Keresés

Részletes keresés

porcus Creative Commons License 2000.08.05 0 0 430
Maxine!
Örömmel hallom. Így minden kételyem eloszlott.
Érdemes megnézned a bajai topicot. Ott pediglen a legtöbb hozzászólással vmi ilyesmi: "Baja környék... saját néven." Nem biztos, hogy követendo, de ilyen is van.
porcus
Előzmény: maxine (429)
maxine Creative Commons License 2000.08.05 0 0 429

"Egy malomban örlünk."
maxine
Előzmény: porcus (428)
porcus Creative Commons License 2000.08.04 0 0 428
Így jár az ember lánya ha néhány napra kiteszi a lábát a városbúl. Üdvözlet régi és új, valamint megújult barátainknak és üzlettársainknak.
Maxine!
Az arcnélküliség - személyeskedés és sértegetés ott kezdodik, ha valaki kihasználva a topik nyitottságát leszedi az infókat (neveket, véleményeket), aztán meg nem lép fel rá és hát mögött aknázik. Miközben a dolognak igen jót tenne, ha felvállalná -az akár kisebbséginek tuno- véleményét is.(Merthogy lehet az "igazságtalanságban is igazság") Akkor van eszmecsere. S ha jól emlékszem valami ilyesmit kértem én is. Ehelyett azonban... Azt meg csak az nem tudja, hogy egy-egy név kit takar, aki ebben a városban a saját anyján kívül mással még nem beszélgetett.
KEDVES MURAK!
Örülök, hogy itt lakol(sz) ahol én is. Bár néha (?) elviselhetetlen vagy. (ahogy én is) Szóval nem köszönöm meg neked én sem. Csak becsülöm, hogy olyat csinálsz (elofordult már), ami rajtad kívül másoknak is jól esik. Oszt meg ezt úgy sem tudod elolvasni, mert most szigetelsz...
Mosolygós Filantróp!
Gratulálok a névválasztáshoz!
+ ajánlat figyelmetekbe:
Muködik a malom, jó kaja, jó bor, de nem sokáig, ha csak ennyien tudnak róla.
porcus

Előzmény: maxine (427)
maxine Creative Commons License 2000.08.03 0 0 427

Sziasztok!
Most,hogy tisztázódtak az utcazenészek jogi kérdései,folytatnám az elozoleg megkezdett "mi is jó Veszprémben?" kérdéskört-részemrol, úgyis több negatív kritika érte a topic születésétol kezdve,mint megérdemli.
Azt hiszem, hogy az itt csevego és valamitténylegcselekvok mostanra már rájöttek, milyen falakba ütközhetnek-mert ezek az igazi negatívumok.
A másik észrevételem:könnyebb lenne és tisztességesebb, ha kevésbé menne át a csevegés személyeskedésekbe és sértegetésekbe bár ez a topic arcnélküliségébol (is) fakad.
Pozitívumnak érzem (a felsorolás csak az utóbbi fél-egy évre vonatkozik) pl.:
a Muvészetek Háza igyekezetét a Vár utca környékének rendbehozatalára és arculattervezésére-gondolva itt a programokra és a kiállításokra is.
Az Ifjúsági Iroda Kortárs-segíto programját.
Bár errol szerintem sokan csak keveset tudnak-nem tudna az Iroda errol bovebb információt mondani,akár ezen a csatornán?
Valamint szerintem segítséget nyújthatnának a diákönkormányzati (DIÁK!)vezetok és a különbözo musorszervezo szervek (jujj, de csúnya) összehozásában.Ezzel talán megoldódhatna a középiskolás korosztály problémája a "mit is tegyek?,hova menjek?" kérdésre-valamelyest.
Amint hallom a Fintor és a DC is a felújítás/megújítás felé igyekszik.
Azt sajnálom,hogy sokan hiába szertnének gyakrabban menni a DC-be.Valóban ennyire hajthatatlan az Egyetem? Nem lehetne gyakrabban "Nyílt Nap"?.Szerintem még a tagsági-rendszer is muködhetne.Bocs.Tudom, nagy a szám, könnyu mondani.
A Dimitrov is mintha erosödne az utóbbi idoben; talán ha levetkozik az eros konzervatívizmusukat még betévedhetne a fiatalabb korosztály is.Ugyan a Középiskolai Diákcentrum, úgy tudom jól megy, bár nehezen indult (azért jó,hogy nem adták fel).
No és a Gizella Napok is alakul!
Valamint a "Story"-bulik is tetszenek.Voltatok már?
Azt is hallottam,hogy összel nyílik a Jazz Club, a Buhim utcában.
Na és itt van még a Megyei Közmuvelodési Intézet-nekem tetszik.Most rátérhetnék a Pápán rendezett Milleniumi Megyenapra, de maradjunk Veszprémen belül (kár, hogy nem itt történt!-csak kimondtam)
Most befejezem.Így elsore sok is volt.
Ja!A Utcazenész Fesztivál kimaradt...

Csók. Maxine

Előzmény: filantróp (426)
filantróp Creative Commons License 2000.08.03 0 0 426
Dolgozz csak borka! Hadd épüljön a város!! :)))
Előzmény: borka (425)
borka Creative Commons License 2000.08.03 0 0 425
filantróp: :-)))))))))))))))
(Most rohanok dolgozni, borkától most csak ennyire futotta....de majd még jövök)
Előzmény: filantróp (424)
filantróp Creative Commons License 2000.08.03 0 0 424
Ja, és mi a helyzet a további naccerüségekkel? :)))
filantróp Creative Commons License 2000.08.03 0 0 423
OK borka, kedves, értem. Semmi probl. Lehet; jó is, hogy elokerült ez a dolog, mert így talán tisztább lett többek számára. Jó napot neked!
Előzmény: borka (422)
borka Creative Commons License 2000.08.03 0 0 422
Jólvan, lehet, hogy tévedtem, elismerem.
Azért gondoltam, hogy így van, mert beszélgettem a fesztiválon egy zenésszel, aki éppen mutatta a rendőrségi papírját. Tavaly büntették meg Veszprémben, éppen az utcazenélés miatt, és az volt a rendőrségi papírra írva, hogy koldult. VAgyis az utcazenélést koldulásnak minősítették...Szóval ezért gondoltam. bocs...:-((
Előzmény: Look (421)
Look Creative Commons License 2000.08.02 0 0 421
Csak annyit füznék hozzá, hogy filantróp ebben a koldulás dologban nem téved. Ha valakit érdekelnek a részletek, utánanézhet:
- 1999. évi tv a szabálysértésekrol
- 218/1999. (XII. 28.) Korm. rendelet az egyes szabálysértésekrol
Look
Előzmény: filantróp (420)
filantróp Creative Commons License 2000.08.02 0 0 420
Kedves optika.hu!
Szerintem inkább így helyes a fogalmazás: ne tévesszük össze a jó utcazenészt a rossz utcazenésszel. Már csak azért is, mert ez a koldulás nem annyira egyértelmu. Van a Béla barátom, aki néha Vp-ben is feltunik. Gitár, hosszú vörös szakáll, saru, stb. Nincs kérója, hol itt, hol ott húzza meg magát (éppen, ahol zenél). Nincs melója. Járja az országot. Abból él, amit keres, ill., amit a vendéglátói hutoszekrényében talál. Egyébként jól csinálja az utcazenét. Namost, én símán nevezhetem ot koldusnak, ráadásul ezen meg sem sértodik. Ugyan így utcazenésznek is. Az sem zavarja. SZóval, érted optika.hu!?
Drága borka :)))
Majdnem jó, az amit mondtál. Valóban, az engedély tekintetében éppen határeset az utcazene. DE NEM AZÉRT MERT KOLDULÁS! A koldulás egyébként teljesen szabályosan uzheto, csak akkor büntetik, ha közben zaklat a koldus másokat vagy gyereket kényszerít a koldulásra (1601-ben született Angliában egy törvény, ami azóta is "minta" ezekben az ügyekben). Azért, mert egy utcazenész elott ott a kalap és a járókelok pénzt szórnak bele, senkit nem lehet büntetni. A közterület használatáért valóban kell fizetni, meg engedélyt kérni, ha nem rendeltetésszeruen használják. De; ha egy zenész leül egy padra és úgy húzza, abban a pillanatban rendeltetésszeruen jár el. És nincs bírság, max. cseszegetés.
Na!
macarpi Creative Commons License 2000.08.02 0 0 419
Hát, én most ebbe az "állandó utcazenész"-ségbe nem nagyon akarok belemenni. Csak annyit, hogy úgy általában Ajrópában is vannak városok, ahol ez normális, és vannak, ahol nem. Az ilyen Vp. méretűekben azért nem annyira általános.
A fesztivált nem akarom és nem tudom értékelni, mert nemhogy a szervezésében nem vettem részt, de (sajna) nem is láttam belőle semmit, nem lévén Vp-ben. De annyit látatlanban is merek mondani, hogy szükség volt/van rá; én legalábbis (többek között) az ehhez hasonló programokat hiányoltam amíg ott éltem.

mac

Előzmény: filantróp (416)
optika.hu Creative Commons License 2000.08.02 0 0 418
Kedves Filantróp.
Ne téveszd össze az utcazenészt a lámaszemével! Ő koldus, azzal a külömbséggel, hogy legalább csinál valamit hogy kapjon egy kis pénzt.
Előzmény: filantróp (416)
borka Creative Commons License 2000.08.02 0 0 417
filantróp, kedves: hol vannak most az utcazenészek? Otthon. VAgy egy másik fesztiválon. Mert hogy - ugye - nem is lehetnének most az utcán, mert egyből megbüntetnék őket. Ez van, és nemcsak Veszprémben, hanem mindenhol. NEM LEHET UGYENIS ENGEDÉLY NÉLKÜL UTCAZENÉLNI! Koldulásnak minősül. Éppen ezért volt különleges a fesztivál. Többek között. És lesz jövőre is, meg utána is, és még öt év múlva is. Merthogy itt találkoznak majd a legjelesebb utcazenészek Veszprémben, és zenélnek napokon át NEKÜNK!!!!! Neked is, kedves filantróp, és nekem is....

Előzmény: filantróp (416)
filantróp Creative Commons License 2000.08.02 0 0 416
Look, mac, borka: én totál komolyan gondolom. Ez a normális mederbe terelés dolog meg nem frankó. Egy ilyen fesztivál nem ugyan az, mint az utcazene. Minden tiszteletem a fejlodést ugyan nem produkáló, de töretlen kitartással rendelkezo furuglás hölgyé (no meg ne feledkezzünk meg a lámaszeme-lámaszeme roma kisfickóról se). Hol vannak most az utcazenészek? Veszprémben egy szál se. Ha volnának utcazenészek, illetve volna igazi utcazene, az lenne a normális meder. Arról nem is beszélve, hogy ügyes volt a fesztivál elo, majd utókommunikációja. Ami az utcazenészésrol szólt. Valljuk be oszintén, a fo (mondhatnánk; húzó) produkciók mégiscsak inkább az utcai zenék voltak. Az utcán szólt a zene. Merhogy' Kispálék, Quimbiék és a többiek aztán igazán nem utcazenészek. Mégegyszer: UTCAI ZENE. Ez volt a meghatározó. Ami persze nem nagy baj, csak nem a "normális" mederbe torkollik.
Hm?
macarpi Creative Commons License 2000.08.02 0 0 415
Hmm, kedves filantróp, viszaolvasgattam az utóbbi hozzászólásaidat.
"Szerintem meg nem történt semmi különös. Egy városról nem az állítja ki a
"bizonyítványt", ha van egy ilyen rendezvénye, hanem az, ha nincs. Tehát
nem attól különleges Veszprém, hogy zene van nyáron az utcán. Ettől CSAK
normális. A sok dícsérő és köszönő szavakat meg nem értem."

Sajna, szvsz az a problem, hogy ez elég sok városban nem "normális". A topik kezdetén valahol épp' azt reklamáltam, hogy Egerben mennyi ilyen jellegű buli van, míg Veszprémben én 30 év alatt nem sokat értem meg. Szvsz igenis azt is meg kell köszönni, ha valaki végre "normális" mederbe tereli a dolgokat. Hm?

mac

borka Creative Commons License 2000.08.02 0 0 414
Look, kedves, hát igen, kissé rosszul fogalmaztam: nem minden ismerősöm nagyszerű - inkább a barátaimra mondanám csak -, de maga a jelenség, hogy ennyi embert ismerek, és úgy érzem, sokan kedvelnek, azok is, akikkel kevésbé tartom a kapcsolatot...szóval így gondoltam az egészet. Ez a nagyszerű...
Egyébként filantróp: én sem hiszem, hogy ezeket te komolyan gondoltad...:-(
Előzmény: Look (413)
Look Creative Commons License 2000.08.02 0 0 413
Te filantróp! Te ezeket komolyan gondoltad? Egyébként borkának igen jó lehet, ha minden ismerose nagyszeru!
filantróp Creative Commons License 2000.08.02 0 0 412
Jahkérem, aki ritkán nyúl vissza a tiszta forráshoz...

Előzmény: macarpi (411)
macarpi Creative Commons License 2000.08.02 0 0 411
Huhh, de hülye vagyok!
Perszehogypersze! Így már értem. :-)))
De attól még megáll amit mondtam!

mac

Előzmény: filantróp (410)
filantróp Creative Commons License 2000.08.02 0 0 410
Óhhh mac, nem errol van szó. Én csak igyekeztem Rejto szavait idézni - ha már egyszer megjelent a szelleme általad (eszembe jutott Potrien ormester...).
Csak ennyi.
Előzmény: macarpi (409)
macarpi Creative Commons License 2000.08.02 0 0 409
Ezt most nem értem teljesen, kedves filantróp, de mivel az én hozzászólásomhoz fűzted a tiedet, gondolom a "belterjesség" vádjára értetted.
Szóval az a helyzet, hogy ez nekem már elég sok topicban okozott csalódást. Elkezdődik nagyívűen, sok résztvevővel, oszt' idővel a "beszélgetők" száma csökken és kialakul egy kis csapat, akik többnyire ismerik is egymást. Ezek aztán már gyakorta elmennek olyan témákba, hogy a messziről jött ember azt sem tudja, miről van szó (a "törzstagok" félszavakból is megértik egymást). Tudom, ez nem feltétlen a topicban aktívan résztvevők hibája, de hát így alakul. Itt is kialakult egy csapat, hadd ne soroljam fel; ők tudják, hogy ki kicsoda és mit csinál és erről beszélgetnek. Külsős, ha beleszól, általában észre sem veszik. Úgyhogy ennyi.
Egyébként szvsz a "naccerű" az, hogy Veszprém topikja fennáll és van akit érdekel. Ez nem mondható el minden hasonló topikról.

mac

Előzmény: filantróp (408)
filantróp Creative Commons License 2000.08.02 0 0 408
Ha már itt tartunk...
borka, akkor mit mondunk a köztársaság elnökének, ha megkérdi; mi az a mi nagyszeru?
:)))
Előzmény: macarpi (407)
macarpi Creative Commons License 2000.08.02 0 0 407
off
Szia, borka! Épp most kérdeztem én is hasonlót rólad az egri topicban. Voltam én már itt a legelején, de aztán számomra túl belterjessé vált.

másik off:

Hátha valaki nem ismeri és szeretné megismerni:
Törzsasztal Alapítvány Rejtő Jenő emlékéért

on on

mac

Előzmény: borka (406)
borka Creative Commons License 2000.08.02 0 0 406
Off:
macarpi: Te itt????? Ez kedves tőled...:-))
Előzmény: macarpi (403)
borka Creative Commons License 2000.08.02 0 0 405
CSak az a kár, hogy Xikita nincs rajta a plakátokon....ugye, kedves Xikita?..... :-))))))))))))))
filantróp Creative Commons License 2000.08.01 0 0 404
Xikita!
A borszerkós, hajlobogós plakátfotó!
Előzmény: Xikita (402)
macarpi Creative Commons License 2000.08.01 0 0 403
Időnként kiintegetnek az ablakon... :oD

mac

Előzmény: Xikita (402)
Xikita Creative Commons License 2000.08.01 0 0 402
Vizuálisan is kommunikál??????
Kicsit bovebben, ha lehet.

Xa

Előzmény: filantróp (401)
filantróp Creative Commons License 2000.08.01 0 0 401
borka!
Én sem kizárólag a tárgyi dolgokra gondoltam! Az viszont tuti, hogy az emberekből (mosollyal vagy anélkül) + a tárgyi dolgokból áll össze a város hangulata. Vannak, akik megkockáztatják: ezekből épül egy város aurája.
borka, visszapasszoltad a labdát. Kicsit pattogtatom: remek, hogy van egy városi hetilap ingyé', hogy van bmx pálya, hogy újabban kellemes betérni a C. Piazzába, hogy a veszprémi nők itt Veszprémben találkoznak az Amerikai Szavazó Nők Ligája aktív feministáival vagy, hogy a helyi rádió (jam) vízuálisan is kommunikál.
Újra repül a labda... :)))
Előzmény: borka (400)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!