Keresés

Részletes keresés

Florian57 Creative Commons License 2017.01.17 -1 2 19394

Szervusz mellébeszélt!

 

Szerintem a következő a helyzet.

A minimálbér 2017 évi összege 127 500 Ft, ennek 150 százaléka: 191.250Ft.

 

A rokkantsági ellátás mindaddig jár amíg a fizetésed, egymást követő három hónapban nem haladja meg a 191 250 Ft-ot. Ha meghaladja akkor a roki ellátásod megszűnik. Lényeges a  három egymást követő hónapban megfogalmazás, mert két egymást követő hónapban lehet több, de a harmadik hónapban kevesebbnek kell lenni, aztán kezdődhet minden előlről.

 

A közalkalmazotti illetményalapot pillanatnyilag nem ismerem, de 4 órás munka esetén kizártnak tartom hogy a fenti összeget akárcsak meg is közelítse

Előzmény: mellébeszélt (19392)
Florian57 Creative Commons License 2017.01.17 0 2 19393

A segítségeteket kérném:

 

Kaphat e ápolási díjat B2 kategoriás rokkant ellátott feleség, csonkolt lábú férje után? Bocsánat a naturális fogalmazásért, segíteni szeretnék egy barátomnak.

mellébeszélt Creative Commons License 2017.01.17 -1 2 19392

Kedves Fórumozók !

Várom segítségeteket!

 

 

Én 8 éve roki ellátott 26év közalkalmazotti munkaviszonyom van,szeretnék szintén közalkalmazotti munkakörben elhelyezkedni napi 4 órában. Jelenleg C2 kategóriára 91500,- Ft. a roki ellátást kapok Azt ,hogy a roki ellátás melletti munkavégzés nem lehet több mint a három egymáskövető hónapban a mindenkori minimál bér 150%.   Nem tudom ,hogy most mennyi a minimálbér. de szeretném 1 példával levezetni ,hogy jól értelmezem  -e: Tételezzük fel ,hogy a minimálbér  100.000,-Ft a 150% 150.000,-            

   akkor januárban is keres         50.000                           

             februárban is keres       50.000       

              márciusban is keres     55.000   tehát akkor már  nem kaphatom meg a roki ellátást mert tulléptem az összeget

 

 Kérdezném hogy jól értelmeztük -e a dolgot?Megkérném , hogy aki pontosan tudja   meg mondaná mennyi a minimálbér 2017-ben , valamit a közalkalmazotti illetményalap.! ?

 

 

Ezt az érdeklődő  levelet a barátnőm elküldte BJ szakértőnek. és ezt a válasz kapta

 

"Nem szoktam közvetetten, valakin keresztül tanácsot adni, mert vannak kérdéseim a korrekt válasz adása előtt, tisztázni a tényállást, amelyre Ön nem tud válaszolni ismerőse helyett. 

Kérem megtisztelne ismerőse a telefonszámával? Szívesen felhívom, ha rámcsörög, visszahívom, amikor ráérek, öt perc alatt felteszem a kérdéseimet, aktuálisan válaszol az érintett, és a konkrét tények alapján korrekt válaszokat adok. A határozatnak előtte kell lennie, hogy abból válaszoljon nekem, amit kérdezek, elmondom, hol találja a választ, felolvassa nekem, amit kérek, és választ adok minden kérdésére a jogszabály alapján érthetően.
Egyszerűbb, gyorsabb, 6-7 perc. Mint oda-vissza levelezgetni, erre nincs időm, és hiányos tényállás nélkül korrekt választ adni nem lehet. Este 5-6 között általában ráérek, már nem vagyok óton,."

 

 

Számomra nagyon furcsa,hogy kettő darab konkrét kérdésre,ilyen választ kell adni, és csak érdeklődés volt, sehol határozat és dokumentum.

 

szép estét !

 

Törölt nick Creative Commons License 2017.01.17 0 1 19391

"Ha nem történt állapotváltozás, miért adnak más minősítést a komplex vizsgálaton?

Férjem 2009.05.28-tól rehabilitációs járadékban részesült 2012.05.29-ig (ÖEK: 51%), rokkantsági ellátásban részesült 2012. május 30-tól 2014.szeptember 10-ig (ÖEK:52%), 2014. szeptember 11-től ismét rokkantsági ellátás (ÖEK: 50 %). A 2016.október 27-i I.fokú orvosi vélemény: ÖEK: 50 %, egészségi állapot: 50 %, diagnózisa megegyezik a korábbiakkal. Komplex minősítést végző I. fokú szakértői vélemény: rehabilitációs ellátásra jogosult, egészségi állapot: 50%, ÖEK: 50%, minősítés: C1, rehabilitálható, foglalkozási rehabilitáció javasolt. Az lenne a kérdésem, hogyha egészségi állapotváltozás nem történt, miért minősítették vissza C2-ről C1-re? Hozzá kell tennem, hogy férjem a törvény adta lehetőség alapján napi 8 órában dolgozott a felülvizsgálat időpontjában, szakmai minimálbérért. A visszaminősítés miatt a korábbi 150.300,-Ft helyett 48.000,-Ft rehab.ellátás illeti meg november 18-tól. Nem tudom él-e még a 2011.évi CXCI.törv.34.§ (5-6) bekezdése, mely szerint ha a 2011.december 31-én rehabilitációs járadékban részesülő személy részére 2014. január 1-ét követően megváltozott munkaképességű személyek ellátása kerül megállapításra, az ellátás összegének meghatározása során, ha az számára kedvezőbb, havi átlagjövedelemként a megszűnést megelőző hónapra járó rehabilitációs járadék összegének 140%-át kell figyelembe venni. Vagy: A megállapított ellátás összege - az állapotjavulás kivételével - nem lehet kevesebb a felülvizsgálatot megelőző hónapra járó ellátás összegénél. Szeretném kérdezni, hogy mivel szerintünk állapot változás nem történt, kérelmezhetjük-e minősítés módosítását, illetve a korábban megállapított ellátási összeg folyósítását, és ha igen, hol."

 

 

"Miként Ön is említi, férje össz-szervezeti egészségkárosodása 2016-ban a 2014-es minősítéshez képest nem változott, és a két határozat is ezt a tényt támasztja alá. A két kategória (C1 és C2) közötti fő különbség az állapot rehabilitálhatóságában rejlik. C1 minősítést kap, akinek az egészségi állapota 31-50% között van, C2 minősítést pedig az kap, akinek az egészségi állapota ugyan szintén 31-50% között van DE EMELLETT a rehabilitálhatóság foglalkoztatási szempontú és/vagy szociális szempontú vizsgálata alapján a rehabilitációja nem javasolt. Azaz a kétféle minősítés közötti különbséget nem (elsősorban) orvosszakértői szempontok határozzák meg, hanem foglalkozási és szociális rehabilitációs megfontolások. Annak eldöntésében, hogy férje C2 után C1-es besorolást kapott, valóban meghatározó indok lehetett a teljes munkaidős munkavégzés, de természetesen ezzel kapcsolatban a területileg illetékes kormányhivatal tud Önöknek részletesebb felvilágosítást adni."

(hrportal 7 órával ezelőtt)

 

Törölt nick Creative Commons License 2017.01.17 0 1 19390

Feladatokat csoportosítanak át a fővárosi és a megyei hivatalokhoz. 

A folyamatos változáshoz  állandóan igazodni kell. Nem könnyű! Aki rehab ellátott, ott van ez a kiskönyvbe történő bélyegeztetési rendszer meghatározott időnként, amit meglehetősen szigorúan vesznek.

Csak betegekről van szó, akik jobb állapotba szeretnének kerülni! 

Előzmény: Zsazsu65 (19389)
Zsazsu65 Creative Commons License 2017.01.17 0 2 19389

kollokvium! Köszönöm!

 

Igaz nem értem minket mennyiben érint ez a különválás.

Mi fog változni, esetleg nem kell mennünk fél évente a kis könyvvel jelentkezni ?

Ez amúgy is olyan érzés mintha büntetve lennénk. Vagy így  bűnhődünk a betegségünk miatt?

Az ember megalázásának egy fajtája !

Előzmény: Törölt nick (19384)
Törölt nick Creative Commons License 2017.01.17 0 1 19388

Rokkantos!

 

Minden addig érvényes, ameddig egy újabb jogszabály felül nem írja, meg nem változtatja. Különféle elképzelések léteznek ezzel kapcsolatban. Az egyik:

 

"Nyugdíjba vonulási szabályok Magyarországon – nyertesek és vesztesek” címmel fontos tanulmány jelent meg a Közgazdasági Szemle tavaly decemberi számában. A cikk a rugalmas nyugdíjkorhatár bevezetése mellett érvel, amelynek kapcsán a megfelelő bónusz–málusz-rendszer révén a nyugdíj összegét növeli, ha nő a szolgálati idő és a nyugdíjba vonulási életkor, illetve csökkenti, ha e két tényező alacsonyabb. A javaslat következménye, hogy a nők kedvezményes nyugdíját a mai formájában meg kellene szüntetni.

 

 Az utóbbi időben három nagy horderejű javaslat is vitát generált:

 

1.a nyugdíjjogosultságok gyermekszámhoz kötése,

 

2.a nők mintájára a férfiak kedvezményes nyugdíjának bevezetése,

3.valamint az említett rugalmas rendszerre történő átállás szorgalmazás

 

 

Az okok nyilvánvalók: a demográfiai, kivándorlási és foglalkoztatási folyamatok eredőjeként a nyugdíjrendszer finanszírozhatósága súlyos válságba kerülhet. 

 

 

A nyugdíjrendszer reformja elkerülhetetlen, a kérdés csak az, hogy előbb vagy utóbb kényszerül-e a törvényhozó a beavatkozásra, s amikor rákényszerül, milyen mérvű és irányú változtatásra lesz hajlandó. Az MNB elemzése szerint a rendszer nagyjából húsz évig finanszírozható súlyosabb gondok nélkül, ez a tanulmány azonban még nem vehette figyelembe a hatéves bérmegállapodás nyugdíjbevételeket érintő hatásait, és nem foglalkozott a külföldön dolgozó félmillió magyar hazai nyugdíjjárulékának kiesésével sem.

 

A változtatásra irányuló erős nyomást jelzi a férfiak kedvezményes nyugdíjának bevezetésére vonatkozó igény. A férfiak súlyos sérelmeket szenvedtek az egészségügyi (2011) és a szociális (2015) ellátórendszereket felforgató átalakítások következtében. Megszűnt a rokkantsági nyugdíj jogintézménye, és a megváltozott munkaképességű személyek ellátásai saját jogú nyugdíj helyett egészségbiztosítási pénzbeli ellátássá alakultak.

 

Ennek következtében kevesebb lett az új ellátásra jogosult, az ellátások összege átlagosan egyharmaddal esett, a korhatárnál fiatalabbak száma pedig az elmúlt négy évben kevesebb mint a felére, 378 ezer főre zuhant (a korábbi 807 ezer rokkantsági nyugdíjasból sokan öregségi nyugdíjassá váltak). Ennek a legfőbb kárvallottjai a férfiak, mert a rokkantsági nyugdíjasok körében ők alkották a többséget.

 

 

Őket ráadásul fokozottan szeretnék visszaterelni a munka világába – ma ez a rehabilitáció elsődleges célja –, aminek többségükben képtelenek megfelelni, így rövid időn belül kiesnek még ebből az elszegényített ellátási körből is, és még mindig sok évük van hátra a nyugdíjkorhatáruk betöltéséig. Számukra megváltás lenne, ha korhatár előtti nyugdíjat igényelhetnének. Ennek a nyugdíjnak a megszüntetése az összes férfit hátrányosan érintette. Különösen fájdalmas volt ez azoknak, akik az egészségre ártalmas munkakörökben dolgoztak, mert 2015 óta semmilyen módon nem kompenzálják a rendkívüli munkakörülményeket. (A nőknek sem, de ők élhetnek a kedvezményes nyugdíj lehetőségével.)

 

Vagyis az a férfi, aki kiesik a munkaerőpiacról, a rokkantsági vagy rehabilitációs ellátási körből, az aktív korúak ellátási köréből és a települési támogatási körből, az reményvesztetten bolyong a nyugdíjkorhatára betöltéséig a senki földjén. Számukra is új reményt adhatna a rugalmas nyugdíjba vonulási lehetőség visszavezetése, még komoly máluszok mellett is. Azok a nők is örülhetnének, akik kiesnek a kedvezményes nyugdíjra jogosultak köréből, sokszor alig egy-két évnyi jogosultságiidő-hiány miatt.

 

Akik nem örülnének egy ilyen változtatásnak, azok a kedvezményes nyugdíjra jogosultságot szerzett hölgyek. Ők málusz nélkül a teljes öregségi nyugdíjukat kapják most, míg egy rugalmas rendszer esetén mindenki, aki a teljes nyugdíjra jogosító korhatára betöltése előtt igényelné a nyugdíját, csak levonásokkal tehetné ezt meg.

 

A döntést meghozóknak így azt kell majd mérlegelniük, hogy megéri-e politikai szempontból 200 ezernél is kevesebb (a nők kedvezményes nyugdíjában részesülő vagy a közeljövőben arra jogosultságot szerző) nyertes érdekeit képviselni, vagy a közel egymillió vesztesnek (a 60 felé közelítő férfiaknak és a kedvezményes nyugdíjra nem jogosult nőknek) kell kedvezni. Ideje lenne valódi társadalmi vitát lefolytatni a nyugdíjrendszer jövőjéről, nehogy a törvényhozó valami csorba szablyával kaszaboljon bele a milliók ellátásáról gondoskodni hivatott, nagy újraelosztó-rendszerek bonyolult szövetébe."

Előzmény: rokkantos (19387)
rokkantos Creative Commons License 2017.01.17 0 1 19387

Akkor ez a táblázat tuti fix! Aki 2021-re van kiírva nyugdíjba vonulásra,akkor az biztos mehet majd akkor nyugdíjba.

Ezen már nem módosíthatnak akkor?

Előzmény: Törölt nick (19385)
Törölt nick Creative Commons License 2017.01.17 0 2 19386

"Hogyan lehetne több az ápolási díjam?

Férjem 2006-tól van leszázalékolva az akkori % érteke 100%-os rokkant és 80% mozgásszervi fogyatékos.

 

Én ápolási támogatásban vagyok vele itthon. Az ápolási összege függ a beteg állapotától így 39500 forint/hó. De vannak kategóriák és abba nem sorolták be, hogy az 53100 forint/hó lehessen az ápolásim. Pedig majd minden kritériumnak megfelel: nem tud önállóan tisztálkodni, öltözködni, bevásárolni, étkezni, én borotválom, pelenkázom.

 

Tehát egy teljes embert vesz igénybe az ellátása. Nagy szükségünk lenne a több ápolásira, hisz az ő rokkantellátása még 2017-ben sem éri el a 60.000 forint/hó és emellett taníttatunk egy 16 éves gyereket. Mit tudnék tenni?"

 

 

 

 

"Az Önök által igénybe vett támogatások mellett lehet, hogy érdemes lenne utánajárni, férje jogosult-e további támogatási formákra. 

Egy ilyen lehetőség a fogyatékossági támogatás. 

A fogyatékossági támogatás célja, hogy - a súlyosan fogyatékos személy jövedelmétől függetlenül - anyagi segítséggel járuljon hozzá a súlyosan fogyatékos állapotból eredő társadalmi hátrányok mérsékléséhez.A jogosultság nincsen keresőképességhez kötve: jogosult lehet rá az a 18. életévét betöltött súlyosan fogyatékos személy, aki az ellátás igénylésének időpontjában Magyarországon él, magyar állampolgár, letelepedett, valamint bevándorolt jogállású, illetve hontalanként elismert. A súlyosan fogyatékos állapot megállapítását egy orvos szakértői szerv végzi. Nem jogosult fogyatékossági támogatásra az a súlyosan fogyatékos személy, aki vakok személyi járadékában, magasabb összegű családi pótlékban részesül, vagy aki után magasabb összegű családi pótlékot folyósítanak.

Hol és hogyan lehet igényelni a fogyatékossági támogatást?

2015. április 1-jével a családtámogatási feladatok a fővárosi és megyei kormányhivatalok hatáskörébe kerültek.

A kérelmeket a járási hivataloknál, a kormányhivataloknál, a kormányablakoknál és a települési ügysegédeknél lehet benyújtani.
Az igénybejelentéshez mellékelni kell:


  • a kérelmet a fogyatékossági támogatás megállapítására
  • a háziorvosa által kiállított 4 oldalas orvosi beutalót
  • a fogyatékosságot igazoló orvosi dokumentációt (pl. kórházi zárójelentés, ambuláns lap), másolatban
  • a személyi igazolványát és lakcímkártyáját (ezen okmányok mindkét oldaláról készült másolatot kell beküldeni a kérelem mellékleteként)"

Megjelent 3 hete a hrportalon)

Törölt nick Creative Commons License 2017.01.17 0 2 19385
Előzmény: Törölt nick (19383)
Törölt nick Creative Commons License 2017.01.17 0 2 19384

Zsazsu65!

 

 

 

Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal (NRSZH) beolvadásos különválás útján jogutódlással szűnik meg. Főszabályként az NRSZH által ellátott valamennyi feladatnál jogutód a BFKH lesz. 

A Rehabilitációs Ellátási és Szakértői Főosztály 2017. január 1-től a Fővárosi Kormányhivatal III. Kerületi Hivatalának részeként működik.

Lehetséges, hogy túl friss még az átalakulás, feladatátcsoportosítás és az adatok aktualizálása még folyamatban van a fővárosi és a  megyei kormányhivataloknál.

 

 

 

1312/2016. (VI. 13.) Korm. határozata központi hivatalok és a költségvetési szervi formában működő minisztériumi háttérintézmények felülvizsgálatával kapcsolatos intézkedésekről

 Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal jogutódlással - központi szerve Budapest Főváros Kormányhivatalába, a fővároson kívüli szervezeti egységei a szervezeti egység székhelye szerinti megyei kormányhivatalba beolvadással - megszűnik;

Felelős: emberi erőforrások minisztere

Miniszterelnökséget vezető miniszter

Határidő: 2017. január 1.

 

 

Előzmény: Zsazsu65 (19380)
Törölt nick Creative Commons License 2017.01.17 0 2 19383

Reménymedve!

 

 

Nyugdíjkorhatár táblázat nők és férfiak esetén 2017

 

 

"Mentesülés a felülvizsgálat alól

Molnárné dr. Balogh Márta

 

 

Tapasztalati tény, hogy a nyugdíjkorhatárhoz közeledve a munkaerőpiaci érdeklődés csökken az ebben az életkorban lévők iránt. A másik oldalon is változik a helyzet, az aktív életpálya vége felé egy betegség miatti hosszabb távollét után nem könnyű visszatérni a munkaerőpiacra, akár az eredeti helyre, akár új munkáltatóhoz vagy új munkakörbe.

 

Mindezekre is figyelemmel a nyugdíjkorhatárt öt éven belül betöltő, rokkantsági ellátásban részesülő személyek esetében, ahol a felülvizsgálat szokásos időpontja (egy-két év – esetleg ennél hosszabb idő) ebbe az öt éves időtartamba esne, már nem történik felülvizsgálat az új szabályozás szerint.

 

Az Mmtv. 19. §-át kiegészítő új (1a) bekezdés alapján mentesülnek a felülvizsgálat alól azok, akik esetében a felülvizsgálatra az ellátás megállapításáról szóló, vagy a felülvizsgálati eljárás során hozott döntésben meghatározott időpontban, vagy a felülvizsgálati eljárás megindításnak időpontjában az öregségi nyugdíjkorhatár betöltéséig hátralévő időtartam az öt évet nem haladja meg.

 

Életkorukra tekintettel fentiekkel azonos helyzetben vannak azok a személyek is, akik részére a 2012. előtti ellátásuk 2012-től rehabilitációs ellátásként került folyósításra, és legkésőbb a szükséges felülvizsgálat időpontjában a nyugdíjkorhatár betöltéséig legfeljebb öt év van hátra.

 

Az Mmtv. eddigi rendelkezéseit kiegészítő új 38/C § szerint részükre a rehabilitációs hatóság a komplex minősítés elvégzése nélkül az ellátás változatlan összegben, rokkantsági ellátásként történő továbbfolyósításáról dönt."

 

 

Előzmény: Reménymedve (19379)
Törölt nick Creative Commons License 2017.01.16 -1 2 19382

Kedves Reménymedve!

Már nem hívnak be felülvizsgálatra. Állapotrosszabbodás esetén kérheted a vizsgálatot. Majd a szülinapodon lesz + 3 és félév a nyugdíjig.

Előzmény: Reménymedve (19379)
Zsazsu65 Creative Commons License 2017.01.16 0 2 19380

Szép estét!

 

Az egyik munkatársam B1 rehabos februárba jár le a 3 éve.

Volt a helyi kirendeltségen ahol megkapta a szükséges kitöltendő papírokat amit továbbítana kell .

Viszont azt mondta neki a hölgy hogy oda már többet nem kell mennie.

Esetleg valami változás történik, tud erről valaki valamit?

 

Reménymedve Creative Commons License 2017.01.16 0 2 19379

Kedves Mindenki!

 

C2-es Rokkant ellátott vagyok. 2017 májusban van a felülvizsgálatom időpontja. Júniusban leszek 61 éves. A nyugdíjkorhatáromig 3 és fél év van hátra. Szeretném ha felvilágosítanátok, hogy rám a megváltoztatott törvények szerint mi vonatkozik, hogy még kell-e felülvizsgálatot végezni vagy már a koromnál fogva eltekintenek a felülvizsgálattól, és határozatot küldenek.

Szeretném, ha hozzászólnátok a kérdésemhez, mert már nagyon félek, hogy mire számíthatok.

Köszönöm mindenkinek aki válaszol!

Törölt nick Creative Commons License 2017.01.16 0 3 19378

Átmeneti időszak,általában 1-év.

Ha nem küldött tovább,nem vagy

rehabilitálható.Rokk.ellátásra javasol.

Előzmény: Adrienm79 (19374)
Törölt nick Creative Commons License 2017.01.16 0 2 19377

Túl vagy rajta. .. Reméljük, hogy korrekt kategóriát, százalékot, időtartamot fog megállapítani... Majd írd meg az ereményt!

Előzmény: Adrienm79 (19376)
Adrienm79 Creative Commons License 2017.01.16 0 0 19376

Nem.

Előzmény: Törölt nick (19375)
Törölt nick Creative Commons License 2017.01.16 0 1 19375

Nem mondta, hogy mikor jár le? 

Előzmény: Adrienm79 (19374)
Adrienm79 Creative Commons License 2017.01.16 0 3 19374

Nem kaptam határozatot.  Most voltam vizsgálaton. Ott mondta a vizsgáló orvos hogy mehetek haza Nem kell komplex minősítés és átmeneti időszakra megkapom ha lejár majd látjuk lesz e változás az állaporban. Azt nem tudom hány % vagy milyen kategória nem mondta.

Előzmény: Törölt nick (19373)
Törölt nick Creative Commons License 2017.01.16 0 1 19373

Adrienm!

Olyan idegesek vagyunk többségében a felülvizsgálat után, hogy  nem olvassuk el pontosan, szóról-szóra , elejétől a végéig a kapott határozatot. Milyen időszakra állapították meg (hány évre)?

 

Előzmény: Adrienm79 (19371)
Törölt nick Creative Commons License 2017.01.16 0 1 19372

Szívesen.

 

Könnyen lehet, hogy  valamilyen eddig általam nem ismert összesítésben, nyilvántartásban megtalálható,  vagy a  későbbiekben teszik közzé. Azért ne adjuk még fel a reményt...

Előzmény: bandolesa (19370)
Adrienm79 Creative Commons License 2017.01.16 0 4 19371

Sziasztok! Most végeztem II fokon. Komplex minősítésre nem küldött átmeneti időszakra rokkantosítottak.  Nem tudom mit jelent átmeneti időszak?

bandolesa Creative Commons License 2017.01.16 0 2 19370

Köszönöm az utalási dátumokat!

 

Akkor azt nem lehet tudni,hogy Magyarországon hány ember kapott tavaly EGYT-ellátást?

Előzmény: Törölt nick (19367)
Törölt nick Creative Commons License 2017.01.16 0 2 19369

"Kapok adókedvezményt gerincsérv esetén?

Most nagyon előkerült nálunk a munkahelyen, hogy kinek jár az adókedvezmény, ki részesülhet benne? Én gyermekkorom óta epilepsziával küzdök, amely már pszichés alapú is lett, valamint 2010 óta gerincsérvet állapítottak meg, amely a 3 év eltelte utáni eredmény 53% egészségromlás. Kérdésem, hogy kérhetek-e adóvisszatérítést vagy nem?

Pontos BNO kódok ismeretének hiányában sajnos nem tudom Önnek megmondani, hogy jogosult-e a súlyos fogyatékossági adókedvezmény igénybevételére. A súlyos fogyatékosságnak minősülő betegségekről a 335/2009. (XII. 29.) kormányrendelet rendelkezik."

"A betegségeihez tartozó BNO kódok alapján itt ellenőrizheti, hogy jogosult-e az adókedvezményre. Amennyiben BNO kódjai Ön számára sem ismertek, kérem keresse fel háziorvosát, aki részletes felvilágosítást tud adni erre vonatkozólag."

 

 

http://www.hrportal.hu/bno.html

 

(hrportal 4 napja)

 

Törölt nick Creative Commons License 2017.01.16 0 2 19368

"Csak a nem rehabos dolgozók kapnak év végi bónuszt

 

Megváltozott munkaképességű vagyok. A munkahelyem ahol most dolgozom, operátorként/azon belül mosogatóként dolgozunk a kolléganőimmel. Mint az" állatokat dolgoztatnak bennünket" már bocsánat a szóhasználatért. Mi beteg emberek vagyunk, és ezt a munkáltató nem veszi észre?? A kérdésem az lenne, hogy a munkahelyen a nem rehabos dolgozók bónuszt is kapnak. Kérdeztük a HR-st hogy mi miért nem kapunk bónuszt.A válaz az volt, hogy azért nem, mert ti nem vesztek részt a termelésben. Már bocsánat, de ha mi nem mosnánk el a kiadott folyamatos mosnivalókat, akkor nem tudnának dolgozni. MI miért nem kaphatunk bónuszt???"

 

 

"A megadott adatokból nem lehet megítélni a gyakorlat jogszerűségét. A bónusz juttatás adható juttatás, melynek a feltételeit a munkáltató határozza meg. Ennek során azonban a munkaviszonnyal összefüggő tényezőkre támaszkodhat, az egészségi állapotra, fogyatékosságra nem. Ez ugyanis sértené az egyenlő bánásmód követelményét, melynek szabályai főként az egyenlő bánásmódról és az esélyegyenlőség biztosításáról szóló 2003. évi CXXV.tv. -ben találhatóak. Azt javasolom, hogy keresse fel a helyben működő szakszervezetet, amennyiben pedig nincsen vagy nem tag, csatlakozzon hozzá. Nagyon sokat tudnak segíteni helyben. Át kell ugyanis nézni a munkáltató szabályzatait, és meg kell vizsgálni a csoportképzés szempontjait."

(hrportalon 4 hete jelent meg)

 

Törölt nick Creative Commons License 2017.01.16 0 2 19367

Bandolesa!

 

Sajnálom, nem találtam  az EGYT-Egészség- károsodási és gyermekfelügyelet ellátást igénybevevőkre friss számadatot. A KSH és a közvéleménykutatók tesznek közzé adatokat időnként.

 

 

Utalások:  Aktív korúak ellátása, foglalkoztatást helyettesítő támogatás (fht) egészségkárosodási és gyermekfelügyeleti támogatás utalása 2017

2017. február 1.

2017. március 1.

2017. április 3.

2017. május 2.

2017. június 1

2017. július 3. 
2017. augusztus 1.
2017. szeptember 1.
2017. október 2.
2017. november 2.

2017. december 1.

 

 

Előzmény: bandolesa (19366)
bandolesa Creative Commons License 2017.01.15 0 1 19366

Megkérdezem a Kormányhivatal által folyósított EGYT-Egészség- károsodási és gyermekfelügyelet ellátást hányak kapták tavaly?

26220 ft-havonta.

 

Erről a Nyugdíj Intézetnek nincs nyilvántartása azt biztos, de hol lehet megtudni hányan kapták ezt?

Előzmény: Törölt nick (19363)
Törölt nick Creative Commons License 2017.01.15 -1 3 19365

Aki otthon marad hozzátartozóját ápolni, az nagyon áldozatos és rendkívül nehéz szolgálatot  végez. Az a feladat nem napi nyolc órás...Minden elismerés az övéké. Ennek megfelelően kellene értékelni!

mi lesz velünk Creative Commons License 2017.01.15 0 3 19364

Kedves BJszakért !

 

Igen sajnos ettől félünk! 

Hát mit mondjak,nem sokra értékelik azokat az embereket akik azért maradnak otthon,mert nélkülük szinte semmire nem képes a társuk.

Pedig ha azt nézzük,ezzel kevesebb beteg kerül szociális otthonba,vagy kórházba egész hátralévő életükre.

Köszönöm a válaszokat!

Előzmény: BJszakért (19362)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!