Mivel én Kecskeméten élek, ezért (ha nem is elérhetetlen), de Budapestre járni munka mellett egy kicsit körülményes. Sok sok keresgélés eredményeként, most találkoztam egy olyan fogorvossal, aki próbál segíteni. Előszőr is elküldött egy röntgenre, és majd annak alapján tesz javaslatot a továbbiakra. Azt mondta, hogy bizonyos esetekben van megoldás a sorvadás megállítására, és ezt teszi a paradontologus, akihez a röntgen ismerete után fog küldeni. Kiváncsian várom a folytatást, majd beszámolok róla. A röntgenre jövő csütörtökre kaptam időpontot. Jó lenne ha meg lehetne állítani a sorvadást és nem jutnék el addig hogy a fogaimat emiatt veszítsem el. Most egy kicsit bizakodó vagyok, mert hosszú idő után most volt az első orvos, aki nemcsak azt mondja hogy nincs mit tenni, ha egyszer elindult a sorvadás, akkor nincs megoldás. Remélem az én esetemben lesz.
Azért köszönöm a címet, és ha itt nem járok eredménnyel, akkor lehet hogy őt is megpróbálom.
Nem is gondoltam hogy milyen nehéz megtalálni a megfelelő orvost. Pedig mindenütt azt hallani, hogy menj időben. Ezzel nem is lenne baj (nálam legalábbis), inkább azzal, hogy hova.
Kérek én, de azt mondta mindig hogy nem adhat mert látnia kell hogy fáj-e.
Ha lett volna itthon lidokain ampullám, meg egy fecskendőm, szemrebbenés nélkül minden alkalommal beadtam volna magamnak találomra kezelés előtt.
A lényeg hogy túl vagyok a gyökértömésen, abszolút nem fájt pedig megpiszkálta egy jópár tűvel mielőtt elkezdte. Már csak a fedőtömés van hátra egy hét múlva és kész. Utánna irány egy magánfogorvos, már találtam egyet, remélem beválik.
Kicsit talán naiv a kérdés : szerintetek ki a legjobb fogorvos Budapesten ?
Rám egy kb.2 hónapos kezelés vár, rendbe kell rakatnom a rossz fogaimat ( tömés, húzás, gyökérkezelés stb. ). Semmitől nem félek jobban mint a fogorvostól, úgyhogy a legfontosabb hogy profi legyen a doki, meg kíméletes. Nem ezen akarok spórólni, úgyhogy ha nagyon jó a doki akkor az sem baj ha k...va drága.
Megvolt. érzéstelenítéssel csinálta, nem éreztem semmit, csak amikor a legaljához hozzáért, de az is minimális volt. Érdekes, hogy úgy kezdte, hogy mind a 4 gyökérbe belerakott 1-1 tűt , és csinált egy röntgent, amin látszott, hogy mekkora a tű, és mennyit kell reszelni, majd ez alapján tágította a lyukat.
A végén le is tömte a gyökeret. + ideiglenes tömés.
Este, amikor elmúlt a zsibbadás, aszittem beszarok. Így még sose fájt. Cataflam is alig hatott. de ma reggelre elmúlt, csak ráharapásra érzek kicsi fájdalmat.
Nyugi, nekem 3 hétig volt folyamatosan ez a jelenség, ráharapásra kicsit, jobbra-balra mozgatással nagyon érzékeny volt, mondjuk azt nem értem mi a szarért tömték le, így hogy tud kitisztulni a gyökércsatorna?
Nekem már úgy néz ki teljesen rendbejött a fogam mióta letömték ideiglenesen, előtte meg 3 hétig folyamatosan nyitva volt és többé kevésbé fájt, de már semmilyen mozgatásra és ráharapásra sem fáj, simán tudnék enni vele ha nem ilyen gyengusz tömés lenne benne. A doki is azt mondta hogyha fáj akkor nyugodtan szedjem ki mert annyira puha anyaggal van letömve.
Ha visszamész mindenképp irass ki fájdalomcsillapítót mert ez még sokáig is előfordulhat a kezelések között, nekem egy nagyon jófajta gyógyszert írt ki, még a Cataflam-ot is veri, a neve: Flector EP Rapid 50mg. Ilyet kérj, nem árt kezelések előtt sem bevenni mert már nemigen fogsz érzéstelenítőt kapni bár nem tudom magánrendelésen lehet adnak.
"Az előbbi esetben az a gyakoribb, hogy helytelen fogkefehasználat miatt a szoros ínyszél valóban elhúzódik, és a kemény fogkefe vízszintes sikáló hatása kikoptatja a fognyakat, sérül a zománc, illetve előtűnik a fognyaki cement, és rendkívül érzékennyé válik a fognyak. Ilyenkor komoly betegségről nincs szó, csupán kis esztétikai hiba és érzékenység jelentkezik, mindkettő megfelelő módszerekkel kezelhető."
Ez tényleg a fokgkefehasználattól lehet, mert a 3-as4-es fogaknál van nekem, mind a 4 helyen (alul-felül, jobb-bal)
Ezzel mit lehet csinálni? Tömni kell? hogy lehet visszhúzni az ínyt?
Segítséget szeretnék kérni. Több helyen is olvastam, hogy a fogínysorvadás megállítható, és a paradontológia foglalkozik vele. Keresek egy olyan orvost, aki ebben segítségemre lehetne. Kecskeméten lakom, tehát elsősorban a lakóhelyemen lenne jó segítségre találni, de ha nincs más, akkor Budapestre is elmegyek, csak tudjam hol keressem és kit. Sajnos eddig több fogorvost is megkérdeztem, és nem jutottam eredményre, mind azt mondta hogy nincs mit tenni. Igaz, 56 éves vagyok, de azért még nem szeretném a fogaimat elveszíteni, talán van rá megoldás.
Azért próbálkozom itt, hátha valaki tanácsot tud adni, hová menjek.
Előre is köszönöm, ha valaki használható ötletet ad. Üdvözlettel, és kellemes hét végét mindenkinek aki olvassa.
Na, már voltam is a profidentnél. Gyökérkezelés. ÉS ABSZOLUT NEM FÁJT! a fúrást még kicsit éreztem, de maga az ideg kihúzása, meg a reszelést abszolut nem éreztem.
Átmeneti tömés van most. Még a zsibbadás sem múlt el. Kíváncsi vagyok, fájni fog-e, ha elmúlik...
Profident: Nagyon profi volt! Jó környezet, gyakorlaott dokik, csinos ápolónők, és cuzammen fizettem 10 rugót. amiből 4900 a panoráma röntgen. szóval még olcsónak is mondom, hiszen a másik magándoki, akinél voltam előtte 8 rugót kért röntgen nélkül.
Egyre jobb ezzel a töméssel a fogam, már abszolút nem fáj, úgy néz ki igaza volt a dokinak hogy azért fájt mert nyitva volt 2 hétig és nem volt kitakarítva. Ha minden igaz akkor a köv. kezelésnél jön a gyökértömés kedden, utánna meg 1 hét múlva a fedő ha minden simán megy.
Bocsi, hogy csak ma válaszolok, olvasom már ideiglenes tömést kaptál a fogadba. Az jó, ha igy lezárva nem fáj, utána jöhet a gyökértömés.
Azért kell gyk. során érezni, hogy fáj-e még vagy sem, mert ha fáj akkor még gyulladásban lehet. Ha már nem érzel erős fájdalmat akkor valszeg sikerült kitisztítani a gyökércsatornát és akkor lehet betömni. Előszokott fordulni, hogy az ideiglenes tömés után megint fáj a fogad, akkor tömés ki és folytatni kell a kezeléseket. Üdv: Kaktuszka
Hát, az én bal alsó 6-osom is így kezdete hogy kifúrták, raktak bele próbatömést csak fájt, utánna visszamentem és mondtam a dokinak hogy még látok rajta szuvas részt nem lehet hogy azért fáj? Azt mondta szerinte nem de kifúrta, letömte ideiglenessel és igaza lett mert újabb 1 hét múlva megint fájt. Ekkor már csak két választásom volt : Húzás/gyökérkezelés. A többit lentebb elolvashatod.
Szerintem addig menj vissza amíg nem késő mert ha begyullad akkor úgy jársz mint én hogy már az érzéstelenítő sem fog hatni. Sztk-s dokit meg ha teheted nagy ívbe kerüld el, mert gyorsan dolgozik és nem a fájdalommentesség lesz az elsődleges szempont, ha 1 hét alatt nem múlt el a fájdalom akkor valószínű ennél csak roszabb lesz.
Kb 1 hónapja éreztem, hogy fájdogál a fogam (bal alsó, hátulról a 3.). hidegre, melegre édesre volt érzékeny, meg ráharapásra. éjjel nem fájt. Nem volt vészes, de elmentem dokihoz. Röntgen, azt mondta 2 helyen szuvas, és fehérrel betömte (UV-s?). Ahogy elmúlt a zsibbadás, már éreztem, hogy semmi nem változott, ugyanúgy fájt másnap, tompán. ráharapásra is nagyon érzékeny.
Azóta eltelt 1 hét és most pl. úgy fáj, hogy bele-beleszúr magától egész nap, és ráharapásra is fáj. éjjel nem.
Lehet hogy ez elmúlik? Vagy mutassam meg? Többen mondták, hogy a fehér tömés érzékeny. de ennyire?
segitsetek kérlek! beszarós tipus vagyok, főleg hogy beleolvastam itt 1-2 ember sztorijába, lesápadtam. :)
Szia Matiz! Mizu-mizu? Én 3foghúzáson túlvagyok és mivel most már van hely a fogaknak meg is indultak. Hú de fájt egy-két nap. 4hét múlva kell csak újra mennem. Neked mióta van fent a fogszabi?
Na megjöttem a kezelésről, nem volt egy kellemes mutatvány de azért olyan vészes sem mint az előzőek, végigmentünk a teljes kerr tű szinskálán ha jól emlékszem a feketével bezárólag, már az öblítés sem volt olyan fájdalmas mint előzőleg, most letömte gyógyszeres töméssel a doki és azt mondta hogyha fájna akkor szedjem ki nyugodtan és menjek vissza csütörtökön.
Mondtam neki hogy mentem magándokihoz öblítésre mert múlt héten nem volt időm hozzá eljutni és elmondtam neki hogy azt mondta nem érdemes már ezt a fogat kezelni, mire ő: szerintem meg jó hogy nem húztuk ki annakidején mert lehet hogy hosszútávon is tartós lesz főleg ha tetetek rá koronát.
Sajnos én nem vagyok ilyen bizakodó, mondjuk így lefedve most kezelés után sem fáj úgy mint nyitva, majd meglátjuk.