Köszönjük, hogy felfedezted fórumunk reklámerejét. Kérjük, tevékenységed legalizálásáért az alábbi formon jelentkezz munkatársunknál forum.index.hu/reklamlink/
Olvasd el a linket, felsorolja a férj, ill. a feleség választási lehetőségeit.
elolvastam, nem értettem, azért kérdeztem:-)))köszi, én is így tippeltem...
én nem szeretnék megválni a saját lánykori nevemtől, és valahogy ehhez a "né"-hez sem fűlik a fogam, viszont "Leendőbelim" nagyon szeretné, ha felvenném a nevét...
szerintem a téli esküvő is lehet tök szép, de nem tudom, hogy a havazást mennyire lehet egyáltalán (jó és rossz vonatkozásban is) számításba venni, mert tavaly is alig esett...
hehe:) 12 nappal az eskuvo utan tavaly aug. vegen 8 honapos hassal begurultam az ocsmanyirodaba, es meg nem volt benne a rendszerben, mert szabadsagon voltak a madamok. mondtam, hogy vgy megcsinaljak most, vagy nem tudom garantalni, hogy egy het mulva is bee tudok meg jonni:)
Mondjuk az APEH-tol!;))) Ismerosom meg at sem iratta az okmanyait, az APEH mar az uj nevere kuldte a bevallasi papirokat. En meg azt is el tudom kepzelni, hogy mar elobb tudjak, mi lesz a neve, minthogy ferjhezmenne az ember lanya!:DD
Olvasd el a linket, felsorolja a férj, ill. a feleség választási lehetőségeit. Olyan variáció nem szerepel, hogy az egyik fél lehet Kiss-Szabó. Tehát sztem mindkettőnek kell, de ez csak az én jogértelmezésem.
Doktori címnél meg azt gondolom, dr. Szabó-Kiss Gizella lesz, slussz. Én felvettem a férjem családnevét + saját keresztnevem (tehát Szabó Imre+Kiss Giziből Szabó Gizi lettem :), de ha a páromat doktorrá avatnák, sztem nekem nem járna a dr a nevem elé. De ezt szintén csak a józan eszem mondatja velem.
Téli esküvő: télen lesz fűtés a teremben, így ugyanott vagy "Hő" ügyében (ez a hajadra is vonatkozik).
Kültéri felvételek ugye rögtön kilőve, és nagyon gáz, ha éppen latyakos idő van, a ruhádnak, cipődnek annyi.
ebben az esetben mindkettőjüknek ugyanazt a családi nevet fel kell venniük, vagy lehet csak az egyiküknek? éééés ha később Szabó-Kiss Gizellá-t doktorrá avatják akkor hogy fog módosulni a neve????
Sztem meg ne nyissunk :). Mikolt barátnőjét félretájékoztatták, ennyi. Érdekes, hogy ennyi idő után sem tudja a jónép, hogy milyen lehetőségek vannak. Amúgy ha én így akarnám felvenni a férjem nevét, és rémlene, hogy van ilyen lehetőség, nem hinnék egy irodistának, hanem utánanéznék.
3. A férj, illetve a feleség a házasságkötés után házassági névként családi nevüket is összekapcsolhatják, hozzáfűzve a saját utónevüket (Szabó-Kiss István és Szabó-Kiss Gizella, illetve Kiss-Szabó István és Kiss-Szabó Gizella) .
varj. ha te vagy az urad doktor, akkor azokat nem valogathatod, azt hordani kell, mert a nevetekhez tartozik. ugy ertem azert mert hozzamesz valakihez, nem valaszthatod a neved ele a doktort, ezek nem alternativak:)
Próbálom:-) Tehát mondjuk a menyasszony legyen Kovács Virág/később Dr./ a férj pedig legyen Kiss Imre /később Dr./
Kiss Imréné
Dr. Kiss Imréné
Kiss Kovács Virág
Kovács Virág
Kiss Virág
Dr. Kovács Virág
Dr. Kiss Virág
Kissné Kovács Virág
Kissné Dr. Kovács Virág
Dr. Kiss Imréné Kovács Virág
Dr. Kiss Imréné Dr. Kovács Virág
Kovács Imre
Kovács Kiss Imre
Dr. Kovács Imre
Most nincs itt a papírom, de behozom holnap! Abban mondjuk lehet hogy igazad van, hogy itt a Dr, Ifj. előljárók is sokat dobnak a dolgon, de tényleg sokkal több lehetőség van már mint régen volt, mert hogy ugye a férj is felveheti már a feleség nevét!
Sztem a papírok (személyi stb.) cseréje is várhat addig, nem muszáj azt azonnal beadni.
Sajnos nem. Illetve varni lehet, de nem tanacsos. Ha Tina felveszi a ferje nevet, a hazassagkotes utan a regi papirjai meg 15 napig ervenyesek. Utana is lehet letezni veluk, de ha nem csereli le, az mar okirathamisitas vagy mi a banat. Lenyeg, hogy torvenyt sert.
Teli eskuvo: A mi eskuvonkon iszonyat kanikula volt, de ki lehetett birni. Pedig a ruham nem vetekedhetett az egy-szal-muszlinbluz viselettel, de megis. Hajat ugyis feltuzi az ember lanya, egy konty megiscsak alkalmi viselet... Szerintem fazni nagyon nincs ido, max a templomban, de erre mar kitalaltak a menyasszonyi ruhakhoz jaro pelerineket. Nyilvan a szabadteri fotozkodast erosen meg kell gondolni, bar volt mar pelda ilyenre is, keszult foto pelerinnel is meg anelkul is. Egy orat ki lehet birni, a latyak inkabb problema, mint a hideg.
Most lesz 15-én a házasságkötésem 3 hete jártam végig ugyan ezet innen tudom ilyen pontosan 11 vagy 12 variáció van és a gyerek nevéről szintén rögtön nyilatkozni kell! /ha gondolod hozok jegyzőkönyvet amiből Te is látod ezeket/ Az okmányokat lehet hogy elírtam összeségében értettem a kb 5000,- Ft-ot.
A polgármesteri hivatalban kötött ingyenes, a többit csak azért írtam oda, hogy infója legyen Tinának róla.
Spec. nekem is a Böszörményi úton 2 tanuval ingyenes lesz pont azért mert én nem költök termekre.
az attól függ milyen nagy a házasságkötő terem:-) de amin én voltam nem adtak mikrofont, csak a házasulandóknak kell hogy hallják, illetve az anyakönyvezetőnek.
az én anyakönyvezetőm meg bandzsa volt és sejpitet iS:-) plusz a nevemet is eltévesztette. Sajnos nevettem is az első házaságkötésemkkor:-( De talán most a másik majd jobban sikerül
1. nevnel 5bol lehet valasztani. variaciok: marad a leanykori nev, felveszi csak a vezeteknevet, felveszi a teljes nevet ne toldalekkal, felveszi a vezeteknevet ne toldalekkal, plusz a leanykori nev, illetve a ferj veszi fel az o vezeteknevet.
2. a gyerek neverol csak akkor kell nyilatkozni, ha a no leanykori neven marad.
3. a lakcimkartyam 1000 ft volt, a szemelyim 3000, a jogsim 2000, szoval azert messze van az okmanyonkent otezertol.
4. ha csak negyen vannak, minek hazassagkoto? hangsulyozni kell, hogy az irodaban akarjak. a hazassagkotes allampolgari jog, es mint ilyen, ingyenes. nem eroltethetik rad a berletet.