Keresés

Részletes keresés

diamac Creative Commons License 2009.10.11 0 0 281
Üdv!

Melyik képre gondoltál?

A lábazatnak minimum 70mm-el kell beljebb állnia mint a frontnak. Aki nagy lábon él az hagyhat kicsit többet is :)

Jól gondolom hogy elöbb a konyhát akarod megépíteni és utána hozzá a falakat?

1

Mac
Előzmény: csocso50 (280)
csocso50 Creative Commons License 2009.10.11 0 0 280
A képen látható patka elég?
Én úgy terveztem, hogy megveszek előre ( fiókokat, sütő,fözőlap )mindent és utánna állok neki összerakni ne utánna kelljen variálni mikor már állnak a falak.
Előzmény: diamac (279)
diamac Creative Commons License 2009.10.11 0 0 279
Üdv Yetibácsi!

Téglás alsó részről már én is sok képet láttam de szinte mindenki elkövette a következő hibát: a lábazati rész egy szintben van a szekrény elejével ami kényelmetlenséget okoz a használatban (alább Frydek 267 hsz).
Erre mindenképp figyelni kell.

Fiókok: Több megoldás is létezik. Van amikor egy kész fiókdobozra szerelnek csúszkákat, van fémoldalas fiók aminek csak hátlapot és aljat kell szerelni.
Mélység szerint 250, 270, 300, 350, 400, 450, 500, 550, 600mm.
Magasság szerint a normál fiók 86mm mély ezt általában 126 mm-es fiókelőlappal szerelik. Létezik magasabb oldallal, toldóval magasító korláttal stb.

Ha több fiók készül mindenképp ajánlatos egy szekrénybe építeni. A csúszkák nagyon érzékenyek a pontatlan szerelésre aminek következtében billeg, kihúzáskor szorul stb.
A legjobb ha sablon segítségével építik be!
Ha megvan a magasság, mélység, elrendezés akkor kell nekileselkedni a fiókelosztásnak.

Üdv.
Előzmény: yetibácsi (278)
yetibácsi Creative Commons License 2009.10.10 0 0 278
Üdv,

a most épülő házunkban téglából szeretném megépíteni a konyhabútor alsó részeit. Kérdezném, hogy van-e a fiókoknak valamilyen szabvány mérete? A neten található kész fiókok mintha leginkább 50x58x16 cm-esek lennének...
diamac Creative Commons License 2009.10.09 0 0 277
Szia Timea!

Szerintem nem a vásárlással kellene kezdened!

Elöbb mindenképp kellene egy tervet készítened, hogy mit hova és hogyan szeretnél tenni, beépíteni.
Gépvásárlásra szerintem legjobb a net, a webáruházak. Érdemes elmenni nagy műszaki áruházakba is megnézni kiválasztani, megfogdosni felírni a típust, árat, méretet. Utána keresőbe beírni és kutakodni.
Legjobb lenne egy látványterven megnézni mi hogyan néz ki.

Festés: Többféle minőség van. Kezdve a mészfestéktől a diszperziten keresztül a latexfestékig. Én ezzel festettem a szüleimnél és ezután csak ezzel fogok itthon is :)

De a kinézet nem feltétlen a festéken múlik hanem a fal minőségétől és a gletteléstől.

Hirtelen ennyi.

De mindig addig kell kérdezni amíg kész nem vagy :)

Mac
Előzmény: missi.tmea (273)
kepespeti Creative Commons License 2009.10.08 0 0 276
Szerintem a nagy barkácsáruházakban az összes "hozzávalót be tudod szerezni" És még lehet hogy van ott valaki olyan is, aki ért ehhez az egészhez.
Előzmény: missi.tmea (275)
missi.tmea Creative Commons License 2009.10.08 0 0 275
És szerinted hol érdemes megvenni ezeket?
Előzmény: betonacel84 (274)
betonacel84 Creative Commons License 2009.10.08 0 0 274
Ha hűtőt, sütőt még nem vetted meg, akkor szerintem jobban jársz ha egy helyen egyben megveszed az egészet, mert akkor biztosan tudsz mindenből szabványos méretűt venni, és nem kell külön fizetni azért hogy beillesszék. Ha már megvannak, akkor inkább hívj egy asztalost, aki megcsinálja, habár ez biztosan sokkal többe kerül.
A festéshez nem értek, de mivel a konyhában sok a gőz, meg hő, ezért biztos van erre is valami speciális festék. Kérdezz meg egy szakembert, vagy valakit amikor megveszed a bútort.
Előzmény: missi.tmea (273)
missi.tmea Creative Commons License 2009.10.08 0 0 273
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni.Épp a lakásfelújtás elején járok és a konyhát szeretném kompletten megcsinálni.
Az lenne a tervem,hogy az elektronikai eszközöket(hűtő,sütő,tűzhely,stb) beépítsem a konyhabútorba.Jelenleg még nem fogtam hozzá a vásárláshoz,ezért is írok most Nektek,hogy tanácsokat kérjek:
Mit és hol vegyek?Mennyire figyeljek a márkákra?Szerintetek hol érdemes vásárolni?

Külön kitérnék még itt a festésre is,mert azt is kell.Ti milyen festéket ajánlotok?
waterfalls Creative Commons License 2009.09.25 0 0 272

Sziasztok,

Érdeklődnék, hogy van-e valakinek tapasztalata az Inter-Fa Kft.-vel kapcsolatban ? (Budapestiek, a XV.kerületben.)

frydek Creative Commons License 2009.08.27 0 0 271

Sz!

A mikró magassága nem vészes. Könnyen elérjük, zsiráfok vagyunk.

Az fóliázott ajtó a kezdetekben egyben volt, majd levált és akkor került hozzánk. Úgy gondoltuk, lefestjük és kész, de mégis amellett döntöttünk, hogy vissza rá a fólia. Ez már nem fog lejönni.

Amúgy minimális összegből kellett kihoznunk a festést, padlót, bútort mindent. A Legdrágább a munkalap volt.

(Még van vele munka, nincs még teljesen készen)

ÜDV

Dózerbike Creative Commons License 2009.08.26 0 0 270
Fóliás ajtók szerintem nem konyhába valóak.Leginkább sehova sem,de ha már muszáj,akkor szoba,vagy egyéb száraz helyiség.Én soha nem javaslok vákumfóliás frontot,ha mégis ragaszkodik hozzá a megrendelő,garanciát nem vállalok rá.Konyhában a tűzhely környékén,biztos hogy megindul a fólia.Csak idő kérdése.Általában szoktak hallgatni a tanácsomra,és mást választanak.
Előzmény: Eddy N (268)
Eddy N Creative Commons License 2009.08.26 0 0 269

Bocsi: "mikró"

És hová lett a hűtő?? Ugye nem a kamrába tettétek...?

Előzmény: Eddy N (268)
Eddy N Creative Commons License 2009.08.26 0 0 268

A falazott rész erndben van, de kár volt a vákuumos frontokért. Ehhez inkább antikolt fújt mdf, vagy rusztikus fa ajtók passzoltak volna.

A mikó kissé magasra csúszott! Életveszélyes lesz kivenni belőle egy tányér forró levest. Kb. 30-40 centivel lentebb kellene lennie.

(Ezt pedig már csak zárójelben: szem magasság feletti szekrény tetejére nem teszünk semmit...)

Előzmény: frydek (267)
frydek Creative Commons License 2009.08.26 0 0 267
fefefe Creative Commons License 2009.08.26 0 0 266
a munkadíjat nem tudom számszerűsíteni, mert én csináltam.
az anyag az eddig - a beépített gépek nélkül - kb 200 ezer ft, ebben benne van a pult is az olajokkal, viasszal (kb 70ezer), a vasalatok (blum pántok fékekkel, tandem sinek (behúzza magát, kb 70ezer), fogantyúk (kb 35ezer), ytong (kb 10ezer), mosogató.
csavarok, ragasztó, vakolat, glett voltak maradékból, ezek értéke nagyjából 30-40 lehet max. az ajtólapok is hulladék deszkából készültek, az még nagyobb tétel lehet, ha veszi az ember.
nekem egyelőre a tégla jobban bejön, de ebben szerepet játszik az újdonság varázsa is :-)
majd kérdezz újra 1-2-3 év múlva ;-)
Előzmény: csocso50 (265)
csocso50 Creative Commons License 2009.08.26 0 0 265
Hali.

Köszönöm a képeket.
Mi is valami ilyesmit szeretnénk.
2 kérdésem lenne, melyik vált be jobban a fa vagy a tégla bútor? És mennyiből hozta ki a kőműves?(anyag+munkadíj)
Előzmény: fefefe (263)
frydek Creative Commons License 2009.08.25 0 0 264

Sziasztok!

A mi konyhánk...

fefefe Creative Commons License 2009.08.22 0 0 263
tessék! (remélem, nem túl picik...)

kész természetesen még nincsen ;-)

Előzmény: csocso50 (262)
csocso50 Creative Commons License 2009.08.21 0 0 262
Hali.

Persze hogy jöhetnek a képek minden mennyiségben.:))
Előzmény: fefefe (261)
fefefe Creative Commons License 2009.08.21 0 0 261
én is ytongból falaztam, de nem csempéztem, hanem vakoltam. ha érdekel, és még aktuális, teszek fel pár képet, vagy olyat, ami készítés közben készült.
Előzmény: csocso50 (254)
noaemie Creative Commons License 2009.08.21 0 0 260
köszi itt is:)
igen, igaz, ezeket az infókat több helyen is megtaláltam, a bibi mindig ott van, hogy a konyhának fix paraméterei vannak... Ha több lenne a helyem, U alakút csinálnék, de nincs.
Előzmény: Törölt nick (259)
Törölt nick Creative Commons License 2009.08.21 0 0 259
1 konyha helyes kialakítását a munka menete határozza +.
kiveszem a hűtőből->előkészítem(+tisztítom,feldarabolom,+mosom)->
+főzöm->tálalásig tárolom->tálalom->elpakolok,elmosogatok

tehát (többnyire)a sorrend:
hűtő,tárolószekrény->előkészítőpult->mosogató->lerakópult->tűzhely->tálalópult

a fenti szekrényekben elhelyezett eszközök is ehhez idomulnak,tehát a mosogatótól ne kelljen rohannod a túlvégre 1 szűrőedényért pl.

Mindent 1-1 lépés távolságra,karnyújtásnyira helyezel el,akkor nincsenek fölös km-ek a konyhában,nincs kapkodás,magadra borított forró olaj,mer át kellett nyúlnod a tűzhely fölött vmiért.
Előzmény: noaemie (258)
noaemie Creative Commons License 2009.08.21 0 0 258
Sziasztok!
Én több, mint 3 hónapja aktívan foglalkozom a leendő konyhám tervezésével. Az egész lakást teljesen fel fogom újítani, és azt hiszem, ez a legnehezebb része (a kitalálásban) - milyen is legyen a tökéletes? Én lassan, de biztosan haladok a tökéletes felé, talán majd ide is felteszem a terveket egyszer...
Elolvastam itt a hozzászólásokat, hát én is hozzászólnék:)
Persze, hogy fontos a szín, meg a forma, meg a dizájn, (főleg nekünk, nőknek...), de először érdemes azt kitalálni, hogy mi hol lesz a konyhában. Nemcsak a tűzhelyre gondolok és a mosogatóra, hanem hogy hova teszed a szalvétákat, a nagyobb tálakat, a fóliát, és merre is nyitod a hűtődet, és hol a kávéfőződ, a mikród, a kukád... Idősebb konyhatündérek számára (és nagy konyhákban) ez valószínűleg nem kérdés, de nekem okozott néhány meglepetést, amikor ezeket végiggondoltam.
Én az ikeás konyhatervezőt használtam, mert elég egyszerű.
Ami az üzleteket illeti - érdemes végigjárni minél többet (bár ez is idegölő tud lenni), látsz ötleteket, színeket, elrendezéseket... szerintem az ár dönt. minőséget meg mindkét verzió tud nyújtani - egy jobb fajta bolti elemes bútor, vagy egy jobb asztalostól. nyilván itt is a 'jobb' a kulcsszó. A lengyel bútorgyártókkal nincs minőségi gond, sőt, de hát nem a legolcsóbbat kell választani. Ahogy egy ikea-kika-bármilyen áruházban sem... Én először ikeás dolgokat néztem, de most ott tartok, hogy a tervezés ikea programos, ennek alapján asztalossal megcsináltatom az egészet, az egyik fajta bútorlapot egyik helyen, a másikat másik helyen fogom legyártatni, és ikeás rationell kiegészítőket fogok használni. Munkalap ismét egy újabb helyről. De legalább olyan lesz, amilyet én akarok.
Összességében sok-sok türelmet szeretnék mindenkinek kívánni. Meg azt, hogy ne 1-2 emberrel beszéljetek, mert sokszor az eladó "szakember" sem ért a termékekhez. És láttam már nagyon sok nagyon szép, ellenben használhatatlan konyhát is...
Sok sikert mindenkinek:)
soso967 Creative Commons License 2009.08.02 0 0 257
ha azért akarsz csináltatni, mert nem találsz olyat, ami kedvedre való lenne, akkor is érdemes szerintem először azt végig gondolnod, hogy kis átalakítással, kézügyességgel nem tudod-e magad megoldani.
Előzmény: Szatina111 (239)
csocso50 Creative Commons License 2009.08.01 0 0 256
Szia.

Eltudnád valahogy küldeni privátba a leírást?
Nagyon megköszönném.
Előzmény: mammamija (255)
mammamija Creative Commons License 2009.07.31 0 0 255
Nekem még nincs, de kacérkodom vele. Az egyik Ötlet Magazinban pontról-pontra leírják hogy kell készíteni Ytong-téglából - nem ördöngősség ha van némi kézügyességed:)
Előzmény: csocso50 (254)
csocso50 Creative Commons License 2009.07.30 0 0 254
1
1
csocso50 Creative Commons License 2009.07.30 0 0 253
1
csocso50 Creative Commons License 2009.07.30 0 0 252
Sziasztok.

Érdeklődnék van valakinek hasonló konyhaszekrény-e?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!