Örülök, hogy megérkeztetek. (csak nem nagyon)
A magyarázat:
1, Korlát nem volt a dobozban, én meg 1/800 maketten nem kezdek ilyennel szarozni.
2, Horogkereszt bár tény, hogy kéne rá, de festegessen rá az, aki barátkozik a témával. (kölykömnek tudod nem kezdem el mesélni, hogy hogy is voltak a zsidókkal 60 éve)
3, Nagyon nem szeretem, ha vki elkezd leszólni, ha külön kiemelem, hogy első darab, ami látszik is. Kritikát viselem, ha elmondod a megoldásokat is.
És ha ez a Bismarck, akkor a horogkereszt is hiányzik a tat padlójáról... Csak hogy fikázhassak már végre én is valakit, ne csak engem érjen fikázás. :-)
Na megvannak az elso benyomasaim, tul vagyok az elso ontesen. A Szilikon nem rossz, szepen felveszi az aprobb reszletek formajat is, de nem olyan eros, mint amire sazmitottam. Sajnos mar tobb helyen berepedt, valszeg meg fogok probalni egy mas fajtat is legkozelebb, bar ebbol meg van egy dobozzal. A gyanta viszont nagyon jo, csak baromi gyorsan kell vele dolgozni. kiontottem az elso adagot, utana elkezdtem nyomkodni a format ohgy kijojjon belole a sok buborek, es mire eszbe kaoptam mar felkemeny volt a maradek, amivel ki akartam potolni. Baromira felmelegszik mikozben kot, teljesen forro lesz. Felelmetes. Viszont ugy tunik, hogy kemenysegre pontosan az emire szuksegem van, lehet vele szepen dolgozi miutan megkotott (30-45 perc), szep bezs szinu, mint a "gyariak". 10-db-bol 2 sikerult olyan allapotba, hogy kis javitasokkal felhasznalhato legyen, de kezdetnek nem is vartam tobbet....mar bent van a masodik proba :)
A link alatt csak egy zip file van, benne a képekkel. Ha majd lesz több képem, lehet, hogy csinálok hozzá weblapot is, de egyelöre csak így magában tettem fel.
De én se tudtam megnyitni valamiért(kijön egy olyan szöveg, hogy ez a file kintröl nem érhetö el, stb), de egy havert megkértem ICQn, hogy próbálja ki, és neki lejött, szóval nem értem mi van...
Az a Su 25 szerintem jó makett, és nem illeszkedik rosszul. A kabinja nagyon szép, a futóaknák már annyira nem, de kis munkával, és odafigyeléssel nagyon frankó makett építhetö belöle!
ManDark: Cseh gyártmányú Su-25 nekem is van, de szerintem nem az, ami neked, mert ehhez adtak fotómaratást is. Hát vannak ilyen cseh makettek is...
phantomII: Igazad van, a makettezök télleg "furák"(tudom magamról:-)) )
Amit a fotóról mondtál jó ötlet! Van is rá egy példám:
Nemtudom mennyire ismerik a jelenlévök a Revell 1:32es AH-1 Cobráját. Szerintem az a szint, amit Mandark kolléga emlegetett a Su 25el, csak ez postai megdolgozás nélkül is egy halom müanyag hulladék. Nekem sikerült ebböl is makettet barkácsolni, és szerintem nem is akármilyet! Néhány fotó bizonyság képp:(zippelve van, a háttérben látható csempék helyett mindenki képzeljen el valami szép vietnami tájat:-)) Jahh, és a dioráma elemek csak dekoráció, nem ilyen lesz a végleges)
kattide
Igen, en is legobol akartam, de meg a szuleimnel maradt a bekebeli keszletem anno, es nem vlt idom elmenni elokaparni. Hetvegen megteszem!
A Fabulisban engem is rendszeresen hulyenek neznek, nem szeretek odajarni. Sok nagypofaja csavo. SAS-ban sokkal keszsegesebbek, meg akkor is ha nekik nem akkora uzlet amit ajanlanak. Mondjuk ott sem tetszik mindenkinek a hozzaallasa, de azert lenyegesen jobb. Hat ez magyarorszag...
Egyetértek veled, különben azért ,mert Tamiya nem jelenti azt ,hogy szép is lesz a végeredmény.Erre jópár példát találhatsz a neten, hogyha keresgélsz.
De jo neked... En meg annak orulok, ha elfogadhatoan nez ki egy makett, ugyhogy megprobalok a Tamiyahoz ragaszkodni. Ha ezt a hozzaszolast elobb olvasom, lett volna neked egy makettem. Vmi cseh gyartmanyu Su-25... A reszletei szepek, de annyira, de annyira nem illeszkedik, hogy az mar hajmereszto. A pilotafulke hata pl. nem tolti ki a ket fel kozotti teret. Raadasul akitol vettem, boritekban kuldte el, es a Posta megdolgozta... A legkozelebbi ilyennel szolok!
Kicsit OFF:
Igazán jó kis üzlet ez a szentendrei úti, leszámítva azt a jól szituált úriembert, aki eladóként tevékenykedik, és erösen lesajnált, mikor Italeri féle Pantherhez kerestem fotómaratást... Mert hogy arra annyit kell költenem, hogy makett legyen, mintha megvettem volna egy Tamiyát, meg egyébként is alig hasonlít Pantherre, stb.
Ez eléggé rosszul esett, nemtom minek pofáznak bele az ilyen öltönyös "elit" makettezök a mások dolgába. Nem csóróságból nem veszek Tamiyát(van annyi pénzem, hogy Dragon, vagy akár Gunze maketteket vegyek),hanem mert az Italeri nekem megfelel, mivel én élvezem, ha meg kell szenvedni az eredményért. Söt, nem félek belefogni akár egy nagyobb átalakításba sem, ha épp szükséges. Én szeretek makettezni, szeretem a kihívást, a kinlódást, a kutatást a háttéranyagért, stb. Sokkal élvezetesebb ez számomra, mintha kifizetném a horror összegeket egy makettért, és csak össze kéne raknom.
Lehet ezért engem hülyének nézni, kiröhögni, de kéretik nem lesajnálni!
Pár éve pont az ilyen alakok miatt hagytam abba a makettezést, de most, hogy újra akarom kezdeni, úgylátom meg kell barátkoznom ezzel a jelenséggel...
Neutron: Én LEGO kockákból építettem konténert a guminak. Jó erösen összenyomtam öket, így minimális volt a szivárgás. Próbáld ki!
Na megvannak az elso tapasztalataim a formaval, bar meg messze nincs hasznalhato allapotban, leghamarabb holnap ilyenkor nyulok csakhozza.
Kicsit meglepett, hogy nem rozsaszinu volt az gumi, bar teljesen lenyegtelen a szine. Ellenben igen meglepo volt hogy a 10db Mk82 snakeye-nak (5 toltet, 5 veg)keszitett 8*6*12-es kontenerbe majdnem elfogyott egy doboz gumi. Hozza kell tennem, hogy ott maradt a doboz aljan egy eleg suru adag, amivet csak kiontes utan vettem eszre. Nem mondtak, hogy szamitsak ra, hogy keverjem fel vagy valami. Az edzo szepen elkeveredett benne, de nem mondanam hogy tul hig a cucc. Bar az osszes kepen ilyesmi volt amit lattam, ugyhogy nagy gond nem lehet. Ami miatt viszont aggodok, hogy a styrolbol keszitett kontenerem szivarog, hiaba ragasztottam le az oldalait rendesen. Ugy tunik megallt, de ha tovabb menne, akkor az nem biztos hogy jo lenne. Remenykedjunk. A Buborekok szerintem kijottek belole, eleg sokaig kocogtattam az oldalat. Holnap irok az eredmenyrol. Lehet hogy megerne megiscsak nagyobb kiszerelesben venni a gumit ha igy fogy, raadasul gondolom nem is lesz jo elsore.
Egy kellemetlen tapasztalatot szeretnék veletek megosztani.
Lehet, nektek nem új a dolog, de én kellően ideges lettem től. A történet:
Megvettem csomó pénzért a maszkoló szalagot. Használtam, élveztem stb. CSAK, egy óvatlan pillanatban leraktam a szőnyegpadlóra. Gondolom nem kell mondani, mint az a szigszalag esetében evidens volt, egy merő szösz lett a szalag széle. S ez igen kellemetlen, amikor csak felragasztás után, sőt, ha fújás után derül ki....