Vadászok használt felépítményt is, egyenlőre csak körbe néztem, először legyen meg az autó. Egy ilyen felépítményt szerintem is simán meglehetne csinálni de a papírozásnál bukik el a dolog.
Szimpla kerekes 316cdi lesz vagy T1 310D. Egyenlőre megfelel nekem a 4-5tonnás elektromos csörlő is aztán majd ha kevés lesz akkor fejlesztünk.
Nem lenne értelme egy bontott felépítményt vadászni rá? Bár én tuti megcsinálnám magam. Két helyen törném meg a felépítményt, csörlőből meg csak hidraulikust tegyél rá, bár ha nem viszel sérült vagy rég leengedett kerekeken levőt és a fék vagy váltó sincs beragadva azt egy elektromos is felrántja.Dupla kerekes az autó? Alvázas?
Most kérdeztem meg pár felépítményest. Az egyik 1,5millióért megcsinálja a másik 4400eurot mondott csörlő nélkül. Azért ez nagyon sok pénz. A horganyzott vas vázas, alu lemezeléssel 600körül megállna. Az a baj összevissza beszélnek , az egyik azt mondja az alura hogy 260kg a másik 420at mond. Nem tudom elképzelni hogy ilyen nehezek legyenek ezek a felépítmények persze nem értek hozzá.
Én az egészet aluból csinálnám, a segédalvázat és a vázat is. Nem tudom, most milyen papír kell hozzá, de eddig se tudtad úgy levizsgáztatni, hogy otthon összedobtad és elmentél NKH műszaki vizsgára.
Köszönöm, megpróbálom. Szerinted mekkora súlya van kb. egy jó felépítménynek rámpákkal együtt?
Zártszelvényből gondoltam a vázát a többit aluból mert max 2tonnás lehet a gép.
Esetleg arról tudsz valamit hogy hivatalos autómentő valóban csak akkor lehet hogy ha olyan csinálja a felépítményt akinek van ilyen ISO vizsgája és tud műbizonylatot adni?
Tudna nekem segíteni valaki abban hogy mi a menete annak ha külföldről behozok egy platós Mercedest de azt itthon hivatalos autómentőként szeretném papírozni?
Igen ma értem pont ki, este fél 11-kor indultam és délután fél 3-ra értem ki, hóvihar, havas eső, eső, stauk, és a végén egy kis jó idő száraz úttal. Német száma is van esetleg? Mert mindkettőnknek olcsóbb lenne.
Szia , kicsit off a téma de láttam legutoljára nálad volt a fiat 616 automento, anno 5-6 éve en is erdeklodtem felole. meg tudod mondani mi lett az autóval? lattam 3 eve te hirdetted itt ( is ).
szia ez elég gyászosan hangzik. egy barátom kint él pontosan nem tudom merre valahol stuttgart felé többen bérelnek házat majd megkérdezem tud e valami szállást
Az, hogy bejött az túlzás. Rendes német bejelentett munkám van de nem keresek sokat, keresek hétvégére egy minijogbot. A nyelvre is nagyon rá kell feküdnöm, ha 3 év múlva mérnökként szeretnék újra dolgozni. Stuttgart amúgy nagyon drága, a szállások is nagyon drágák és nagyon nehéz szerezni. Pékárú és a húsfélék nagyon drágák, többi dolog talán hasonló áron van mint itthon. Én egy borzalmas szobába vagyok 330€/hó ahol csótány és ágyi poloska is van (írtogatom) nagyon el akarok menni innen, de kegyetlen nehéz jó albérletet találni. Vagy az ár vagy a hely vagy nem adja ki külföldinek.
Januárba tervezem, hogy beiratkozok egy integrációs nyelvi kurzusra amit a német állam támogat vagy a magyar házba is indulnak nyelvtanfolyamok amit este munka után tartanak.
1500-2000€ minimum kell ha ki akarsz jönni és elkezdeni élni. Én kimentem októberbe, de novemberbe nem volt munkám mikor visszajöttem végleg, csak ez a borzalmas szállásom volt ami biztos. Nem árt ha van kocsid is, de én most fogom eladni egy németnek és veszek egy németet, mert időközbe eladtam az egyik Ivecomat és az kettő árán kocsit szeretnék kint venni, bár nagyon drága a fentartása. Nem tudom hova szeretnél menni, ha Stuttgartba akkor tudok segíteni bizonyos dolgokban. Magyarhoz lehetőleg ne menj dolgozni, ha jót akarsz bár vannak kivételek.
Meg a barátnőmmel se jöttek rendbe még a dolgok pedig ott lakik tőlem 7 km-re, bár találkoztam vele néhányszor azért.
Most hazajöttem karácsonyra de január elején megyek is vissza, legközelebb lehet csak húsvétkor tudok hazajönni.
Szállás van olyan amilyen, de legalább kinti mértékkel nem kerül sokba 10€/nap mindennel, munka meg nincs még, de keresek. Majdnem elmentem futárnak de felejtős, ha nem a német hanem a magyar alkalmaz.
Gyári meló ami lett volna azon meg malmozik a közvetítő, ott a szállás csak 100 € lenne a többit fizetnék.
Csütörtök-pénteken itt a környéken jártam a közvetítőket, legrosszabb esetbe elmegyek konyhára.