Keresés

Részletes keresés

Kis Alfi Creative Commons License 2011.01.15 0 0 1038

Előzmény: UJOKA (1037)
UJOKA Creative Commons License 2011.01.15 0 0 1037

Barnus hírek!

 

Nagyon szépen beilleszkedett, csoda jó kutya és egyre szebb!

A leólánnyal imádják egymást!:)

A Gazdik nagyon örülnek, hogy Barnus az ő kutyájuk lett! :)

 

 

 

 

 

UJOKA Creative Commons License 2011.01.12 0 0 1036

Még rendlehető! :)

info@leonbergerteam.com

 

UJOKA Creative Commons License 2011.01.09 0 0 1035

Gazdit keresnek tündéri, mentett, keverék kiskutyák!

 

nagy termetűek lesznek, jelenleg panzióban vannak elhelyezve.

 

Érdeklődni Várkonyi Beátánál lehet: 30-427-0149

 

UJOKA Creative Commons License 2011.01.08 0 0 1034

Kedves leós Barátaink!

MEGJELENT A HLT 2011-es NAPTÁRA remek leós képekekkel!

Amennyiben szeretnél Te is egy (vagy több) ilyen naptárt, ezáltal is támogatva a leonbergi fajtamentést, kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot!


E-mail: info@leonbergerteam.com

 


 

 

UJOKA Creative Commons License 2011.01.06 0 0 1033

:) örülünk, hogy sikerült egy kis örömöt szerezni a naptárral!

 

Natika gyönyörű és kedves, Totyi megint nagyot nőtt!

Előzmény: leobaba (1031)
leobaba Creative Commons License 2011.01.05 0 0 1032

ma készültek : 

 

 Totyiról

 

 Natiról..

Jó éjt!

 

leobaba Creative Commons License 2011.01.05 0 0 1031

Sziasztok!

 

 

 

 

 Köszönöm a szép újévi ajándékot! Tündi, nagyon jó volt újra látni.

 

 

 igen aranyosak vagytok, hogy megemlékeztetek  Noelről, az én kicsi fókámról. ..

 

UJOKA Creative Commons License 2011.01.03 0 0 1030

MEGJELENT A HLT 2011-es NAPTÁRA!




Amennyiben szeretnél te is HLT-s naptárat, ezáltal is támogatva a leonbergi fajtamentést, kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot:

E-mail: info@leonbergerteam.com

 

 

 

UJOKA Creative Commons License 2010.12.31 0 0 1029

A képet nem hajlandó beilleszteni valamiért, remélem később sikerül!

Előzmény: UJOKA (1028)
UJOKA Creative Commons License 2010.12.31 0 0 1028

:)

UJOKA Creative Commons License 2010.12.31 0 0 1027

Köszönjük a kedves jókívánságot! :)

 

Mi is nagyon boldog Új Évet kívánunk Mindenkinek, jó egészségben, szeretetben!

 

Előzmény: leobaba (1026)
leobaba Creative Commons License 2010.12.31 0 0 1026

'Adjon Isten füvet, fát,
 
Teli pincét, kamarát.
Sok örömet e házba,
Boldogságot hazánkba!


Este harangszóra, gilingalangóla,
Azt hirdeti, itt az évnek, itt a fordulója.
Azért friss egészséget,
Bort, búzát, békességet.
Aggyon Isten bőven,
Az újesztendőben.


Ez újév reggelén minden jót kívánok,
Ahova csak nézek, nyíljanak virágok'

Kis Alfi Creative Commons License 2010.12.30 0 0 1025

Felteszem ide a PBK körlevelét, hátha van kedve csatlakozni az újévköszöntő sétánkhoz, illetve támogatni a Noés lehetőséget....

 

2011. január 2. vasárnap. Indulás 11 órakor. A hely a szokásos: Budapest, II. kerület, Pesthidegkút, Arad utca: a Hármashatárhegyi Vitrolázó reptér vége. (Térkép csatolva).

Továbbra is várjuk a beszámolókat a gazdiktól, már nagyon sokat kaptunk, aminek nagyon örülünk, de ennél azért jóval több állatot juttattunk gazdihoz idén is - és természetesen várjuk a régebbi pártfogoltjainkról a híreket! :).

És ne feledjétek, január 6-ig lehet szavazni naponta egyszer a Noé karácsonyfájára az Angyalok Erdejében! Segítsetek, hogy a Noé is segíthessen nekünk! 
Ezt írd az SMS-be: 345

Ide küldd el: +36 70 7177 500
Normál díjas sms (!-nem emelt díjas), naponta egy telefonszámról 1 kód egyszer küldhető el.

Előre is köszönjük a segítséget!

Szeretnénk mindenki figyelmét felhívni, hogy elkezdődtek a durrogtatások, már tegnap is volt petárda miatt megszökött kutya! Kérünk Benneteket, hogy figyeljetek nagyon oda! Minden kutyán legyen nyakörv, legyen a nyakörv belsejébe beírva a telefonszám, legyen a nyakörvön biléta (akár egy kulcstartó cetli is megteszi ideiglenesen, természetesen a fém biléta még jobb, és a legjobb, de nem elégséges a mikrochip! Ma még nyitva vannak az állatorvosi rendelők! Soha nem késő!

Ajánlott mostmár pórázon sétáltatni a kutyát, még egy nem ijedős kutya is megijedhet, ha mellette durran egy petárda!

Éjszakára zárjátok be a kutyát, akár lakás, akár garázs, suffni, kazánház! Évente pár estét kell így kibírni, és nagyon nagyon sok bajtól kimélitek meg magatokat és a kutyátokat egyaránt!

Hívjátok fel a figyelmét erre a barátaitoknak, ismerőseiteknek, szomszédnak, stb.

UJOKA Creative Commons License 2010.12.24 0 0 1024

leobaba Creative Commons License 2010.12.24 0 0 1023

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kívánunk!

 

http://elfyourself.jibjab.com/view/1BlopnbdaieUPNoJ

Előzmény: UJOKA (1020)
UJOKA Creative Commons License 2010.12.23 0 0 1022

"Egy négylábú KarácsonyaSzentendrei Árvácska, 2010. december 23., 22:25

Írja egy Kutya az Angyalkának 2003 Karácsonya előtt két héttel.

 

Kedves Angyal!

 

Rojtos vagyok Pestről. Az Emberem nevezett engem így és így nevezik ezt a várost, ahol élek. 16 évvel ezelőtt – a kétlábúak időszámítása szerint – születtem egy kutyamama harmadik kölykeként. Életem első két hónapja evéssel, alvással és rengeteg játékkal telt. Gondold el, hat alomtársam volt! Micsoda birkózásokat rendeztünk! Mama próbált fegyelmezni több, kevesebb sikerrel, aztán egyre több kétlábú jelent meg körülöttünk, kézbe vettek bennünket, egy-egy testvéremet el is vitték, én ilyenkor Mamához bújtam az udvar legtávolabbi sarkába, de nem kerülhettem el a sorsom és egyszer csak én is bekerültem egy táskába, majd egy lakásban landoltam. Egy ősz hajú, szemüveges, bicegő néni lett az én Emberem és a szememben ő volt a legjobb gazda a világon!

Még ekkor – réges-régen – oltási könyvvel, lakással és gazdával rendelkező koromban hallottam Rólad. Akkor még nem gondoltam, hogy valaha szükségem lesz Rád, hogy valaha Hozzád kell, hogy forduljak segítségért. Most már csak Rád számíthatok. Senkim sincs. Mármint senki kétlábú. Nincsen Emberem. Senki, aki megsimítana, akivel sétálhatnék, akinek a lábához bújhatnék esténként, aki megvédene engem a hidegtől és a melegtől, a betegségektől, az éhségtől és a szomjúságtól. És megint jön ez az ünnep. Tudom, mert olyan ünnep-szag van. Csillognak a kirakatok, nagy a tömeg, boltból ki, boltba be, az utcákon jó illatú, zöld fákat árulnak, gyertyák gyúlnak hétről hétre és amúgy is. Tudod, az a jellegzetes hangulat van a levegőben. Az előző ilyen ünnepen még a Gazdival voltam. Mi is állítottunk karácsonyfát és nekem is jutott egy kerek doboz a fa alá, ami telis-tele volt húsdarabokkal és szafttal. Gazdám főzött hozzá tésztát és remek vacsorám volt belőle! Néha egy csont is jutott a Gazdi tányérjáról. Aztán elfújtuk a gyertyákat és elballagtunk egy olyan helyre, ahol sok kőtábla áll és elmúlás-szag van a levegőben. Gyújtottunk egy mécsest és a Kétlábúm kitörölte azt a sósat a szeméből. Ezután egy olyan házba mentünk, amit az Isten házának neveznek az emberek, te biztos tudod ennek a helynek a becsületes nevét, én csak az érzést ismerem, ami ott mindig elfogott. Jó érzés volt. Nem is tudom kutyanyelven kifejezni. Az Emberem lábához bújtam, ő a fejemre tette a kezét, a másikkal a sósat törölgette a szeméből, és azt mondogattuk egymásnak, hogy mindig együtt leszünk, hogy egymáson kívül senkink nincs. Én úgy bántam, Angyalka, de úgy bántam, hogy soha nem tudtam semmi ajándékot adni, semmi manccsal foghatót, de a Gazdám érezhette ezt, mert mindig mondogatta, hogy én vagyok neki a legnagyobb ajándék. Ezen a helyen énekeltek az emberek egy kis Jézusról, aki jászolban, állatok között született és azért élt itt valaha, hogy az emberek rosszaságait jóvátegye (így magyarázta a Gazdi). Mikor innen hazaballagtunk, nagy pelyhekben hullott a hó és én boldogan ugráltam körül az embereket. Akkor még bíztam bennük.

Aztán egy reggel egy nagy, fehér, kéken villogó doboz vitte el a Gazdámat és én az utcára kerültem. Egy ideig (napokig, hetekig, hónapokig, ki tudja?) ültem a házunk előtt, idegenek jöttek, mentek, és én senkinek sem kellettem. Már nem voltam olyan szép, mint régen, alig volt fogam, ősz a szőröm és a szemem sem a régi már. Kinek kellenék így?! Otthagytam a háznak még a környékét is. Az utcán lévő kollégáim tanítottak meg kukázni, a jó embert megkülönböztetni a gonosztól, megmutatták a búvóhelyeket és azokat a hússzagú boltokat, ahol néha-néha, nagy ritkán vetnek nekünk egy-egy cubákot.

Eltelt egy év. És újra itt ez az ünnep. Az Isten háza előtt tegnap belém rúgtak. A kőtáblás helyről, ahol már a Gazdi szaga is ott van, erős, gyors kutyákkal kergettek el. Ünnepelnék, de nincs kivel. Ezért azt kérem Tőled, Angyal, hogy egy adj nekem egy Kétlábút, akinek így öregen és csúnyán is kellek, aki nem üt meg, nem rúg belém, nem dobál kővel, nem kerget el, aki enni ad, meleget ad, akinek kezét megnyalhatom, aki velem van öreg koromra, aki csak az enyém és én csak az övé. Elég volt a romlott, büdös ennivalóból. Elég volt a pocsolyák vizéből. Elég volt a koldulásból. Az örökös reszketésből. A hőségből. A hidegből. És elég volt a magányból!

Angyal! Én már öreg vagyok, sokat láttam és hidd el nekem, hogy a legnagyobb fájdalom az életben, szeretet nélkül élni! Adj nekem valakit, aki szeret, és akit én is szerethetek! Adj gazdát minden társamnak! És tudod, mit? Ne csak a négylábúaknak. Hisz’ nem számít, hogy szőröd, vagy tollad van, vagy esetleg csupasz a bőröd, nem számít, hogy négy lábon, szárnyakon, vagy két lábon haladsz, a lényeg itt van, belül. Én nem tudom, mi a neve. De olyan furcsán ver. Úgy dobog. És folyik az a sós a szememből…

Adj nekünk, Angyal, békés, boldog karácsonyt!"

Kis Alfi Creative Commons License 2010.12.23 0 0 1021

Előzmény: UJOKA (1020)
UJOKA Creative Commons License 2010.12.23 0 0 1020

leobaba Creative Commons License 2010.12.20 0 0 1019

Adri!

Nagyon sajnálom, együtt érzek Veled, fogadd részvétem.

Előzmény: Mare di Scilla (1018)
Mare di Scilla Creative Commons License 2010.12.20 0 0 1018

Köszi Andi! :(

Előzmény: UJOKA (1016)
UJOKA Creative Commons License 2010.12.19 0 0 1017

és két kép Attilától a Nagykutyáról (Bumszliról). Köszönjük szépen és örülünk, hogy jól van! :)

 

 

UJOKA Creative Commons License 2010.12.19 0 0 1016

Szeretnék itt a fórumon is megemlékezni Diem-ről, aki sajnos 6 és fél évesen elment közülünk.

Nyugodjon békében.

 

“Sohasem veszíthetjük el, amiben egyszer örömünket leltük. Mindazok, akiket mélyen szeretünk, részünkké válnak.” (Helen Keller)

 


UJOKA Creative Commons License 2010.12.18 0 0 1015

Szia Edit! Mi is sajnáluk, hogy nem jöttél!

Jól sikerült a kis találkozónk, írunk róla bővebben is hamarosan! :)

 

Natika tündéri kis kutyus, elhiszem, hogy a rajongója vagy! ;)


Jók a képek!


Kérünk máskor is!

 


Előzmény: leobaba (1014)
leobaba Creative Commons License 2010.12.18 0 0 1014

 

Sziasztok!

 remélem, tartalmasan telt a napotok, sajnálom, h nem lehetettem ott.

Gondolatban Veletek voltam.

Nálunk ma boldogan  telt a nap, megosztok néhány pillanatot, amikor megkíséreltem, h sepregetek, kicsit, hisz rengeteg hó esett.

..na.végre!!! hello!!!

 

 

..anya!

 

   ne sepregessé.. má!

 

..itt vagyok..

 

  na jó van, fussunk!  várhat a hó.

...ma négyszer kapott enni..folyton éhes..imádom!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Előzmény: UJOKA (1013)
UJOKA Creative Commons License 2010.12.13 0 0 1013

Kedves Leósok!

 

Szeretettel várunk minden érdeklődőt a HLT évzáró találkozójára!

Dec. 18-án, szombaton, 16 óra, régi MEOE székház, klubhelység.

 

Üdvözlettel: a HLT tagjai

 

UJOKA Creative Commons License 2010.12.13 0 0 1012

Szuper jó! Örülök, hogy Berta ilyen jól érzi magát és szeretik is! :)

Előzmény: leobaba (1011)
leobaba Creative Commons License 2010.12.12 0 0 1011

Sziasztok!

Kaptam híreket Bertáról.

 

 

 

 

 

..... jól van a drága. 

 

 

 

 

UJOKA Creative Commons License 2010.12.07 0 0 1010

Kedves Állatbarátok!

 

Azokhoz szólunk most, akik a közelgő ünnep kapcsán szívesen csatlakoznának a HLT adományozási kezdeményezéséhez. Szeretnénk segíteni a súlyos helyzetben lévő Budaörsi Állatmenhely kutyusainak némi táp-adománnyal. Sajnos azok a források, ahonnan eddig élelmiszer adományhoz, húskészítményhez jutottak, elapadni látszanak...közben beköszöntött a tél, jól esne az állatoknak, ha legalább tele lenne a pocakjuk.
Mint a legtöbb ilyen telep, így a budaörsi is túlzsúfolt, négyszeres telt ház van, így minden lehetőséget megragadnak az élelmiszer megszerzésére. Ha szeretnél segíteni Te is, kérlek írj nekünk vagy utalj egy kis támogatást, amiből mi száraztápot, élelmiszert juttatunk a menhely állatainak.
Egyik mentvényünk, Bumszli kutya is e telep lakója volt, igaz szerencsére rövid ideig, de láttuk, hogy mennyi kedves, szerencsétlen sorsú, gazdátlan kutya vár befogadóra.
Szükségük lenne forgácsra is minden mennyiségben, így ez irányú segítségnyújtást is szívesen továbbítjuk!
Örömmel vennénk olyan felajánlásokat is, amely esetleg maradék élelmiszert, húskészítményeket, lejárt szavatosságú tápokat tudna juttatni rendszeresen vagy alkalmanként is a telep részére!
Mindenkinek nagyon köszönjük a segítségét előre is.
Ne feledjük, sok kicsi sokra megy!
info@leonbergerteam.com

20-497-7526

 


UJOKA Creative Commons License 2010.12.06 0 0 1009

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!