Ja,hogy már alapból is szarabb. Akkor legtöbbet komp.mérés mondhat talán.
Másik ami még segíthet,hogy hasonlítgattok diaggal,hogy melyik milyen nyomással
dolgozik,milyen kajával stb. Előtöltés is sokat számíthat. Hasonlítgatni kéne.
A járásra szerintem a komp mérés mondhat valamit. Lehet nagyok az eltérések
az egyes hengerek között. Kezdjétek el valahol aztán majd csak haladnak a lehetőségek
kizárása.
Nem erted az egészet, olvasd mégegyszer.
Nem az a baj hogy nem forog fent, hisz nagy motor nagy forgó tömeggel nagy lökethosszal, az a baj hogy nem szépen forog, hanem kelletlenül, már 3000ig is, de ezt jobban nem tudom leirni, ha beleulnel mindkettőbe azonnal éreznéd, holott most az.enyém jóval erősebb. A fő baj hogy zabal, és ezt nemtudom massal ossze.függesbe hozni csak azzal hogy nem szepen forog, az erőre sem foghatom, mert tény hogy alapból a sogore erősebb, ezt mutatja a rugalmassagi teszt, de az enyém szoftverezve jelentősen erősebb, megis a masik eszik jobban es megy szebben. Erre keresem a megoldast, de szerintem vagy a szivotorok vagy nincs megoldas, de varom az ötleteket.
Neki alapvetően az a baja,hogy 3000felett nem olyan mint a haveré,ha jól értem. Ezért írtam,hogy erőrítsen 3200ig mert ezek úgy sem igazán szeretik a 3000feletti fordulatot így én nem költenék rá mert lehet fél kocsi árát belepumpálja és talán akkor lesz olyan,hogy 3000felett is már tetszetősen megy,de most vagy az kell,hogy jól fogyasztjon vagy az,hogy forogjon izomból amihez kaja kell. A fogyi szerintem sem mindegy ezért kéne alul erősíteni oszt annyi.
Megnézném a szívótorok belsejét levegőszűrőkból is lehet kapni nagyon szarokat egr-t száműzném ha lehet mérnék 1 nyomást a turbó kipu közt nem-e a dob ban belül meg kotványosodva mitom én ... nekünk trafic van ezek nem arról híres autók hogy jók még is van benne 250 eddíg 1 gyertyát cseréltem de a turbó kuplung érik ... amúgy katalizátort ledobtam róla egr-t is a csonkot is ki kellett takarítani mert elég ganés volt ... sokat javult tőlük :)
Szerintem mindenképpen teljesítmény különbség van a 2kocsi között.
Hogy ez mitől van az jó kérdés. A legolcsóbb,ha bele törődsz.
Szerintem kár nyargalódni rajta-ezek a kocsik nem a 3000feletti
ford.számra vannak tervezve ezt jól látod a szoftverjeikben is.
2000-2500között lead mindent aztán csak forog. Szerintem felesleges
is 3000fölé nagyon forgatni. Inkább erősíts 3200ig és boldog leszel.
Hát ettől jobb ötlet kell, ilyen autót nem találni másikat, semmi pénzért nem adnám oda, a III. boxer ducato már csak egy vacak kacat ehhez képest, Rozsdamantes 8 évesen 130ezer km, van még hátra kb 600ezer, futómű egyszerű, kaszni még anyagból van
, vissza alakítani idtd-re nem lenne nagy kaland, de ennyire nem vagyok elvetemült hogy szétfaragjam
Tisztelt nagyérdemű a vélemyényetekre lennék kíváncsi egy gyakorlatban létező de elméletileg nem lehetséges dologgal kapcsolatban ez pedig az autó ellustulása.
Adott kettő boxer/ducato 814043S motorkódú 2.8-as SOFIM motor, na ez egy akkora legenda mint az 1.9tdi, jelen esetben ezen egy 1400baros első generációs bosch CR befecskendezés, nyomásos turbóval, és csak map szenzorral légtömegmérő nincs.
Az enyém az 2004es 132ezer első tulajos, volt sokat tatásan vezetve.
A másik a sógoromé ez 2003as 211ezer km, na ez tapsova volt mindég, egy jó darabig azért mert elkoszolódott a nyomás szabályozó és ha nagyon taposva volt akkor nem tiltogatott be.
Az én autóm nem szeret forogni, a hangján is érezni hogy utálja, nem simul ki, hangos, nincs benne élet, nem él a motor kelletlen, régebben mikor idős vezette, utána rendszerint ki kellett kormolni mert a gyári 127lóból volt vagy 100, ilyenkor 4.ben beálltam 3500as fordulatra és megkergettem vagy 150-20km-en kersztül ettől sokat javult, de nem lett az igazi. Mostmár jó ideje csak én használom, de nem akar kikúpálódni. és ami a legnagyobb baj, hogy zabál, nekem egy túra az 250km, ezt járom mindég, az én autómmal 10,5 az átlag 40km főút ez 90el, és 210km pálya ez 110el, és odafigyelve. Ez a másik autóval 40km fő út 90el 210km pálya 130al és rendesen taposva kb 10-10,5 átlag, és ugye itt nem akkora szelet tul a maxi kasztni mint egy személy autó itt súlyos ára van a légellenállásnak.
Rugalmassági teszten 4.ben 2000ford-3000ford az enyémmel 9sec gyári szoftal
ugyanez a sógoréval 7sec, szoftot csereberéltem semmit nem számít, meg amúgy is ezeken ugyan az van, a fiat konszern nem bonyolítja túl.
A sógorén érezni hogy él a motor, sokkal csendesebben megy kívánja a taposást, szépen leforog kb 3700ig onnan kezd csak bőgni és nem haladni, az enyém meg már 3500nál nem érzi jól magát, sőt végig nem.
Az enyém meg lett csippcsirippelve, de csak ésszel kb 20%, így javult a fogyim, de ugyanolyan kelletlen, persze sokkal jobban megy.
Hallottam olyan mendemondákat hogy a digók épp úgy raknak össze egy egy autót hogy ami a kezükbe kerül a polcról, és ezért borzalmas szórás van egy egy ugyanolyan tipus menet teljesítménye és fogyija között, ebben többen meg is erősítettek, pl ismerős aki flottában csippelt ivecokat.
De ez engem nem hagy nyugodni, persze mert többet eszik, azért egy literes szórás manapság már forintálisan sem kevés, meg a k_rva anyját nehogy ne akarjon már szépen menni :)
Kérdés merre induljak, kipufdob van egy, katalizátor nincs, egr azthiszem van, nekem ez a leggyanusabb, vagyis a szívótororok.
Olyat is próbáltam hogy a manuális boos controllerrel játszottam a turbónyomással, 1,3barig enged a map, aztán beírja a töltőnyomás koherencia hibát és betilt, így próbáltam a gyári 1bar és az 1,3bar között, változás halladszik, érezni nemigen, és a legjobban 1.1baron megy, nem szereti ha nagyon fel van töltve.
Van valakinek ötlete vagy törödjek bele hogy ez ilyen???
Ja még megnézem a porlasztók kódját is de nyakamat rá hogy ugyanolyan lesz
gyárilag dupla hőfokmérő van a vízcsőben, az egyik a műszerfalnak adja az infót de ez jócskán csak saccoló, a másik meg az ecu-nak, az enyém is szarakszik tavaly óta hidegekben meg mikor kedve van akkor meg sem mozdul a mutató, de az diagszerint rendben van
Azt még tudja, esetleg első fékből érdemes nagyobbat, a gyáriak nem voltak ebben túl bőkezűek. Lengkarszilent jó legyen, amúgy sem egy túlfejlesztett futómű
Vannak tapasztalatok audi 80 b4 1.9 tdi tuninggal kapcsolatban?? Amire konkrétan kiváncsi lennék, hogy milyen installációk mellett meddíg birják a gyári motortató bakok, fétengelyek, és kuplungok??? Esetleg a gyári fékrendszer teljesítménye elegendő, vagy kell valami jobb???
Nekem 10-es krézi féle mechanikus adagoló illetve gt 15-ös turbó lesz fent...
Sziasztok,a problem a következő,adott egy gyári 1.9tdi,olyan hibát produkál,hogy a hőfokmérő a műszerfalon nem megy fel, mutató,
alapon áll és a turbónyomás 0.5 fölé nem megy.A hőjeladó jó ohmikosan kimérve,a hűtővíz üzemi hőfokon van kb 3kilóméter alatt,by pass ok.Segítségeteket előre is köszi.
Hali olyat szeretnék kérdezni hogy a 1Z-s 1.9Tdi mocim mostanság olyat csinált hogy alapjárat körül elkezdett néha ingadozni fel-le fel-le az alapjárat és menetközben is van bizonyos fordulat amikor berángat kb2000 res félterhelés mellet és , ez a jelenségek mellett utobbi napokban használat során sürün le is áll alapjárat körül és nehézkesen indul hidegen és melegen is , ( a konfig full gyári minden-... 502 csucsok+nyitott kipu az össz változtatás.. de ez már régi modositás... )
Adagolora gondoltam hogy az szarakszik igy egyszerübb részével kezdtem mivel van egy másik elvileg jó adagolom igy a hdk fejet lecseréltem nem e csak az krepált be és a jelenség a következő :
Hullámzó alapjárat megmaradt csak picit fentebbi tartományban és menet közben is elég intenziv egy adott lájtos gyorsitás során de viszont könyedebben indul sokkal , és most már alapjáraton se áll le és igy közlekedhetővé vált a járgányom...
( eddig probáltam az alapmenyiséget állítani az elözö hdk-val is de nem javul a helyzet, de a mostanisál se tunik el a jelenség )
Kérdésem az lenne az egyik hogy az adagolo kopott volna meg enyire.. ???
Adagolo koplett cseréjét hétvégére terveztem mert akkor egy kicsit jobban ráér a kocsim..
- Most fejből nem tudom de az elözö hdk - sokkal nagyobb volt mint amire lecseréltem és a jelenség hogy vag-gal nézve alapmenyiségnek a régivel ugyebár kb 2-10 között játszottam attol függ milyen kedvem volt örültködni .. de a mostani meg nagyon fura értéket ir ki a kis hdk-val mert alapmenyiségnek pl . 0.4 0.6 értéket mutat mind1 hova állítom ,,, és az alapjáratomat viszi fel azzla arányosan ahogy növelem az alapmenyiséget , plusz jelenség a kis hdk val hogy amikor gyorsitok és elváltok a fordulatszámot megtartja egy kis ideig és késön ejti visza miközben amaz amikor elveszem a gázt rögtön visza ejti mint ahogy kell ..
Az 1dolog,hogy ki hol melyik országban gyártat valamit.
Az nem mindegy,hogy milyen minőségben.
A Firad, a Bosió is mind kínai csúcs. Olasz cégek de kínában
készülnek a csúcsaik. Nekem még a Dtp-vel nem volt rossz tapasztalatom.
Mondjuk én mindegyik nyitónyomását 230ra rakom így normálisan
porlasztanak még 100e km után is. Ugyan ez nem mondható el
kisebb nyitónyomáson pl. 190báron. De ettől függetlenül 220-230nál
működnek. Az tény,hogy lehetne jobb cuccokat gyártatni de nem kell
senkinek sem,ez az élet minden területére igaz már talán.
Neo,vagy aki tudja esetleg! Az 1.9 Pd főtengelyjeladója ugyanazt a jelet generálja mint a tdi? Vagyis azt akarom kilegózni,hogy megy-e a pd blokkon a tdi adagoló,jeladó kerék cseréje nélkül? Most nincs zsém mechára viszont kiváncsi volnék az avf/asv házasságra