Kérdezz, jár erre pár guru. Hamarabb kapsz választ, ha precízen leírod mi a baj (oprendszer, sw verzió, hibaüzenetek, egyéb) - de kérünk, egy kérdést ne írj bele több topicba, kérdezés előtt keress vissza, hátha már volt a problémád.
Ja, és amennyiben warez windowsod lenne, ez nem az a hely ahol segítene bárki. És kodekpakkot, soha, sehova sem teszünk fel.
Na igen, csak tudod a YouTube ebbe a kommentírási funkcióba sok évig nem nyúlt bele. Lehet hogy most sem... ..
.. ...Alapvetően két gyanúm van:
1.: Tényleg belenyúltak, de meg is van az "eredménye", mert az első legnagyobb hirdetők már el is kezdték otthagyni őket, ami miatt egyes dolgokon máris kénytelenek voltak jelentősen változtatni.;
2.: Nem nyúltak bele a kommentszerkesztőbe, "csak éppen" beszoptak valamilyen hackertámadást, ami elvarázsolta a webes felületük egy részét, aminek a kijavításán még ma is dolgoznak. A legutóbbi támadás a YouTube-ot a Google-vel együtt 2020 dec.-2021. jan. hónapok között érte, akkor több funkciójuk is csaknem teljesen megbénult, amelyeknek a kijavítása teljes két hétbe(!!) tellett! Az azelőtti támadás pedig 2018. ápr.-ában volt, amikor a YouTube-ot a Despacito-val együtt olyan hackertámadás érte, amely a hackerek során törölték a legnézettebb képeket és videókat, és nagy egy csomó funkciójuk akkor is totálisan megbénult! -- Sajnos a nemkívánatos számítógépes "varázslatok" során minden rémes hiba, meg annak az ellenkezője is, meg azoknak a keresztezése is, meg azoknak az ellenkezője is lehetséges lehetséges, ami csak attól függ, hogy a megtámadott szoftver melyik programsorai veszik célba és ültetnek bele egy trójai "férget", "kukacot", egy vírust vagy más ehhez hasonló malware-ket.. . -- Sokszor olyan mértékű a kártétel, amit az üzemben lévő szerver-tárhelyen az eredeti programkódban "varázslattal" sem lehet többé már helyreállítani, és újra kell írni miatta az egész szoftvert vagy legalábbis annak egy jó részét, vagy a szoftver biztonsági másolataiból kell visszamenteni az egészet, és így újraírni a szoftvert. biztonsági De hát, programozáshoz értő létedre ezt Te tudod az egyik legjobban.
Szóval én a második verzióra legalább olyan erősen gyanakszom, mint az elsőre. Annál is inkább, mert 2 éven belül már két súlyos támadás is utolérte őket.... .
Ha viszont ők maguk nyúltak bele ebbe a kommenteléses funkcióba, akkor eléggé hülyék voltak, mert a nézettség csökkenésén keresztül önmaguk alatt vágják a fát!!! Itt az Index Fórumon sem csináltak -- és remélem hogy nem is fognak -- a szoftverfejlesztők akkora ökörséget, hogy a kommentekbe betett linkek beírhatóságát "egy tollvonással" letiltsák. Pedig, ez a fórum is sok alakítgatáson esett már át, de itt azért a praktikumra eléggé alaposan ügyeltek!
Na akkor ezzel kapcsolatban megírom, hogy már számtalan alkalommal írtam olyan kommentet -- a YouTube-on! -- , amelyben linkek voltak, akár 10-20 db link is (magyarázó ábraképek linkjei), és a komment a YouTube-on akkor átment, és azok a kommentjeim -- ha visszakeresem őket az adott videók alatt ahová akkor beírtam őket -- a mai napig is megvannak! :-O
Akkor vagy az van, hogy amit írtál a YouTube-os kommentekre nem áll meg, vagy pedig azóta változtattak a kommentszabályokon.
(Lehet hogy ezek szerint változtattak volna ezen a YouTube üzemeltetői és rendszergazdái???)
Kérdeznék valamit egy zavaró hibáról. YouTube alatt van, a kommentelésnél lép fel.
A hiba a következő: Beírok egy megjegyzést (egy kommentet) egy videó alá (természetesen egy olyan videónál, ahol ez a funkció nincs letiltva).: >>
1./ Megírom a megjegyzést, mentem, és megjelenik.
2./ Aztán amikor ellenőrzésként rálépek a csatornára és kikeresem ugyanezt a videót (vagy akár az EREDETI URL-jével töltöm be újra), és akkor akarom megnézni a megjegyzést, akkorra viszont a megjegyzés már eltűnt.
3./ Aztán ha a böngészőm "Vissza" gombjával (!ezzel a "[<--]" gombbal!) visszalépegetek addig míg újra ugyanannál a videónál vagyok, az előbb eltüntetett megjegyzés újra megjelenik.
4./ De ha otthagyom a YouTube-ot, majd újra betöltöm az alatta lévő kommentelt videót, akkor a kommentem soha többé nem lesz látható és újra kell írni.
5./ Ha a még látható kommentet szerkeszteni akarom, akkor a YouTube a "Returned Error!" piros színű apró betűs hibaüzenetet küldi ki.
6./ Az érintett kommentben URL-t tartalmazó linkek is vannak, egy, vagy akár több is.
Mi a hiba, és hogyan lehet azt elhárítani??? Jelezzem vissza a YouTube-nak, mert ez szerverhiba??
Tegnap közel 2ezer résztvevő töltött fel blokkokat
eddig az össz lehetőség 7%-át értük el
Persze lehet a kulcs az első 2%-ban van benne, vagy sosem, de ez csak egy adottra érvényes. Nem az összesre. És akkor a gépek/OS-ek alapján azért akadnak ott durva arcok, egyetemi és mindenféle fura laborhálózatok a világ minden részéről, SCO, unixok, Cray, Alpha, Risc mindenféle alapokon is.
Meg ha kettőnél több hekkerkonferenciát láttál volna, akkor tudnád, hogy nem ez a fő csapásirány.
Magyarul annyira biztonságos az egész, amennyire biztonságos a szerver és a szerver nyilvános kulcsa. Magyarországon a hatóság 3 éve vett egy 1,2petaflop-os gépet, ami kifejezetten arra szolgál, hogy a szerver(ek) nyilvános kulcsa és az irgalmatlan mennyiségű különböző string alapján - de azonos kulccsal - betitkosított kezdőüzenet alapján feltörje/megtalálja a szerver személyes kulcsát - aminek az ismeretében már tudják olvasni az egyedi session stringet.
A kérdés csak az: a hatóság gépe a gyorsabb, vagy a szerveren cserebelélik a nyilvános kulcsot adó kulcspárt sűrűbben?
Ezt sima user nyilván nem fogja törni, de az én tudomásom szerint a HTTPS törése 2021-ben 6-9 perc - a hatóság gépével. Jobb géppel pedig töredéke.
Amíg a nyilvános kulcs plainban jön, addig a HTTPS törhető.
Ez a személyes levelezésre nem igaz, mert ott minden klienshez más nyilvános kulcs tartozik, amíg a HTTPS-nél minden szerverhez ( általában és egy adott időben) csak egy.
- a nyilvános kulccsal lehet betitkosítani, ez tehát közzétehető - a személyes kulccsal lehet csak kititkosítani, ezt védeni kell
Ha a szolgáltató generálja a kulcspárt ( hitelesítés szolgáltató, email szolgáltató, stb) akkor ugyan a nyilvános kulcs közzétehető, de a személyes kulcsot valahogyan el kell juttatnia hozzám. Ráadásul meg kell bíznom benne, hogy személyes kulcsomat nem adja oda senki másnak. Megteheti azt is, hogy a kulcspár nálam generálódik le, de az ő általa nekem megküldött szoftverrel, ami rögtön elküldi neki az én nyilvános kulcsomat, amit ő azon melegében közzétesz/elérhetővé tesz a saját kulcsterében.
Ha én generálom a kulcspárt, akkor a személyes kulcs nálam jó helyen van, a nyilvánost meg elküldöm fűnek - fának, hogy írjanak levelet azzal nekem.
A nekem válaszoló fél ezt a kulcspárt használja a válasz során, én meg az ő kulcspárját, amikor írok neki. Rosszul tudom?
a GnuPGP egy defacto szabvány már 25+ éve, publikus kulcsal, ami bárki által elérhető megosztott kulcs. Sok szerverről letölthető. Kliensek jellemzően 1 gombnyomással keresnek e szervereken. https://www.gpg4win.org/doc/en/gpg4win-compendium_8.html
Nyilván így csak annak tudsz titkos üzenetet küldeni aki generált magának kulcspárt és azt megosztotta/publikálta.
Nem kell héliumos lufira kulcsot kötve eljuttatnod a célszemélyhez semmit. Pont az a lényege az egésznek hogy nincs biztonságos közeg kettőtök közt de mégis lehetséges biztonságos kapcsolatot létesíteni. Nem kell hozzá személyes találka. ;)
milyen plain-ben küldőtt kulcs? https esetén a kliens generál egy random stringet ami majd a kulcs lesz a kommunikációhoz és a szerver publikus kulcsával titkositva küldi át a szervernek.
Még ott sem, mert jelzi az óra mellett, csak oda kell pislantani. (A képernyős bill. azért került a képbe, mert ritkán használt kiosztás esetén nem feltétlenül tudja az ember.)
A tuti az, ha magát az üzenetet titkosítom és eleve titkosítva küldöm el a bármilyen levelezővel. csak itt több kényelmetlenség is felmerül:
- ha szimmetrikus, akkor valahol valamikor a kulcsot is át kell adnom - ha nem szimmetrikus, és a szolgáltató szerverén generálják a kulcspárt, akkor meg kell bíznom a szolgáltatóban - vagy legenerálom magam ( ahogyan írtad), de akkor megint el kell juttatni valahogy a partnernek
--- ez történhet személyesen ( kényelmetlenségi faktor az elsővel azonos) --- elküldöm neten ( megint meg kell bíznom valakiben)
"Időnként szükséges a magyar ékezetek használata". Mennyire gyakran? Ha nem túl sűrűn kell, akkor javaslok egy áthidaló megoldást: Egy Word, vagy Notepad fálba beírod ezelet a + ő,Ő,ű,Ű stb. karaktereket. Ezt a fájlt megnyitod, és a háttérben nyitva tartod.
Aztán amikor az aktuális munkához szükséged van valamelyikre, átkattintasz ide, kimásolod az adott karaktert, majd visszalépve bemásolod oda, ahol kell. Talán egy kicsivel egyszerűbb, mint a billentyűzet nyelvét állítgatni.
Na jó, kénytelen vagyok beletörődni... Megírom a notepad-en, átmásolom, és úgy... Így szoktam, csak reménykedtem, hátha van valami Alt-XXX vagy egyéb okosság, de ezek szerint nincs.
Ez nem megoldás akkor se ha olyan helyen kell titkosítottan levelezned amit nem te felügyelsz. Pl munkahelyen v iskolában ahol azzal a levelezőszoftverrel levelezel amit eléd tolnak. De ekkoris használható a GPG.. (de a Proton mail nem)
"ne kelljen a billentyűzet nyelvét átállítanom, mert az követhetetlen"
Pedig ennél egyszerűbb nem lesz. Ha úgy marad, akkor első betűnél észreveszed és egy gombnyomás váltani. Alkalmazásonként bele lehet bonyolódni, de így Alt kódokkal folyamatoan ékezetet, hááááááááát.
Tényleg, most felétek pont fordítva van? Alapban ß betűt ír és ugyanaz a gomb AltGr-el már á betű lesz?
Sziasztok! Lenne egy problémám. Én ugye Németországban élek, és a munkahelyemen német billentyűzetet használok. Időnként szükséges a magyar ékezetek használata. Ezt Wordben vagy Notepaden szépen meg tudom oldani: repülőékezetek + ő,Ő,ű,Ű az ASCII kódokkal. Igen, de a négy utóbbi a böngészőben (Firefox, bár Edge-ben sem) nem akar működni, például helyett mindig Q jön ki :o Tudtok erre valamiféle varázslatot? De ne kelljen a billentyűzet nyelvét átállítanom, mert az követhetetlen. Ja, Windows10. Előre is köszönöm!
Nem a szerverig end-to-end, hanem a titkosítás tart végponttól végpontig (ami nem a szerver lesz, hanem a küldő-címzett útvonal). Ha meg valami HTTPS, az nem lehet plain textként szereplő kulcs.
És kinek írtak levelet a szuper biztonságos cuccukról? Csak saját maguknak? Akkor viszont nem egy nagy truváj, mert olyat bárki összepattint. Most biztonságos, vagy titkos? Milyen paraméterek alapján?
Mondjuk ha valami https és plain azt én nem értem mert kizárja egymást.
Meg az end to end szerverig sem értelmezhető, mert vagy a két kliens közt van titkosítás ésvagy https-t lökünk közé ami webes, vagy.... De inkább beszéljünk smtps-ről, na.
Ezt múltkor Tassadar is lejátszotta, mert nem értette, hogy mit nem értün kés utalt mindenféle közbenső dobozokra, csak nem akarta érteni, hogy tudjuk, tudjuk, csak nem arról beszélünk. Addig látjuk, ameddig az MX mutat, onnantól homályzóna.
Nemigazán ismerem őket, csak azt tudom hogy kötelező az ő szerverüket + programjukat használni. Cserébe legenerálják neked a PGP alapon nyugvó kulcsokat. (a gyengébbek miatt)
Én jobban érzem magam ha nem más csinálja helyettem (megígérve bármit) hanem saját magam tehetem ezt meg.
Szerintem meg soha nem létezett biztonságos levelező rendszer szolgáltató és nemis fog.
Csak ezen linkelt programokkal lehet biztonságosan levelezni. Persze emiatt kis hozzáértés is kell hozzá. De cserébe bármely szolgáltató bármely levelező-program jó hozzá. Pl webes gmail v freemail is.
Én egy biztonságos levelező rendszerről tudok (svájci), amit fél év után megvásárolt az NSA, hogy képes legyen belelátni.
Tudok még egy másikról, amit egy litván és egy bolgár egyetemista srác programozott le, de az már nem működik, mert együtt haltak meg Rómában egy autóbalesetben, tavaly.
Elég hülye megoldás. Bármelyik témát választod, a lapok kerete azonos a lap háttérszínével (mert nem elválasztó vonalak vannak, hanem keretek). És csak az aktív lap színe tér el a többitől.
Hogyan lehet jobbá tenni: Térj át Google Chromra :-). Az egyébként is jobb, megbízhatóbb, és a láthatóság is rendben van.
Mert nem merevlemezhez találták ki hanem levelezéshez.. ;)
Ha neked merevlemez titkosításhoz kell akkor használj bitlockert vagy veracrypt-et..
"Akkor miért ne a fejlécet és IP-t mondjam?"
Hasonlat: Postai levél. pl Magyar királyi posta. A levélborítékban levő tartalom ami titkos és nem a boríték amire ráírják hogy kifizetted és feladtad ekkor és ekkor. Sőt a címzettnek is rajta kell lennie, mert ha azt is titkolnád akkor a postás nem vinné sehova... ;)
Értem én, laptop merevlemezt is lehet vele titkosítani, okés, de ha eredetileg levelezésről volt szó és azt írod, hogy "létezett a PGP titkosítás ami főleg levelezéshez ideális"
Akkor miért ne a fejlécet és IP-t mondjam? Ebből indult ki az egész.
PGP-nek semmi köze a fejléchez, IPhez. Az 'csak' egy kódolt (+időbélyegzett+aláírt) szöveg. Ezért kompatibilis bármivel. Simán vágólapon keresztül (is) használható. Ha forgalomelemzés elkerülése a cél akkor más progival is ki kell egészíteni.
Majdnem erről, csak itt a piszkozatoknál annyi előny volt a sok más hátránya mellett, hogy nincs fejléce, mindenféle IPcímekkel, míg a PGPzett levél tartalma elvileg nem olvasható (mennek legendák itt kiskapukról*, de hát nyaff az sem mindig egyszerű), addig az irányok, hálózatok, szerverek, egyebek benne vannak.
Volt itt már mikor saját cégem termékéről szerették volna megmagyarázni a kiskapukat többféle nemzetközi fórumon is, oszt akkor mit lehet ilyenhez hozzátenni? Nem egyszerű a dolog.
Már a múlt évezredben is létezett a PGP titkosítás ami főleg levelezéshez ideális. Mindenhol minden kliensel kompatibilis, minden oprendszerrel. Feladótól címzettig. Tökéletesen biztonságos. (Igaz forgalomelemzéstől nem véd)
Nagy fileok pedig közvetlen akár FTP-vel (vagy http-vel) zip/rar titkosítással (levélben csak a link) küldhetők könnyen.
Igen, a hírszerzés így üzenget cégen belül. Nyilván. Vagy csak elterjesztették fű alatt, hogy mások kipróblják. Keresd vissza rendesen a sztori elejét.
A bejelentkezések sorozatának metaadatai lettek összehasonlítva a közelben levő személyekkel, így lett kiszűrve, kik azok, akik a közös mail fiókot használták és mikor.
Nem, nem a CIA használta és mentésbe bekerült, máshol nem szerepelt. Itt abban volt lényeg, hogy a levelet itt-ott el lehet kapni és van fejléce, a piszkozatnak meg speciel nincs, belép valami vasra és úgy üzengettek, mint régen valami BBSen.
Ennyike... minden user képes használni, nem kell hozzá ezer és egy féle képzés, nincs költsége... mint utolsó védvonal tökéletes. Ha egy űrlény invázió vagy atomháború ezt is megsemmisíti... akkor úgysincs jelentősége már semminek...
Az email egy nagyon jó dolog, kicsit off, de például egyszerű titkos kommunikáció lehetséges egy publikus email rendszeren közös email fiókkal, közösen írt, aztán kitörölt PISZKOZATOKBAN amik nem kerülnek be a rendszer mentésbe. Még a CIA is használta ezt a módszert.
Ahol a csoport tagjai között a mail az elsődleges kommunikáció, ott a biztonsági rendszer egy MEGNYUGTATÓ eleme lehet a levelezőrendszerben meglevő fileok jelenléte.
És egy olyan user problémájáról volt itt KONKRÉTAN szó, akinek FONTOS hogy általa átlátható módon MEGNYUGODHASSON.
Ja, csak ne 40 megás preziket és videókat csináljon, meg aztán az elküldött elemek közül törölhe is ki. Ááááá, hóóógyne, majd minden képet amit megszerkeszt külön levélben felad. Trollnap-e van?
Ha leklónozod a gépedet, akkor nem kell aggódnod miatta, a klónról visszaállítható lesz.
Na jó, egy aggódnivaló maradhat, ha tükrözés van beállítva a Bios-ban és ez nem látszik az miatt, hogy egy winyó van bent... és a gép automatikusan rátükrözi az üres winyót a telire és letörli...
Hoppá, ugye?
Szóval a legjobb lenne nem babrálni azt, amihez nem értesz. A szavakat se érted, nemhogy megcsinálni...
A konkluzió, találni valakit, aki ért hozzá és segít.
Tehát KERESS VALAKIT aki valóban ért a dologhoz és biztonságossá teszi a RENDSZEREDET.
Mentési és helyreállítási tervet / beállítást csinál, mondjuk cobian backup stb.
Hogyhogy? Mert az SSD biztosan nem megy tönkre áramszünet esetén? Igazából én azért aggódok, hogy ne kelljen újra telepíteni a Win-t, mert az gondolom mondanom sem kell, hogy nagyon macerás és sok időt vesz igénybe (főleg míg minden új frissítés települ)... Én a gépet 3 dologra használom: 1) Munka (erről írtam, hogy milyen) 2) netezés (fórumozás, webböngészés, stb...) 3) Filmletöltés... Igazából a 3)-as pont az, ami miatt még aggódok, hogy esetleg sérülhetnek e a filmek (ezek akár több 10 GB-osak is lehetnek), vagy egy "elállítódott" Win 10 OS miatt, meg ilyenek...
Hát ezt mondjuk gondolhattam volna... :-| Remélem azért ilyen szerencsétlen már csak nem leszek, hogy pont Win 10 Update-kor lesz több mint 1 órás áramszünet is... :-|
Ez már egy nagyon régi gép (2016-ban lett véve használtan, már akkor is 5 éves volt...), a monitor meg egy 720p-s LED LG (20 ezer volt újonnan), szóval szerintem biztosan nem fogyaszt túl sokat...
Szóval a lényeg akkor, hogy nem tesz neki jót (gondolom), mármint a szabálytalan kikapcs... Mint írtam azóta minden ugyanúgy müxik, leszámítva, hogy nem jelenik meg a Windows Biztonság ikon betöltés után... Ez vajon lehet(ett) az áramszünettől? Az a legnagyobb baj (leszámítva azt, hogy ebben a k**va porfészekben ahol lakom, előfordulhatnak ilyenek többször...), hogy OCD-s (kényszerbeteg (is)) vagyok, és az ilyen dolgok nagyon be tudnak "betegíteni" úgymond (nagyon elő tudják hozni a kényszeres tüneteket)... :-(
Holnap jön a szünetmentes GLS-sel, amit rendeltem, remélem működni fog... :-| De gondolom ez órákat biztosan nem fog kibírni, márpedig 1-1 Win 10 update ezen a sz*r régi gépen eltarthat több mint 1 óráig is, és már bele sem merek gondolni abba akkor mi lesz, ha egyszer egy Win 10 update közben megy el az áram mondjuk több órára... :-S Ráadásul én itthon dolgozok számítógéppel, és ha elromlik, addig dolgozni sem fogok tudni, amíg meg nem javítják vagy nem veszek egy újat... :-S :-(
Hát, furcsa, hogy amíg ilyen megoldás volt az első Psionokon és állítólag Pascalban meg dBase-ben, egy mai PC-re nincsen, illetve csak úgy, hogy mindenki folyamatosan és rendszeresen feljelenti az összes ismerősét a felhős alkalmazások révén.
1. Biztos, hogy ha a nagy többség, akik általába' össze bírnak adni 2+2-t maradék nélkül, sorra félreérti, amit írsz, akkor feltétlenül bennük van a hiba?
Attól függ melyik, Win10 ugye már hibrid alszik, azért van különbség a kikapcsolás és az újraindítás közt. Újraindításnál valóban újraindulnak a szolgáltatások. Kikapcsolásnál ha felakadt valami, akkor az úgy is marad. Érdekes kultúrkör, de ez van.
Néha előfordul áramszünet, baja nem szokott lenni de éppen azt magyarázzuk sos11nek is, hogy állandó jelleggel nem érdemes így kikapcsolni a Wint, mert azért a filerendszernek nem tesz jó. Cserébe 2 naponta beírja, hogy még mindig így csinálja és működik. Két alapos újraindítás (újabb Winnél ugye más, mint a kikapcsolás) aztán kész is, nem érdemes tovább ragozni.
És azt szeretném kérdezni Windows 10-es guruktól, hogy vajon lehetett e valami szoftveres baja a Windows 10 OS-sel rendelkező számítógépemnek (és a Windows 10-nek), ha áramszünet miatt kikapcsolt a Win 10 futása közben szabályos kilépés helyett?
Semmi rendellenességet nem tapasztaltam azóta, csak 2 dolgot, de ez nem is biztos, hogy attól van: 1) mintha lassabban állna fel a rendszer indításkor (vagyis tovább tölt) 2) miután a Win 10 betöltődött és megtörtént a bejelentkezés, a Windows Biztonság ikon nem jelenik meg a tálcán, csak úgy, ha kijelentkezek és újra bejelentkezek... De boot-olás után nem jelenik meg az ikon, pedig eddig az esetek többségében meg szokott jelenni...
Igen,tudom az lenne a legjobb de egyenlőre működik rendesen.Köszi.
Amúgy meg nem volt titkositva semmi,mert találtam mappán belül olyan fájlt ami használható volt pl mp3.Egyébként a letöltött fájlok voltak kodolva zene,hang ,kép,pdf,doc. Minden mappában volt egy szöveges fájl a képen látható tartalommal.Persze nem vagyok pc guru,csak magamnak telepitettem mindig,de most belefutottam ebbe.A videót a telepitésről nem tudtam telefonrol feltölteni,ott látszott volna hogy megy vagy hogy nem megy a telepités.
Megfigyeltem, hogy a valamely területen az átlagot jóval meghaladó tudású emberek egyszerűen nem képesek beleélni magukat azok helyébe, akik nem rendelkeznek az ő képességeikkel.
Főleg az IT területén és a küzdősportokban tapasztaltam ezt.
A windows ujratelepités után a defendert kikapcsoltam hogy aktiválni tudjam,és valahogy nem volt meg az aktivátor a pendrivon.Vagy a defender nyirta ki,vagy egy virus mint utólag kiderült.Mire találtam aktivátort már minden fájlt a gépen és a külső vinyón a képen látható fájltipusra változtatott.Mindent kidobhattam.
Vannak emberek, akiknek a tudása addig terjed, hogy egy üres, vagy szokvány particionálású lemezre fel tudják tenni a windows-t. Bár a win telepítő CD-n végül is minden szükséges rajta van, ha csak a szokott utat tudja, akkor segíthet rajta egy másik lemez.
De az rajt van a bootCD-n és ennyire a killdisk meg a többi is jó, a kölcsön HDD és telepítés teljesen felesleges kör lesz. Ha nagyon Win kell, akkor ott a Hirensen.
Eredeti amerikai win7, jobb lett volna, ha megnézted volna a képet, amit beraktam.
Betettem néhány napja a win7 fórumba őket, jobb lenne, ha ott folytatnánk, nyugisabb a légkör, és rögtön látod, hogy win7-ről van szó, nem kell mást keresgélned.;)
Dinamikus lemezre nem szokott a Windows települni.
A problémád már régen megoldódott volna, ha a tanács szerint a Hirens-t indítottad volna. vagy kölcsön kértél volna egy 80-100GB-os lemezt, hogy tegyél rá Windows-t, amivel már le tudod particionálni a problémás lemezedet.
A Hiren's a memóriában fut, virtuális rendszerlemezen és egy külső csatolt meghajtónak fogja látni a mostani problémás lemezt, így azzal bármit is tud csinálni.
Ha így lenne már lenne Windows a gépen. Nem unalmamban kérdezek. Volt videó ahogy végigkattintgattam az összes partíciót, de telefonról nem engedte videót feltolteni ide.
Megismétlem, amit akkor írtam: A merevlemez fogalmával nem vagy tisztában. A képen látható összes partíciód egy merevlemez (HDD) része. Az előző gépeden ugyanez volt, arra írtam, hogy: "A lemezkezelő képeden látható valamennyi partíció vagy a merevlemez része (az első három), vagy egy másik merevlemez (D). Tehát nincs másod, csak merevlemez, függetlenül a méretétől és a betűjelétől."
Azt persze nem látom, hogy a korábbi C: meghajtód 911 GB-jából hol van a nagy része. 5GB-ra nem lehet telepíteni, 20 GB-ra aggályos. A 100-300 MB-osak pedig a rendszer részei. Újratelepítésnél törlendők.
Dokynak igaza van. Töröld mindegyiket, és az így létrejövő összefüggő terrületre telepítsd!
A bootolható "memtest" egy program, amit egybecsomagolnak egy alap operációs rendszerrel, aminek feladata a gép kezelése, és a program indítása/futtatása.
Mellesleg jóval alább cicisbeo már megválaszolta neked.
Bevallom, nem értem. Idetalálsz, lehet, hogy tényleg van is egy kérdésed, amire tényleg választ szeretnél. Rendben, felteszed. Onnantól úgy viselkedsz, mint a megtisztelendő Ügyfél, akinek lehetőleg azonnal -1 másodperc, vagy talán +3 múlva teremjen releváns és teljes körű válasz. De a válasz nevű változó eredményhalmaza lehetőleg legyen metszésben azzal, amit te gondolsz a világról és benne erről a kérdésről. Tehát ha olyan válasz érkezik, ami neked nem tetszik, az nem is válasz, pláne nem szakértő válasz és természetesen ennek az az oka, hogy:
-nem érti a szerencsétlen haszonállat
-nem tudja, pedig állítólag profi
-sör
-pina
Valójában lövésed sem lehet, hogy mi érdekli az ide írókat, mert te ennek a témának egy egészen rövidke időszeletét láthattad, és ha még orákulum is vagy és végigolvastad az első oldaltól, valószínűleg akkor sem tudsz szinte semmit az itt írogatók életéről. Ezzel kapcsolatban annyit elárulok, hogy a fórumot egyikünk sem fizetős szolgáltatásként tekinti (na jó, kivéve Exhighandet), így az, ahogy lenni szokás bármilyen szakmai kocsmában, kényünk s kedvünk szerint beszélgetünk, válaszolgatunk, vagy a saját kabaláink lelkét simogatjuk, s általánosságban elmondható, hogy egy vagy két ember komolyan is veszi a kérdésedet. Ők válaszoltak is.
Lehet, hogy nem értjük a problémádat, de úgy tűnik, te sem érted a válaszokat. Nehéz megmondani, hogy melyik. De ami a két nevezőt közös irányba segíti a szorzáson kívül, az a párbeszéd és nem a neked válaszoltak értetlenkedésnek bélyegzése.
... mert efltettem pár kérdést, amiről feltételeztem, hogy az ide író profik azonnal tudják a választ, de úgy tűnik, mégsem, és mivel számomra fontosak a válaszok, most gyakran visszajöttem, és láttam, hogy mi az, ami igazából érdekli az ide írókat.
Ahogy látom, a másik kiemelten fontos téma a fájl kérdése, oda is lesz majd pár javaslatom, például azt is neki lehet állni boncolgatni, hogy fájl vagy file, majd ki lehet térni a file és a filézett hal-hús közti különbségekre is, és ezzel lehet ezernyi beírást generálni segítve a céget, amelyik ebből él meg.
A múltkori telepítési, és fogalmazás problémám képen. Itt van hogy sehova nem telepíthető a Windows, és semelyik partíció-meghajtó nem törölhető és nem formázható.
Szerinted az időt és a sebességet százalékban mérik?
A Task Manager a CPU foglaltságot mutatja százalékban és a RAM foglaltságot MB-ban.
A Task Manager a CPU foglaltsági számai és a grafikonja nagyjából megegyezik a Resource Monitor CPU ábráján a zöld grafikonnal, de továbbra is a kérdés az, hogy mit mutat a kék vonal a CPU-nál, és miért van többnyire 80 százelékon vagy felette.
A Disk grafikonjánál pedig KB/sec az ábrázolás mértékegysége, ott se értem, hogy mit mutat, a zöld esetleg lehet CPU által disk olvasási-írási adat, a kéket továbbra se értem.
Így van ahogy mondod. Legacy-hoz még v4 kell. De a 2012 óta gyártott gépek az uefi bootot (is) ismerik. a 10+éves gépek meg a szememben elavultak. (A tiedben nem?)
Én tudom hogy mi az efi file. ezért tettem fel a kérdést. Hogy ti tudjátok-e. Eszerint nem.
Ezért kissé kocka az ilyen program vagy os szemvédős besorolás.
IMHO nem az a lényeg, hogy van-e kamera, hanem az, hogy az államigazgatásban dolgozók még mindig nem tudják, mi az a hoax és hasonlók, aminek azért évtizedes múltja van.
Aha, közben látom, te uefi verziót mutattál. Az uefi-s az éppúgy Linux alapú történet, olyan nagy különbségek nincsenek a hagyományos változathoz képest szerintem.
A memtest egy lemezképfájlban érkezik, amiben egy linux oprendszer van és a memtest maga. Összességében a terméket szerintem szoftvernek nevezhetjük, ami tartalmaz egy operációs rendszert és egy azon futó programot.
Államigazgatásnak köze nincs ahhoz, hogy újságcikk született. És igen, ott is vannak hülyék, meg mindenhol. Még itt is, ahogy azt a mellékelt ábra mutatja, de most minek ezen rugózni?
HVG pár hete lehírezte, hogy Angliában rájöttek, hogy ahol sokféle virág van kis területen és azt dolgozzák fel a méhek, abból vegyes virágméz lesz. Na, ki hitte volna, ez is kb. 5ezer éves trükk, ha nem több... És akkor?
Önálló futásra nem képesek. A program, definíció szerint pedig igen. Ennek mentén a .dll nem program, hanem egy működő program része-dynamic link library, kicsit konkrétabban egy konténer, ami lehet függvénykönyvtár, ikontároló, szövegkörnyezet, vagyis bármi amire egy adott programnak szüksége lehet például párbeszédablak létrehozásához, vagy hardverhez, objektumfelülethez csatlakozáshoz. Ebből fakadóan nem meglepő, hogy egy dll számos, tök különböző programnak is lehet része, így kölcsönös függési viszonyban léteznek a futtatható állományokkal Windows esetén.
155627-re volt válasz, de látom, közben didyman is értetlenkedett, így megpróbálom összefoglalni a lényeget.
Év(tized)ek óta jönnek hamis levelek, amik egy része pénzszerzésre irányul, és a régi séma alapján a félelemre és bűnökre fókuszálnak.
Most történt először, hogy betették a szövegbe a kamerára vonatkozó szöveget is, és ez annyira kiverte a biztosítékot, hogy újságcikkek születtek belőle.
Nem az a lényeg, hogy van-e kamera vagy nincs,az újságcikkek ezzel nem is foglalkoztak volna.
Azért jelentek meg az újságcikkek, mert az illetők valóban bepánikoltak, és úgy tűnik, tömegesen.
IMHO nem az a lényeg, hogy van-e kamera, hanem az, hogy az államigazgatásban dolgozók még mindig nem tudják, mi az a hoax és hasonlók, aminek azért évtizedes múltja van.
Van valakinek tippje, hogy külső usb merevlemezt csatlakoztatva miért jeleníti meg háromszor a merevlemezt, és miért teszi Disk 5-nek, amikor F: jelet ad neki, előrébb van, mint a Disk 4 H: jellel, ami ténylegesen nincs is.
(H: esetében a beépített kártyaolvasóra tippelek, amit nem használok)
Az ilyen felébredteknek szoktam javasolni, hogy a mikrofont is ragasszák le, mert az egy dolog, hogy látni lehet azt, ahogy nem dolgoznak, de hallani is.
Van neki egy USB-C--USB-A átalakítója. Az is gyanús volt először, de ha azzal nem stimmelne valami, akkor máskor sem működne. De ugyanezzel használja az átalakítót Ubuntu alatt is, mert a munkahelyén is, szóval szerintem az is kihúzható.
Nem volt dokkoló. Ha lett volna, akkor nem USB-Ethernet átalakítót használt volna. Az Edimax-nak az adott eszközhöz tartozó legfrissebb drájverét is feltette, de azzal ugyanaz volt a helyzet, mint a Microsoft saját drájverével (először azzal próbálta, amit a Windows install magától feltett neki), egyaránt csak 15-16Mbps-mal ment a sebességteszt.
Egyébként nem saját gép, hanem az egyik ismerősöm munkahelyi gépe, kapta (még az Edimax-os USB-Ethernet átalakítót is), úgy hogy nem igazán volt választási lehetősége. A munkahelyen egyébként pipecül működik is, csak otthon a Fritz-cel nem, és csak Windows 10 alatt van probléma. Én arra tippeltem, hogy az átalakító és a Fritz Ethernet chipset-je nem szereti egymást (hasonló helyzetre gondoltam, mint ami az Intel I225-V chipset-je és más gyártók 2.5GbE-s chipset-je között van, mert ott bizonyítottan ez van). Ezért megkértem az ismerősömet, hogy próbálja ki ezt az átalakítót ugyanezen a Fritz-en más laptoppal is, viszont ott megint csak nem jelentkezett a probléma (a másik laptopon szintén Windows 10 volt, szóval a driver is egyezett). Szóval az Ethernet chipset-ek összeférhetetlensége szerintem kizárható, mert akkor a másik laptopon sem működött volna jól. Bár azért a Youtube-on találtam videót arról, hogy ezzel a Fritz-cel nincs minden rendben, mert ha pl. Fast Ethernet portos eszközt dugnak rá, akkor kísértetiesen hasonló a helyzet, akkor is csak 15-16Mbps-mal lehet hajtani a vonalat (a negotaion beállásától függetlenül). Annak az volt a megoldása, hogy egy gigabites switch-et kellett a FE eszköz (konkrétan egy powerline eszköz) és a Fritz közé beiktatni. Bár a jelenség hasonló, de itt azért más a helyzet, mert itt mindkét eszköz gigabites. Azért a switch-es próbát majd megejtjük, ha lesz rá módunk, bár szerintem nincs túl sok értelme. Következő ötletem még az volt, hogy vegyen saját pénzből egy másmilyen átalakítót (vagy kérjen egyet kölcsön), hátha azzal nagyobb szerencséje lesz. Még ez is várat magára.
Reklamálj az illetékes minisztériumoknál, hogy miért nem helyesbíttették az újságcikkeket, ha egyszer az érintettek jelentős részénél nem is volt kamera. ;)
Fele jogos, de ugye az Edimaxos izé az sima USB-s, szóval csak van ott egy HUB is. Meg különben is ahol Fritzbox van ott bármi lehet. sokat nehéz tenni, driver, majd a HUB környékét megkaparászni, de persze vehettünk volna ethernetes hubot...
Lehet basztatni a Wines drivert, de azok itt néha ilyenek. Most megint kezdjünk el barkóbázni, hogy pontosan mi alakít át mire, vagy egy nyüves drivert legalább leszedtek-e ésvagy? Mindig infóhiány van, azon sem lepődtem volna meg ha Linux alatt másik hubot használt volna, csak kifelejtette a leírásból :-)
Ja, az is elég marharépa aki az USB-Ct kifejti valamire, majd abba dug egy USB-s ethernetet. USB-C multiport HUB-ot vagy néha tévesen dokkolónak írt cuccot kell venni, még hozzá olyat amin van RJ45 és minden olyan, ami kell és egyből megoldódik a baja.
"Hogy ebből melyiket csomagolják a DOS lemezre, az a disztribútortól függ."
30-40 évvel ezelőtt, amikor a számítógépek többsége alapértelmezetten DOS alatt működött, voltak bizonyos exe fájlok, amelyeket minden distributor a DOS lemezre "csomagolt". Pl. Format, Scandisk, Diskcopy, Fdisk stb. Lévén ezek a lemezkezelő rendszer (Disk Operating System) lényegi tartozékai. Az meg csak memóriaspórolás miatt volt, hogy végrehajtható fájl formájában tárolták. Ezért hívták külsőnek. (Az persze igaz, hogy ebből a szempontból úgy viselkedtek, mint más EXE fájlok. Csak éppen mert a lemezkelés részei voltak, hívták külső parancsoknak, és adták minden DOS rendszerhez őket. Sőt telepítéskor a DOS könyvtárba tették őket.)
És persze ezt az 1998 körüli egyetemi tankönyvet is hülyék írták, és rosszul fogalmaznak:
Teljesen felesleges dos v win98 alól fdiskel előparticionálnotok a 2TB hdd-t a win10-ben már van ennél jobb! Úgy hívják: diskpart vagy grafikusan lemezkezelő.. ;-)
Fdisk is the oldest disk partition tool with DOS program. Since you have Fdisk in your Windows 10, you can use it to divide disk. However, the earlier Fdisk has no format functions to meet your requirements of formatting partitions and allocating file systems after dividing. In order to achieve this, you should do step by step to practice more DOS orders and with more operations. This is really hard for you when you are not familiar with DOS orders.
Or what you have in Windows 10 is the upgraded Fdisk, then you have the Fdisk format tool besides Fdisk partition tool. However, the Fdisk format tool is still not easy to control: you need to input very long order to format partition, and the order should be exactly right. Besides, it will take a long time to master Fdisk format tool completely, for example, C:format is the simplest order of format tool. Both make Fdisk format tool too difficult for common users, too. And most importantly, we cannot set drive letter, file system, and cluster size and so on with this formatting way (for example, Fdisk has no idea with NTFS file system)."
"Annyit megpróbálhatc, hogy törölsz egy partíciót, látod, hogy eltűnt (reboot, stb.), utána csinálsz egy ugyanakkorát, és jé, hirtelen előugranak a 'letörölt' adatok..."
Na igen, ezt soha nem mertem volna kipróbálni. Amúgy pedig eszembe sem jutott ez a lehetőség. Ennyi év után is új dolgokat tanulok meg a DOS-ról:-)
A partíció mérete a kisebb gond, a rajta levő fájlrendcert is át köll méretezni. Na, erre viszont nincs eszköz a DOS-ban...
Annyit megpróbálhatc, hogy törölsz egy partíciót, látod, hogy eltűnt (reboot, stb.), utána csinálsz egy ugyanakkorát, és jé, hirtelen előugranak a 'letörölt' adatok...
Kicsit szívatás azért van benne, mert többiek olyasmire is célozgatnak, hogy ha FDSIkkel letörlöd a partíciót, aztán legyen ott bármi, újraindítás, csiribiri, megcsinálod ugyanazt a partíciót, akkor rajt lesz minden adatod ami előtte.
Már nagyon régi az emlék. Úgy rémlik, hogy az Fdisk-el annakidején nem tudtam meglévő partícióból kihasítani egy részt új partíciónak. De az is lehet ezek szerint, hogy csak nem tudtam valamit. És talán meg sem mertem próbálni. Na majd, ha egyszer lesz egy olyan gép a kezemben, amin próbálgathatom, akkor felelevenítem az emlékeimet.
Lehet, de akkor (80-as évek és a 90-es évek első fele) én nem ismertem mást - a Windows 3.1-el is csak a 90-es évek második felében találkoztam- , így hosszú évekig csak az Fdisk-et használtam, és annál nem volt pardon:
Mentés mindig kell, mert bármikor berosálhat a vas is. Meg ezer más is történhet.
De a méretváltoztatás valamirevaló rendceren menetközben kiadható (v. éppen kiadandó) rendcerparancs, és ha tudod, mit csinálsz, pontosan ugyanúgy, 0 rizikóval le lehet játcani 'hagyományos mosóporon' is.
Igen, 30-40 éve még így volt. Sőt kezdetben a partíció kezelés a HDD adatainak törlésével járt. Ma már ezen rég túl vagyunk. A Windows partícionálója - Windows 7 és 10 alatt - az XP-nél nem emlékszem, hogy volt - teljesen megbízható. Addig enged zsugorítani, amig van szabad terület a merevlemezen.
Nem, de nem ez volt a kérdés. Annak nem sok értelme van, hogy még azt sem tudtuk pontosan mit szeretne, csak sejtettük, Te meg nem ismered a programokat, csak mondod, hogy háááááá, van ám ilyesmi, csak nem tudom meg titkos.
Azért egy alapfogalmat nem árt megtanulnod. Nevezetesen a merevlemezt, merthogy következetesen hibásan használod a szót. A merevlemezről egy leírást például itt találsz:
A lemezkezelő képeden látható valamennyi partíció vagy a merevlemez része (az első három), vagy egy másik merevlemez (D). Tehát nincs másod, csak merevlemez, függetlenül a méretétől és a betűjelétől.
Ja, az office 2019 home és student tök ismeretlen és a guru arról ismerszik meg, hogy erre magától nem képes...
Ezzel kezdődik...
NEM MÁSOLOM BE MERT HOSSZÚ
MICROSOFT SZOFTVERLICENC-SZERZŐDÉS OFFICE 2019 DESKTOP Utolsó frissítés dátuma: 2018. szeptember HA AZ ÖN LAKÓHELYE (VAGY VÁLLALAT ESETÉBEN SZÉKHELYE) AZ AMERIKAI EGYESÜLT ÁLLAMOKBAN TALÁLHATÓ, AKKOR OLVASSA EL A 9. SZAKASZNAK A VÁLASZTOTTBÍRÓSÁG KÖTELEZŐ ÉRVÉNYŰ DÖNTÉSÉRE ÉS A PERTÁRSASÁGBAN VALÓ RÉSZVÉTEL JOGÁRÓL VALÓ LEMONDÁSRA VONATKOZÓ RENDELKEZÉSEIT IS, MERT EZEK BEFOLYÁSOLJÁK A JOGVITÁK RENDEZÉSÉNEK MÓDJÁT. Köszönjük, hogy a Microsoftot választotta! Attól függően, hogy Ön miként szerezte be az Office szoftvert, a jelen licencszerződés (i) Ön és azon eszközgyártó, illetve szoftvertelepítő között jön létre, amely a szoftvert az Ön eszközével együtt terjeszti; vagy (ii) ha Ön a szoftvert egy viszonteladótól szerezte be, akkor Ön és a Microsoft Corporation (vagy az Ön lakhelye (vagy vállalat esetében székhelye) alapján annak egy társvállalata) között jön létre. A Microsoft vagy annak egyik társvállalata által gyártott eszközök esetében az eszköz gyártója a Microsoft, és ha Ön a szoftvert közvetlenül a Microsofttól szerezte be, akkor a Microsoft a viszonteladó. A jelen szerződés az Ön jogait és azokat a feltételeket írja le, amelyeknek megfelelően Ön az Office szoftvert használhatja. Önnek a teljes szerződést át kell tanulmányoznia, a szoftverhez mellékelt bármely kiegészítő licencfeltétellel
Sokszor előfordul ebben a topicban szerintem, hogy nem valós problémákkal fordulnak ide nick-ek. Talán azért, hogy futtassák a saját harci nick-ket. Nem tudom.
Emlékszem, nemrég valaki egy teljesen valószínűtlen szoftverjogi problémával jött - és egy általam ismeretlen szoftver verzióval. Akkor kértem meg, hogy ugyan másolja már be a licenc szerződést.( mert gyanakodtam) Azóta is másolja
Nem zagyváltam,csak valamiért nem lehetett törölni sem a 20 gb -ot sem a többit,igy ujat sem engedett létrehozni.A windows telepités is csak a merevlemezre volt lehetséges.
Gorcsev-től és Pimre-től tökéletes és pontos választ kaptál. Én megpróbálom pontokba szedni:
1. indítsd el a lemezkezelőt 2. jobb egérgomb a rendszer lemezre 3. zsugorítsd le a felére ( ha elég nagy ehhez) 4. ezután lesz egy fél üres lemezed, amin még partíció sincsen 5. jobb egérgomb az üresre 6. formázás - felajánlja az NTFS formázást 7. formázd le gyorsformázással ( ekkor nem írja felül az egész területet, csak létrehoz rajta egy partíciót, amit megformáz NTFS-re) 8. használd
Az alábbi képen nincs olyan opció hogy új kötet létrehozása. Telepités folymán sem lehet a már lentebb irt lemezterületeket törölni.és a merevlemez is csak igy egyben használható
Telepítéskor töröld az összes partíciót, utána a telepités folytatásakor megcsinálja, amit kell neki. Amikor kész, a lemezkezelővel zsugorítsd a C. meghajtót, a felszabaduló helyen csinálj egy partíciót,ez lesz az egyebek helye.
Bocsi ha nem jól fogalmaztam.Igen,tudom hogy a merevlemezen van .csak külön patriciót szoktam létrehozni pl telepitéseknek,letöltéseknek csak most valamiért nem lett jó.Telepitéskor sem lehetett és utólag sem lehet.Ismételt telepités után is változatlan a helyzet.
Van egy 20 gb ami üres.Van egy 300 MB kifogástalan (HELYREÁLLITÁSI PATRICIÓ) Van egy 100 MB efi rendszerpatrició. És van C MEGHAJTÓ 911 GB NTFS (rendszerinditás,lapozófájl,összeomlási memóriakép) Ezeket mind mutatja telepitéskor,de csak a c-re enged telepiteni.Újabb patriciót nem lehet kétrehozni sem telepitéskor,sem utólag.
Sosem szoktam ajánlani, mert pl. laikus kezében végzetes lehet, de ha nincs mit veszteni, akkor neki lehet esni a problémának a különféle partíció-varázsló programokkal. Azokkal van lehetőség utólag változtatni a dolgokon.
Sziasztok. Windows újra telepiteskor elfelejtette külön partíciót létrehozni, így a merevlemezen van. Viszont nem tudom innen sem törölni, sem újbóli telepítéssel nem oldódik meg. Egész pontosan telepítés során csak a merevlemezre engedi telepíteni, semelyik másik meghajtóra nem lehet és sem törölni sem formázni nem lehet oké.ebben kérnék segítséget.
És mi a Windows-os megfelelője, pl. alkalmazásokra vagy a rendszerfolyamatokra? A Registry-szerkesztővel írható-e erre parancs, és ha igen ezt akkor melyik főkulcs (amely az egyes (al)-kulcsokat tartalmazza) alá elhelyezni?
"...az 1 h-s időkülönbözet miatt szakadni fog az internetjük..."
Két órája átállítottam 12 órával az órámat. Egyenlőre minden működik. Szerintem a szakadás azokra vonatkozik, amik közvetlenül kapcsolódnak a hálózatra, a mobilokra és a routerekre.
Én úgy vagyok vele, hogy a kábel a biztosabb, a wifi-n ezer már probléma is lehet még. De egyébként kipróbáltuk Wifi-n is, ugyanúgy 13-14Mbps-sel megy a letöltés, szinte hajszálra pontosan ugyanannyival.
Ha már laptop akkor inkább wifi-t adj neki, ne drótot. És állítsd be rajta hogy elsődlegesen 5GHz-en kapcsolódjon. A router 5GHz beállításaiban is automatikus csatornaszám és automatikus sávszélesség legyen beállítva.
Sziasztok! Az egyik ismerősöm problémájára szeretném megtalálni a megoldást: adott egy Dell Precision 5550 laptop Windows 10 Pro-val. A gépnek csak egy USB-C-s portja van, Ethernet nincs rajta, ezért egy Edimax EU-4306 USB-Ethernet átalakítót használ a géphez (legújabb driverrel). Otthon nála kábelmodemes internet van (modem: FRITZ!Box 6490). A probléma az, hogy túl lassú internetről a letöltés, 200Mbps helyett csak 13-14Mbps-sel jön a net. De annyira szabályosan ennyivel, mintha valahol be lenne állítva egy sebességkorlát, de ilyet se a modemben, se a Windowsban nem találtunk. A probléma igazából ott kezdődik, hogy ez a gép csak ezen a modemen, és csak Windows 10 Pro alatt csinálja ezt. Ha USB-ről indítunk egy Ubuntu-t, akkor a sebesség rendben van. A családban más gépek is ugyanerről a modemről lógnak, azokkal sincs probléma. Viszont ugyanez a gép ugyanezzel az átalakítóval szintén Windows 10 Pro alatt a munkahelyén 500Mbps-mal tudja tölteni ugyanazt a fájlt, ami otthon 13-14Mbps-mal jön, de csak ezen a gépen jön ennyivel. Más otthoni gépen rendesen működik a letöltés. Már mindent is kipróbáltunk. Esetleg valami ötlet, hogy hol keressük a problémát? Úgy tűnik, hogy A Windows 10 Pro és a FRITZ modem nem tetszik egymásnak (természetesen a duplexitást is már össze-vissza állítottuk, de nem segített).
Van egy dell laptopom hdmi és usb typce-cportokkal. 2 monitort szeretnék használni, egyik hdmi, a másik usb typce-c amin egy Lanberg* usb type-c - DVI átalakító van a monitor miatt. Ezzel az a baj, hogy az átalakított képernyő közepén lett egy 5 cm-es "senkiföldje, fekete színben. Tőle jobbra és balra megtörve használható a képernyő, csak épp fel lett cserélve. A start menü a jobboldalon van, az óra a balon. A fekete, középső sávon nincs átjárás a kurzorral. Ez adapter hiba lehet, vagy van valami windows beállítás megoldás vajon?
Idevágó második kérdés, hogy a "Téli/Nyári időszámítás ki-/be-kapcsolása" pipa vagy gomb működtetésének eléréséhez lehet-e valamilyen, parancsikonra (is) kitehető "*.bat" vagy más kiterjesztési típusú parancsfájlt (pl. "Óraátállítás.bat" néven...) készíteni? És ha igen, akkor milyen parancssorokat tartalmazzon ez a parancsfájl??
1.: "A Win majd átállítja az órát félévente, ők meg kézzel mennek utána. Vagy nem."
Olyan nincs, hogy nem mennek utána kézzel átállítgatni! Ui., ha ezt nem teszik meg, akkor az 1 h-s időkülönbözet miatt szakadni fog az internetjük, márpedig a folyamatos internetkapcsolat-fenntartás mindig szükséges lesz, egyrészt mert internetezni mindenki akar, másrészt mert a Windows csak élő internetkapcsolat esetén tudja leszedegetni az újabb és újabb frissítéseket, enélkül nem... .
2.: "A legjobb az lenne, ha a döntés megszületésének napján a júzerek előkapnák a dátumbeállítási oldalt és kikapcsolnák a t/ny váltást."
No igen, de én is pl. kerestem az ehhez tartozó beállítógombot vagy pipát a "Vezérlőpult"--> "Dátum és idő" paneljén, de nem találtam meg hogy ez pontosan hol van rajta... . Pontosan melyik lapfülre "rejtették" el ezt az opciót a "Dátum és idő" panelen belül Windows 7-nél, és hová Windows 10-nél???
A Windows 7-nél pl. három lapfül van itt:
1./ Dátum és idő --> Dátum és idő módosítása (gomb); Időzóna módosítása (gomb); Értesítést kérek, ha az óra módosul (pipálónégyzet); OK (gomb); Mégse (gomb); Alkalmaz (gomb);
2./ További órák --> 1. Óra: Legyen látható ez az óra (pipálónégyzet); Időzóna választása (legördülő lista: pl. UTC+1 óra, stb. ...); megjelenítendő név (pl. 1. Óra); 2. Óra: Legyen látható ez az óra (pipálónégyzet); Időzóna választása (legördülő lista: pl. UTC+1 óra, stb. ...); megjelenítendő név (pl. 2. Óra); OK (gomb); Mégse (gomb); Alkalmaz (gomb);
3./ Internetes idő --> "A számítógép a következővel való szinkronizálásra van beállítva: 'time.windows.com'." (szöveg); "A számítógép ütemezés szerinti automatikus szinkronizálásra van beállítva." (szöveg); Beállítások módosítása (gomb); "Mi az internetes időszinkronizálás?" (súgótémakörre vezető hiperlink); OK (gomb); Mégse (gomb); Alkalmaz (gomb);.
[?] Ezek közül melyiken belül rejtőzködik a kérdéses "Téli/Nyári időszámítás ki-/be-kapcsolása" pipa vagy gomb???
A legjobb az lenne, ha a döntés megszületésének napján a júzerek előkapnák a dátumbeállítási oldalt és kikapcsolnák a t/ny váltást. Hahaha :)))
Szerintem óóóriási katyvasz lesz ebből. Rengeteg Win 7 és korábbi gép van még szolgálatban és azok nem kapnak frissítést. Rengeteg hekkelt rendszeren is le van állítva, meg vannak az oltás frissítésellenesek, akik letiltották. Vannak helyek, ahol a pihenőidőhöz kötik a frissítést, pl. egyes iskolákban a nyári leálláskor teszik meg, mert félnek, hogy eltűnik valami, amit oktatásra használnak. Ezeknek nagy része későn vagy sosem fog észbe kapni. A Win majd átállítja az órát félévente, ők meg kézzel mennek utána. Vagy nem.
Hasonló, de nem ugyanaz. Nálam minden fájl 0 bájt és mind a Temp folderben van. A Windowsom meg naprakész. De a lényeg hasonlít, és is tudom törölni a fájlokat és tök céltalannak tűnnek.
A Windows-ok alatti téli/nyári időszámításra történő automatikus oda/vissza történő időátállításra, ill. annak megszüntetése esetén előálló új helyzetre vonatkozóan lenne egy sokakat érdeklő kérdésem.
Azt mindenki tudja, hogy a Windows-ok bármelyike önállóan képes átállni a téli/nyári időszámításra a Windows-óra automatikus átállításával.
Azonban most hogy 2021. márc. 27.-én (ha a nyári időt véglegesítik!), vagy 2021. okt. 31.-én (ha a téli időt véglegesítik!), ez az országok időszámításában úgy fog bekövetkezni, hogy közben a Windows-ok akkor is át fogják állítani márc.-ban és okt.-ben az időt, amikor ez már nem lesz szükséges.
Következésképpen, kell egy megoldást találni arra, hogy a Windows-ok ezután már szüntessék be a félévenkénti óra-átállítgatásokat. A kérdés, hogy erre a Windows-oknak lesz-e majd szükségük egy új KB-XXXXXXXX frissítésre amit le tudnak majd a hivatalos Windows-frissítőoldalukról maguknak tölteni, vagy pedig a Windows-ok a Vezérlőpult--> Dátum és Idő paneljén tartalmaznak-e erre egy olyan gombot, amivel meghatározható az, hogy az automatikus óraátállítást alkalmazzák-e tovább, vagy pedig (határozatlan időre) függesszék-e fel?
Vagy pedig az lesz a megoldás, amit egy 2004-ben írt PC-fórumos bejegyzésben olvastam, amely szerint egy kis segédprogramot -- (a egészen pontosan "tzedit.exe" segédalkalmazást!) -- kell letölteni ahhoz, hogy a Vezérlőpult--> Dátum és Idő paneljének automatikus átállítása kézzel is ki-bekapcsolható legyen; amely idézve ITT LENT lesz: >>
"A téli-nyári időszámítás közötti átállásról a rendszer automatikusan gondoskodik, hiszen az felhasználó által beállított időzónából, és az aktuális dátumból egyértelműen következik.
Ha mégis kézzel akarod befolyásolni ezt a jellemzőt, kénytelen leszel a Resource Kit-ben található tzedit.exe-t beszerezni, amivel a Windows beépített időzóna-táblázatait lehet szerkeszteni."
Melyik lesz ezek közül erre a végleges és legjobb megoldás???
Help! Az AppDataLocalTemp könyvtáramban megjelenik kb. percenként 6db új .tmp fájl (folyamatosan, most is), mindegyik neve srv-vel kezdődik, aztán véletlenszerű hexa számok, mint srv6F0E.tmp meg srv1C67.tmp. Több ezres nagyságrendben van belőlük, de mind 0 bájt méretű. A cpu terhelésem 1-2%-os. A Deffender és a Malwarebytes szerint minden OK. Mi a túró lehet ez?
De inkább csinálj pendriveról valóban tiszta telepítést - az adataidat előtte lemented máshova és törölsz a lemezről minden partíciót.. (utána se hozol létre újat, nem formázgatsz, a particionálatlan helyet adod meg telepítési célnak, uefi módon bootolva)
Az ilyen levelek évek óta keringenek, de csak azóta kezdtek félni tőle, amióta betették a szövegbe, hogy közzéteszik a kamera felvételt, hogy mit csinálnak ténylegesen a gép előtt ülve.
Letöltheted, csinálhatsz. Amúgy mi másként lehetne letölteni a telepítőt, ha nem egy működő oprendszer alól? Megírja pendrivera, aztán csinálsz vele amit akarsz.
Ha egy aktivált, működő Win10-en letöltöm a MCT-t, vele a Win10-et, akkor ezzel csinálhatok egy tiszta szűz telepítést a meglevő rendszerre? Minden pusztul csak egy új rencer lesz? Nem pusztítja el a telepítő saját magát?
Mostanában észrevettem, hogy portálváltáskor az adatvédelemmel kapcsolatos kérdésekkel zaklatnak elfogadom vagy sem. Néha ugyanazon cég többször is. Meddig tart még ez az őrület?
W10 legújabb-legfrissebb, Outlook 365 (Office16) kereső nem működik (nincs találat), és a csíkról megnyitott névjegylista üres (a levelek, teendők melletti kedvencek gomb alatt viszont ott van az összes névjegy)
Amit próbáltam:
-Office javítótelepítés (teljes)
-Újraindexelés, kiszedve, ismét belefoglalva az Outlookot, külön az adatfájl mappáját is
-Keresés hibaelhárító futtatása (talált és javított hozzáférési hibát a szolgáltatásban)
-Bővítmények teljes tiltása
-ScanPST
Csökkentett módban indítva az Outlookot, illetve letiltva gp-ből a Windows search Outlookra vonatkozó működését, a klasszikus kereső működik, de mivel ez nem túl optimális a kb. 28.000 levél esetén, ezt nem tartom jó megoldásnak.
Kaptam egy e-mailt, hogy betört a gépembe egy hacker. Fizessek nem tudom hány dollárt, mert ha nem publikálja a gépem tartalmát és azt is, hogy mikor melyik pornó oldalt látogattam. :-)
Magától pedig nem szokott felmenni, telepítések közt láthattad volna, hogy mikor, aztán lehet kiderül, hogy a kölöknek volt onlány órája, vagy ki tudja. Felhasználók ennél nagyobb csodákat is szoktak művelni, amire azt mondják, hogy nemis...
Csak halkan kérdezem. Hogy mászott fel a gépre? Mióta ezt a gépet összerakta, feltelepítette az informatikus, én azóta semmilyen programot nem telepítettem fel.
Ez Microsoft Teams, jobb alul fut a tálcán is, kék T betűs ikont keress és ezt szedd le a programok közül, ha nem használod. Vagy csak ne induljon el automatán...
Fizetés szerintem teljesen máshol lesz. Valahol az ÁSZFet nézte, de picit lehetnénk kreatívabbak esetleg ne úgy kelljen kihúzni mindenkiből, hogy milyen cucc mi OS, de hát ez van, általában luxus elvárás, majd kibarkóbázzuk.
Ha fizetési lehetőséget kér, akkor szerintem nem a Microsoft, és nem is a Skype adja a 155479-ben bemásolt képet. Talán, ha olyan képet tennél be róla, amelyen látszik a képernyő tetején a címsor, akkor előrébb lennénk. Kiderülne melyik szoftver akar mindenáron belejelenkeztetni a Microsoft fiókba. Illetve ha a fizetésre felkérő ablaknál látnánk a címsort, talán még többet megtudnánk.
A skypét 2020 februárban használtam utóljára. Tényleg úgy volt állítva annó, hogy bekapcsoláskor indult. De azt levettem. A programról rég elfeledkeztem.
Most ebbe a 100 oldalas üzenetbe belenéztem.
Fizetési lehetőségeket kérdez és adjam meg a számlaszámot. (meg a f....m)
Ha megmondod, hogy lehet megnézni az indítási dolgokat, akkor majd kiirtom, ha tudom.
Legfeljebb az esemény típus az nem külön mező. Lassan kialakul egy hibajegykezelő rendszer is. Az év végén statisztikát csinál, ha közben megvilágosodunk abba az irányba.
Én ha nagyon elgondolkoznék akkor Outlook naptárra menne, van hely, tárgy, minden, és lehet kategóriákkal variálni, ha szükséges és pár 10 darabba bele tudjuk szórni. Kereső a törzsben is keres.
"ott végre be lehet állítani az ügyeket és lehet követni a folyamatot, hogy mikor mi történt, sőt még lehet hozzá kapcsolni előfeltételeket és más eseményeket is."
"
Amit a határidőnaplónak tudnia kell:
1. beírni adatot (minimum ezeket):
dátum, idő, esemény típus, esemény, résztvevők, helyszín, szöveg
2. keresés után találati listák (minimum ez a három):
1. esemény típus - események dátum+idő szerint, helyszín, résztvevők, stb.
2. helyszín - esemény típus+ események dátum+idő szerint, stb.
3. résztvevő - események dátum+idő szerint, stb."
Fele már majdnem projekt, de kérdés, hogy legördülős választék? Outlook még feladatnak is beköti, ezer éve megy a szabadszavas keresés és időrendbe rakja. Bár tudom, gonosz MS, mittomén mivel lehet még értelmesen megoldani, alap droidos/almás alkalmazástól csak azért írtózom, mert ki tudja mi lesz vele 2 év múlva, vagy miképpen mented a bányát. Ennek fele lehet még tipikus Access programozás is. Ami Gnaptár integrált, az jó lehet, megkell nézni, nincs olyan ami ezekre nem faragható rá.
Én ebből ki nem bogozom, hogy milyen jellegű probléma volt, azt meg csak félig, hogy valami határidőnapló a megoldás, de hát ezt zsebedben a mobiltelefon is tudja ezer éve.
Szóval, mi a feladat? Vagy ez az egyedi fejlesztéses mesterséges intelligenciát igényló cucc a múltból, ami szól magától, ha éppen ott akkor meg tudod csinálni a napi melót?
Nagyon köszönöm a sok reagálást, nem hittem volna, hogy ennyire sokan ismerik a témát.
Röviden és tömören:
Egy ideje hiába keresek egy jó és megbízható nyilvántartást, ezért nyitottam egy "Hataridonaplo" fórumot, és a kapott segítséggel eljutottam addig, hogy több program is képes lenne rá, de valamiért nem akarják megcsinálni. (Az egyik program weboldalán a kérések között már tíz éve szerepelt, amit keresek, de még csak válasz se volt rá.)
Most jelentkezett valaki, hogy ilyen programot még DOS-os időkben csináltak és hozott egy nagyon régi PC-t 64 MB RAM-mal, hogy majd később hozza a programokat hozzá.
Köszönöm, megnyugodtam, hogy akkor nem lesz gond, a gépről nem tudok semmit, csak annyit, hogy dbase vagy hasonló megy majd rajta.
3. Extended kiterjesztett memóriaterület az 1MB feletti memória.
4. Ezen belül az első 64Kb a HMA.
5. Kiterjesztett (expanded EMS) memóriaterület az, ami a memóriakezelő címtartományán kívül esik (a címtartomány különbözik a 286/386/486 gépeknél). Ezt 64Kb-os szegmensekben lehet belapozni az UMB területre.
Valami nagyon keveredik a kérdésekben szorzótényezőben.
DOS-ból melyik verzió? Az 1.x-ek megmozdításához 16 kB már elég, a 6.22-nek 384k kell, de ennyin még alkalmazást nem tudsz indítani. Az 512k a hivatalos minimum, és ugyanekkora volt az utolsó PC-DOS-nak is. A Caldera DR-DOS is hasonló síkon mozgott, de persze az egész történet attól függött, mit akart futtatni rajta az ember.
A maximum elérhető tartomány XMS specifikáció kérdése volt. A legutolsóval a kiterjesztett memória mérete 4 GB lehetett. Az EMM (kibővített) mérete a legutolsó verzióval 32 MB maximum.
Attól nem lesz szektorhiba, bár SSDben volt olyan, hogy ha így szabálytalanul állítottad le akkor elhagyta magát a vezérlő. Ezt a hibát mondjuk ezer éve kijavították mindenben de biztos van helyette nyolc másik :-D
Az biztos, hogy gépet nem ajánlott ezzel lekapcsolni, hogy kihúzzuk a konnektorból.
Áruld el akkor, mi a bánatos harmatvirágnak jöttél ide kérdést feltenni? Ja, igen, azért, hogy olyan választ kapj, ami neked megfelelő. Ezt mindig elfelejtem. Gondolom, az a számítógépszerelő az isten most neked. Legyen vele szerencséd.
Ja, és de, fogok válaszolni, nem is értem, hogy gondoltad, hogy nem, miután ilyen kedves dolgokat írtál. Úgysem fogsz idehunyászkodni pár hét múlva, hogy valamelyik vészmadárnak mégis igaza volt, mert valahogy ez mindig így szokott lenni. Olyan vagy, mint a galamb, aki megérkezik a sakktáblára. Nem érti, ezért felrúgja a bábukat, odapiszkít, aztán elrepül.
Még csak tippelek, mert ugye nem tudjuk milyen OS, mi vas, egyéb, de lehet valami régi ACPI nem küldi el rendesen a gépet. Ez Neked jobban témába vág, én most nem értek hozzá.
Az ismertetett módszer egy veszélyes ostobaság. Nem oldottál meg problémát vele, hanem megkerülted úgy, hogy előbb-utóbb be fog szarni a fájlrendszer, mert nem arra van kitalálva, hogy ilyen módon legyen leállítva a gép és bár elég jól tolerálja, egyszer majd eldől, mint a rohadt nád. Az indulási gond tápegység körüli okot sejtet, előbb-utóbb az is el fog köszönni az élőktől, szerencsés esetben csak ő maga, rosszabb esetben viszi magával az alaplapot, merevlemezt, rajta az adataid.
5 másodperc az erőltetett leállás ezer éve, nem jó erőltetni. Persze a pillanatnyi gombnyomásra van opció, alvás, kikapcsolás, hibernálás, mikor megnyomod akkor nekiáll kikapcsolni majd nyomva tartva félbeszakítja és kvázi kihúzza az áramot maga alól. No meg Win10nél eleve a lekapcsolás az nem lekapcsolás, hanem hibrid alvás, ha meg akarjuk kavarni és lehet ott megy félre. És akkor az előzményeket sem tudom, nyaff.
Elmentem venni egy HDMI - HDMI (kani-kani) kábelt. Nem jó! Lesem a laptopot. Nem is HDMI vagy is majdnem. Valami annak látszó. A lapi az ezer éves SIEMENS.
Vittem magammal és vettem 16 euróért egy jót.
Hogy hívják ezt a fajta csatlakozót?
Közben kiderült, hogy hang csak a laptopon van. A TV-re nem megy át. (egye fene)
Az asztali gépről HDMI-HDMI-vel szól a TV hangszórója is, anélkül, hogy a TV-n bármit is állítanák.
Abszolute! Ez a pöcs akár egy kocsmából, egy Meciből, sőt egy tetszőleges intézményből is varázsolhatott, ahol volt bármilyen szabad wifi, szóval ennyit az IP címről....
"kaptak egy fura levelet a saját email címükről .... azonnal változtassa meg az email fiókhoz használt jelszavát"
Természetesen szó sincs arról, hogy a saját címükről kapták volna a mailt, hanem csak az van odaírva!
A levél részletes tulajdonságainál meg lehet tekinteni a valódi feladót ("From: ..."), amit ... hát marhára nem olyan egycerü hamisítani, mint a -látcólagos- feladót.
A pw-csere persze sose árt, de ezt az IP-címes marhaságot elfelejthetnétek má'.... Egyrészt nem mész vele semmire, másrészt hozzá se jutc vmilyen hatósági végzés nélkül.
Kedves Kollágák, egyre hívogatnak régebbi ügyfeleim, hogy kaptak egy fura levelet a saját email címükről, amiben valami idióta azt írja, hogy ő akkora hekker, hogy feltörte a címzett gépét, és lementette arról a felhasználó pajzán(sic!) képeit, és ha a felhasználó nem szeretné, hogy emberünk feltöltse a netre a képeket, akkor küldjön már neki kb. 1300 amerikai dollárt bitcoinban. Én ilyenkor elmagyarázom az ügyfélnek, hogy eszébe se jusson fizetni, mert a zsaroló még a zsaroláshoz is hülye, viszont azonnal változtassa meg az email fiókhoz használt jelszavát. Egyéb teendője nincs. Gondolom, hogy kedves vidéki versenyzőnk a Facebook kihullott régi adataiból csemegézve jut be emberek levelezési rendszerébe, mert mégse akkora hekker, hogy másképp, és bár nem a mi dolgunk lenne, de ha megtalálnánk őkelmét, nagyon szívesen felrúgnám, mint szamuráj a fagyos lószart. A kérdés: tudunk-e valami megoldást arra, hogy pl. egy gmail fiókba bemászó imposztort hogyan lehet -- legalább IP cím szinten -- megtalálni? Feltételezem, hogy van rá valamilyen lehetőség, de sose kellett ilyesmivel foglalkoznom, ezért nem tudom lényeget.
És utána mi a cél vele, saját használat vagy OS telepítés? Mert ha saját, akkor akár egy Win10 indítóval is, amit alattam írtak az elsőre lehet bonyolult is lesz. A killdisk nem, az csak megy és darál, szóval óvatosan. Ha meg telepítesz, akkor az úgyis formázással kezd.
Előszöris az a kérdés hogy tudod-e a win7 aktiváló kódját? (mármint ha nem lopott) olvasható-e a matrica.
A programok újratelepítése nem gond e?
2013 és utáni gépnél a tiszta újratelepítést ajánlom immár uefi módban. Nem formázással hanem a partíciók törlésével javaslom. (Ámbár utólag is átkonvertálható a telepítés legecyból uefibe)
Már nem format c. van, hanem menüből az elején megnyomod, amúgy ugyanúgy kell telepíteni, mint a többit. Egyéb az ízlés kérdése, de én is menteném amit kell és nulláznám a vincsit teljesen. Betolod a Win10 telepítőt, levered a partíciót, aztán next-next és akad ami nekem nem trükk, vagy szopás, másnak meg az...
Melyik megoldás a jobb, ha automatikusan frissítem, vagy ha format C:, és elölről rakom fel?
Őszintén megmondva elég régen telepítettem Windowst. Van valahol egy videós leírás, hogy a 10-est hogy kell telepíteni, ha teljesen újra akarom húzni a gépet?
Mondjuk nekem csak jó, ha látom nagyjából, hogy a 75 féle böngésző közül éppen mi lehet az aktuális ablakban. Minnyá meglesem mennyire lehet konfigni, mert nekem sem sötétíti el, csak most nem olyan cuccokkal van tele, amit mutogatni szabad.
Mert az aktualis dizajn szerint az alt+tab elsotetiti a kepernyot, es rohadt nagy miniablakokban mutogatja a tobbi taskot. Nekem meg a regi megoldas, a taskok sima ikonjaival sokkal hasznalhatobb.
Most mondta meg a hivatasos infomokusunk, hogy ezek ugyis mind lopottak, szolva semmit sem szabad venni innen, csak toluk. Mert az a tuti. Meg sokkal dragabb is.
Azzal szivok, hogy szerteszet turom a rendszert (lenyegeben xp kinezetre), xmouse, classic alt+tab, beallitok egy csomo mindent, aztan jon egy frissites, es mindent visszaallit.
Az office-t nem szokta elb.szarintani szerencsere.
Amugy 19-22-ert van nekik office 2010 (aminek ugye mar lejart a szavideje) 26-31-ert meg 2013, az meg 2.5 evig jo. Bar otthon meg mindig a 2003-ast hasznalom, elvagyok vele gond nelkul.
Viszont egy 100 megás szerveres .dat file-t küldött amit 30 perc alatt tölt le a gép.
Szóval egyelőre nem tudni mi lehet a gond, telekom oldalról itt rendben van, az Ő szerverük és a gép között lehet valami probléma. (De tablettel pl miért megy? ) Rejtély.
Egy hülye gyanú..: Valaki(k) a közvetlen közeledben kijátszották a wifi kódod/jelszavad és délután beindulnak ezerrel, de az is lehet, hogy a T..,om egy "rendes" embere súgott valaki(k)nek elérhetőségeidről,,hallottam már ilyenről! :(
Ha pl. 2...4 ember rákapaszkodik a jeledre, az már rendesen le tud lassulni...
"Vegyük észre" (ahogy t. gimis matektanárnőnk szokta volt mondani - kellett nekem az érettcségit nézegetni... ;D ), hogy a problematika lokálisan jelentkezik a döcögő kompúter egyelemű halmazának értelmezési tartományán...
Spec. azok pont nemzetközi oldalak, más kontinenseken nem akkor vacsoráznak, mint nálad. Azt akarom kinyögni, hogy a terhelésüket szerintem nem a magyarok okozzák.
A szolgáltatás jellegéből és probléma leírásából fakadóan valóban lehet arra következtetni, hogy az ilyen oldalak látogatottsága többnyire estére nő meg és ez okozhatja a lassulást,akadozást:)
Ott van xv**deos és pHub, bár ha valaki arra gerjed, hogy látja őket vacsorázni is előtte:o
"Láttam már olyan BIOS-t, amelyikben be lehetett állítani, hogy mi történjen áramszünet után (bekapcsol, kikapcsolva marad, vagy ahogy volt az áramszünet előtt)."
igen, a röpke áramszünet az ún. áramkimaradás, lehet pillanti is 1-2 másodperc.
A gyanút erősíti, h ez lehetett, mivel hetekig működött az alvó (és lehet, h ismét hetekig működni fog=nem tér vissza alvóból)
A beállítások el vannak végezve az alvó állapottal kapcsolatban (hogy ne jöhessen vissza "magától", pl a hálókártya miatt, vagy vmi háttérkarbantartás elvégzése közben.
A "röpke áramszünet" lehet annyira röpke, hogy nem minden eszköz érzékeli.
Láttam már olyan BIOS-t, amelyikben be lehetett állítani, hogy mi történjen áramszünet után (bekapcsol, kikapcsolva marad, vagy ahogy volt az áramszünet előtt).
A lényegi rész(a kérdés) az utolsó mondatban lesz megtalálható.
Továbbra is a számítógép alvó állapotával kapcsolatos.
Működik, marad alvóban akár 10-15 órát is, amíg vissza nem hozom.
Kivéve a ma.
Arra keltem fel, hogy be van ismét kapcsolva, pedig minden nap működik a dolog.
Az eseménynaplót megnéztem. Ugyan a power troublesh.-nél a wakesourcetext mezeje:) üres,a wakesourcetype-nál egy egyes szám van, azonban az ált.-nál a (részletek mellett) ott van magyar nyelven:
"A felébresztés forrása: Főkapcsoló"
A baj az, hogy ezt értelmezni sem tudom. Mi az ,h főkapcsoló miatt ébredt fel? Nyilván 1 szobával arrébb csukott ajtó mellett, álmomban nem nyomtam semmiféle főkapcsolót.(bekapcsoló gomb?)
Ha egyáltalán a főkapcsoló erre utal.
Pedig az elmúlt hetekben minden nap működött.
Milyen főkapcsolóra utal az eseménynapló, mint felébresztés forrása?
Adott egy felnőtt tartalmú stream oldal előfizetésem (lényegében olyan mint a Való Világ, ahol különböző appartmanok vannak bekamerázva, és ezt 24 órán belül bármikor vissza lehet nézni, hogy mi történik az appartmanban, milyen ebédet főztek, vagy épp hogyan beszélgetnek a szereplők)
Problémám az, hogy néhány napja amikor az idővonalon meg akarom tekinteni az előzményeket elkezdt hosszú percekig homokórázni a rendszer, majd kb 10-20 másodpercet lejátszik a streamből és újra percekig homokórázik. (Kábeles net van a gépbe dugva, 90 mbs-t mértem, szolgáltató is ellenőrizte a vonalat az Ő oldaláról sincs vonali hiba)
Arra gondolok hogy valami flash lejátszó( vagy a fene tudja milyen módszerrel közvetített oldal) valamelyik komponense megsérültetett, mivel wifin nézve tableten, telefonon tökéletesen működik az oldal.
Vajon mit kellene újratelepítenem, hogy megfelelően működjön a dolog?
Valami codec sérültetett vagy flash playert érdemes?
Az lehet, hogy az autentikáció (látcólag) egyetlen címen történik (ami mögött ki tudgya, milyen load balance és/vagy failover van, ugyi), de ha már létrejött a kapcsolat, tuti, hogy nem azon megy keresztül minden forgalom.
Névszerverük meg eleve van egy csomó...
Most pl. az ans0-t meg ans1-et adgya vissza a lekérdezés, de létezik az ns0/ns1 is, bár nem reagál (lehet, hogy más területet kezel), a cns0/cns1 viszont válaszol is: