Keresés

Részletes keresés

Szkajvolker Lajos Creative Commons License 2013.09.25 0 0 90236
Előzmény: Puha95 (90235)
Puha95 Creative Commons License 2013.09.25 0 0 90235

Sziasztok. A kérdésem az, hogy a thumper-ben minden alkalommal kell cserélni a folyadékot? Köszönettel. Vakrepuloo.

Váradi János Creative Commons License 2013.09.25 0 0 90234

Állítva volt egy szekrényben!

Köszönöm!

 

Előzmény: cloaked (90195)
Szkajvolker Lajos Creative Commons License 2013.09.25 0 0 90233

Ja és ez is Vilmos volt.

Előzmény: Baracilin (90231)
Váradi János Creative Commons License 2013.09.25 0 0 90232

:)

Igen elég szakmai volt.

Fogalmam nincs mivel hígitották (Hajdúsámsonban főzette apósom).

Dehát amivel hígítják , abban hogy maradna vas?

Szerintem marad a vese.

Köszönöm!

Előzmény: norris53 (90185)
Baracilin Creative Commons License 2013.09.25 0 0 90231

Amiket többen beírtak az kb hozza a számokat ahogy kell...fogalmam sincs az enyém miért lett ennyi...mind1 majd jövőre :)

Előzmény: Szkajvolker Lajos (90228)
elek81 Creative Commons License 2013.09.25 0 0 90230

Sziasztok!

 

Honnan lehet tudni,hogy a gázrózsám mekkora teljesítményű?

 

Jó nedűt!

vinik táltos Creative Commons License 2013.09.25 0 0 90229

EZ AZ!

Bekerült a céltábla közepébe.

Köszönöm, mert 10 l cefrét tudok az új berendezésen "felönteni".

Pont ez kell nékem.

Eltettem a linket a kedvencekbe. Amint pénzhez jutok, megveszem.

Mégegyszer kösz.

 

(Tulajdonképp van egy két égős propán-bután ((10 éves, de még egyszer használtam))  rezsóm, de a feleségem nem tűri a gázpalackot a pincében. Én meg 49 évi házasság után ilyen csekélységen nem vitatkozom vele.)

 

Szóval ezért megoldás a villany...

Előzmény: Antisystem (90227)
Szkajvolker Lajos Creative Commons License 2013.09.25 0 0 90228

Baracilin kérdezte, hogy keveset ad e a körte, most végeztema  finomítással. 150 liter volt a cefre nagy része körte, kicsi szilva is volt benne, 14.5 liter 50 fokosat adott.

Antisystem Creative Commons License 2013.09.25 0 0 90227

Én ilyen "nagyontudományos" rezsót használok:

http://www.sencor.hu/fozolap/scp-1500

Került vagy 4700 Ft-ba, és nagyon szépen szabályozható, gyakorlatilag 1 fokonként tudtam emelni a a páracső tetején mért hőfokot, sima főzőberendezésben első menetre majd 50%-os alkohol-tartalmat kihozva... mivel 1,5 kW-os, olyan 15 liter cefréig (20 literes üst) használható gazdaságosan...

 

ÜdV

Előzmény: vinik táltos (90222)
golyós Creative Commons License 2013.09.25 0 0 90226

A bimetallos rezsóknál leállhat a csöpögés, amíg visszakapcsol.

üdv.g.

Előzmény: vinik táltos (90222)
vinik táltos Creative Commons License 2013.09.25 0 0 90225

Már hat éve ingyen utazhatok, de még egyszer sem használtam...

Előzmény: zsuzska60 (90223)
barkócza Creative Commons License 2013.09.25 0 0 90224

Ha működik indukciós rezsóval a kuktád, akkor mindenképpen azt javaslom. Aldiban néha lehet 10eFt körül kapni. Energiamegtakarításban is megtérül.

Előzmény: vinik táltos (90222)
zsuzska60 Creative Commons License 2013.09.25 0 0 90223

70 éven túl már munkadíjat nem számolok

 

na de addig??? :-)

Előzmény: vinik táltos (90222)
vinik táltos Creative Commons License 2013.09.25 0 0 90222

Szia!

Fordított a problema.

 

Kevés a 600 W, ami 30 év után lehet, hogy már csak 500 W.

Jövőre megoldom, mert az új főzőmbe már 10 l cefrét önthetek, így a 600 W már kevés.

Találtam 2 platnis (1200 és 800 W) szabályozható fűtésű rezsót, 9990 Ft volt.

Hogy jövőre mennyi lesz, azt nem tudom, de a céltábla közepén van.

 

Na és egy kis számolás: 50-60  perc az alszesz megindulásáig.

3 óra a teljes (15-20 %) kifőzésig.

 

Másfél óra a tisztázás. Összesen őt és fél-hat óra szorozva 600 W-al, kb 3.6 kW.  Itt az áram ára 46 Ft/kW, tehát a 4-6 deci 50-es pálinka kb 166 Ft-ba kerül.

Mondjuk 1 liter meg kerekítve 330 Ft.

 

Gondolom, hogy ennyiért még megéri, ráadásul nékem a plusz költség az a két púpos evőkanál cukor, ami a cefrébe megy. Más költségem nincs, 70 éven túl már munkadíjat nem számolok.

Üdv:

 

Előzmény: barkócza (90218)
ferenczidaniel Creative Commons License 2013.09.25 0 0 90221

Köszi az opálos tippeket, és bocsi a tegnapi hangnemért...
Mégegyszer köszönöm midnenkinek, kipróbálok amit tudok.

emGeza Creative Commons License 2013.09.25 0 0 90220

Sokat ne várj töle . Ügynököm "aztot monyta ,bíz ez paraszt vakítás".

Előzmény: Baracilin (90156)
vasbicikli Creative Commons License 2013.09.25 0 0 90219

Kozmaolaj problémám nincs, a "kis úszkáló izék" kiszűrésére viszont bevált a konyhai papírtörlő.

1-2 rétegben kibélelem vele a műanyag tésztaszűrőt, eléggé haladósan és hatékonyan szűr.

Előzmény: vinik táltos (90210)
barkócza Creative Commons License 2013.09.25 0 0 90218

Szia, Táltos!

 

Teljesítményszabályozáshoz nyugodtan vegyél egy "dimmer"-t (tirisztoros fázishasításos teljesítményszabályozó), talán már 2eFt-ért is kapni. Simán elviszi a 600W-os rezsót. Kérdés, hogy nem jobb-e az egész szerkezetet lecserélni - tudom, vannak anyagi korlátok.

Előzmény: vinik táltos (90210)
zsuzska60 Creative Commons License 2013.09.25 0 0 90217

én a környezetbarát változatot használom, de az is jól működik

Előzmény: kupeci (90215)
kupeci Creative Commons License 2013.09.25 0 0 90216

Szia Zsuzska60!:)

Előzmény: zsuzska60 (90213)
kupeci Creative Commons License 2013.09.25 0 0 90215

Igen köszi, megtaláltam! MELITTA a neve, köszi!:)

 

Előzmény: vinik táltos (90210)
vinik táltos Creative Commons License 2013.09.25 0 0 90214

 

Na, előkerítettem.

zsuzska60 Creative Commons License 2013.09.25 0 0 90213

Az opálos pálinkáról már rengetegszer volt szó, éppen vissza is lehet keresni...

Miklós1 1x1-e is segít.

 

és még le sem kell szopni senkit, meg haragudni sem kell, ha a nagyérdemű a fontosabb kérdések mellett éppen nem vett észre. :-)

Előzmény: ferenczidaniel (90189)
kupeci Creative Commons License 2013.09.25 0 0 90212

Mekkora keret legyen?:)

Előzmény: szentöltvíz (90209)
vinik táltos Creative Commons License 2013.09.25 0 0 90211

Hoppá, eltűnt a kép.

vinik táltos Creative Commons License 2013.09.25 0 0 90210

 

A 86829-ben kérdezted, a 86832-ben feltettem ezt a képet.

Úgy látom, hogy a spájzban nem csak oroszok vannak, hanem valami más is. DD

 

Egyébként azóta beszereztem egy pár ív laboratóriumi szűrőpapírt, azóta felhőtlen a főzés.

 

 A fűtésemre vonatkozó összes hozzászólásra ísmét ideírom, hogy jelenleg az egyetlen működő energiaforrásom a 600 W-os villanyrezsó. Hát ezzel nem tudom a fűtést szabályozni.

Ez az év már így megy el, nincs más lehetőségem.

Cefre sincs már, hétvégén fejtem először a bort, egy kis (15-20 l) seprő lesz még, 2 l 50-es borpárlatra számítok.

 

Ez már az új főzőn jön le, majdnem kész vagyok véle, ha kész, teszek fel képeket.

Üdv.

 

 

Előzmény: kupeci (90202)
szentöltvíz Creative Commons License 2013.09.25 0 0 90209

Hali kupeci uram !

 

Az oklevelet kereteztesd be, a TZD-én majd rendezem a számlát.

Az én olajos főzőmnél ha akkor veszem vissza afűtést ahogy írod az már késő mert az olaj nem hűlik le gyorsan.

A kozmaolajról:tegnapelőtt főzettem szilvát egy nagynevű kereskedelmi főzdében mivel nem tudtam végig ott lenni kértem hogy 48%-ra állítsák be, amire azt válaszolták hogy nem teszik mert beszürkülhet, mindenféle hűtésről meg átpaszírozásról beszéltek.Pedig náluk van kozmaolaj szűrő ha lesz időm kipróbálom meddig birom levinni.

 

Üdvözlégy!!

ui:az nem is spájz ahol nincs 40-50 l pálinka !

Előzmény: kupeci (90208)
kupeci Creative Commons License 2013.09.25 0 0 90208

A fűtést (tisztázáskor )akkor kell visszavenned amikor a páracsöved hűtő felőli vége is felforrósodik.Így lassabban indul, könnyebb a párlatrészeket külön választani.

Én a cefre főzésénél melegítek intenzívebben. Kozmaolaj szűrőm van de ritkán használom.Ha azonnal kifőzöm a cefrét, nincs igazából kozmaolaj gond, csak pl. a narancsnál.De ott nagyon!:)

Előzmény: elek81 (90204)
emGeza Creative Commons License 2013.09.25 0 0 90207

Sok jó ötleted után , most úgy látom , hogy új néven kell ötletelned .

Előzmény: Törölt nick (90200)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!