Keresés

Részletes keresés

Patreides Creative Commons License 2025.03.16 0 0 164978

Memóriahibát hiába tesztelne víruskeresővel.

Előzmény: innerimages (164970)
Jahno Creative Commons License 2025.03.16 0 0 164977

"na nem fizetsz, akkor változó IP-d van,"

Ez sem egzakt, vannak szolgáltatók ahol 6-30 hónapig simán ugyanaz az IP, az meg már majdnem fix. 1-2 nagyobb karbantartás után szokott változni. Én meg küzdök a riasztós/ciciTV-s népekkel.

Előzmény: arkilaszlo (164973)
Jahno Creative Commons License 2025.03.16 0 0 164976

"nick név alapján szokott lenni a tiltás"

Lásd előző hozzászólásom és az ostoba üzemeltetőket meg a beépítettett rendszereket, ahol nem gondolkoznak, csak van valami gomb, ami IP alapján tilt és lőn megoldás. Janem.

Meg sok másra is szokott. Értelme nem sok.

Előzmény: arkilaszlo (164973)
Jahno Creative Commons License 2025.03.16 0 0 164975

"évekkel ezelőtt letiltottak IP cím alapján"

Én 30 éve küzdök az ilyen ostoba majom üzemeltetőkkel, akik nem értik, hogy az IPcím tágabb, változik, adott ember nem nagyon azonosít és több a hátránya, mint az előnye szóval teljesen felesleges az IP alapú tiltással baszakodni, de egyik hülyébb, mint a másik és nem is akarják felfogni, csak látványosan ki kell írni, hogy most akkor itt odabasztunk, IP alapján tiltottunk, feketemágia és a moderátor lebasz, jajjj, viseld következményeit. Közben csak üres fenyegetés, műúködésképtelen lózung az egész, főleg ha sok helyen 1-10-100ezer júzer van adott IP mögött, ami web felé még változhat bagyipari rendszereken is...

Ha évekkel ezelőtt tiltottak, akkor eleve a piac átalakulása miatt és technológia szerint pont nem ugyanaz az IP-d, ha közben UPC-t megvette a Voda, azt a 4ig és egyáltalán egy rugalmas kavarás az egész.

Előzmény: Midnightx (164971)
Gorcsev Creative Commons License 2025.03.16 0 0 164974

"marad-e a tiltás"

Marad, de semmi köze az IP-címhez.

"vagy be tudok-e oda lépni másik nickkel?"

Azzal vsz. most is be tudnál...

Ahogy jótét lelkek már írták, a (fórumok üzemeltetői által látott) IP-cím NEM fix, annak alapján tehát nem tudnak kitiltani! Ha ezt csinálnák, akkor a következő címváltás után hirtelen nem te lennél kitiltva, hanem mondgyuk az alsóborzasztói Lyajga Tóbiás, aki épp megkapta a te korábbi címedet...

arkilaszlo Creative Commons License 2025.03.16 0 0 164973

nem gondolnám, hogy IP alapján tiltottak ki

nick név alapján szokott lenni a tiltás

az az IP amit ők látnak rólad, az az internetszolgáltatód által adott IP

ez lehet fix, de ezért pluszban fizetni kell, akkor az állandóan a tiéd amaddig fizetsz érte

na nem fizetsz, akkor változó IP-d van, időnként magától változik, de ha te újra indítod a modemedet akkor is kaphat újat

tehát ha ezzel tiltanának ki, akkor egy idő után már nem tudnák hogy ki vagy...

keress rá egy ilyenre: what is my ip

https://whatismyipaddress.com/

indítsd újra a modemet/várj egy hetet vagy kettőt és kérdezd le megint és látni fogod a változást

ez a változás persze nyomon követhető és dokumentált a szolgáltatód által

így talál meg a rendőrség is ha esetleg olyan ténykedésed van, mert a szolgáltatód ilyenkor kiadja a rendőrségnek hogy a kérdezett időben kinek mi volt az IP-je

XNC Creative Commons License 2025.03.16 0 0 164972

Maradhat a tiltás.

Midnightx Creative Commons License 2025.03.16 0 0 164971

Köszönöm a válaszod! De sajnos semmit nem értek belőle, nekem ez kínai.

Lényeg az, hogy új számítógépet veszek. Van egy fórumos oldal, ahonnan évekkel ezelőtt letiltottak IP cím alapján, mindegy, hogy miért. Kíváncsi vagyok, hogy ha új gépem lesz, akkor marad-e a tiltás vagy be tudok-e oda lépni másik nickkel?

A félreértések elkerülése végett nem emiatt veszek új gépet, hanem mert a régi elavult.

Előzmény: arkilaszlo (164965)
innerimages Creative Commons License 2025.03.16 0 1 164970

Ne egy elavult szoftverkörnyezettel (Hirens) teszteld mert az nem fog semmit találni, hanem vannak online vírus scannerek mint pl. a Kaspersky Online vagy akár az ESET Online Scanner. Az igazán hatékonyak a gépen futnak, mint a MalwareBytes vagy a Hitman (ezt a bal SHIFT-et lenyomva tartva indítsd mert akkor kilő minden háttérben futó alkalmazást). Mindegyik víruskeresőnek megvan a maga erőssége ezért érdemes őket külön-külön futtatni, hogy ne akadályozzák egymást.

Előzmény: bé.laci (164966)
innerimages Creative Commons License 2025.03.16 0 0 164969

"van egy IP, amit az internetszolgáltatód ad, ez a router bementi, WAN, IP-je, ez nem változik"

De változik. DIGI-nél pl. 24 óránként, One-nál 30 vagy 60 naponta (ha jól emlékszem), stb.

Akkor viszont mindenképpen változik ha a szolgáltatói boxra kötött eszközöd MAC addresse változik: én is így váltok IP-t, amikor akarok.

Előzmény: arkilaszlo (164965)
Hehe164 Creative Commons License 2025.03.16 0 1 164968

Érdemes.

A Defendert.

bé.laci Creative Commons License 2025.03.16 0 0 164967

a post még nem nyilvános, nem hagyta jóvá az ottani moderáció

https://forum.eset.com/topic/44643-eset-internet-security-collapsed/

bé.laci Creative Commons License 2025.03.16 0 0 164966

Kedves @ Hehe164; @XNC; @innerimages és @Jahno!

Köszönöm a válaszaitokat, meg fogok kérni egyismerőst, hogy írjon ki nekem egy HiRenst(nem akarom potenciálsian problémás gépről kiírni), és majd megnézem mit dob ki. Az ESET fórumra azért még írtam a dologról.

Annyi kérdésem lenne még, hogy érdemes offline-ban kikapcsolni az ESET-et és lefutatni a Windows Defendert, vagy valami más tool-t vagy fölösleges?

arkilaszlo Creative Commons License 2025.03.16 0 0 164965

a kérdés tényleg nagyon laikus...

van egy IP, amit az internetszolgáltatód ad, ez a router bementi, WAN, IP-je, ez nem változik

a belső hálózatban a router osztja ki az IP-t, ez a DHCP, ez MAC ADRESS-enként változik illetve

itt lehet helyette fix IP, amikor minden hálókártyaadat kézzel van kitöltve

tehát tudni kellene, hogy "mire gondolt a költő"

Előzmény: Midnightx (164964)
Midnightx Creative Commons License 2025.03.16 0 0 164964

Sziasztok!

Teljesen laikusként kérdezem, hogy új vagy használt számítógép vásárlása esetén az IP cím is új lesz?

Köszönöm.

XNC Creative Commons License 2025.03.16 0 0 164963

Szerintem is.

Bár érdekes, hogy a szoftveresek meg ráfogták a hardverre. ( = nem akartak vele foglalkozni.)

Előzmény: innerimages (164959)
Jahno Creative Commons License 2025.03.16 0 0 164962

Memtest, Hirens meg mindenféle Live Linuxok. Mondjuk ezt írtam volna a visszaállítgatások előtt is, mert általában innen kellene kezdeni.

Előzmény: bé.laci (164961)
bé.laci Creative Commons License 2025.03.15 0 0 164961

Miután sikeresnek tűnő rendszervisszaállítás után egy korábbi verziójú Mkvtoolnix-el megismételtem volna a műveletet, ismét előjött a hiba, szóval újra visszaállítottam a rendszert és írta megy bugriportot pár eseményapló mentéssel:

https://codeberg.org/mbunkus/mkvtoolnix/issues/6076#issuecomment-3077164

A fejlesztők gyorsan válaszoltak,

What you're describing & what's visible in the logs you've provided is not something that MKVToolNix can actually cause. It's much more likely that this is some kind of hardware defect: faulty memory, defective CPU oder even defective motherboard.

As an unprivileged process MKVToolNix is simply unable to affect privileged processes such as your ESET anti virus solution.

A kérdésem, hogy milyen progikat ajánlotok amivel letesztelhetném a az említett hardvereket?

bé.laci Creative Commons License 2025.03.15 0 0 164960

Szerintem ez a rendszer-visszaállítás miatt volt ilyen. Lefuttattam egy full keresést, semmi extrát nem talált.

Újabb újraindítás után frissült az ESET is.

Azon gondolkozom, hogy kikapcsolom az ESET-et és futtatok egy Windowsos keresést is, nem tudom jó ötlet-e, ill. nemsoká újra le kell húzni a KB5050593*** frissítést, mert azt asszem talán ma éjszaka telepítette a rendszer. Lehet ez akadt össze valamivel.

Amit még nem tudok, hogy aktív ESET mellett ezt bekapcsoljam-e:

***2025-01 Összesített frissítés előzetes verziója a .NET-keretrendszer 3.5-ös, 4.8-as és 4.8.1-es verziójához, Windows 10 Version 22H2 x64 alapú rendszerekhez (KB5050593)

Előzmény: innerimages (164959)
innerimages Creative Commons License 2025.03.15 0 0 164959

Már a víruskeresőd is fertőzött. Teljes gyalulás és szűz Windows telepítés a biztonságos (a korábbi adatok megtartása nélkül).

Előzmény: bé.laci (164958)
bé.laci Creative Commons License 2025.03.15 0 0 164958

+ van egy ilyen hibajelzés az ESET-nél, de ez gondolom adódhat a rendszervisszaállításból.

Elnézést, hogy ilyen elaprózva írom, picit bepánikoltam.

bé.laci Creative Commons License 2025.03.15 0 0 164957

Na, most csináltam egy rendszervisszaállítást, mert nemrég volt egy Win frossítés csomag ami települt, és most elindult az Eset, nyomtam is egy full ellenőrzést a gépre.

Amúgy a hiba fellépése előtt két dolog történt, egyrészt frissítettem 89-ről 90-es verzióra az mkvtoolnix portable 64 bit alkalmazást, másrészt itt rányomtam a rendben, értem-re, bár elvileg előbb lépett ki a az alkalmazásból, mint hogy erre rányomtam volna. Mindegy, most nyomatom a az ESET keresőt.

bé.laci Creative Commons License 2025.03.15 0 0 164956

Mi a teendő? Kikapcsoljam a gépet, és valahogy külső eszközrők ráeresszek egy vírusellenőrzést?

Előzmény: XNC (164954)
bé.laci Creative Commons License 2025.03.15 0 0 164955

Attól félek én is.

Előzmény: XNC (164954)
XNC Creative Commons License 2025.03.15 0 0 164954

Nekem gyanús hogy valami vírus.

De ne legyen igazam.

Előzmény: bé.laci (164953)
bé.laci Creative Commons License 2025.03.15 0 0 164953

Most látom hogy a számítógép kezelés sem működik, abból is kilép.

Előzmény: bé.laci (164952)
bé.laci Creative Commons License 2025.03.15 0 0 164952

Elnézést.

Szóval úgy kezdődött, hogy az MKV Toolnix progiban próbáltam dolgozni (előtte frissítettem a 90-esverzióra), amikor a progi egyszer csak lekapcsolt. Először azt hittem esetleg félreklikkeltem valamit, de indítás után pár másodperccel ismét lekapcsolt.

Arra gondolván, hogy esetleg valami ESET frissítés lehet a háttérben megpróbáltam megnyitni az ESET progit a tálcáról. ez először sikerült is, de felnyitás után ESET-hez tartozó felugró ablak fogadott, ami frissítések után szokott előjönni, deaz ablak tartalmára ráklikkelve nem történt semmi.

Megpróbáltam megnyitni az ESET-et a start menüből, sikertelenül.

Ezután újraindítottam a gépet, most azt látom, hogy

- a Windows biztonság szerint az ESET Security be van kapcsolva, nincs szükség intézkedésre

- nem látom az ESET ikont a tálcáról megnyitáshoz (nem tudom mi a neve annak kis résznek a tálcán, ahol. pl. az usb ikon is található eszközök eltávolításához)

- Start menüből sem tudom megnyitni az ESET felületet, látszólag elkezd betölteni, de aztán 5-8mp után kilép

- továbbra sem tudom megnyitni az MkvToolnix-et, de pl .a képmetszőt sem. Ezek is megnyílnak, majd 5-8 másodperc után kilépnek.

- más progik, pl. Firefox, Opera, MS Excel, Jegyzettömb, paint, VLC megnyílik.

- a feladatkezelő alapján futnak ESET háttéprogik, de gyanúsan kis teljesítményen

Arra gondolok, hogy esetleg a portable 90-es verzióra frissítés kavarhatott be. Rendszervisszaállítás?

Előzmény: Hehe164 (164951)
Hehe164 Creative Commons License 2025.03.15 0 0 164951

Próbáld meg elírni újra a problémádat, de most fogalmazd is meg.

Mert így nehéz válaszolni.

Előzmény: bé.laci (164950)
bé.laci Creative Commons License 2025.03.15 0 0 164950

Windows 10-em van, rendszeresen frissítve.

Előzmény: bé.laci (164949)
bé.laci Creative Commons License 2025.03.15 0 0 164949

Üdv az uraknak. 

Használ közületek valaki ESET Security-t? Nemrég azt vettem észre, hogy két program lekapcsolt indul, ill. elindulás után/elindítás után újra meg újra kikapcsolt (MkvToolnix az egyik).

Arra gondolta, esetleg egy ESET update kapcsolja le, de az ESET gui-t sem tudom megnyitni, és alul a tálcáról sem látom, hogy aktív lenen az ikonja, bár a feladatkezelő szerint ha minimális teljesítménnyel is, de 3 ESET folyamat most is megy.

Képmetszővel sem tudok képet kivágni róla, mert a képmetszőt is leállítja valami.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!