foknál fejjebb ha nem végzek tartós kemény munkát olyan jó a hütése!De nincs bene termosztás a gépbe
Hát sajnos nem tudom milyen van benne,hogy 3 gyürüs vagy 5 gyürüs dugó a 82esben!
Csak a régin volt 5 gyürüs,és a fötengelyen van suly!
Azt nem tudom,hogy a nyolcvankettes elbirja az ha 5 gyürüst lecseréli 3gyürüsre,mert még az Adagolóhoz és a porlasztóhoz még nem volt nyulva pedig megvan már 4éve,se a szelepházag se volt állitva,pedig jó lenne leellenözizni,mert ki tudja hova van állitva és mennyit fogyasz,biztossokat
Üdv!Mi a 820.2-es Mtz-be Agip Sigma Multi Agro 20W-50 olajat használunk!Nekünk is mechanikus benne az olajnyomás mérő és bizony ám mikor hidegebb van akkor kell neki 8-10 mp is mire van olajnyomás!Melegebb időben is kell neki 4-5 mp!Ez hogy hiba-e vagy sem nem tudom!
Én elhiszem,amit írtam az csak az én véleményem!Nállunk a 820.2-es évente megy 1000 üzemórát!Úgyhogy van használva rendesen!250 üzem óránként olajcsere,légszűrő,gázolajszűrő...Tehát úgymond nincs elhanyagolva a gép,mégis 1 év után kuka az akksi!De kinek a pap-kinek a papné!
Optima akksit ajánlok egy 50Ah 40ezer, de még a gépet hazahajtja ha elfogy a gázolaj. :) Régen autóhifi hangnyomás versenynél használtuk. 9db 1000W-os erősítőt simán elvitt :)
Húzós, de mi drága, szar lesz az almád 20ezer sajnálása miatt? Buksz több 100ezret? Forrás 600literes függesztett axiálon láttam nagyon jól szórt és felvitte magasra.
Egy 3 gyűrűs dugattyú és egy 44Ah is betekeri a gépet. Az 5-höz képest a 3 gyűrűvel sokkal kisebb a súrlódás így könnyeben tekeri télen. Itt egy ismerős az 550-es gépét megcsinálta 3gyűrűs osztrák hüvely-dugó készlettel azóta sokkal könnyeben indul a gép és valamennyivel kevesebbet is eszik. Nem mindegy 3 vagy 5 gyűrű súrlódik.
Tudom nem ide kapcsolódó de nem találok rá topikot! Axiál permetezőre valaki használ felső szórófejeknek turbó szórófejet? Hogy magasabbra vigyen fel? Ha igen milyen fajtát és hol kapható? Köszönöm!
Hát nekem nem jött be,mikor bementem a szaküzletbe,és a Ismerös rátukmálta faterra a Magyar Gondozásmentes 154ah 30eft és milyen jó birja majd a mtz és csak két évet birt!
De most meg ujat kell venni,mire jön az öszi munkák,hogy ne akkor legyen cella zárlatos vagy más baja,mert akkor kölcsön kérhetek vagy vehetek másikat,már nem is tudom mi a jó aksi ami még jó MTZBE annyi van!
VALTA
BANNER
POWER
BOSH
STB
hogy 2x100ah kicsi, vagy egy nagy 180ah járnék jobban!
Hát majd leirom amit a fater fog venni nyáron azt a két 100aórás akárhány 900-vagy 1000amperos csak 42eft és legyen jó az mtz legalább 5évig és ne csak 2évig!
üdv!Én személy szerint a Jászakut nem ajánlom tapasztalatból!1 év és Kuka! Nekünk is a 820.2-es Mtz-n 24 v-os önindító van és 2 db 100 A-os -akksi van benne!Most löktük ki a Tavasszal belölle a 2 db jászakut és vettünk bele 2 db Zap prémium akksit aminek darabaja 100 A órás és 900 Amper az indító feszültség!
Természetesen ez csupán egy vélemény és nem több ! ,-))
Két darab száz Amperos, talán jobb választás nálatok is, mivel mi "szívtunk" már a többi variációval eleget.
A 150 ill. 180 A az volt a gond, hogy kicsi a házi otthoni töltő rá ,ha és amenyiben jó félig le van merülve...(legalább).. 30-as (Amperos)..kell hozzá, mert leb@ssza a biztijét.
Ha aztán valami oknál fogva mégis egy 24 Voltos önindító kerül a gépsárkányba akkor is ez a felállás tökéletes lesz.
Tapasztalatból mondhatom, mivel a D-65-ös csipegető lett átalakítva aztán 24 Voltosra és 2 darab 95 Amperos sorbakötve inditja most. Kb. két-háromszor jobb az indítás mind a régivel volt.
Az önindítok között is óriási kw külömbségek vannak szerintem és tapasztalatom szerint.
2,7 KW-tól egész-szen 4,2 KW körül...
üdv.
u.i
A 82-esünk pedig 2 darab 6 Volt és 160 Amper /darabonként...Így vettem.
De ha amortizál egy kicsit még akkor kap egy 24 Voltos önindítót.
Úgy vettem észre , hogy 3,5 KW alatti önindítókat nem is érdemes sajnos nézni sem. Legtöbb esetben nem is említik ezt meg.
A 24 Voltos átszerelésnél az indító kábelek felére lesznek megterhelve Amperban ,mivel a 12 Voltosoknál a kontakt hibák és a kábel kereszt mettszete állandó gondot okoztak.
Szóval ezért lett ez a döntés.
Talán még annyit hozzá, ha a 12 Voltos rendszernél maradtok ,akkor az öninditó keresése esetén a motor típus szám alapján az MMZ új 'komoreljes' motorokét tenném bele ,mert azok 4KW felettiek. Talán el is mehetünk 6KW-ig, csak a rövidzárlatra kell odafigyelni (aksi és kábel! ) !!
Mit beszélsz,lehet hogy hülye vagyok de nem lehet 5-8 !
Tehát ha nyolcvankettesed van vagy nyolcvanasod,akkor ha van benne szamárvezetö akkor van egy terep az elöre ha hátra huzod akkor országuti ez van egészen kint balra!
akkor van terepben zam-T1-zam-O2 jobbra felfele szembe vele a T-r1-O-r2
közepen fent a 9 T--Oban!
Hátra T3-O6
Balra fent T4-O7,lent pedig T5-O8 és egészen balra meg a Terep és a Országuti!
Ha ki van véve sebességböl egyikbe bele tudod tenni az terep vagy országuti,és ott tudod kapcsolni!
Ez volt a kap sebességváltó!
Na már mos jön a kis kar vagy lábbkar uj nyolcvantettesben már kórmány alatt nagyobb kar!
Ha beteszed egyikbe felezö másik gyors!
Nekem ugy van ha bal gyors jobbra felezö!
De ha beteszed egy sebességbe ugyis meglátod mész vele és kicsivel váltasz megtapasztalod hogy ha felezö hallatszik egy hang és lassabban megy,minden gép más!
Remélem sikerül,énis megtanultam a T-25ös után mert abba nincs felezö és másképp van ,de nem nehéz és ha rájössz reccsenés nélkül KÉTSZERR kell kuplungolni és ugy váltani!!
Énis az elött állok és 2db 100ah aksit veszek bele olyan 42eft,könnyebb kivenni egy elbernek is mint az a nagy bazit,mert két ember kell ha hátulra teszed az ülés hátához a dobozba!
És márka nincs már hiába ráv an irva Bosh meg Valta az csak Made in Kina ugyan az mint a Jászaku még lehet a jászaku többet bir,csak ritka a 100ah aksi!
Aksi vásárlás előtt állok . 12 V-os a rendszer . Két lehetőség között spekulálok ; egy 150 Ah-s 900 A indítóval , vagy két 75 Ah-s ,ami együtt 1360 A indítót tudna.
Üdv urak!Kérnék egy kis segítséget 820.2 nél az olajnyomás nehezen indul meg szerintem,de leírom a tapasztaltakat.Tavaj ősztől azt vettem észre,hogy az olajnyomás sípolója hideg motor inditásánál 6-8m/s.ig sípol,pár hét mulva már meleg motornál is sípol 4-5m/s.Akkor már vettem egy új olaj gomba jeladót ami 2 napig jó is volt utána ugyanaz mint a régivel,erre vettem egy mechanikus olajnyomásmérő órát csöveket és közcsavart amit be is építettem indítok hidegen fasza egyöl 3,5mutat melegen is jó mihent teker az öninditó a mutató megy felfele.Eltelt pár hét,hónap és a mechanikus óra hidegen,melegen 4,5m/s idő mulva indul csak meg,szeintetek mi lehet a hiba vagy nem hiba??!!
hogy tudom én a trakit gyors 5. be tenni? mert ha előre van a a váltó és ugy teszem be az 5 höz az akkor 8. ha hátra van akkor meg lassúba van de akkor 5.
Én a műszerfaltól előre lévőt cseréltem ki újra, de akkor mindjárt megbántam. Ha nem kellett volna vele 120km-t autózni, akkor vissza vittük volna.
12306FT
10605FT
És ehhez még kell a fölső műszerfal és a hátsó lámpák kötege is.
Ennyiből 5 traktort át lehet vezetékelni. Annyi a különbség, hogy a villamossági boltban csak 3 szín van, a traktorba meg 8 vagy 9. De a vezetékek vastagságát te választod meg, a gyári kötegben csak 1,5- és 2,5- van.
Na ezt még most olvastam csak! De a műszerfalba jövő pipa dugaljzatot így is úgy is át kellesz akkor forrasztani gondolom, olyat nem kapni csak úgy magában. Vagy igen? A milyénkbe bele van forrasztva, ott csak vagy átforrasztok, vagy kompletten cserélek.
De azt is be kell ám kötni. :) Az mtz boltba azt mondta a tulaj, hogy nincs hozzá, fogadjak villamossági embert. Na hát azért pár db kábel bekötéséhez nem kell villamosmérnöknek lenni, főleg ha meg van mit hova kell kötni... (egy személy autót nem vállalnék be) Na meg tekintettel, hogy a jelenlegi bekötés minden, csak nem szabályos, így mindenképpen kellene egy helyes bekötési segédlet. Ma sikerült feltámasztani a teljes világítást 1-2 nem létfontosságú dolgot is. A motortól a lámpákig még nem is olyan nagy dolog, hisz van az irányjelző, helyzetjelző, tompított és távolsági, de a műszerfalbekötés az káosz. :/
Jóval drágább a gyári köteg, mint ha magának csinálja, én tudom. A gyári már nem is biztos, hogy a régebbi traktoréval egyezik. Én cseréltem már egyszer, de az új kötegbe is kellett be és átforrasztani vezetékeket
Valakinek nincs egy MTZ 550-eshez használható kábelköteg bekötési rajza? Nagyon megérett az újra kábelezés már... Panoráma fülkés, a műszerfalnál 1 vastag dugaljzat van + a kulcsos indító alatt is egy vékonyabb dugaljzat.
A műszerfalnál már totális káosz van, éppen működnek a lényeges dolgok, de ennek alapján nem lehet újrakábelezni...
Hidd el pedig igy van nem hazudok,ki volt mérve elötte és utána mikor végeztem a földel!
annyi a tengeri 10-15 kg,ment bele ami néha több volt 5760m2!
Sajnos nincs kimérve csak a telekönyvbe ami irva van az hibás,azét kell sok só és vetömag,mert az öles nem hazudik,mindig többet mértem 1 hold helyett!
5760m2 helyett 7096m2 lett itt aztán volt tévedés,aki meghatározta vagy 8700m2 helyett 10292m2 és akkor néz az ember mennyi só és vetömag kell,na meg gázolaj!
Nekem a 80-asom úgy járt, hogy... Megvettem kb 8 éve. Tsz gép volt. Mindjárt hüvelyezés. Kb tavaly tavaszig belement 1500-2500 óra. Gondolt egyet, nem bírta a víz miatt átfordítani a motort az önindító. Hengerfejezés. Pár hónap, megint. Utána még hamarabb. Síkolás, aztán új hengerfej. Aztán a szerelő kihúzta a hüvelyeket. Öntési hibás volt. Kívül lerohadt, belül lekopott a szivacsosra öntött részről pár év alatt a vékony máz, ami eddig tömített...
Én a motorhoz nem nyúltam, mert 1600 üó volt csak benn. 6-os túrbó, membránszabályzó, 6-os fém lapát, porlasztó beállítás, röviden ennyi. A hőfokot munkavégzés közben sem tudom a zöld mező közepéig vinni, de azt is csak nagy melegben, amúgy ahová felmegy terhelés nélkül ott is marad, új tip. termosztátház van fenn. Könnyen indul, erő van benne, ezért az előtöltéshez nem nyúltam. A turbó képes 0,8 bart tölteni, de addig ritkán kínzom. Általában 0,4-0,5 bar mindenhez elég.
Szia! Nekem ha csak simán megyek vele valahova, vagy csak megy alapon, még az üzemi hőfokot sem éri el. A 4 hüvely egyformán áll ki a blokkból, ezt tavaly néztük. A vizet nyomta ki tavaly a kipufogón, ezért köszörültettem síkba. A tömítés nem égett át. A víz sem keveredik az olajjal, és az olaj sem a vízzel. Most húztam egy felépítményt, akkor volt kb 70. fokos a víz benne, de a traki órákon keresztül ment. Csak szántásnál meg simítózásnál csinálja ezt a drága, hogy rohadna meg. Kaszálást bírja...Ha a blokkal lenne gond, szentem akkor összekevrné a vizet meg az olajat..vagy nem??
Hali! Ha mostanság kezdtél komolyabban dolgozni a géppel, és hengerfejes is lett, akkor gond is lehet... Ha a hüvelyelőállás nem jó(nálam 1 hüvely ferde volt), mert valamikor megfőzték a blokkot, akkor a hengerfej bogarászás, csere, síkolás nem segít. A hüvelyezés sem. Apám így járt az 550-esével(D-50). Autóventi pluszban ráfordítva, vagy az időtől függetlenül járatott fűtés volt az ideiglenes megoldás. Így évi 2x hengerfejezéssel megúszta. 1995-től 2003-ig... A végére a blokk elvakarva, egyik oldalt víz, a másikon olaj szivárgott. Pár éve sikerült venni bele egy bontott blokkot egy weimarból. Szóval ha szétszeditek, akkor az előállást nézzétek meg, megvan mennyire kell kiállni a síkból, ha szintben van az már nem jó. Ha esetleg van valami megoldás erre, akkor Dutrancs bácsi talán tudja... A tünetek nálam hasonlóak voltak. Lóti-futiban is 70 fok volt a víz, ha meglátta a munkát, akkor 90-100, ha átlépte a 100-at, akkor hengerfejezés. Mindig ugyanott égett ki. Erő volt bőven, fogyasztás is jó volt. Egy-két 80-ast lepipált volna a faluban.
Bele van az engedre mikor tárcsázom a forgókórót vagy a csutkát,de ha kell majd csinálok videót!
Ezzel ez a baj,hogy nem vágja össze a forgókórót vagy csutkakórót,mint a törö féle tárcsa,mert azok jól be van állitva ,vagy ez van máshogy beálllitva ,vagy másképpen van csinálva,igaz arról volt másolva!
Köszi a hozzászólást,hagyom ahogy van,mert nem tudom merre kell állitani,majd ha lesz egy ember,aki beleül az öszi tárcsázáskorr és ért hozzá ,hogy hova kell huzni akkor majd beállitsa!
Én nem állitok ahogy megy hadd menyen ,mert még hiába huzom ha még rosszabb fog menni!
Valami nem jól van mint a Törö féle tácsához képest!Pedig arról volt másolva
A szürkét meg kell turbózni vagy vedérrel hordani bele erőt..... utána nem fog félremenni a tárcsa engedd bele agyig és nem fog elmenni semerre, ne a föld tetjét karcoltasd.....
Ember legyen a talpán aki erről a videóról el tudja magyarázni a beállítást :)
Szia, megnéztem a videódat. Az orrsúly végül is nem rossz öttletnek. De lenne egy véleményem, miszerint az elhúzásod oka,okai, illetve megértése (számomra) ,elsősorban ott bújik meg...hogy..:
Egy V elrendezésü csipkézett leves tárcsa esetében az egyik tengely oldal erő ráhatását a második tengely kinulláza, jó beállítás esetén. Mivel az egyik jobbra dobb és balra tólja a gépet (tengelyt). A másik meg forditva.Elmondásod szerint.
Véleményem szerint egy súly és egyebek nélkül a hátsó tárcsatengely kengyelkötéseket meglazítva ,próbálnám centiméter mértékben, tehát finom állításokkal előrébb állítani a jobb oldalát. Tehát a V alak tetejét összébb ,anélkül, hogy az első tengely elállítanánk a mostani beállított helyéröl.
Be is jelölném a mostani poziciót, késöbbi viszonyitás végett.
Ezzel azt érhetjük el ,szerintem, hogy nem annyira agreszívan harapnak a csipkés tárcsák a földbe és kisebb lesz az oldal irányú erőkifejtés.(,tehát az oldal irányú nyomás, ebben az esetben jobbra.)
Így esetleg orrsúly nélkül is müködnie kéne, persze ez attól függ, hogy a vonópad magassága munka közben a hátsó tengely szint alatt legyen, így a Z -elrendezés a vonópadtól nézve a traktor oldalán a melső tengelyt vontatás közben, az említett Z -elrendezés , erőkifeljtés úgyis lenyomná a traktor elejét.
Orrsúly akkor kellene, hohy a vonó pad magasága a tengely szint és az fölött vontattná , akkor emelné ki az elejét,... és ezt ellen súklyozná az orrsúly, véleményem szerint.
Ez egy finom beállítás lesz valószínüleg, csupán a vázoltak szerint.
Egy nyitott kérdés azért van, ami a filmnél nem derült ki nálam ?
És-pedig ,hogy a tárcsa levelek száma azonos a tengelyeken ?? ( az is okozott már ilyeneket).
üdv.
u.i.Az általam írtakat nem lehet így elrontani, mert bejelölés esetén simán visszaállítható a mostani pozicióban. Max. nem történoik sokminden... :-))
sikerült mennem egy 7-es meg egy 6-os turbós 50-essel egyiken se volt membrán szabályzó csak a gázolaj mennyiség volt emelve a 6-os lomhább volt teszek rá én is 7-est ha sok lesz megy fel a 82-es re megjön a henger fej és már rakom is össze
Mondja már meg valaki akinek üzembentartóival van trakija, hogy van rajta felelőség biztosítása ,tehát mire van kötve gondolok itt alvázszám ,vagy rendszám ?
Tehát ez szerintem egy házi készítésű tárcsa, és nem jól álnak a tárcsa tagok rajta, ezeknek úgy kéne állniuk hogy egy X formát alkossanak mert ez igy mindig keresztbe fog járni !
Én 552-re raktam. Hatalmas a különbség. Most az igazi a súlyához, talajmunkánál inkább elrúg, mint, hogy lefúljon. Pótkocsizásnál ahol eddig alig ment fel 9-be ott most ugyan ezt tartalék erővel teszi.