Kérdezz, jár erre pár guru. Hamarabb kapsz választ, ha precízen leírod mi a baj (oprendszer, sw verzió, hibaüzenetek, egyéb) - de kérünk, egy kérdést ne írj bele több topicba, kérdezés előtt keress vissza, hátha már volt a problémád.
Ja, és amennyiben warez windowsod lenne, ez nem az a hely ahol segítene bárki. És kodekpakkot, soha, sehova sem teszünk fel.
Ez sem egzakt, vannak szolgáltatók ahol 6-30 hónapig simán ugyanaz az IP, az meg már majdnem fix. 1-2 nagyobb karbantartás után szokott változni. Én meg küzdök a riasztós/ciciTV-s népekkel.
Lásd előző hozzászólásom és az ostoba üzemeltetőket meg a beépítettett rendszereket, ahol nem gondolkoznak, csak van valami gomb, ami IP alapján tilt és lőn megoldás. Janem.
Én 30 éve küzdök az ilyen ostoba majom üzemeltetőkkel, akik nem értik, hogy az IPcím tágabb, változik, adott ember nem nagyon azonosít és több a hátránya, mint az előnye szóval teljesen felesleges az IP alapú tiltással baszakodni, de egyik hülyébb, mint a másik és nem is akarják felfogni, csak látványosan ki kell írni, hogy most akkor itt odabasztunk, IP alapján tiltottunk, feketemágia és a moderátor lebasz, jajjj, viseld következményeit. Közben csak üres fenyegetés, műúködésképtelen lózung az egész, főleg ha sok helyen 1-10-100ezer júzer van adott IP mögött, ami web felé még változhat bagyipari rendszereken is...
Ha évekkel ezelőtt tiltottak, akkor eleve a piac átalakulása miatt és technológia szerint pont nem ugyanaz az IP-d, ha közben UPC-t megvette a Voda, azt a 4ig és egyáltalán egy rugalmas kavarás az egész.
Ahogy jótét lelkek már írták, a (fórumok üzemeltetői által látott) IP-cím NEM fix, annak alapján tehát nem tudnak kitiltani! Ha ezt csinálnák, akkor a következő címváltás után hirtelen nem te lennél kitiltva, hanem mondgyuk az alsóborzasztói Lyajga Tóbiás, aki épp megkapta a te korábbi címedet...
indítsd újra a modemet/várj egy hetet vagy kettőt és kérdezd le megint és látni fogod a változást
ez a változás persze nyomon követhető és dokumentált a szolgáltatód által
így talál meg a rendőrség is ha esetleg olyan ténykedésed van, mert a szolgáltatód ilyenkor kiadja a rendőrségnek hogy a kérdezett időben kinek mi volt az IP-je
Köszönöm a válaszod! De sajnos semmit nem értek belőle, nekem ez kínai.
Lényeg az, hogy új számítógépet veszek. Van egy fórumos oldal, ahonnan évekkel ezelőtt letiltottak IP cím alapján, mindegy, hogy miért. Kíváncsi vagyok, hogy ha új gépem lesz, akkor marad-e a tiltás vagy be tudok-e oda lépni másik nickkel?
A félreértések elkerülése végett nem emiatt veszek új gépet, hanem mert a régi elavult.
Ne egy elavult szoftverkörnyezettel (Hirens) teszteld mert az nem fog semmit találni, hanem vannak online vírus scannerek mint pl. a Kaspersky Online vagy akár az ESET Online Scanner. Az igazán hatékonyak a gépen futnak, mint a MalwareBytes vagy a Hitman (ezt a bal SHIFT-et lenyomva tartva indítsd mert akkor kilő minden háttérben futó alkalmazást). Mindegyik víruskeresőnek megvan a maga erőssége ezért érdemes őket külön-külön futtatni, hogy ne akadályozzák egymást.
Köszönöm a válaszaitokat, meg fogok kérni egyismerőst, hogy írjon ki nekem egy HiRenst(nem akarom potenciálsian problémás gépről kiírni), és majd megnézem mit dob ki. Az ESET fórumra azért még írtam a dologról.
Annyi kérdésem lenne még, hogy érdemes offline-ban kikapcsolni az ESET-et és lefutatni a Windows Defendert, vagy valami más tool-t vagy fölösleges?
Miután sikeresnek tűnő rendszervisszaállítás után egy korábbi verziójú Mkvtoolnix-el megismételtem volna a műveletet, ismét előjött a hiba, szóval újra visszaállítottam a rendszert és írta megy bugriportot pár eseményapló mentéssel:
What you're describing & what's visible in the logs you've provided is not something that MKVToolNix can actually cause. It's much more likely that this is some kind of hardware defect: faulty memory, defective CPU oder even defective motherboard.
As an unprivileged process MKVToolNix is simply unable to affect privileged processes such as your ESET anti virus solution.
A kérdésem, hogy milyen progikat ajánlotok amivel letesztelhetném a az említett hardvereket?
Szerintem ez a rendszer-visszaállítás miatt volt ilyen. Lefuttattam egy full keresést, semmi extrát nem talált.
Újabb újraindítás után frissült az ESET is.
Azon gondolkozom, hogy kikapcsolom az ESET-et és futtatok egy Windowsos keresést is, nem tudom jó ötlet-e, ill. nemsoká újra le kell húzni a KB5050593*** frissítést, mert azt asszem talán ma éjszaka telepítette a rendszer. Lehet ez akadt össze valamivel.
Amit még nem tudok, hogy aktív ESET mellett ezt bekapcsoljam-e:
***2025-01 Összesített frissítés előzetes verziója a .NET-keretrendszer 3.5-ös, 4.8-as és 4.8.1-es verziójához, Windows 10 Version 22H2 x64 alapú rendszerekhez (KB5050593)
Na, most csináltam egy rendszervisszaállítást, mert nemrég volt egy Win frossítés csomag ami települt, és most elindult az Eset, nyomtam is egy full ellenőrzést a gépre.
Amúgy a hiba fellépése előtt két dolog történt, egyrészt frissítettem 89-ről 90-es verzióra az mkvtoolnix portable 64 bit alkalmazást, másrészt itt rányomtam a rendben, értem-re, bár elvileg előbb lépett ki a az alkalmazásból, mint hogy erre rányomtam volna. Mindegy, most nyomatom a az ESET keresőt.
Szóval úgy kezdődött, hogy az MKV Toolnix progiban próbáltam dolgozni (előtte frissítettem a 90-esverzióra), amikor a progi egyszer csak lekapcsolt. Először azt hittem esetleg félreklikkeltem valamit, de indítás után pár másodperccel ismét lekapcsolt.
Arra gondolván, hogy esetleg valami ESET frissítés lehet a háttérben megpróbáltam megnyitni az ESET progit a tálcáról. ez először sikerült is, de felnyitás után ESET-hez tartozó felugró ablak fogadott, ami frissítések után szokott előjönni, deaz ablak tartalmára ráklikkelve nem történt semmi.
Megpróbáltam megnyitni az ESET-et a start menüből, sikertelenül.
Ezután újraindítottam a gépet, most azt látom, hogy
- a Windows biztonság szerint az ESET Security be van kapcsolva, nincs szükség intézkedésre
- nem látom az ESET ikont a tálcáról megnyitáshoz (nem tudom mi a neve annak kis résznek a tálcán, ahol. pl. az usb ikon is található eszközök eltávolításához)
- Start menüből sem tudom megnyitni az ESET felületet, látszólag elkezd betölteni, de aztán 5-8mp után kilép
- továbbra sem tudom megnyitni az MkvToolnix-et, de pl .a képmetszőt sem. Ezek is megnyílnak, majd 5-8 másodperc után kilépnek.
- más progik, pl. Firefox, Opera, MS Excel, Jegyzettömb, paint, VLC megnyílik.
- a feladatkezelő alapján futnak ESET háttéprogik, de gyanúsan kis teljesítményen
Arra gondolok, hogy esetleg a portable 90-es verzióra frissítés kavarhatott be. Rendszervisszaállítás?
Használ közületek valaki ESET Security-t? Nemrég azt vettem észre, hogy két program lekapcsolt indul, ill. elindulás után/elindítás után újra meg újra kikapcsolt (MkvToolnix az egyik).
Arra gondolta, esetleg egy ESET update kapcsolja le, de az ESET gui-t sem tudom megnyitni, és alul a tálcáról sem látom, hogy aktív lenen az ikonja, bár a feladatkezelő szerint ha minimális teljesítménnyel is, de 3 ESET folyamat most is megy.
Képmetszővel sem tudok képet kivágni róla, mert a képmetszőt is leállítja valami.