Keresés

Részletes keresés

Rovart Creative Commons License 2017.04.20 0 0 62578

Kedves Mindenki! Létezett Dunaszekcsőn Krammer Jakab nevű téglagyártó?

Válaszotokat várva... köszönettel...

gyugyerák Creative Commons License 2017.04.20 0 1 62577

Sziasztok!

Tombolának a pár együtt, mert ebben a helyzetben vala, párban, így teljes. 

Nagyon vastag (a képen ez nem látszik), a mérete viszonyítható.

És tégla, nem kő faragvány.

A felső 2,8 kg, az alsó 9 kg. 

Győriek.

adolf2107 Creative Commons License 2017.04.20 0 0 62576

Helló Mindenki !

Veszprémről találtam , hátha valaki hasznát veszi :

bádogos Csaba Creative Commons License 2017.04.20 0 0 62575

Szép napot!

Ezeket a sérüt Podmaniczky Ármin koronás téglákat szeretném elcserélni Mélykúton ,szintén sérült koronás téglára.

B-csabi Creative Commons License 2017.04.20 0 0 62574

Szép lett.ott a piros pont.valamiféle plexit lapot is tettél elé?

Előzmény: horvathg111 (62573)
horvathg111 Creative Commons License 2017.04.20 0 1 62573

Tisztelt Tagtársak!

Ha nem haragszotok megpróbálom visszaterelni a fórumot arra, amiről szólni kellene a fórumnak: a Tégla irányába. A Húsvéti ünnepek alatt be tudtam fejezni a kültéri falamat is, mint látjátok segítségem is akadt :)

Üdv.:

Gábor

Rovart Creative Commons License 2017.04.20 0 1 62572

Ezek a Dőryek nagyon szapora népek voltak. ☺☺☺

Előzmény: tamtomi (62562)
hb-tatus Creative Commons License 2017.04.20 0 0 62571

Sziasztok, nyitott kapukat döngettek Wattie-val kapcsolatban! Az ellentmondásos személyiségét én is ugyanúgy látom, mint az eddigi hozzászólók. Ha valakinek, akkor nekem volt már vele néhány heveny vitám. Senki sem vitatja (természetesen én sem - ha ez nem így volna, nem kértem volna meg a mostani katalógus olvasó szerkesztői feladatainak ellátására, kevés időt biztosítva a munkára. Tudom, hogy éjszakákat töltött a javításokkal. Köszönet érte ezúton is! - ez válasz Rozogának), hogy roppant alapos, rengeteg energiával csinálja azt, amit csinál, döntő többségében ülnek a megállapításai.  A túlfejlett kritikai érzéke - ha csak a téglabélyegekre irányulna -  rendben is volna. Csakhogy van benne egy kisördög is, "aki" a vélt hibát elkövető személyét támadja sértő, kötekedő, fogcsikorgatva, néha megengedhetetlen "akkor is nekem-van-igazam" módon. (Erre írtam hogy tévedni képtelen zseni.) Legutóbb Építészferibe kötött bele valami mondvacsinált módon, de szinte nincs ember a Fórumon, akivel ne akadt volna össze Setrától Diégóig, Csabitól Cápáig, Adolftól Terényi Tomiig, időnként függetlenül a téglabélyegektől. Pedig maximálisan igaza van Huascarannak, hogy élőben teljesen normális, rendes és  korrekt ember - csak ez a fránya írás...

Még mielőtt valaki felhozná: bizonyos értelemben akár bennem is fellelhető ez a kettősség; akiket én kiutáltam innen, azok nem voltak az Egyesület tagjai (csak hirtelen néhány közülük: szép emlékű házi költőnk, Parozsnya, számtalan kupec, Tzsoel, vagy szembe fordultak a közösen elhatározott célokkal (Vörös Meteor). V.ö.: nem sz...unk a fészkünkbe.

Nálam a kettősség azért is létezik, mert mint az egyesület választott vezetője (talán megérjük, hogy más tisztségviselő is aktivizálódik...), némi felelősséget érzek az egyesületen belüli hangulatért, barátságért, megfelelő hangnemért. Oktalan piszkálódások, tolvajlások, egyesületen belüli kereskedés, nem oda való tevékenységek ellen ezután is fel fogok lépni. Nem is értem nagyon a dolgot, hiszen a találkozóink az örömködésről szólnak, kitűnő hangulatban telnek. Miért nem lehet a téglákról, gyűjtésekről itt (is) beszélni, miért kell a faszbukon megosztani az infot (és csak ott). Félreértés ne essék: nyilván fontos, de mégsem egyenértékű az az információ, amit 50, vagy 500 autszájder megoszt a faszbukon, azzal ami  itt koncentráltan megjelenik és vájtfülűeknek szól.

Abban tökéletesen igaza van Wattie-nak, hogy kritikán aluli a Fórumon az aktivitás. De a sértő piszkálódások ezt a passzivitást erősítik (függetlenül attól, hogy a hiba valós, vagy felnagyított). Sajnos, ez a  nem kívánt eredménye a nem megfelelő hangnemnek.

Egy másik példa: igaz az is, hogy a Muskátli halódik, az új honlap meg ugyancsak..., itt a lehetőség bárki előtt, hogy a fölös energiáit leköthesse....

Hirtelen ennyit... Az is nagyon jó, hogy az összes hozzászóló segítőkészen nyilvánult meg, velem együtt elismerik a teljesítményt, csak hát az a fránya stílus... Attól, hogy másokat fikázunk, személyében sértegetjük, nem leszünk sem okosabbak, sem szebbek - és közben a közösségünk szája íze lesz keserűbb...

Előzmény: huascaran35 (62545)
hb-tatus Creative Commons License 2017.04.20 0 0 62570

Szia, ha publikus volna a mél címed, már kerestelek volna ez ügyben.. (A nick neved alatti adatlapon tudod megváltoztatni)

Előzmény: gyujtilaci (62561)
tamtomi Creative Commons License 2017.04.19 0 0 62569

Az utolsó kép B.D.Ö. az Nagyszokoly településről származik és a helybéliek elmondása alapján csatoltam a Dőry téglákhoz.

Előzmény: tamtomi (62562)
fgondnok Creative Commons License 2017.04.19 0 0 62568

Remélem, hogy nem csak egyet hoztál! :)

Előzmény: b.fredy (62566)
capa67. Creative Commons License 2017.04.19 0 0 62567

Bajai bontás,belváros. Akár a Horváth családnak is tulajdoníthatók a téglabélyegek.

b.fredy Creative Commons License 2017.04.19 0 1 62566

Sziasztok !

Feldühödtem,és elmentem én is Lovászpatonára :-)

capa67. Creative Commons License 2017.04.19 0 0 62565

Csabikám,ne feledjük:a stílus maga az ember.

Előzmény: B-csabi (62551)
B-csabi Creative Commons License 2017.04.19 0 0 62564

Jobbára csak ítt,mit szeretnél tudni?

Előzmény: gyujtilaci (62561)
B-csabi Creative Commons License 2017.04.19 0 0 62563

Meg hát de bukósisakot húzzzz.:-)

Előzmény: malmocska (62560)
tamtomi Creative Commons License 2017.04.19 0 0 62562

Téglakép is legyen. Néhány általam Dőrynek vélt tégla Zomba településről.

Dombóvár

Előzmény: Rovart (62550)
gyujtilaci Creative Commons License 2017.04.19 0 0 62561

Köszönöm szépen az invitálást, remélem hogy előbb-utóbb szavadon tudlak fogni. :)

Más. Legyen szíves leírni valaki, hol tudok olvasni erről az egyesületről.

Előzmény: B-csabi (62542)
malmocska Creative Commons License 2017.04.19 0 0 62560

Csabi május vége felé én is járok feléd engem is megdobsz néhány szép darabbal? :)

Előzmény: B-csabi (62542)
B-csabi Creative Commons License 2017.04.19 0 0 62559

:-) akkor százszor leírod kisfiam hogy többet ilyet nem teszek :-)

Előzmény: adolf2107 (62555)
atis68 Creative Commons License 2017.04.19 0 0 62558

Sziasztok!

Egy helyi kerti téglakupacból került elő:

sagicsabi Creative Commons License 2017.04.19 0 0 62557

Sziasztok!

Szolnoki találatok:

tamtomi Creative Commons License 2017.04.19 0 0 62556

Az első téglád feje tetején tükrös DM

Előzmény: Rovart (62543)
adolf2107 Creative Commons License 2017.04.19 0 0 62555

Lebuktam :

Előzmény: B-csabi (62536)
fgondnok Creative Commons License 2017.04.19 0 1 62554

Sziasztok!

..., hogy téglakép is legyen!

GKT pöttyökkel.

A készítő hatszor sem hitte el, hogy még puha az agyag! :)

bádogos Csaba Creative Commons License 2017.04.19 0 0 62553

Üdv!

A tegnap nagyon bele nyultam ,négy uraság 3 faluból .Aszódról :Grassalkovich

Bagról:Podmaniczky és Pronay

Galgamácsáról:Ráday

Szabolcs69H Creative Commons License 2017.04.19 0 1 62552

Sziasztok! Igazság szerint nem lehet minden ember mindenkinek szimpatikus.  Van az a mondás, hogy fáj az igazság. Osztom Huascaran sorait, Wattie-nak az esetek többségében igaza van, ezt elég alaposan alá szokta támasztani különböző dokumentumokkal, fotókkal, írásokkal, évszámokkal, s talán ő tölti fel a legtöbb téglaképeket is.  Nem egyszer olyankor is belekötöttek, amikor nem is annak az embernek válaszolt vagy írt, aki beleállt. Wattie igazán nagyon segítőkész, önzetlen srác, a saját kárára is segít másoknak, s nagyon sok energiát belefektet abba, ha valakinek megfejtésben segíteni kell. Szeretni nem kötelező senkinek, de ha valakinek nem szimpi, hagyja békén, s annyi. Ha kötekednek vele, ő sem hagyja magát. Remélhetőleg amikor azt válaszolta Tatusnak, hogy lép, nem azt jelentette, hogy kilép az egyesületből. Napok óta nem írt a fórumra.  Kár lenne elveszíteni, mint tag.  Üdv Szabolcs

B-csabi Creative Commons License 2017.04.19 0 0 62551

Abban azért mindenki egyetért hogy mindenki nem szerethet mindenkit..nem is kell viszont mindenkinek kutya kötelessége,ha van egy társaság beilleszkednie,mindegy hogy Wattinak hívják,vagy épp másnak.lehet formálni a dolgokat,de csak finoman,írásban persze hogy másképp jelennek meg a dolgok mint élőszóban..Laci nagyon alapos az biztos viszont helyreigazítani lehet másképp is,pl:újabb információm szerint ez meg ez..Nem vagyunk egyformán képzettek,pl az én írásaimat is hiába próbálom úgy megírni hogy ne kelljen hozzányúlni nem megy,és néha nekem se van kedvem a téglákkal foglalkozni.mert van egyéb más dolgom is. Nem akarok senkit védeni de Tatusnak is igaza van,Ő csak az egyesületet védi már amennyire tudja,azt ne felejtsétek el ha ő bemondja az unalmast ez a csoport már sose lesz az a csoport..ahogy elnézem a társaságot két véglet van,az egyik véglet akik túl komolyan veszik ezt az egészet a másik fele csak ellébecol a zavarosban,még mindig vannak olyanok akik a tagdíjjal is lógnak,de már a találkozóra jelentkeztek..Felteszem a kérdést ki tudná összetartani a csoportot?Másrészt ha meg már egyszer megválasztottuk "főnöknek" akkor ki a fene szóljon ha negatív irányba mennek a dolgok ha nem ő..

Ha okos akarnák lenni,pedig nem vagyok az akkor azt javasolnám kezdjük új lappal mindent!Ismerjük Wattit milyen,aki haragszik rá egy kicsit hagyja a dolgot a fenébe,a másrészt Wattinak javaslom ha egy kicsit finomabban fogalmazza meg a dolgokat senkinek nem lesz a bögyében,és előbb utóbb belátja ha tévedett..

Mindezt azért írtam le mert nekem is volt konfliktusom vele,beláttam tévedtem,igazából nem is azzal volt a baj hogy megmondta a tutit hanem a stílus,de mára már túltettem a dolgom magam és beláttam semmi értelme a kakasosodásnak

..

Előzmény: 1748 (62548)
Rovart Creative Commons License 2017.04.19 0 0 62550

Felszállni látszik a köd Dőry téglajel ügyben. Szerintem a valósághoz közelít, hogy két

tulajdonost különböztethetünk meg. Az egyik Dőry Vilmos (1843-1899) az Ő téglája:

a másik téglajel Dőry Vincéé: (1769 júni. 20./v.30./ - 1854 nov.17.)

Rovart Creative Commons License 2017.04.19 0 1 62549

Velem is "böllenkedett" (baranyai kifejezés) már Laci, de nem éreztem a rosszindulatot.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!