Dewander membrán átszakadó félben, sztem. Ha hirtelen nyomod akkor kinyílik a epedés és eleeszti a vákuumot, de ha finoman akkor még tud a membrán tartani.
Ma észrevettem valamit délután egy váratlan forgalmi szituáció során. Ha hirtelen rátaposok a fékre,akkor az bekeményedik és alig fog, viszont ha szép lassan nyugodtan fékezek akkor fog rendesen és normális 'puha' marad. Ha pumpálom a fékpedált,akkor is kemény lesz és nem fog.Valamelyikőtöknek van ötlete mi lehet a baj? levegős, vagy mi a szösz. ..?!
Ennek örülök, leírod a fontosabb dolgokat az M54 ről? Igazából 1 er tetszik a lelkemnek, de azt nem venném meg az N-es motorokkal. Varosba kell a 25i 30i nem játszik. :-)
Mellesleg azt gondolom vasárnap este (olyan 10-11 körül) megint összefutottunk az M1-M7 kivezetőn, de már olyan fáradt voltam (3,5 óra repülés után a reptérről még a János balesetijére mentünk és onnan tartottunk haza) , hogy nem volt energiám érdemben reagálni. (Illetve a viszonylag újnak tűnő M-es rendszám is kissé tétovává tett )
Amikor letisztítják a szélvédőt, kérd meg Őket, állítsák élére, s nézz át rajta úgy, hogy egy távoli, valamilyen oszlopot, lehetőleg ferdén láss benne, majd balról jobbra, s fordítva pásztázd végig a z öveget. Ez arra jó, hogy az öntési hibákat, szinte észrevehetetlen hullámokat meglásd benne. Nekem volt egy Suzukim, abban is így jártam, amikor vittem haza, olyan rosszul lettem benne, hogy na! Aztán észrevettem, hogy 3 helyen hullámos az üveg. Reklama, majd újabb csere.
Ablaktörlő: Én is cseréltem kart, 14-es fúrt Torx kell a cseréjéhez, de a sima fúrt nem jó, ugynis az előfeszítő 8 mm vastag, a fúrt torxban meg csak 6-os a lik. Én egy csőkulcsból csináltam olyat. Ha nem siettem volna, simán átalakítom normál fejesre, hogy tudjam bármivel használni... Nekem is lesz szélvédő cserém, akkor majd megcsinálom.
Oszinten szolva en nem ertek hozza. Felhivtam egy olyan ceget vacon akit sokan ajanlottak. Azt mondtak 40 szerelessel egyutt. Ez allitolag lengyel cucc "elso osztalyu". (valaszom:mindenki azt mond amit akar) Kerdeztem h jobb van e? Azt mondta jobbat nem tud csak dragabbat mint pl a pilkington vagy mifene... Aztan egyik alkalmazottat ismerem az mondta a sekuritot ami most is benne van, hogy az jobb de annyival nem amemnyivel dragabb. Remelem jo lesz :/ ha nem megy a reklamacio. Nem akarok szart bele mondtam kifizetek tobbet is csak jo legyen de igy is ezt ajanlotta. Csak ert a szakmajahoz.... Szoval sajnos nem nagyon tudok segiteni ebben. Hetfon 9re viszem delutan megyek erte. Akkor esetleg tudok irni valamit.
Igaz nem E38, de hátha. Egy E46 ra lenne szüksége a páromnak, M52TUB20 vagy M54B22-ből a legfiatalabbak közül kevés Km-rel. 320D már van a családban (mielőtt ajánlanátok), de ez az új most városba kell kizárólag.
Egyik ismerősöm ezt írta, idézem:
"Az M52-es M50 továbbfejlesztése. Ami fontos, hogy megtartották az erősített vezérmű láncot az M52-ben. A későbbi motorokra nagyon vékony vezérműláncot szereltek fel, amit rendszeresen el is szakít. (olyan vékony mint egy gyerekbiciklin) A lényeg M50-52 motorkóddal kezdődő nagyon kiforrott konstrukció. Amiket átmásoltatok, azokat nyugodtan megvehetitek. Nem lesz gondotok vele. Egyetlen egy hibája szokott lenni az pedig a trafó (hengerenkénti trafós). Ez azonban egyszerűen javítható. Ezek a motorok 7-800 ezret is lemehetnek ha odafigyelnek rájuk. Amivel ki lehet nyírni az az olaj. Elketyeg 10W40-el is de mivel ez egy nagyon finom járású és feszes illesztésű motor szigorúan full szintetikus 5W30 megy bele. Vásárlás előtt érdemes kivenni az olajpálcát és megnézni milyen színű az olaj."
Az M54 ről:
"Sajnos ennek a motorcsaládnak a legnagyobb hibája a vezérlés. Ha az menet közben elszáll, akkor ledarálja a szelepeket és a javítás horror összegbe kerül. Gyakran a törmelék megkárosítja a henger falát ezért sok esetben az eredmény teljes motorcsere. Nem igazán javaslom. Ha mindenképpen ilyen kupéban gondolkozik, a korábbi M50-es motort javaslom. Ez gyakorlatilag az utolsó az elnyűhetetlen sor 6-osok közül. A 320i 150 lóerő a 323i 170, a 325i 192, a 328i szintén 192 lóerő. Ugyan ebben a kupé kaszniba szerelték mindet."
Hetfon szelvedo csere vegre. Akkor gondoltam kap 2 uj ablaktorlo lapatot is. Regebben mint ha azt olvastam volna hogy a gyarira eskusztok. Akkor olyat vegyek? Hol erdemes beszerezni? Jo lenne ha jovoheten az is meglenne.
Még ehhez a kérdés sorhoz írnék. A hátsó ülés sor előtt a szőnyeg nedves néha máskor ragacsos. A tetőkárpitot végig tapogattam az sehol sem vizes. Az alján nem látom nagyon hol juthatna be a víz, de még is. Valami ötlet? Nem örülnék ha kirohadna....
Az volna a kérdésem, hogy az ajtó kárpitok teteje néhol elég bénán áll. Ezzel mit tudok kezdeni? Elfáradt az anyag és már csak kókány megoldással lehet megoldani vagy van lehetőség szakszerű normális megoldásra?
Mellesleg tegnap vettem észre, hogy amit rendeltem a wallisból 2 bolhát v minek is hívják ami a kormány melletti baloldali fabetétet tartja a jobb oldali már tönkre is ment... Pedig hát nem fogdosom sosem. Akkor hogy a jó édes.... tud tönkremenni?
Imádom ezt az autót, de már néha az eladás gondolatával járszok, mert sosem érek a végére :///
Még egy kérdés. Hol vegyek a hidraulikus csomitartóba olajat? Azt írták facen, hogy csak a gyári. Na de hol és milyet? :)
Tetőkárpitot mivel/hogyan szoktátok tisztítani, hogy ne menjen tönkre de azért tiszta is legyen és ne csak simogassam? :DD
Örülnék ha idén már legalább elérné azt a szintet az autó h nem bántják az apróságok a szemem, csak sok időbe telik minden kis aprósággal foglalkozni és ezekre nem nagyon jut :///
Arra már nem emlékszem. Azt tudom, hogy szétszedtük, és az egyik valami el volt füstölve a nyákon. De hogy mi volt az, azt még Alibiman sem tudta kideríteni.
Nekem behalt anno a battery switch, összevissza hülyesegeket csinalt, vegül at lett alakitva egy akksisra, es a katfütes ki lett iktatva. Uj battery switch 150ezer Ft, a bontott meg ugyanugy lutri, mellesleg nem is volt egen-földön akkor.
Haldokló aksi jele, h önindítózáskor lényegesen leesik a feszültség az akkuban. Tehát indításkor ha a feszültség 8V alá zuhan indítózás ideje alatt, akkor az akku csereérett. Ha nincs multiméter akkor a kilóméteróra jobb gombját hosszan nyomva előjön a menü, ha jól emlékszem a 9. teszt ...(nyomkodni a kobb gombot a 9-ig, aztán bal gombal belép a tesztbe)...na itt mutatja az akkud feszültségét. Itt látod indításkor mennyire esik le a feszkó.
Ja 2 aksis. Azért gyanakodtam a kisebbre mert indításkor rendetlenkedett. Ez ugye csalóka mert amikor ráadod a gyujtást a kis aksi elindul viszont ha a battery switch úgy gondolja nem elég a szufla benne rásegít a 110 Ah-ról. Igy indításkor úgy tűnhet, hogy a 110Ah a kuka pedig nem....
Én most cseréltem akksit, nem tudom hány éves volt a régi, már azzal vettem az autót, de mindig töltöttem amikor nem volt használva az autó. Aztán most két nap állás után már nem indult, feltöltöttem úgy sem indult, pedig 12,9 V-ot mértem benne.
Azért izgat, mert 3 éves gyári BMW aksi, ami használaton kívül mindig csepptöltőn volt. Úgy értem, ha nem járt a motor, akkor csepptöltőn lógott. Úgy gondolom, ennyi idő alatt nem mehetne tönkre egy 70ezer Ftos gyári aksi, még akkor sem, ha nem lett volna babusgatva.
A zselés celláit nem olyan könnyű kinyitni. A savashoz elég egy 20Ft-os és kicsavarod a cellák tetején levő műanyag záródugókat. Ha lötyög akkor nyílván savas. De miért is foglalkoztat a kérdés? Ha akku baj van, legritkább esetbe folyadékhiányos.
Azt, h kell-e bele azt meg kell nézni ha savas folyadékos az akku. Ha zselés akkor tutui nem kell bele.
Szóval egy oldat töménysége változik, de az oldott anyag tartalma nem. Vagy ilyesmi.
Ha van 1 liter vized amibe 1kg sót teszel, akkor a víz elpárolog belőle mondjuk marad 0,7liter, de attól 1kg só benne marad...ergó töményebb lesz az oldatod. Mikor visszapótolod a vizet 1 literre az oldatod töménysége újra az eredeti lesz....
Akkunál is desztvizet kell normál esetbe hozzáönteni, sav nem kell bele! Ez arra az esetre igaz, ha a víz elpárolgott belőle és ezért nincs nívón.
én is lemondtam a kabrióról a nyaralás érdekében :(
majd jövőre :)
ja, tudom csak én vagyok figyelmetlen, de azért nézze meg mindenki a forgalmiban a műszaki érvényességét, nekem pénteken 10e Ft-ért cserébe megmondták a rendőrök, hogy egy hónapja lejárt :)
De a legjobban az tetszik, hogy szinte minden autóra ráfogják, hogy full extra... :) Ez különösen az F01-es hetesnél megmosolyogtató, mikor a kormány mellett bal oldalt a gombsor helyén (éjjálátó, head up, stb. helye) maximum 1 darab gomb csücsül. :)))
Szia. DSP az nincs az autóban, de igény szerint van benne mély... Az LPG-vel nekem még nem volt gondom, annyi, hogy én 10.000 km-ként cserélek benne 2db szűrőt ami évi 15000 Ft-ot jelent pluszba.(nem nagy összeg) Lpg-vel város 17-18 pálya 13-15 kívül 7-10 liter/100 km. 64 liter fér a tartályba. Szóval ki lehet számolni mennyi a különbség. Átlagos lpg liter ár 220-230 Ft.Egyébként beállítástól függ mennyit eszik. 525 d-m városban 11-12 pálya 7-8 kint 5-6. Átlagos gázolajár 380-390. Ezért írtam a hirdetésbe azt, hogy annyiból tankolod mint a 730d-t mert így is van.
Engem most bevittek a sűrűbe ezzel az index-szeléssel. Vagyis inkább magamat vittem be. Az E38-ba tettünk utólagos I-bus-os 3x villant okosságot,ezért a mindennapos igásló OFF öregpassatba is csináltam egy AVR-es vezérlőt,ami indexkar ütésre 3x villant,ha hosszabban tartod, akkor addig villog amíg tartod.
Aztán asszony rohangálósa nemrég lecserélődött egy OFF 6L2 cordoba fapad-ra,ami szériában tudja ezt.
És akkor a lényeg, hogy a napokban észrevettem, hogy nem indexelek az E32-vel. Methogy lepöccintem és ő még azt teszi amire kérem,nem gondolja túl. De már elővettem egy kresz könyvet és igérem átolvasom. :-)
Na itt van a videó a hangjáról. Telefonon sokkal durvábbnak hangzik mint gép/hifi kombóval de úgy sem adja vissza rendesen. Ha hallotok valami durva hangot szóljatok :D
A hátsó ülés előtt olyan a szövet mint ha kicsit ragacsos lenne vagy nem is tudom. A kérdés, hogy most arra kiönthettek valamit vagy folyton beázik valami úton/módon? Az alján nézelődtem de nem találtam semmit ami szerintem okot adhatna beázásra. Csináltam is pár képet, mondjatok véleményt. Remélem emg tudjátok nézni mert ne mnagyon vágom, hogy kell linkelni erről az ldalról. :/
Nekem a verda eleje összecsuklott a 740d első rugóival. Sok helyen olvasni, hogy jó hozzá de már nem vagyok benne 100%. Vagy csak én fogtam ki valami gányságot.
Azert nem szeretnek a gyartok nagy nyomatekhoz kezi valtot tarsitani, mert kezi valtonal a tulaj (kezelö) ügyessegen mulik, hogy milyen modon szabaditja ra a terhelest a hajtaslancra. Az automata programja nem engedi, hogy a hajtaslancot hirtelen maximalis eröhatas erje, mig ha valaki fakezü-falabu, akkor kezi valtoval hamar tönkreteheti a technikat.
Fötengelyen mert teljesitmenyt rendesen csak kiszerelt motorral, arra hitelesitett probapadon lehet merni. A gyari ertekek igy vannak megadva. A kereken leadott teljesitmeny, amit utolag ugye görgös fekpadon mernek (vagy g-merövel kalkulalnak) az egyszerübben merhetö ertek a vegfelhasznalo szamara. Ez minden esetben jelentösen kisebb, mint a fötengelyen mert teljesitmeny, mert hozzaadodik a hajtaslanc vesztesege, amit befolyasol a hajtas modja (FWD, RWD, AWD), a hajtas komponensek forgo tömege, a difik belsö ellenallasa, es a vegattetel, hogy a legfontosabbakat emlitsük.
Amikor görgös padon, vagy g-merövel megmernek egy autot (utobbi nyilvan egyszerübb, de pontatlanabb, bar nemi rutinnal es odafigyelessel itt is lehet valid merest csinalni), akkor vissza szoktak szamolni fötengely-loeröre, hogy jobban mutasson az eredmeny. Nyilvan nehez lenne elmagyarazni a 30d tulajnak, hogy odavitt egy 193 loerös autot csippelni, es most tud 190-et. Az a 190 fötengelyen persze inkabb 220-230, ezert is szamoljak at rögtön. Padon elvileg meg lehet merni a hajtas ellenallasat, igy valamivel pontosabb erteket ad a fötengelyre. G-merönel erre kisebb az esely, itt akkor müködik a dolog, ha elötte gyari allapotaban megmerted az autot, es igy a katalogus-adathoz szamolod a veszteseget.
Nem értem, amiket én írtam azok a hahun látható tömegek. Mindegy ha a 740d kb. a 740i súlyában van akkor jó (100 kg különbség az első tengelyen azért sok lenne).
Mondhatni fogalmatlan vagyok,alapveto dolgokkal nem vagyok tisztaban - hogyan merik az altalad fotengelyen emlitett teljesitmenyt. Illetoleg letezik-e olyan,hogy a kereken merjuk a teljesitmenyt.
Persze kozben ezt talaltam,hogy nem olyan egyszeru dolog ez. :)
Vagy pl azt sem ertem,hogy miert nincs nagyobb nyomateknal kezivalto (kezivalto parti vagyok).
40i-m sosem volt. A 40d-t nem éreztem zavaróan orrnehéznek. Nyilván nem egy E30 M3, de nem is arról szól. Az A4 V6 TDIm előtte sokkal orrtolósabb volt, a 40d semleges. Nyilván nem pajkos, de egy körforgalmat körül lehet ám rajzolni vele ahogy kell, gond nélkül.
Ez nagyban függ a váltótól is. A 30d nem tudom, milyen, de arra emlékszem, hogy a 40dvel mindig manuál 5-ösben mentem a pályán, mert D-ben mindig visszaváltott, ha odaléptem, ahelyett, hogy szépen nyomatékból tolt volna.
Köszönöm, tanulságos, azt gondoltam, kisebb a 30d hátránya. Autópályán mekkorának érződik a különbség?
Rögtön az autópályára gondoltam, ott hiányzik (nekem) néha a 740i-ből a kakaó. A sportfokozat+kickdown kombót nem használom, sajnálom a váltómat, mert érik a felújítás. De a 286ló/2tonna csak közepes arány.
1200nál 40i:340Nm, 30d:250Nm. Egyesből az automata nem tud visszább kapcsolni.
1500nál 40i:360Nm, 30d:360Nm. Innentől nyom a 30d valamivel nagyobbat egészen 2300-ig, onnantól a 30d egyre drasztikusabban esik, miközben a 40i még 3500-ig folyamatosan emelkedik. Arról nem is beszélve, hogy ezek főtengely értékek, és a 40i rövidebb áttételű, így keréken mérve (vagyis a valóságban) pusztán dinamikailag sokkal fürgébb egy gyári 740i, mint egy 730d.
A szénné húzott, könnyű Suzukimhoz egy M3 is pics@füst, de most nem ez a téma, hanem a 740i nyomatékszegénysége a 730dhez képest. Mindjárt túrok egy 30d görbét, és elmagyarázom.
Hardy gumit én is cserélni akarok majd mindegy milyen állapotban van. Szépen haladok most előre a szervizzel. Most akarok majd szervo olajat is cserélni meg váltóolajat. Semmi bajuk sincs de tudjam hogy le van cserélve.
Így értem azt hittem ilyen vegyes 13-14 liter. Forgalmasabb helyeken meg nem sík terülteken tényleg ehet 10 körül. Mondjuk tds ismeretében én is így lennék ha 10-et enne a tds-em akkor inkább valami benzines sor6 vagy v8 nem eszik sokkal többet tőle ha papásan megy vele az ember de a hang mégis más és a filling.
Ha e38 és DSP, akkor érdemes olyat keresni, amelyiknél a a CD-tár és a DSP között a jelátvitel már nem digitális, hanem analóg. A korai DSP esetében még digitális, pontos évjáratra (hó/év) nem emlékszem. Ha a cd-k és a cd-tár helyett pl. Dension-nal bővítenél, a digitális nem támogatott.
Nem nem volt, vaj puhán halkan semmi rázás nélkül megy. Nem egy erőbajnok ez, attól független a hardy elöregedhet. Annó e34-en egyiken cseréltem, de inkább az idő mint az erő szedi szét szerintem.
Fogyid nagyon jó, nálam chip eredeti, kapcsoló van és direktre rakott adagoló, mást nem csináltam vele.
Város 12-13l/100km (de tegyük hozzá, hogy azért ez egy "Keszthely környéke, Balaton-part" átlag)
Vegyes 10 körül
Eltudom képzelni, hogy az adagolóra ráfért volna egy felújítás, de ennél szignifikánsabb jobb fogyasztást csak a manuál tudott volna. Egyszerűen nehéz volt neki az autó szerintem.
Röviden, nekem 10 literhez nem volt elfogadható ez a teljesítmény és a diesel hang.
Mennyi volt az a nem kevés fogyasztás ha szabad megkérdeznem?
BMW Power kolléga itt írta az adatokat amik teljesen okésak automatára. Nekem kézivel nagypapásan vezetve most 3600km után 40% kisváros, 40% autóút, 20% Budapest 6,0 áll az átlagfogyasztásom. Chip is van benne. Lehet vele előzni, de vadulni nem szoktam vele. Én nyugodt autókázásokra használom.
Valami oknál fogva ezeken a telefonos videókon felerősödnek a gépzajok, csattogások, élőben közel sem olyan. Evvel én is akkor szembesültem mikor egy élőben halkan doromboló motort videóztam, este letöltve gépen meg egy csattogós szart hallottam vissza, valami mikrofon dolgot ki kell kapcsolni a menüben és akkor jobb lesz.
725tds fogyi- az automata elmúlt 45ekm alatt egy stabil 8-8.5-et produkál napi ingázásban vidékről belvárosba, ebben van dugó, és M0,M2 gyorsan, tényleg gyorsan. Tud pályázni 140-160-al 2-3 személlyel 8 alatt egy hangyafaxnyival, viszont ha megpakolom és fent a tetőbox......10 alatt lehetetlen. (120-al biztos lehetne...) Pluszban nyaraláskor rekreációs eszközzel a vonóhorgon lehet ki is hagyom az autópályát... Kis motor hátránya, nem erre való sajnos. Öregesen vonulgatva simán elmegy 7-el, ilyet akkor láttam mikor hirtelen megvettem és hoztam haza. Viszont motorikus szinten semmit nem kért ez idő alatt, körülötte is csak egy hűtőventi sönt ellenállás és kipufugó flexi rész szált el egy év / 45e alatt (futómű alkatrészben bepótolta azért, elöl minden, hátul még csak most kezdődik,)
lpg- igen, gyakran Horváto.-ba járva, a 164ft-os lpg árnál én is elgondolkodom hogy ott egy 5.2-es lpg-s Jeep csirkével is járhatnék a dízel fogyimmal....(164Ft vs. 400Ft nak megfelelő kuna volt a múlt héten) vagy 3.0 E53 hmmm....
Hát, volt olyan év, amikor V12-be tekertem több mint 50ezret. Mondjuk azóta haladtam a korral, és downsizingoltam. Most egy kismotoros 4.6 V8 a napi boltba, munkába járós, nem mintha ez kevesebbet enne!:-)
Igazából nincs összehasonlítási alapom. Ilyen öreg vasak közül 740i-t csak a sajátomat vezettem (amiben 480k km van), dízelt még nem (csak E65-öt). Én csak a V10 S8-nál éreztem, hogy látványosan jobban megy, egyébként egy 6 hengeres dízel pont elég. Gondolom te sem 12 hengerrel jársz boltba és dolgozóba : )
Ez a 45i motor mennyire problemas? Eddig neked mik fordultak elo nalad? Kulfoldi forumokon leginkabb a termosztatot irtak, hogy figyelni kell meg a hutesrol beszeltek. Bar nem volt turelmem eddig sokat olvasni rola igy telefonró.
A 740i-nek van 440Nm-e, a 30d-nek 430. Oke, a benzinese 3500-nal, a dizele 2000nel. Csakhogy! A szivo benzines nyomatekgörbe az olyan, hogy lefogadom, hogy 2000-nel mar van vagy 420, de 1200-nal is lesz benn 380-400, ahol a 30d-nek lehet ugy 200, mert a turbo meg a habokban sincs.
Anno, amikor atültem a 740d-böl a 750i-be, gondoltam, nekem is hianyozni fog a nyomatek (560 vs 490 Nm). Hat eleg kellemesen csalodtam.
Köszi az info-t srácok. Érdekel ez a gázos téma, korábban kicsit féltem tőle, de egyre normálisabb véleményeket hallok.
Kérdésetekre válaszolva megvenni volt hiba, mert nem evett keveset (automata), de cserébe legalább nem is ment. Alapvetően a koncepcióval volt baj, akkor még nem teljesen értettem meg a 7esezést. E38-ot 90%-ban már érzelemből vesz az ember, márpedig ebben az esetben a fogyasztás, mint faktor nem lehet elsődleges tényező. Közvetlenül a tds után vettem egy E21 323i-t, azóta is restaurálom/restauráljuk. 1.5 évig használtam mielőtt szétszedtem, és vele tanultam meg, hogy sokkal fontosabb az érzelmi kapcsolat, ha egy ilyen autóval (mint a 7-es is) hosszú távra tervezel. Természetesen én is pénzből élek, ezért foglalkoztat a gázos téma, de alapvetően, nem tudok haragudni egy olyan autóra, ami sor6-V8-V10-V12, legalább általánosan megbízható és dinamikus.
Egy szó, mint száz, Jani autója foglalkoztat, de Németország felé is kacsintgatok. 740i a cél (természetesen E38), és DSP. Fura egy kritérium mi? :) (tds-ben volt, és imádtam)
nekem például kifejezetten szimpatikus az autód. 3 éve adtam el a 725tds-em, amit pont a fogyasztás miatt vettem meg. Nos, maradjunk annyiban, hogy nem volt jó ötlet. A tiédben DSP-s HIFI van (erősítő bal hátul, kalaptartóban 4 mélysugárzó)? LPG-vel mi a tapasztalatod? Mennyit fogyaszt vele az autód, illetve mennyire szervizigényes egy ilyen rendszer?
Ha nem felejtem el akkor készítek egyet. Mellesleg a váltó wandlerral együtt fel lett újítva szóval elméletileg jónak kéne lennie. Másrészről meg faterom mondta, hogy több jóval fiatalabb autóban ült ami automata volt és azoknak is ezt csinálta a váltója. Bár engem ez nem nyugtatott meg :D
Biztosan van ott valami gond. Nem hiszem, hogy a tervezők így álmodták meg. Ha észreveszed, hogy "valami van" az már nem jó jel. 30-40k között megyek egy évben. A 730d nálad mennyit fogyaszt ?
Ha nagyon ráérsz esetleg felrakhatnál a youtube-ra egy videót amit járó motornál készítesz :)
Nekem is a fogyasztás miatt esett a választás a 30D-re de bánom picit. Ugyan nem tudom mennyit mész éves szinten ha 40-50 ezret akkor mindenképp megéri a 30D. Én viszont nem vagyok elégedett vele. A motor az nagyon jó, viszont a váltó :/ bár lehet csak az enyém szar :/ egyszer ki kell próbálnom egyetami 100%, hogy jó. Engem valami elképesztő módon zavar a slip amit produkál nagyobb gázadásnál mikor nyomatékból is megtudná oldani mivel abból nincs hiány. Meg most ne mhasználtam jó darabig mert gond volt vele és már mindenféle dízel kerregést problémának titulálok. Szóval kell valami manuális váltós nagyköbcentis benyás :DDD
Lehet, hogy valamikor elmegyek megnézni. Kíváncsi vagyok az enyémhez képest fele annyit futott darab milyen. Oké, hogy 440, de az nem 2000 alatt van meg.
Még gondolkodom a te autódon is (a múlt héten beszéltünk is) de most a diesel-ek felé terelődött a figyelmem. De azét az alacsony fordulaton a nyomaték jól esik.
Ennek a tulajával beszéltem. Esküdözik, hogy nagyon szuper a kocsi (ő maga is szerelő). Kár, hogy olyan messze van.
"A készülék kezelése szakértelmet igényelt. Hosszú éveken át a rádiókat nyomó- és forgatógombokkal működtették. A fejlettebb technika korában a kapcsolók érintésre reagáltak: az embernek csak végig kellett simítania a kapcsolószerveket az ujjával. Immár pedig nincs a hallgatónak más dolga, mint hogy kezével a megfelelő alkatrészek irányába intsen és reménykedjék. Rengeteg izommunka válik így megtakaríthatóvá, viszont dühítő mozdulatranságra van kárhoztatva mindenki, aki nyugodtan végig akar hallgatni egy adást."
Ott INPA-val kiolvastuk első körben azt írta a porlasztó nyomás szenzor nem jó jelet ad. Majd mire hazaért a márkatárs kiderült elszállt az egyik porlasztócsúcs. Nála is ezt csinált mikor ment a porlasztás engedte a turbónyomást mikor nem akkor betiltotta.
Persze nem biztos hogy nálad is ez van rá kellene olvasni. Egy e38 már mindent kiír magáról diagban.
Sziasztok,szeretnék segítséget kérni! tegnap mentem az autópályán,és észrevettem,hogy olyan probléma van a kocsimmal,mintha néha nem menne a turbó.a számítógép nem ír ki semien hibát! meg aztsem értem,hogy az mért van hogy 190 ig szépen megy a kocsi,de utána már szinte semmi. azthittem hogy azért egy 2000 évjáratú 730d azért megy 220 körül.
Volt már valakinek ilyen problémája,hogy néha húz,néha nem húz a turbó?
Magyarországon melyik bmw szervízt ajánljátok?
ott ha ráteszik computerre,az gondolom csak mutat valamit?
Sziasztok. Tegnap volt a 7er tali. Innen is kèpviseltük a fórumot. Kèrdèsem kinek küldjem el a kèpeket, illetve ha a többiek is szeretnèk feltennèm ide is. De 15 kèp van ès engedèlyetek nèlkül nem akarom szètküldeni a fórumot.
IAlibiman ès a többiek a múltkori szeánszról is vannak kèpek felrakjam ide vagy sem?
A leirasod alapjan sikerult megcsinalnom. Tenyleg hihrtetlen mennyivel hidegebbet fuj a klima. A leszeteles ment siman de a visszalegozas 2x annyi idobe telt,de 1.5 ora alatt sikerult megcsinalnom.Überretkes volt,sztem ezt soha nem csereltek meg.
Nem megy vegig a video, hatulnezetböl az F01 az utolso.
Amugy jopofa, latszik, hogy hogyan fujodott fel az auto E65-ig, aztan probaltak visszabb venni, finomitani. De nalam is veget er E38-nal. Illetve az F01 meg tetszik, csak a hire megelözi.
Igen, ezzel megoldódott. Bátran kezdj hozzá! A kesztyűtartót lenyitod és az ülés fele ki tudod húzni. Alúrol már látni is a kis fekete bepattanó kallantyút ami a helyén tartja a szűrőt. A kormány alatti burkolat kissé melósabb....Kormány alatti műanyag burkolat közepén csavar kicsit lejebb 2 kis csavar, Kis lenyíló "sufni" lenyitod, fölül benne 2 csavar. A pedálok fölötti műanyag burkolatot is le kell venned... aztán lesz egy légterelő ami a lábadhoz vezeti a levegőt, azt is le kell venned, és fölötte meglátod a pollenszűrőt, amit már ki is tudsz lefele húzni.
Ezzel megoldodott a klima gondod? Ahogy olvastam a leirasod az enyere emlekeztetett,ugyanis en is hasonlo klimaproblemaval kuszkodok. En azt hittem hogy klimavezerlo vanel hibaja van.
holnap lehet ekiallok es kiszedem. A kormany alatti burkolatot hogyan kell lebontani?Egyaltalan hogyl kezdjem?van errol valamilyen leiras neadjisten youtube video??
Igen ezért terveztük a Camponához. Normál idő tetőparkoló. Meleg egy szinttel lejjebb az árnyékba. Nagyon melegben kocsik lerak és be a Camponába a klímába.
Igen, pontosan azt, de csak bizonyos motorkódok érintettek, egyelőre nem a teljes N47 széria.
(Viszont ha felhívod bármelyik BMW szervizt, akkor az alvázszámra megmondják, hogy érintette e az autó és ha igen már viheted is, nem kell egyéb köröket "futni" )
ami érthető is, a számokat nézve az emberek 99,99...99%-ának elég is 265 LE a teljesítménye, főleg ha tényleg csak 1755 kg (mert ugye mostanában ezzel is csalnak...)
a fogyasztási adatok viccesek, még hogy 4,5 liter a 730d...
lejtőn, hátszélben, minden fogyasztó kikapcsolva, gumik 3 barra fújva, stb.
730d xdrive lesz a slager. 740d mar rongyrazos, a megrogzott dizelellenesek a 740i-t valasztjak, ruszkik megveszik a 750et, 760i meg csak a brossuraban fog szerepelni, esetleg az Usa-ban eladnak belole parszazat. De mi itthon nem fogunk ilyet latni, csak a kesztyuben tankolos verziot.
Nos, ha komolyan beszélgetünk, akkor arra céloztam a legelső írásommal, hogy annyit fejlődtek a dízelek, járáskultúrában, és teljesítményben, hogy már alternatívát jelentenek, és ha minden módosítást megvalósítottak a 740i motorján is, akkor jó kis motor lesz, és nem fogja senki azt érezni, hogy gyenge. Tudásszintje valahol egy e38 750i körül van. Én pedig a 750i-t nem látom annyival jobbnak, a plusz tömeg, +2 liter fogyasztás miatt. Akinek egy erős autó kell, annak ott a 740i, akinek pedig számít a fogyasztás a 730d sem rossz választás. Ha valakinek ez kevés, várhat a 760i-re, biztos nem okoz majd csalódást. Én így látom, aztán majd később többet fogunk tudni. Ettől függetlenül biztos vagyok benne, hogy több 750i fog fogyni, mint 740i.
Akkor se jön ki úgy az erő sajnos. Én ránézek egy autóra, és látom, hogy ebbe ez elég, vagy nem, és ránéztem, lehunytam a szemem, és tudtam, hogy ebbe elég a 740i/730d. Ezt meg kell érezni, aztán az is lehet, hogy mégsem lesz elég.
Ne haragudj, de kezet foghatnál Androczy úrral, a totalcar hírszerkesztőjével, az szokott ilyen marhaságokat írni. Vagy netán te vagy ő?
Egy másodperc a 0-100-ban nem nagy különbség, ha valami 15 helyett 14-et gyorsul. De 5,5 helyett 4,5 az egy másik világ! Mellesleg a 0-100 és a 250re limitált végsebesség a két talán legkevésbé mérvadó jellemzője egy luxusautónak. Persze jól kell mutasson a szám, de nem ez alapján hoz döntést az igazi vásárló. Ez csak az autokvartettező gyereknek jelent megkülönböztető jellemzőt.
Lesz v12 majd, de szerintem ebbe már felesleges 740i/730d-től nagyobb motor, inkább extrákra kéne költeni. Legalábbis a katalógusadatok biztatóak, nincs akkora különbség a 740i-750i között.
Ja, hatha majd elöben megfog. Nem mintha potencialis vevö lennek. En most nagyon megtalaltam a csímet vagy vámat (vagy nevezzük belsö harmonianak) vagy akarmimet a 850i X5 komboval. Az X5-öt mondjuk lecserelem egy kisebb motorosra, mert nagyon bassza a csöröm a sok ado. Szoval, ha kell valakinek egy tenyleg jo X5 4.6iS, szoljon!:-) Kis teljesitmenyü csere erdekel, akar kesztyüben tankolos is. (Megtört az osztrak adorendszer...)
Tegnap berágatott a klíma, nem nyomta a levegőt. Nekiveselkedtem megkeresni a belső pollenszűrőt. És igen van! Szóval akinek nem megy rendesen a levegő belső levegőkeringetés üzemmódba vagy klíma bekapcsolt állapotába, az sztem cserélje az utastérben található 2db pollenszűrőt!
1ik a kesztyűtartó mögött fölött található. Kesztyűtartót lenyitva és kihúzva az anyósülés felé egész jól láthatóvá válik.
A másik a kormány alatti burkolatok lebontása után a levegő elvezető műanyag "csövet" levéve látszik.
Ilyen volt:
kivehető a szűrőtextil, mosható. Nem feltétlen kell újat venni. Bár 5-6eFt körül van az új ára.
Utolérték az audit. Ugyanúgy néz ki, mint a 3as, 5-ös, csak a méret más. Az a három led vagy mi, már a Hamannokon is rohadt ízléstelen volt, öröm, hogy átvették.
Kelet-európai piacos motor volt az N40, elvileg adócsökkentési céllal (1.6 ugye).
Ami azért jó, mert ilyen motor nincs ám minden bokorban (igaz, már jó N42 sem nagyon), és ha megvolt nála is a Tisza-féle lánctépős szakkör, akkor a nagy nehezen belevadászott N42 nem fog beindulni az N40 vezérléssel/kábelköteggel.
Járt már nálunk néhány ilyen :) úgy emlékszem, az összes magyarországi efh-ű volt.
Egy baratom vett a felesegenek egyet mesebe illö elsö orvos hölgy tulajtol, kicsit kevesebb mint 10 ezer kilometerrel harom eve. Ami vicc, hogy ez tenyleg valos, letezö sztori, mindketten szemelyesen ismerjük a professzor asszonyt, akie volt az auto, a vallakozasara vette költseghelynek, neha azzal jött dolgozni es kesz, azert nem ment bele km. Persze az a keves km jo rövid tavokbol jött össze (1km-re lakik a klinikatol), de legalabb 6ezernel meltanyossagi alapon garin tul motort csereltek a Magisznal a vegig vezetett szervizkönyves autoban lanc (ezek szerint) atugras miatt.
Egy hetig ezen röhögtünk, hogy ilyen auto nincs is, csak a legvadabb hasznaltauto-vasarlo fantaziakban, raadasul gyakorlatilag a szomszedjatol vette (par utcaval arrebb).
Igen, ez már a faceliftes Compact, a rendszámtábla világítást rejtő rész is lényegesen szélesebb
Ha a németektől hozod akkor 99,9% , hogy N42B18 van benne.
Azt nem értem a mai napig, hogy a Compactokban határozottan nagyobb arányban van tekergetős klíma (nem rendelték meg a klímaautomatikát) mint az összes többi E46 verzióban.
Nem, nem, az N47-es dízel szereti szaggatni a láncot, de arra is csak most egy pár hónapja van fű alatti "visszahívás" vezérléscserére
Az N42-es benyásnál átugrani szeretett a lánc, ott volt egy modifikált "átugrás gátló" (lol...) lemez, amit beépítettek a vezérléshez ha szervizben járt az ember (tudtommal hivatalos visszahívás arra sem volt, de itt már homályosak az emlékek)
A 16ti 116Le-s 1,8-as, míg a 18ti 143Le-s 2,0-ás motor.
A mostani "flotta" ebből a Compactból és egy 318d touringból áll (szintén E46) .
A két motor gyakorlatilag azonos teljesítményű, csak a nyomatéka magasabb a dízelnek, ennek ellenére nem mondanám, hogy a dízel jobban megy, inkább másképp.
Ami minden esetre a Compact számlájára szól előnyként, hogy lényegesen nyugodtabban jár, alapjáraton kellemesen duruzsol és fordulaton is viszonylag (természetesen nem egy hat vagy többhengeres motorhoz viszonyítva) szépen szól.
Egyébként egy meglepően jól használható autó (főleg arra a célra amire a feleségem használja, ingázni Érd és Budapest között) , vezetni (a sportfutómű és nagyobb kerekek miatt is) talán még jobb is mint a nyugodt utazó touringot.
Vas tekintetében tudtommal nincs különbség. Az egyetlen motort érintő fizikai különbség az injektorokhoz menő levegő csövek, aminek funkciója számomra ismeretlen, gondolom az égést tökéletesítik.
Euro 3 ->> pótlevegő befúvás + előre fűtött katalizátorok (amihez ugye plusz egy akksival szolgáltatja a delejt, gyönyörűen merítik egymást, ha szarakszik az egyik, mennyit szívtam ezzel......)
Először is köszi az elismerést, nagyok voltak az elvárásaim vásárláskor és azt hiszem szerencsém is volt, ideáig még nem futottam bele semmilyen tankcsapdába... :)
a kamuzás meg onnan született az cikkíró fejében, hogy tudja én nagyon oem párti vagyok!
Ám szigorúan nézve az enyém is kamu, mert tudomásom szerint nem gyártották mkIV-es navival, nekem meg már az van, a cd-stől behaltam (lassú, elavult, nem fér rá csak egy ország).... ;)
És az Euro 3 jobb? Amit azáltal ér el, hogy a kipufogógázt felhígítja lebegővel, és plusz egy ólom akkumulátor árán hidegindításonként megspórol két molekula NOx-ot?
Huhh, ezt észre sem vettem! Mondjuk telefonon nem is látszik, de most hogy mondod, mintha tényleg az lenne ott! A kereskedő korrekt módon nem említi, autózz csak el érte dániaba bátran!:-)
Az angel eyes szigorúan nézve kamu (bár nem ez a legjobb szó, de abban a szövegkörnyezetben nem tudnék jobbat), mert sosem volt E 38on. Ettől még nem kell ezen megsértődni, ha neked az tetszik. Abszolút belefér, hiszen a testvér E39en debütált, de szigorúan nézve nem való rá. Ettől még tetszhet. Ez olyan, mint az én felnim, meg a fényezésem. Mindkettő csak az utódon volt, így ugyanúgy kamu az enyémen, de nekem így tetszik.
Ne kamuzzunk már :) Mert akkor ugye ilyen alapon a bluetooth-os tefonkihangosító is "kamu", mert sosem volt rendelhető E38-hoz. Viszont gyári BMW az utolsó grammig, és teljesen gyári módon (autentikusan) működik, a 16:9-es nagy navis kijelzőről kezelhető. Meg a számokat (neveket) kiírja a műszeregységen. Igaz, E46-ból származik. De nem bóvli, és tökéletesen jól működik, nekem a régi BM54 van, az még az összes hangszóra kiteszi a másik fél hangját. Olyan nincs hogy nem hallom, 200-nál is hallom :))) Akkor kamu? :D
Kamu angel eyes, meg ízléstelen lámpaburák nem kerültek rá, ...
Mi az hogy kamu? Jó, értem én hogy akkoriban ez még nem volt rendelhető, de akkor írjuk azt hogy nem autentikus, de ne azt hogy kamu... Ugyanúgy világít mint egy gyári X5-ösé, belenézel nem mondod meg hogy milyen :))
Sport mód és kézi kapcsolás? Felesleges, az ötgangos automata észrevétlen partner a tovaterjedésben. Rántást maximum a konyhás néni csinál, itt csak a finom moraj hangszínváltozása jelzi a váltóműben végbement kapcsolást.
Stiffikének meg óriási respect, gyönyörű az autója (mármint az E38, amit a többit még nem néztem)
Van némi fejlemény a szív és tüdőbeteg E65 740d-vel.
Miután megvolt a 800-1000 km bejáratós üzemmód (amit a váltós javasolt) egy kicsit "pörgősebb" üzemmódban mentem vele 700 km-t.
Autópályán 165 km/h tempomattal 600 km-t és 100 km-t városban.
Most ha odalépek neki, akkor elkezd húzni és belenyom az ülésbe és nem veszti el az erejét magasabb fordulattartományban és szépen fel is vált. Viszont azért még elő-elő fordul a jelenség. Továbbá ha leállítom az autót, újra elindítom és padlót nyomok, akkor első alkalommal mindig húz (általában a kipörgésgátló lámpája is felgyullad), viszont a következő ilyen gyorsításnál pedig elfogy az erő.
S fokozatban nem próbáltam, csak sima D-ben.
Még nem nyúltunk az autóhoz, talán találok egy hozzáértő szakit, aki nem arany árban gondolkodik.
Klímával kapcsolatos kérdésem lenne. Mikor bekapcsolom a digit klímát, az az érzésem, hogy átvált automatikusan belső levegő keringetésre, és nem igazán fújja a levegőt. Ha csumára állítom a ventilátort akkor valamicskét nyomja a hideget. Aztán eltelik valamennyi idő , akkor mintha automatikusan visszakapcsolná kinti levegő beszívására. Olyankor legalább felére vissza kell venni a ventik fordulatszámát, mert nagyon jó hideget fúj. Nem lehet valahol manuálisan "rákényszeríteni" hogy mindig kinti levegőt szívjon? Tudom a kis kapcsolóval lehet kapcsolni kinti vagy benti levegőt keringessen, de az nincs bekapcsolt állapotba. Vagy mitől függ, hogy automatán kinti vagy benti levegőt keringet.
Tudom manuálisan lehet kapcsolni autómata,kinti,benti levegő keringetést, de ahhoz ha nem is nyúlok is belsőrá állítja klíma bekapcsolásakor.
Egyszer nagyon kacérkodtam egy E65-tel, de a szokásos 180e km-t nem hittem el. (valamiért 200 alatt hajlamosak megakadni a számlálók...)
Mondtam a srácnak, nem a hülye átlagos magyar használtautó vásárló vagyok, mondja meg, mennyi.
Esküdözött, higgyem el.
Nem hittem.
Elmentünk egy vidéki márkakereskedésbe, úgymond állapotfelmérésre, de előre kikötöttem, hogy csak úgy fizetek, ha szerviztörténetet is kapok.
Belement mindenki.
Kiderült, a kocsi 3 éves korában 150valahány ezer km-rel járt utoljára (német) bmw szervizben, ami már akkor több volt, mint amivel ő állítólag 6 évesen vette.
Ennélfogva 350-400e körül lehetett a valóság, és hosszú volt a hibalista, elköszöntünk.
Nekem egy huszasom bánta (+ egy teljes napom, meg némi benzin), de szegény srác is összetört, mert így biztos lehetett benne, hogy anno őt is átverték.
Lehet, hogy egy kurva tűz nem volt hajlandó fellobbanni az egész környéken 15 éven át, szegény tűzszakértő meg csak néha lógó orral hazabaktatott a vajbőr belsős E39-ével meg vissza :-)
Biztonságos környék ! :-))
Egyébként az ilyennel az a bajom, hogy megveszek én egy régi, karbantartott típusból sokszázezer km-rel is, csak tudjam, és ne kúrjanak át, mert azt viszont nem szeretem.
Ezt még kiegészíteném egy 4. ponttal. Mi lesz 3 hónappal azután, hogy megcsippelted?
Én igyekszem az elérhető legnagyobb motorral venni az autóimat, mégis meg-meg fordul néha a fejemben, hogy azért még pár száz ló pluszt el bírnék viselni, kéne rá egy kompresszor, kéne rá két turbó, stb... Aztán mindig elhessegetem, mert tök fölösleges, és úgysem lenne vége soha, de közben használhatatlanná válna az autó.
1. Nehéz olyan embert találni aki meg tudja úgy írni, hogy a max nyomaték 440Nm alatt maradjon,de az erő többlet is érződjön. Merthogy azért fizetsz,nem keveset. Ezek ugye a kis fordulaton ébredő nyomatékból tolnak,csak lóérőt nehéz beleírni,arról nem is beszélve, hogy senki sem abban a fordulatszám tartományban használja.
2. Nehéz olyan embert találni aki meg tudja úgy írni, hogy intenzív gyorsításkor ne hullámozzon be. (ezt egy átlag user sokszor észre sem veszi,de a diagban látni ahogy ugrálnak az értékek.)
Mindkettő oka (vagy csak arra fogják), hogy a DDE4.0 motormenedzsmentben a railcső nyomás az alapja mindennek. Ez a legősibb CR vezérlés. Ebben van is valami,aki nézegetett már ilyen táblákat biztos egyetért. :-)
A 204lovas 30d már DDE5.0,az nagyon más műsor. Arra nagyon jót tud írni az,aki érti ezt a szakmát.
3. Magánvéleményem,hogy E38-ban tágas a motorkínálat,aki erősebbet akar az azt vegyen.
Nyilván egy olyan tűzoltóság használta, amely sötétkékben vonult a tűzhöz...
Ez nem rohamkocsi, nem kell pirosnak lennie. Amikor ez kivonul(t) a szakértővel, akkor már minden leégett... Akkor már - gondolom - "csak" a tűz okát kellett megállapítani, szándékosságot, gyújtogatás tényét, stb. No majd utánakérdezek :)
De igen, valóban így van, csakhogy az Audit (4.2 V8 S4 Avant Quattro) eladom (pontosabban eladni tervezem, még nem hirdettem meg), innen jött az ötlet. És kell helyette egy "kutyabarát" cipekedős, vonóhorgos kombi (pardon, touring) verda, ami "takarékos" is. Mert ugye van az kérdés is, hogy "minek két V8 benzintemető". Nehéz értelmesen megindokolni, na (persze jónak mondom :)). Amúgy ez a "kutyabarát" dolog (is) hülyeség, mert idén is E38-al megyünk sztem Horváto-ba, ahogy tavaly is azzal voltunk. Kutyus tök jól elvolt hátul, kapta középen a hűs levegőt, 1,5 óránként meg megálltunk folyadékcserére :) Sztem tetszik neki az E38 :))
Ha valaki, én különösen körültekintően vásárolok autót, és nem kergetek álmokat. Az általam vásárolt Q7 vs. apámnak vett A6 4G története is megér egy misét, ha lesz egy kis időm leírom, roppant tanulságos. :)
vagyis a képek jók, de a beállód alatt fényképezve iszonyat mennyiségű, zavaró tükröződés, kesze-kusza vonal szabdalja fel az eladni kívánt árut. ( A B.nepper nekem ebből a szempontból etalon, egy szürke, homogén fémfal előtt fényképez, csak az autóra koncentrál a szemed)
A másik, ha megnézed az első két képet, a szomszéd felé elválasztó polikarbonát lap olyan fényviszonyt hoz létre, ami egy totálisan matt felületet eredményez a kocsin, én először azt hittem, hogy félbemaradt a polír, de aztán a következő képen nem a motorháztető, hanem a hátfal volt matt, itt kezdtem el tüzetesebben nézni, hogy mijafax ez...
Bakker, azert te pedig lattal mar eleg E38-at, hogy meg tudd mondani egy E39-röl, hogy 100ezer van-e benne! 150ezerig SEMMILYEN kopas nem lehet sehol. Akkor se, ha tüzmester smirglikesztyüben allt ki a legkondicionalt(!?!?!?!?!) garazsbol! Kerdezd meg tölük, hogy melyik varosbol valo, mert szivesen beszelnel azzal a szakertövel. Bar a szervizkönyvböl nyilvan kiderül, ami ugyebar vegig vezetett, elöirasszerü olajcserekkel, ahogy a hivatali autoknal szokas. Kicsit persze gyanus, hogy ilyen keves kilometerrel olcson leselejtezik, es nincs a közelben egy ismerös, aki ezt szivesen megvenne. Bar lehet, az zavarta öket, hogy az ilyen vonulo autokat kenytelenek hidegen veretni, amikor elöveszik a humidorbol pardon, legkondicionalt garazsbol, es a helyszinre sietnek.
A lenyeg, hogy jo a keves km, meg az 1 tulaj, mert meg kell kerdezni, ki volt az, fel kell hivni, es beszelni vele. Ha meg picit valami santit, akkor a kereskedest messziröl kerülni a jövöben.
Mellesleg nem azt mondtad, hogy az asszony nem tür több autot?:-)
Egészen friss, egy órával ezelőtti élmény: egy kolléga kinézett magának egy Mondeót, Nagytétényi úti kereskedés, 3 éves autó, szervizkönyves 76k km, Arval flottás autó volt, magyarországi, még két év - külön vásárolt - garival, 3.790.000 Mivel én vagyok az ügyvezető, nekem kellett aláírnom a papírokat, a végén adott egy névjegyet, ha nekem is autóra lenne szükségem...
Mondom neki, hogy én csak kintről, idehaza semmit. Mondja, hogy ő meg kintről semmit, mert
1., ha tiszta autót hoz, azon nem lehet keresni ( a jó autó drágábbra jön ki, mint itthon)
2., ahhoz, hogy keressen, csalni kell(ene) ( ÁFA, km-óra, romból feltámaszt, stb) és ő szépen megél ezen flottás autókból, semmi kedve kockáztatni.
Úgyhogy - mivel én is olvastam a trilógiát - a magyar autóvásárló tényleg hülye.
Basszus, pont így érzem most magam, hogy kifogom az "aranyhalat". Van egy nagyon tuti bézs belsős, gyönyörű sötétkék E39 kombi. Pont jó lenne "futkározós" logisztikai autónak, meg kutyusozni a goldennel, a színük is egyforma, meg kutyaháló is van (meg sínen kihúzható csomagtér tálca). Kérdeztem hogy hogy lehet, hogy egy ilyen öreg dízelben csak 100 valahány ezer km van. És jött a válasz, hogy ez német tűzoltósági autó volt, a tűzszakértő autója volt, csak helyszínelni járt vele, amúgy bent állt végig a légkondícionált tűzoltó garázsban.
Na most szerintetek ez mennyire hihető?
Van egy másik tuti tippem is, arról pedig azt mondták, hogy 1 tulajos, aki pedig nem más, mint egy svájci (vidéki) plébános. Nagyon profi kereskedés, hogy ilyeneket kifognak. Vagy kételkedjek? :)
Ez azert van igy, mert tul kevesen gondolkodnak el ezen. Mindenki a csodat varja, abban hisz. Volt erröl sok cikk, "A magyar hasznaltauto-vasarlo hülye" cimü sorozatban. Mindenki görcsösen hinni akarja, hogy pont ö fogja ki a tutit, es mindenkinel okosabb, meg ügyesebb. Eszre sem veszi, es nem is erdekli, hogy annyiert vesz itthon külföldröl behozott keves km-s hibatlan autot, amennyiert ott, ahonnan az övet hoztak a haromszor ennyit futott, serült autok vannak ugyanennyiert. Mert a csoda kell. Biztos mindenki mas hülye, a nemet allatorvos halala utan a csalad pont ezt a szimpi magyar neppert hivta fel, hogy ugyan, hadd adja oda ingyen a hagyatekban maradt dizel luxusautot, amivel a papa anno vasarnapüonta a templomba jart. Ezert is tudja aztan annyiert adni, mint kint a realis futasteljesitmenyü törött autokat. Hisz ö is korrekt azert, tul sokatt sem akar keresni az auton.
Ha kintröl akarsz, inkabb olyantol vegyel, mint BMW-GMBH, kineztek elöre egy par autot, kimegy, behozza, te kifizeted, es mindenki boldog.
Egy fél év múlva lesz kb. aktuális, és azt mondták a futóművét kell megnézni rendesen vétel előtt, mert ott lehet elrejtve akár 500 ezres hiba is (többek között). :)
Csak a szokásos dolgokat nem értem, hogy a kinti autók többre jönnek ki, mire ide kerülnek, mint amiket itthon árulnak...
7-8m között nézegetem őket, de eléggé tanácstalan vagyok, annyi biztos, hogy 730d-nek kellene lenni, ha L kivitel, az se baj, mert eléggé magas vagyok, de amúgy nem szűkítő kritérium. Ja, abból mindössze egy van, ne legyen benne tetőablak, mert nem fér el a fejem... :))
Dráma volt a hétvégén a garázsban :-) Egy ideje észrevettem, hogy fogyogat a hűtővizem, de nem drámai módon. 6 hó/ 1 lityi... Ez az utóbbi időben annyira elfajult, hogy 200km / 1 lityi.. Csináltattam esztergályossal egy kupakot a kiegyenlítő tartályra és megnyomtam a hűtőfolyadékkal feltöltött rendszert 0,5 bar-al, hogy mutassa meg magát a szivárgás helye mert nyomás nélkül hiába sasoltam nem találtam meg. Volt már egy műa cső illetve egy gumi tömlő amin találtam repedést és kicseréltem, de sokkal jobb nem lett. A végén kiderült, hogy a kipuff-ból folyt a fagyálló. Az EGR hűtőm lukadt ki valahol belül. Most szerzek egyet és remélem nyugság lesz egy ideig :-) Gondoltam már hengerfej tömítéstől kezdve repedésen keresztül mindenre...
Én is eljátszottam a gondolattal, amikor megvettem, hogy egy szoftver módosítást csináltatok, de elsődlegesen a váltó miatt, másodlagosan meg amiatt gondoltam meg magam, hogy ahhoz is hozzászokik az ember és akkor utána mi lesz? :-)
Ebay. De nem lesz ennek jó vége. Ha valóban tökéletes az autód, akkor ne barmold el motortuninggal meg 19-es kerékkel. Ha meg nem tökéletes, akkor inkább arra költs, hogy minél inkább az legyen! Mellesleg van a 30d motornak épp elég nyűgje, inkább azokat előzd meg szerintem.
Ha mindenáron nagy felnit akarsz, akkor az egyetlen elfogadott az Alpina B12 20-as felnije. Kis szerencsével 2500körül már kapsz gumival. De arra készülj, hogy a komfortot hazavágja.
Ez a "bőven elég, DE!" mondat kicsit érdekes... Amúgy a váltónak úgy tudom, küzel a határán mozog a nyomaték, így "ezt Önnek most nem ajánlom". :) Majd amúgy a nálam okosabbak megmondják a tutit, nem ismerem pontosan a váltót.
Még egy kérdésem lenne.elég nekem bőven ez a 200 le,amit tud ez a kocsi,de gondolkodom rajta hogy kicsit felhuzatnám,szerintetek nem lenne baja a váltónak tőle? a váltó szépen vált nagyon,nem szeretném hogy baja legyen tőle
Ha értékeled a 7-es komfortját, akkor mielőtt költenél, érdemes lehet először egy ilyen kerekeken guruló 7-est kipróbálni, vagy egy szett ilyen kereket kölcsönkérni, mert sokkal rázósabb lesz tőle a kocsi...
Sziasztok,teljesen új vagyok az oldalon!1 hónapja vettem egy 2000 évjáratú 730d-t.Imádom,úgy gondolom,vettem egy szinte hibátlan autót!3 hónapig keresgéltem,mire meglett,de megérte. az autón a gyári 16 os felnik vannak,de szeretnék rá venni 18,19 es bmw alufelnit. Ha esetleg tudna valaki ebben nekem segíteni megköszönném! És még lenne pár kérdésem,akinek több tapasztalata van ezzel a fajtával
Ma nagyon jót kirándultunk Bellával. Letekertünk 730 km-t a bajor erdőkben két alomtestvérével. Meglátogattuk a dingolfingi gyárat, ahol 25 éve született, és eszméletlen jót autóztunk keresztül-kasul bajorországon, egészen le Passauig, sőt, azon is túl.
Azt kell mondjam, osztrák utakhoz képest is mellbevágó, hogy milyen eszméletlen jó minőségű, teljesen tükörsima mellékutak vannak tele dombokkal és íves kanyarokkal! Annyira jó volt így autózni egész nap, az idő pedig felhőtlen 30 fok, szóval tökéletes.
Bella nagyon jól viselte magát, volt egy 20km-s pályaszakasz is, ahol alaposan ki lett kormolva (200-230 között haladt a konvoj). Jót tett neki, kezd összeállni az autó, szépen lement a fogyasztása. A teljes túrán 12,8-at evett, ami kb egyezik a többiek fogyasztásával (ők 13,1 ill 13,3-at ettek). Szóval elégedett vagyok, megállta a helyét az első találkozón, mind optikailag, mind technikailag.
Akkor megerősítették diagnózisom. Ezek nem hibák, sajna manapság ezek már hozzátartoznak a fogyó kopó alkatrészekhez, de hidd el egy ford mondeó is simán kerülhet ennyibe, meg mindegyik modern dízel.
Árak azok várhatók voltak ahogy írtam is, az elektromos vezérlésű turbó ára pörgeti a kasszát ha újban számolunk. Így eladni bukó, magamfajtának aki meg direkt ilyet vesz, aranybánya, de most nem tervezek cserét :( Esetleg ha félreteszed és később szervizeltetnéd, keress meg. Donor autó teljesen felesleges ezek miatt.
Két légtömegmérő egyszerre? És a vezérlőelektronika is pont ezekkel együtt megy tönkre? (Utóbbi önállóan cserélhető?)
Mekkora ennek az esélye? És mivel támasztják mindezt alá?
Továbbra is a falslevegővel kezdenék. Utána, ha valahol bontanak ilyen autót, csereberélnék próbából légtömegmérőket. Gondolom nem kell ehhez komputer.