Keresés

Részletes keresés

bd Creative Commons License 1999.08.16 0 0 410
Egy hideg betonfal belso oldalara en olyan burkolatot raknek, ami nem nyeli el a testem sugarzo hojet (pl. faburk.), kozte es a hideg beton kozt atszellozo legressel, hogy ne peneszedjen.
gézé Creative Commons License 1999.08.16 0 0 409
Tudtok-e arról, hogy mi az az anyag amit mész helyett lehet használni, könnyebb vele dolgozni, és a végeredmény ugyanolyan mintha mésszel készült volna a vakolat. Állítólag folyadék.
bd Creative Commons License 1999.08.16 0 0 408
Itt eso utan koponyeg, de masoknak:
erre valo az "elvi epitesi engedely".
Sokkal kevsebbe kerul, es ha megvan, jogbiztonsagot ad (jogallamban), hogy elkeszittethesd az epitesi engegelyhez szukseges dokumentaciot.
Egy telekre egyszerre tobb elvi epitesi engedelyt is lehet kerni/kapni, egymast nem zarjak ki.
Hacsek Creative Commons License 1999.08.16 0 0 407
Ghanima!
Ezeket a megbeszéléseket LE KELLETT VOLNA ÍRNI! Azért ha valakinek az orra alá dörgölöd, hogy eztésezt mondta, leírtuk, aláírtuk, akkor azért jobb a memóriája, mégha nem közokirat is egy A/4-es papír!
gézé Creative Commons License 1999.08.16 0 0 406
Architect!
Jó a tipp, csak ha mégis le kellene bontani, arra már nem lenne pénzem, hogy újra felépítsem.
Ghanima Creative Commons License 1999.08.16 0 0 405
Kedves tacsa!
Ahogy így írod, úgy látom, árnál vagyok, semmi kétség, valószínűleg én értettem valamit félre. Az egyetlen, bár igen nagy baj az, hogy elúszott az összes félretett pénzem. Majdcsak összeszedem magam. Azt hiszem, hogy amikor megállapodtunk, nem figyeltem föl a "munkadíj" c. kitételre, talán azt hittem, hogy tréfálkozik. Mert azt mondta, hogy persze, pénz kell majd a festékekre. Én meg kérdeztem, hogy az mennyi, cca. ötvenezer a festéshez , a másik 50 a mázoláshoz, mondta ő, (végül 60 ezret kért csak.) Aztán kérdeztem, hogy akkor ez itt minden? Lehet inkább akkor a biztonság kedvéért 120 e Ft? Igen, mondta ő. Összesen? - így én. Igen - így ő. És talán ekkor mondhatta, hogy: meg a munkadíj. De lehet, hogy ez csak most rémlik vissza, akár pro, akár kontra nekem. :-(((( Lehet, hogy egy nagy kommunikációs zavar miatt jöttem ki félreértéssel az egészből?? Mert ha tudom, hogy ez a "munkadíj" ekkora, akkor azt mondtam volna neki, hogy hát akkor bocs, majd később,vagy másképp vagy bármi. De most, hogy elvégezték a munkát, most már nem mondhatok semmit, azt hiszem.
Azért a rohadt életbe! És most nem is szándékszom bántani, vagy megbántani őt.
Lehet, hogy ez nem sok pénz, de nekem vagy két évembe került, amíg összehoztam.
Szomorúan, még egyszer köszönöm a tájékoztatást,
üdv,
Ghanima :-(((
architect Creative Commons License 1999.08.16 0 0 404
Gézé! Addig építkezz engedély nélkül, amíg nincs polgármester! Ha majd lesz, hivatkozhatsz a régire!!
(Gyere tacsa, most toljál le engem, hogy ilyeneket mondok!)
gézé Creative Commons License 1999.08.16 0 0 403
Kedves Hacsek!

Sajna a jegyzonél már jártam, nem az én szövetségesem.
A polgármatyi pár hónappal ezelott lemondott.
Szerintem o sem bírta a szélmalomharcot.

gézé

bd Creative Commons License 1999.08.16 0 0 402
A Fovarosban mar nem a Fopolgarmesteri H. a masodfok, hanem a Kozigazgatasi Hivatal.
Csupa jogasz, ugy kell veluk "targyalni".
Hacsek Creative Commons License 1999.08.16 0 0 401
Ne aggódj, Rabo, ha mi ketten Tacsával nem értünk egyet, abból tanulod te a legtöbbet!
Mert ezek nem fekete-fehér dolgok.
(Bár én belül tényleg csak véxükségben szigetelnék.)
Rabo Karabekian Creative Commons License 1999.08.16 0 0 400
Na ugye megmondtam. Elő a bajuszkötőkkel!
Egyébként hely van bőven (haj már kevesebb, hej-haj közepesen):)
Hacsek Creative Commons License 1999.08.16 0 0 399
Kedves gézé!

Az építési előadó főnöke a jegyző. Esetleg nála érdemes mószerolni, hátha már amúgy is arra vár, hogy a te emberedet letolhassa. Tehát lehet, hogy ő a szövetségesed lesz. Kisebb településen viszont csak a polgármesterhez érdemes fordulni, "nagyobb úr ő, mint az isten"!

Rabo Karabekian Creative Commons License 1999.08.16 0 0 398
Kedves tacsa!
Köszi, hogy segítesz, de aztán nehogy összeakaszd a bajszot hacsek úrral. A heraklithot én csak a cementes nád (vagy mi a pék) külsővel rendelkező formájában ismerem (hogy tapadjon a betonhoz). Erre gondolsz?
Üdv. egy gutaütött iguána
Hacsek Creative Commons License 1999.08.16 0 0 397
Tacsa!
Én is képes vagyok kompromisszumra, de inkább "törvény szükséget bont" alapon. Nem látván a helyszínt, nem látom be azt sem, miért kellene Raboéknak belülre szigetelni. Ha jól értem, ez egy betonsufni, ahol az alapterületből elvenni kár, lehet hogy így is kevés!
gézé Creative Commons License 1999.08.16 0 0 396
Kedves tacsa!

Ez a beruházás csak számomra lenne nagy, hiszen ha felépülne a családiházam, nem kellene albérletet fizetnem.
Egyébként a telekvásárlás elott megkérdeztem oket, hogy lehet-e oda olyan házat építeni amilyet én szeretnék. Azt mondták lehet, de ma már nem emlékeznek erre a beszélgetésre.
A másodfokú hatóságnak is 60 napja van a válaszadásra? (elvben)
Egyébként a tervezommel kínosan ügyeltünk arra, hogy egyetlen eloírást se sértsünk meg.

üdv
gézé

tacsa Creative Commons License 1999.08.16 0 0 395
Kedves gézé!

Mivel az ún.elsőfokú építési hatóság utasított el, nyilván van ún. másodfokú építési hatóság. Ez többnyire valamelyik környékbeli nagyváros, a főváros esetében a főpolgármesteri hivatal illetékes ügyosztálya. A lényeg, hogy a fellebbezés után mások kell döntsenek, de persze megkérdezik az elsőfokot is, és azért bizonyos presztízs része is van/ lehet a dolognak.
Megjegyzem, hogy az elutasításhoz elég egy olyan dolog is , ami a vonatkozó előírások ( OTÉK vagy OÉSZ ) be nem tartását jelenti. Kérdés, hogy nincs e valami egyéb érdek a háttrében. Tudományosan ezért szoktak nagyob munkáknál ún. stakeholder analízist végzeni ( magyarul azt jelenti: kinek milyen érdeke merül fel az általam tervezett beruházással kapcsolatban. Ha lényegi ellenérdek merül fel, tudott már előre, akkor kár nekiindulni, mert eleve veszett a fejsze, vagy: tudni kell kezelni az ellenérdeket. )

Üdv
tacsa

gézé Creative Commons License 1999.08.16 0 0 394
Kedves tacsa!

Kössz a gyors választ.
Az elutasítást 4 dologgal indokolták.
Ezekbol 3-nak semmi köze a valósághoz, a negyedik is erosen vitatható.
Kik felügyelik az építési hatóságok munkáját?

üdv
gézé

tacsa Creative Commons License 1999.08.16 0 0 393
Kedves Musza Dag!
Azért teljesen ne kesereggy el! Én a "szükség törvényt bont" elvet vallom építészetileg, azaz, ha a megrendelő komoly indokokat tud, akkor bizonyos engedményekre hajlandó vagyok. A Te általad leírtak ilyen helyzetet sejtetnek. Végül is a leírt szituban a betonok nem mennek tönkre az esetleges nedvességtől, a tesó meg már nem pici, így nem kap laringitist a penésztől , ha jelentkezik.
Ezért: ha belülről hőszigetelsz, kellene némi légrést hagyni a fal és a szigetelés között - ilyen megoldásra jó lehet a HERALKLITH, ami viszonylag merev - lécvázra szerkesztve, és lehetőleg nem teljesen lezárva kell felrakni felül meg alul. Nem lesz tökéletes a hőszigetelés, de lényegesen jobb lesz, mint ma. Nekem is van részben belülről hőszigetelt részem kényszerből , elvoltam vele mostanáig.

üdv
tacsa

tacsa Creative Commons License 1999.08.16 0 0 392
Kedves gézé!

Ilyen hosszú idő után nem nagyon lehet mást várni. Sok függ a tervtől és az elutasítás indoklásától, valószínű, hogy eljárási okokból ( határidő túllépés ) is megtámadható a dolog, de ehhez mindenképp avatott jogász kellene. A legkisebb ellenállás vonala vélhetően az, hogy megpróbálsz egyezkedni az illetékes építési hatósággal, és ezt követően fellebbezni, csak a határidőből ne csússz ki! Így látatlanban többet nem tudok írni.

üdv
tacsa

tacsa Creative Commons License 1999.08.16 0 0 391
Kedves Ghanima!
Nem egyedül Te vagy kétségbe esve. Elárulom, hogy Őnagyságám tesójának - mint egyébként statikus - maga szervezte a festéses lakásfelújítást.Ne tudd meg, sehol sem vagy, neki is 5 napot ígértek, és 3 hétnél több lett, plussz a redőnyt is tönkre tették. A lényeg: előre meg kell állapodni az árban, aztán kiverni a határidőt és a minőséget. Emiatt nem jó mindig a legolcsóbb munka, plána, ha már kész vannak, és van közöttük egy-két őrző védő kinézetű mester is.
Egyébként a "szokásos" ár kb. 600-700 Ft / m2 a festésre, de ez persze nem a lakás alapterületre, hanem a falfelületre értendő. A nyílászárókat is szokták m2-ben mázolni, de ott inkább a db-ár a jellemző.
Becsült megoldás is lehet , mint durva kontroll, kb. 8-12.000.- Ft/fő / nap max. munkadíj , ha Nálad dolgozott mondjuk 3 tag, 5 napig, akkor ez anyagmentesen 3x12.000.-x5 max 180.000.- Ft lehet elvben, ha nincsenek extra körülmények, bár a 3,45-ös belmagasság nem panel lakás.
Én a saját lakásfelújításombóül a tapasztalatok miatt most húztam ki hét végén a festés-mázolást, inkább magam csinálom, "kiemelt" kategóriájú mérnökként is olcsóban jövök ki belőle.

üdv
tacsa

Rabo Karabekian Creative Commons License 1999.08.16 0 0 390
bd,
a sugárzó fűtés ok csak az időszaknak kell megfelelően rövidnek lennie.:)
Olyan mint egy középkori várkastély. Elöl leperzselt szemöldök, hátul jégcsapok (vagy fordítva) Vagy grillcsirke módszer, de az fárasztó
RK
tacsa Creative Commons License 1999.08.16 0 0 389
Szia!
Persze. Közepe ( IX.11. a kitűzött elvben, de Juci ha megjött, akkor szervezzük tovább

Üdv
tacsa

gézé Creative Commons License 1999.08.16 0 0 388
Hello evribadi!
Új vagyok itt, ezért bocs ha már volt róla szó!
Mi a teendo, ha 1999. 04. 23-án beadott építési engedélyre csak most kaptam választ? Elutasították!
gézé
Ghanima Creative Commons License 1999.08.16 0 0 387
:-((((
Remélem, nem vagyok teljesen off innen?!
Kedveseim!
Egy kis vigaszt kérek, vagy legalább egy kis helyeslő bólogatást, miszerint valóban ennyi a piaci ár és én toltam el az oda nem figyelésemmel, vagy a barátság vette el az eszemet és nem hallottam meg minden szavát a megállapodásunknak....
Adva van egy 36 nm-es lakás, 3,45 m belmagassággal, legalább 1986. óta nem volt festve (ill. a fürdő+konyha cca. 6 éve 1x) Egy szoba (~23 nm), egy fürdő cum WC (~5 nm) feléig fölcsempézve, egy konyhacsek (~4 nm), ugyancsak feléig csempézve és egy előszoba (~6 nm). Mázolás szempontjából: 2 db keskenyebb-féle teliajtó (fürdő+konyha) 2 db üveges (bejárati+szoba) és egy négyrészes, dupla erkélyajtó).
Az elvégzett munka: a falak fűrészporos tapétával való ellátása (az eredeti festésnek talán "meg/lemosásával"?) a szobában és az előszobában, a szoba halványsárgára festése, elősz.marad fehér. A konyha és a fürdő fehérre festése. Valamennyi ajtó fehérre festése, valamint 3 db öntöttvas radiátor+csöveik fehérre festése. Hozták persze létráikat, szerszámaikat, ami csak kellett.
Pár könnyű, üres bútor középre tologatása mellett a lehető legkoszmentesebb, kíméletes munkavégzést alkalmazták. Öt nap alatt készültek el. A festékekre adtam hatvanezer forintot, megkaptam a számlákat is róluk.
Mindez, (tehát a festékek árán túl) mennyibe szokott kerülni manapság???
Mert én tomporra estem, de fájdalmasan. Természetesen kifizettem, amit kértek, de kétségeim vannak, lehet, hogy teljesen el vagyok maradva az áraktól?
Nyugtassatok meg, ha tud erre valaki mondani bármi megnyugtatót. Az általam kifizetett árat készakarva nem írtam be ide.
Köszönettel
Üdv,
Ghanima
bd Creative Commons License 1999.08.16 0 0 386
a. Ha belul hoszigetel, Hacsek szerinti paralecsap. stb.
b. Ha kivul hoszig. (nem kell leverni az addigit, ha ra vagy ele is rakhatsz), fel kell futened az osszes betont. Ez csak allando tartozkodasnal eri meg.
c. Idoszaki tartozkodasnal sugarzo futes megfelel?
(Csak teged melegit ill. a te meleged visszaveri)

Rabo Karabekian Creative Commons License 1999.08.16 0 0 385
Köszi Hacsek, küldöm az emilt.
RK
Hacsek Creative Commons License 1999.08.16 0 0 384
Rabo,
Ilyen szinten nem kotyogok bele. Ehhez épületgépész kellene, itt meg olyan nincs állandóra. Van viszont egy cimborám, ő hatalmas kazántudor fejlesztőmérnök. Írd meg a részletes problémádat (pl. emilben), eljuttatom neki, és majd ő válaszol rajtam keresztül.
Rabo Karabekian Creative Commons License 1999.08.16 0 0 383
Hacsek!
Igazándiból a melegvíznyomással vannak gondjaim, ami persze nem feltétlenül a kazán típusával van összefüggésben csak egyszerűbb, ha valaki ismeri a típust. Hátha ott van a kutyus elhantolva. Ilyen szinten, ha leírom a konkrét szerelést, tudsz ötletet adni?
RK
Hacsek Creative Commons License 1999.08.16 0 0 382
Rabo!
Érteni nem értek ugyan hozzá, de van elég frankó leírásom a Quadriga kazánokról. Mi érdekel?
Arabella Creative Commons License 1999.08.16 0 0 381
Sziasztok, megjöttem!
A zár müködi is, egészen hihetetlen módon.
Tacsa! Szeptemberben úgy mégis mikor? Elején, végén?
Hacsek! Konkrétan arra gondoltam, amig valakinek nem lesz komolyabb baja a kiálló kábelek miatt ,addig úgy sem csinálnak semmit.
Arabella

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!