Nem értek ehhez, igy nem tudok erről véleményt alkotni.
Dizel-PB gázos kocsink több is van, de nem nagy sztori.
Dizel -földgázos nincs még, de itthon le is állitotta az NKH az engedélyezést, igy leálltunk vele.
Műszakilag semmivel sem bonyolultabb mint a PB gázos verzió, csak költségesebb. (drágább a reduktor, a tartály és kompresszort kell venni a tankoláshoz, mert itthon csak 3 CNG kút van)
Van csapat aki perfekt benne, tervben van, hogy az Ibizámat átalakitom, de igy hogy ellehetetlenítették, nem sok értelme van itthon fejlesztgetni benne.
Összejöttem egy csapattal akik meg fagázos aggregátorral kisérleteznek.
Ha ráér a brazil embered mond neki látogasson meg szivesen látom!
Borászkodásról is szivesen beszélgetek vele, ha hoz sofőrt még meg is tudja kóstolni a boraimat!
Az 1,9 TD Ventómmal volt ilyen gond... Ott a gázolajszűrőnél kapott fals levegőt. Ritkán jelentkezett a hiba, de amikor előjött, utána alig akart elindulni. Ugyanaz volt, mint nálad. Pöccre indult és utána leállt.
Régen sokat olvastam ezt a forumot és ha valahol talán itt kaphatok segítséget!
Adott egy Peugeot 206, 2000-es évjárat sima szívó dízel 1,9-es. Lucas adagolo van rajta sajnos, ha Bosch VE lenne, annak jobban örülnék, de ebben nagyon nem vagyok jártas. Az lenne a probléma, hogy reggel pöcre indul, de 2-3 fordulat után azonnal megáll:( 4 izzítógyertya jó, most raktam bele egy másik akkut. Megfigyeltem, ha 4x-5x megpumpálom a gázolajszűrő légtelenítőjét, azonnal elsőre indul és szépen jár is tovább! Arra gondoltam, ejti a nyomást az adagoló, levettem a gázolajszűrő fedelét tele volt gázolajjal, tehát ott van rendesen üzemanyag. Tudna valaki segíteni, semmi tippem sincs! Minden segítséget Köszönök szépen előre is!
Krézibácsi itthon van az ismerősöm braziliából, azt üzeni azért nem írt vissza emailt mert nem történt változás az ügyben, elméletileg van történés csak lassan örölnek a malomkerekek.
Viszont megint mesélt nekem egy kinti tudósról aki mikro hullámmal kisérletezik, és tán stabil dízel motorokhoz feljesztettek valami technikát, a lényeg nagyjából hogy mikro hullámmal bombázzák a gázolajat, és így az atom mag körüli elektronokat egy külsőbb pályára állítják, ettől jelentősen több energia szabadul fel belőle, na hogy ez mennyire lehet varázslás passz, kíváncsi vagyok a véleményedre te nagyobb látókörrel és tudással vagy ezen a téren.
Köszi az ötletet! Van multiméterem lehet ma megmérem! Egy baj van csak, hogy a riasztóm motortérzárral van kombinálva! Ha kikapcsolom csak akkor lehet kinyitni a motorháztetőt! Tehát vagy riasztó nélkül mérek vagy sehogy! :-))
Helló! AVF Pd blokkra melyik adagolótartó konzolt lehet felrakni,ha fellehet,vagy nagy faragás? A lemezfedeles adagoló és az alufedelesé fizikailag plug&play?
Szar a fedél rajta , vagy kopott az elem? Ha a fedél szar rajta , akkor kb 150 000 egy új fedél mert ez még nem HDK-s hanem pótméteres Ha más a probléma az orvosolható De a legolcsóbb megoldás ha a Krézivel csináltatsz rá egy bowdenes adagolót Az kitart már az autó életében