Köszönjük, hogy felfedezted fórumunk reklámerejét. Kérjük, tevékenységed legalizálásáért az alábbi formon jelentkezz munkatársunknál forum.index.hu/reklamlink/
jaaaa, és mit tegyen az ember lánya, ha a leendő férje rokonságából valaki az Ő nevét "semmitmondónak" és "jellegtelennek" titulálják???? (egy szótagú a keresztnevem...)
most már tényleg össze vagyok zavarodva!!!!! akkor ha Kiss Gizella a kötőjeles megoldást választja, melyik kerszetnév kerül előre?????a férjé (Szabó-Kiss Gizi), vagy a lánykori(Kiss-Szabó Gizi)???? vagy tökmindegy????
Egy nagyon jellemző esetről lehetett olvasni nemrég: "Mi kell a nőnek, hogy nőnek érezze magát", 283--304. Mindkét fél jóindulatú, biz. értelemben még mindig szeretik egymást, ennek ellenére már látszik, h. elsiették a korai házasságot, azóta egészen más irányba fejlődött a jellemük.
Visszatérve egy forduló erejéig az házassági névviselés témára, jó kis lista van a XV. ker. önkormányzat honlapján: http://www.bpxv.hu/index.php?page=ugyleirasok&id=4
Érdekli, de némelyik pap állítólag hajlandó (kicsit szabálytalanul) úgy is összeadni embereket, ha visznek egy igazolást, h. már bejelentkeztek a polgárira.
reg nem jartam erre, egy olyan kerdesem lenne, hogy ugye Ti is ugy tudjatok, hogy a katolikus egyhazat nem erdekli, hogy az anyakönyvvezeto összeadott e minket vagy sem? Mi elobb az egyhazi eskuvot szeretnenk megtartani es valamikor nyar vegen a polgarmesterit. Most azzal riogatnak, hogy ebben az esetben az atya nem fog minket összeadni. ???
en 18 evesen ismertem meg az elso ferjem, 21 voltam amikor hozzamentem, 22 es fel amikor elvaltam tole. nem voltam 23 amikor megismertem a masodik ferjemet (es vegleg szakitottam az elsovel), 24 evesen hozzamentem, 1 honapra ra szultem egy gyereket es lassan itt az egyeves evfordulonk. ja, es osszehasonlithatatlan a ket hazassag.
szerintem ez nem kor függő dolog elsősorban. lehet hogy idősebb fejjel az ember jobban meggondolja a dolgait, de nem ettől függ. Vagy lehet hogy csak én látom máshogy:-) Én csak azt veszem észre, hogy a mai fiatalok sokkal, de sokkal éretebbek, mint amikor a szüleink voltak fiatalok, illetve amikor még én (31 vagyok) 16-17 évesen már olyanokon vannak túl és úgy néznek ki, mint a saját anyukájuk szinte /Tisztelet a kivételnek/ Én is 23 éves voltam amikor férjhez mentem....aztán 2,5 év múlva sajnos elválta. Akkor azt mondtam, hogy soha többet nem fogok férjhez menni, erre tessék:-) És ami a legkomolyabb, hogy egy 21 éves fiúban találtam meg azt akit a másik felemnek tartom Ketten vagyunk egy egészek. És boldogok vagyunk és úgy szereti a gyerekemet, mintha a sajátja lenne.
Remélem ez a házasság tényleg holtomig tart majd:-)
Nem csak az emberek, hanem a körülmények is. 20 évvel ezelőtt álmodni se mertük volna a rendszerváltást, pláne egy EU csatlakozást. Ezek és sok más változás a mi életünket is gyökeresen felforgatja. Nem tudni mit hoz a holnap, milyen átvészelhetetlen problémák kerülnek elő egy kapcsolatban.
De azért a házasság intézménye mégiscsak egy stabilabb kötelék, mint egy élettársi kapcsolat. Az amolyan végtelenített próbaidő - bármelyik percben felrúghatod, de lehet, hogy évtizedekig eltart.
egyetértek Veled Bilicst (mint általában:-). az én szüleim is 19-20évesek voltak, 3 év után házasodtak és nem ismerek náluk boldogabb párt:-)))))amúgy szerintem akkor más volt a helyzet a világban. viszont a 27-28 év sem garancia. ismerek olyat, aki csak azért megy férjhez, mert MÁR 28 éves és lehet, hogy 2 éve van a párjával, de (így kívülállóként) nem olyan szilárd alapokon nyugszik a kapcsolatuk (pl.: nincs tisztázva, hogy ki hol akar élni: Dunántúl vagy Tiszántúl, egyik ide, másik oda vágyik, nincs letisztázva mikor jöjjön/jöhet a gyerek, stb., ami szerintem csupa vitaforrás...)
attól, hogy valaki idősebb, még nem biztos, hogy jól választ...
az en szuleim is 16 eves koruk ota jarnak, es most szakitottak par napja. lehet, hogy ez nem ideillik, de szerintem a hazassagok csak egy idore szolnak. tul sokat valtoznak az emberek egy elet alatt ahhoz, hogy ugyanazzal eljek az eletuket. vagy egyszeruen csak en nem hiszek mar a tundermesekben:(
Nekem is volt 18-20 éves koromban komoly, több évig kapcsolatom, eljegyzésem is, de felbomlott. Csak annyit tudok mondani, hogy hiába éreztem úgy akkor, hogy ő az igazi, mégsem így lett és örülök, hogy nem kötöttem össze az életemet senkivel 20 évesen (bár ő a legjobb ember a világon azóta is, akit ismerek). Mert azóta nagyon sokat változtam, teljesen más az életfelfogásom és az igényeim. Arról nem is beszélve, hogy akkor még a szüleimmel laktam és nem tudtam, mennyi pénzből lehet megélni v. nem megélni, hogy kell azt beosztani. Voltak is nagy pofáraesések és nagyon szűkös időszakok a mostani párommal (8 éve vagyunk együtt). Igazából az a baj - és senkit nem akarok megbántani - ,hogy az ember 18-20 évesen azt hiszi, ő már felnőtt. (én is szt hittem és vérig voltam sértve, ha valaki az ellenkezőjét állította). Pedig nem az, még nincs kialakulva a személyisége, éppen csak kezdi az életet és bizony sok-sok pofont kell elszenvedni az élettől és tapasztalatot szerezni. Ilyenkor nyílik meg a világ, meg kell ismerni! Egy tizenéves korban kezdődött szerelem csak ritkán bírja ki ezeket a megpróbáltatásokat. Ezért én mindenkinek azt szoktam mondani, aki ennyi idős korban akar házasodni, hogy nincs semmiről se lelkésve, várjon még 2-3 évet, lehet együtt élni, egymást mégjobban meismerni (mert csak akkor lehet igazán) és ha akkor is így gondolja, hát áldásom rájuk. Ezt csak azért mondom, mert két kezemen se tudom megszámolni, hány olyan ismerősöm van 29 évesen, aki férjhezment és elvált, van, aki 2x is!!Jobb esetben még nincs gyerek, de ahol van, annak nagyon kicsi az esélye, hogy újabb párt aláljon és boldogan éljen. Azért én senkit se akarok lebeszélni, mindenki ismeri a saját kapcsolatát és csak sok boldogságot kívánok, de úgy éreztem, h. ezt el kell mondanom. Egyébként az én szüleim 14, ill 15 évesek voltak, amikor elkezdtek együtt járni és 4 évvel később házasodtak össze, mind a mai napig boldog házasságban élnek.
2001. júniusában váltam el, most 3 hete mentem kérni a Záradékolt Házassági Anyakönyvi kivonatot és nem volt benne a rendszerbe, hogy már rég elváltam:-( szóval én csak azt mondom ezeknél soha nem lehet tudni