Keresés

Részletes keresés

Kaktuszka34 Creative Commons License 2004.10.25 0 0 3030

De igen. A fehér a legvékonyabb, sárga, piros, kék, zöld és a végén a fekete.
A tágítást trepanálás után a vékony tűvel kezdjük és általában végig megyünk a színskálán. Idegtűből is azt kell használni amelyikkel a tágítást befejezzük.
Amikor gyökérkezelésre jőn a kedves páciens akkor jól kitisztitjuk a csatornát, átöblítjük Hidrogén-peroxiddal. Így megtörténik a fertőtlenítés, ezt addig kell végezni míg teljesen kitisztul és már nem okoz fájdalmat, érzékeny azért lehet.

A bacik kiírtása után ideiglenes gyógyszeres tömés, ha lezárva nem fáj akkor jöhet a gyökér betömése.
Bocsi, hogy ilyen hosszú lett, gondoltam szeretnétek tudni mit miért teszünk?

Előzmény: muskatlineni (3029)
muskatlineni Creative Commons License 2004.10.25 0 0 3029

remélem ezt  nem mondod komolyan, hogy a szín határozza meg a tű méretét?

Előzmény: Kaktuszka34 (3027)
laci # Creative Commons License 2004.10.25 0 0 3028

Szia.

Akkor a 3026 alapján te a gyökérkezelés fojtatását javaslod?

Előzmény: Kaktuszka34 (3027)
Kaktuszka34 Creative Commons License 2004.10.25 0 0 3027
A gyökérkezelő tűk színe a vastagságot jelzi, amilyen vastaggal lett kitágitva a gyökércsatorna, olyannal kell folytatni a kezelést. A hossza egyforma a tűknek azt a doki érzi, milyen mélyre lehet benyomni.
Ha már nem fáj a kezelés akkor lehet gyökértömést készíteni, amúgy elhúzódhat a kezelés 2-6hétig is, ez a fog állapotától függ.

Sok sikert a fogad megmentéséhez!!!!
Üdv!
Előzmény: muskatlineni (3025)
laci # Creative Commons License 2004.10.25 0 0 3026

Ok, viszont közben alakulnak a dolgok, ma elnéztem egy magánfogorvoshoz kíváncsiságból megkérdeztem mennyibe kerülne gyökérkezelni (ill. folytatni a kezelést), meg is nézte a fogam és azt mondta hogy ő ennél a fognál nem javasolja már a további kezelést mert annyira rossz állapotban van hogy nem lehet korrektül megcsinálni, a végén már azt mondta hogy semmiképpen nem vállalja csak a húzást bár nem szívesen húz fogat ha meg lehet menteni de azt már nem érdemes.

Szerinted mit csináljak? Az sztk-s doki meg simán fojtatná holnap a gyökérkezelést.

Még annyit mondott a magán doki hogy 50% az esély arra hogy nem törik bele, azt viszont végképp nem szeretném mert akkor azt mondta hogy menni kell a szájsebészetre mert ő lehet nem tudja kiszedni, illetve van még egy lehetőség , hogy egyből ír oda egy beutalót.

Szerintetek mi legyen?

Előzmény: muskatlineni (3025)
muskatlineni Creative Commons License 2004.10.25 0 0 3025

kék szinűben is van vékonyabb

szavaidat használva, lentebb is kell érnie

dokinak igaza van

Előzmény: laci # (3024)
laci # Creative Commons License 2004.10.24 0 0 3024

De a piros vékonyabb, és lehet lentebb ér. Nameg a doki azt mondja hogy érzéstelenítés nélkül kell csinálni mert látnia kell hogy fáj-e. Egyébként mindegy mert ha kell akkor kell, inkább ez mint letömje a gyökeret úgy hogy ideg maradjon benne aztán kezdhetjük előlről.

Előzmény: muskatlineni (3023)
muskatlineni Creative Commons License 2004.10.24 0 0 3023

a tű szine és a fájdalom nincs arányban

Előzmény: laci # (3022)
laci # Creative Commons License 2004.10.23 0 0 3022

Hát, én sose féltem a fogorvostól de mióta ide járok mindig parázok:)

Már reszeltek kék tűvel is (az nem fájt) de most hogy még mindig fáj attól félek visszatérünk a pirosra jujjj....

Remélem igazad lesz és nem lesz semmi extra, kösz a biztatást:)

Előzmény: muskatlineni (3021)
muskatlineni Creative Commons License 2004.10.23 0 0 3021

nincs semmi egyéni problémád

meddig kell járni kezelésre?

addig míg tünetmentes lesz,egyénenként változó

nyugi:)

Előzmény: laci # (3018)
laci # Creative Commons License 2004.10.23 0 0 3020
Még nem, de már voltam 2x, és kedden jön a következő. Már nem kellene fájnia, vagy igen? Még nyitva van a fog, már 3 hete kb.
Előzmény: muskatlineni (3019)
muskatlineni Creative Commons License 2004.10.21 0 0 3019
befejezték a gyökérkezelést?
Előzmény: laci # (3018)
laci # Creative Commons License 2004.10.18 0 0 3018

Srácok, egy gyökérkezelt fog mennyi idő alatt kell hogy tünetmentessé váljon?

Nekem 10.07.-én kezdték, már azóta voltam egyszer és még mindig nem tökéletes pedig már eltelt 11 nap. Sokat javult mert van hogy már egész nap nem veszek be fájdalomcsillapítót, de van amikor meg kell szal nem tökéletes.

Több idő kell neki vagy lehet nállam valami probléma van?

ixi Creative Commons License 2004.10.15 0 0 3017

Mi csuda az a  "direkt héj" ?

Amúgy mindegy, mert az indirekt porcelán héj az ok.

Csak hát ez igen magas szinvonalú orvosi, technikusi munkát feltételez.

Előzmény: neutrova (3016)
neutrova Creative Commons License 2004.10.15 0 0 3016

Sziasztok!

Hozzáértők véleményére lennék kíváncsi. Eltört/elkopott metszőkre porcelán-héjat vagy direkt-héjat érdemesebb felrakatni? Melyik a jobb megoldás esztétikailag illetve minőségben/tartósságban?

tusi74 Creative Commons License 2004.10.13 0 0 3015

BERAGASZTOTTÁK AZ INLAY-EMET, ÉS JELENTEM GYÖNYÖRŰ!!!!

Tiszta porcelán. Most, hogy kívül el volt repedve nem tudom, mert még a vágást is eltüntette. Ez a doki valóságos profi.

Fantasztikusan gyönyörű munkát végzett. 

tusi74 Creative Commons License 2004.10.12 0 0 3014

Na voltam a dokinál szerelni, de persze a fogamról is volt szó ezerrel.

A fogam belülröl nem letört, hanem már úgy volt régen is. Megmutattta a mintát, azon is látszik, úgyhogy az valszeg tényleg úgy van.

Kívül pedig ami mély barázdát látok, az nem repedés jele, hanem egy olyan barázda, ami nekem mélyebbnek látszik, mint más embernek. Mondom, eddig miért nem volt ott?

Ilyet szól, mert nem figyelted eddig.

Mondom, akkor beragasztod holnap? Mondta, miért van valami akadálya?

A gyökérkezelésről azt mondta, mint az Evri dokija, igaz másképp fogalmazott, "ok nélkül nem öl fogat."

Holnap lesz a beragasztás, majd jövök megint.

Előzmény: Törölt nick (3009)
Lost Child Creative Commons License 2004.10.12 0 0 3012
Köszi szépen. :)
Még egy kérdés: ugye csak kefírt, joghurtot nem ehetek? Muszáj volt ennem egy kis csokit, azt lehet, ugye? Óvatosan, és utána fogat mosok. Hetek óta nem ettem csokit, és most úgy rámtört a vágy... :)
Előzmény: Törölt nick (3011)
Lost Child Creative Commons License 2004.10.12 0 0 3010

szia,

igen, a zöldborsót meg a tejeszacskót cserélgetem a pofámon, de éjjel, álmomban nem volt rajta semmi, úgyhogy most úgy nézek ki, mint egy idióta nyúl, vagy mi... a fél pofám fel van dagadva. :) De már nem fáj annyira! Tök jól tudtam aludni, és most reggel már Cataflamot sem vettem be, ezt igazán kibírom.
Persze, gyökérkezelték, aztán a beavatkozás után gyökértömték, és csak azután varrták össze, miután felülről is megnézték, hogy oké-e a dolog. Blööö... és nekem mindezt végig kellett hallgatnom... :(
Remélem, nem lesz semmi gond, és szépen rendbe fog jönni. Ezen a héten már nem megyek dolgozni. Nagyon komolyan veszem a gyógyszereket. Nem eszek kefírt, se joghurtot, nem emelgetek, nem szaladgálok, nem ugrabugrálok, nem hajolgatok. Csak üldögélek, és fetrengek az ágyamban. Rendes gyerek vagyok. Ugye meggyógyulok szépen? :(

Előzmény: Törölt nick (3009)
Lost Child Creative Commons License 2004.10.11 0 0 3008

Sziasztok,

Hát túléltem a beavatkozást, de nem volt egy diadalmenet... Brrr... kicsit fájt is, főleg az injekciók (még menet közben is kaptam párat). Kiderült, hogy a ciszta nagyobb, mint amekkorára a rtg alapján számítottak, több, mint egy órát ültem a székben, ami nagyon megviselt lelkileg. :( Amikor kiszálltam, majdnem összecsuklottam, vissza kellett ülnöm, utána meg még órákig remegtem, és tök gyenge voltam. Még jó, hogy hazahoztak kocsival... Na mindegy, végre túl vagyok rajta. :) Bár kicsit aggaszt, hogy még mindig vérzik a seb. Nem nagyon, de kicsit szivárog. Nem lesz ebből gond? Remélem, nem...
Kliont meg Dalacint meg Cataflamot kell szednem.
Nem kérdeztem meg, mikor ehetek. Kopognak a szemeim... :) Most kéne ennem, amíg hat a gyógyszer. Eszek egy kis lágytojást.
Rosszul vagyok a véres pofámtól. Blööö. :(((

tusi74 Creative Commons License 2004.10.11 0 0 3007

Tuti nem az, életemben 1-nek volt, azon van a 46000 Ft-os 3 hóanpos csapos korona, amit ha ki kell húzni, akkor el fogom veszíteni a híd miatt.

Én nagyon megbántam, ezt "a haverok vagyunk te a gépem, én a fogad című színdarabot".

Holnap gépszerelés lesz, de megnézi, le fogom írni a "magyarázatot."

Előzmény: Törölt nick (3006)
tusi74 Creative Commons License 2004.10.11 0 0 3005

Én már azon gondolkodom, hogy megkérem holnap, hogy szerdán, mielőtt beragasztja, gyökérkezelje.

Arra kíváncsi vagyok, mit lép.

Előzmény: Törölt nick (3004)
family Creative Commons License 2004.10.11 0 0 3003

Egész kis fog maradványra is építettek már ismerősömnek már csapos koronát. A dokid gondolom röntgen után tudja majd csak megmondani, hogy milyen alternativák lehetnek továbbiakról.

Előzmény: tusi74 (3002)
tusi74 Creative Commons License 2004.10.11 0 0 3002

Igen, de nekem az inlay előkészítéseként kád alakúra van fúrva, óriási üreg, vékony szélekkel, és ennek a kádnak a külső része kettétört.

Előzmény: family (3001)
family Creative Commons License 2004.10.11 0 0 3001
Kettétört fogat is lehet, hogy megmenthető. Nekem a jobb alsó hetesem gyökérkezelt,de csatorna szükület miatt az egyik gyökér csatonát nem lehetett végig kitisztitani. A doki szerint ha esetleg gond lenne vele a fogat ketté lehet vágni a "beteg felét" eltávolitani és a maradék csonkra koronát felépiteni. 
Előzmény: tusi74 (3000)
tusi74 Creative Commons License 2004.10.11 0 0 3000
Na bakker.
Előzmény: family (2997)
Lost Child Creative Commons License 2004.10.11 0 0 2999

Szia,

Az a helyzet, hogy én egy-másfél hónap múlva lelépek innen előreláthatólag 6-8 hónapra. Addig kell viszonylagos rendet vágni a pofámban, mégpedig úgy, hogy ne legyenek "időzített bombáim". Ha itthon maradnék és lenne rá fél évem, lehet, hogy küzdenék ezért a három fogamért, de a fogorvosom és a szájsebészem is azt mondta, hogy ilyesmit ritkán láttak. Azon az oldalon szinte semmi hely nincsen, egy koronának esélye sincs, hogy beférjen. Nem "kicsit" van lesüllyedve, hanem azon az oldalon gyakorlatilag nincs is harapásom... :(

De most a ciszta miatt megy a para, a többire majd utána gondolok. Nemsokára indulok. Jaj. :(

Előzmény: Törölt nick (2992)
family Creative Commons License 2004.10.11 0 0 2998
Elnzést az ismétlésért.
family Creative Commons License 2004.10.11 0 0 2997

Ugyanakkor a fogamból igen kevés maradt egyik oldala is részben hiányzott. Az inlay elkészültéig ideiglenes tömés volt benne, és azt mondta a doki ne rágjak azon az oldalon, mert a nagy foghiány miatt esetleg kettétörhet a fog.

family Creative Commons License 2004.10.11 0 0 2996
50.000 Ft/inlay. Hát nem tudom, nekem tavaly alsó nagyörlőbe, amalgám tömés cseréjénél porcelán inlayt 25.000 Ft-ért csinált a korábbi fogorvosom.
Előzmény: tusi74 (2977)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!