Sziasztok, végigolvastam az egész topicot, csak azt nem tudtam meg belőle, ami érdekelne: én, mint 1 db magyar állampolgár mit tehetek azért, hogy legyen Tilos Rádió? Az aláírást értem, de abból szerintem nem lesz semmi (tegyük föl, összegyűlik 100ezer aláírás, ami nem fog, és akkor mi van?). Marad az éhségsztrájk az ORTT előtt, vagy a kivándorlás, vagy MICSODA?
aláírásgyűjtéshez formot a tilos-siteról lehet letölteni (tilos.hu) sajnos ki kell nyomtatni a dolgot hogy működjön. aki eddig nem tette meg, írjon alá!!!
melnyikov lehet,hogy nem artana neha valamilyen onkritikat gyakorolnod..hisz nem _csak_ rolad szol a vilag..es ha minden teged ert kritikat vagy velemeny-nyilvanitast igy magadra veszel...hmm..akkor nem irigyelem a pszichiateredet..
most hogy volt idő kiheverni, ki volt tilos partyn? tetszetnemtetszett?
(szerintem rendben volt, na)
egy fontos dolog: a bulin ment az aláírásgyűjtés, tehát van. nemtom most hol lehet ilyet, de nyilván vagy ti, vagy a radio elmeséli, izé, -itek...
PC + love
Kedves Melnyikov, mondd, te mennyi időt töltesz naponta azzal, hogy feltúrod a netet olyan helyek után, ahol szóba kerültél? Itt a Fórumon még értem, de hogy képes voltál még a Tilos levlistájára is bejönni, azt már kicsit "furcsállottam".
Ezt a kedvességet címezted nekem:
"az, hogy a másik topicot kisajátította melnyikov, az az agyament gazember.."
Nem emlékszem, hogy bármikor is személyedben gyaláztalak volna, vagy jelzőket aggattam vón rád, az indexen (sem) illik az ilyesmi.
De ha már kétségbevonod szellemi képességeimet, nem árt emlékeztetnem, hogy televíziós újságíróként, magyar-média szakosként bezony alaposan leégtél (média)jogtudományból a panaszbizó előtt, olvtársaid szürkeállományával megtámogatva. Ettől még jó könyvet írtál Kócziánnal, emlékezhetsz, hogy bemutattalak a Fikszben, amikor megjelent.
De ha nem kérsz elnézést személyeskedésedért, nyugodj meg, akkor sem fogok ehhez hasonló stílusban reagálni.
Hali!
Itt még valami szemet szúrt nekem (most, hogy végigolvastam ezt a bazi sok hozzászólást): Csékádár úr azt mondja, hogy a Tilos mindenféle béna technót ad (nem véve magának a fáradságot, hogy különbséget tegyen a különböző irányzatok között, de sebaj). Én megkérdezném, bár már kb. 3 éve nem hallgattam Fikszet, de akkoriban még pompás orosz rock zenéket (is) adtak. Az mennyivel kiválóbb??????????????????? Nem azt mondom, hogy ez a zene szar abszolút értékben (bár nekem nem tetszik), de semmivel sem jobb, mint a tilosos "techno"!!!!!
Amúgy a Fiksz és a Civil eléggé hallgathatatlan volt akkoriban, e ez mondjuk egyéni vélemény. És lehet, hogy azóta egész kikupálódtak.
És a Tilos akkor is rulez. Nem csinálunk tüntetést?
Bálint
Eennek a topiknak arról kellene szólnia, vagy arról szól, hogy lehet-e szabad kösösségi rádiózás Magyarországon. Aggasztónak tűnik a helyzet. Nagyon aggasztónak. Nem értem, hogyan jön ide már megint a Csékádár?
MEGKÉRDEM ÉN: Ki az a Csékádár? ÉS MI A TILOS RÁDIÓ? Legyünk már észnél!
Itt a Tilos-ról van szó. Nyilvánosan kivégeznek-e egy nyomatékos tradíciókkal bíró, szabad, közösségégi rádiót, vagy kegyelmet kap.... És végre 24 órában adhat.
Ah, Tarzan! Milyen kellemes volt épp erre a dicséretre beesni így hajnalban a topicba, úgyis olyan szar napom volt.
Azért szoktam benézni, hogy ha már az elején "elkiabáltam" a véleményem, legalább kövessem, hogy hogyan alakul a dolog. És amúgy úgy találom, hogy egyre kiegyensúlyozottabb az összkép; ennek kapcsán hadd szerénykedjek, hogy azért sokan mások is nagyon fair és türelmes módon nyilatkoznak itt; sőt még annak idején illett volna megköszönnöm, hogy Csékádár, Weyer vagy user_af milyen bölcsen helyretettek, "kisimítottak" engem.
Mi több, megváltoztatták bizonyos indulataimat.
Azt semmiképpen nem tekintjük jogsértésnek, hogy a Civil-Fiksz kapta a frekvenciát. Ez benne volt a pakliban, formailag nekik ugyanannyi joguk volt erre, még ha fáj is a dolog (nem az, hogy ők kaptak, hanem az, hogy mi nem). Bár a dolognak van politika-szaga, mi az idealizmusunkból indulunk ki, mert ez része az autonómiának - szerintünk. Közgyűlés volt.
Weyer Balázs
Ézt értem, de hogy fog kiderűlni,
hogy jogsértés történt? Az nem jogsértés,
hogy együtt szavaznak valamiről amiben
egyetértenek.:((
Azt én sem támogatnám, hogy előre kitaláljuk,
hogy miként szavaznak majd, bár rossz előérzetem
azért van. Mi volt a közgyűlésen?
Az aláírásgyűjtést nem fogja az ORTT nyomásgyakorlásnak
érezni?
Gondolom addig a Melnyikov is
szorgalmasan dolgozik majd. Végülis
kiderült, hogy egy szintén pályázó annyit
jelentget, amennyit akar. Merthogy ez nem
etikátlan.((
Kedves http!
Nem félünk az ORTT-től. Igyekszünk viszont úgy csinálni, mintha mindenki betartaná a játékszabályokat. Nem akarunk jogsértést kiáltani, bármilyen könnyű lenne is és bármennyire fáj is ami történt, amíg nem vagyunk vegytisztán meggyőződve arról, hogy jogsértés történt. Betartjuk a szabályokat: most nem kaptunk frekit, beadunk új pályázatot, odatesszük magunkat, reméljük, hogy sikerrel járunk. Lehet minket nevezni ezért naivnak, pipogyának, bambának, vagy aminek akarsz, de félni nem félünk senkitől.
sziasztok
weyer balázs
A Szabadság-hegy óta a Tilos valami furcsa akadályversenyt fut. Hol rendőrség, földalatti mozgalom, házkutatás, hol egy kis tizenkét óra adásidő 0,001 Watt teljesítménnyel, hol lecsapják mint a taxiórát stb. Valahogy hosszú évek óta máig sem sikerült úgy igazán sugároznia. Ez azért elgondolkodtató. Mert ép elmével mindenképpen kijárna neki valami teljes frekvencia, megfelelő sugárzási teljesítménnyel, a munkatársaival, a lemezeivel, a technikájával, mikrofonjaival, a hírnevével, az imázsával stb. De nem. Valahogy nem megy. Valakik mindig keresztbe tesznek. Ennek mindenképpen egy ilyen "Muszájherkules" rádiónak kell lennie, úgy látszik. Csodálom, hogy nem hullott ennyi év alatt darabokra. A reggeli műsoron kívül ez legalább annyira értékelendő teljesítmény.
Én nem vagyok rádiózós típus. A krónikát néhanapján meghallgatom, és mellette hetente egyszer-kétszer a Bartókot, a Fikszet, a Civilt és a Tilost (ez utóbbit csak reggel). És konyec. A Bartók elég gyenge lett, a Fiksznél kiszámíthatatlanok a műsorok, néha nagyon jó, de jobbára dzsuva. (Pl. a Demarkációs Demokrácia mindig jó volt - ha már ennyit szídtam itt a Csét -, de ez független az itteni 'netpszichéjétől' A Civilt úgy hallgatom, mint egy rámszabott Kossuth Rádiót. A Tilost pedig azért, hogy szabad szót halljak. A többi valahogy helyettesíthető, ez utóbbi nem. Én igazán nem a Tilos akadályversenyét tartom elképesztőnek, hanem azt, hogy csak egyetlen olyan adót hallgathatok, ahol nyersen és szabadon beszélnek. Kínos érzeni, amikor elterelik a szót, mert félnek az ORTT-től. Ez a Tiloson nagyon átjön, természetes, mert nyílt a műsor, gyakran mozog 'ORTT-közelben'.
Szóval nem egy Tilos Rádió kellene, hanem legkevesebb kettő! 24 órában. A 'kiegyensúlyozott tájékoztatás' csatornái és az 'Omo liposystem' csatornák siserehadában azért elférne két egészen egyszerűen 'szabad rádió'. Vagy egy se?
Kedves mindenki,
az jó, ha aggódtok a Tilosért, de szeretném itt is kijelenteni, hogy nem fűg megszűnni: lehet, hogy nehéz lesz, de van annyira fontos nekünk, hogy életben tartsuk.
Arra, hogy a miért erről van szó mindig az adásban (azt hiszem, hogy http kifogásolta, ha nem akkor bocs), azt tudom mondani: itt is minden második levél arról szól, hogy Cskádár mér így meg mér úgy, mér ír annyit, mér nem hallgat, ez Tilos-topic, stb., ennek ellenére, újabb és újabb levelek jönbnek vele kapcsolatban. Azaz: arról van szó, ami foglalkoztatja a résztvevőket, akárcsak a Tilosban, ahol próbálunk ugyan más témákat bedobni, de a hallgatók - érthetően - mindig visszakanyarodnak ide. Szerintem kilencévente egyszer belefér két ilyen hét. Csékádárról annyit: az, hogy a másik topicot kisajátította melnyikov, az az agyament gazember, az nem ugyanaz, minthogy Csékádár ide beír. Ő nem rosszindulatú, nem idióta, ne mossátok össze a kettőt. Joga van hozzászólni, különösen, hogy ért a témához, mégha nem is ugyanaz a véleménye mint nektek. Az meg, hogy ő szereti a Fiksz Rádiót, szerintem nem meglepő, az ellenkezője lenne az. Kérem, a frekvenciaügyet ne a "szegény Tilos-szemét-Fiksz" (de ne is a "végre jól megszívta a nagyképű Tilos") kiindulópontról nézzétek.
sziasztok
Weyer Balázs
Kedves Cs.Kádár!
az elmúlt napokban több -kevesebb sikerrel próbáltad átalakítani a topic eredeti témáját.Miért nem indítasz egy új topicot,ahol a fiksz rádió frekvenciához jutása feletti örömnek lehetne adózni.Ott legalább láthatnád hányan érdeklődnek igazán a fiksz iránt és nem kellene 2-3 éves közvélemény kutatási eredményeken meditálnod.Vagy ott vamn a másik tilosos topic,bár azt meg Molnár Balázs sajátította ki.
Amúgy van bennetek némi közös:mindkettőtöket sért a tilos nagyobb népszerűsége és ezt próbáljátok így-úgy kozmetikázni.
Ps.:az éteren keresztül jobb arcnak gondoltalak.
Először is: gratulálok a frekvenciához.
Másodszor is: arra kérnélek, hogy a Tilosról szóló topicot hagyd meg a Tilosnak (legalább ezt).
Keserű vagyok, mert megint elvettek tőlem valamit, amit a magaménak éreztem. Évek alatt részemmé lett, hozzátartozott reggeleimhez a Tilos.
Ne értsd félre, nem rád (rátok) haragszom, hiszen valószinűleg ti tehettek a legkevésbé arról, hogy a 98.0 Mhz 7 évre a tiétek lett.
Sajnos semmi esély rá, hogy akár megközelítőleg olyan műsort csináljatok, mint a Tilos tette/teszi. Hiába az erős adó. Az embereitek gyengék. Nagyon. Szerintem az nem rádiózás, hogy felteszem a kedvenc lemezem és elejétől a végéig meghallgattatom párszáz emberrel.
Döme
(Aki ha a fikszbe telefonálna, úgy mutatkozna be, hogy Rozs Gergely. Ha telefonálna.)
Werner!
Tudom. De egy ember akkor ítéltetik meg, amikor helyzet van. Nem a langyosban. És itt most embereken múlik sok minden. Ne védd te a Csét! Megvédi ő magát. Nem itt, ezen a topicon. Hanem a m o t t.
Nekem rossz kedvem van. Mert eszembe jutott a Fekete Doboz története. Ugye emlékszel rá!
Szóval féltem a Tilost! Először a Civil-Fiksz-nek tesznek be, aztán maguknak. Nem vagyok én jós. Csak eltűnt itt már egy és más ebből a kultúrából.
http! Ezt kellene beadni pályázat helyett, mert ha ez így megy tovább, úgyis a máriát szavazzák meg (ami egyébbként olasz franchise műsor kb. mint a szerencsekerék, még jó hogy a Rozgonyiék nem eszkimók, mert úgy még esélytelenebbek lennének).
Ebben a torkot szorító, nyelvet facsaró korban, másodjára a szabad gondolkozást igénylőkért is felelőssé váltak. Csékádárok, mozaik-agyúak ellenében. Reprezentálni kell. Szart, vagy jót szabadon lehessen mondani. Aki legyint már, és bábbá válik, ebben az agycentrifugában, kapaszkodhasson, még ha nem is úgy ítél mindenben, ahogy ez a rádió mondja.
Mit tenne ma egy Ignótus?
Én úgy érzem, itt nincs másról szó, minthogy a vörös diktatúrából a DEMOKLRÁCIA DIKTATÚRÁJÁBA léptünk. Mária Rádió, vagy Tilos Rádió. Vagy-vagy. Entweder-oder.
Vagy hit, vagy szabad gondolat. Még belegondolni is rossz: mindkettőt szeretem.
Csak annyit tudok modnani: SZAPOLYAIK tunkolják a pörküttet. llyen kellemetlen helyzetbe kerülhet egy Paskai? Tudja? Én nem tudom.
Ebben a folytonos iszapbírkózásban hülyül a magyar.
Egy kártyaparti, ahol mindig, mindenki veszít. És mindig újrakezdik.
Más: a Tilos már most sem arról rádiózik, amiről kellene. Nem a szabad szó szól, hanem a helyzet. Igazodunk és hülyülünk isten őrültjeihez.
Felrobbantott, és többszöri nekifutásra épülő Színház - az is lerombolva -, föl-leépülő Bős-Nagymaros, Kőmíves Kelemen ország. Lebontott Tilos. Széllel bélelt Csé.
Szerintem ez a nép (!) defektes. A zsenijeivel, az öngyilkosaival, a részegeivel, a józan idiótáival. Sajnálom, hogy ezt kell mondjam. Én is magyar vagyok.
"Ha az illető véleményt is nyilvánít egy rádióban,
akkor különösen nem tartom etikusnak, ha a véleményével együtt önmagát, az azonosíthatóságát nem vállalja."
Ezt komolyan gondoltad?
Miért akarsz azonosítani akárkit is?
Nem vagy kissé paranoid?
Homlokomra tetováltassam a személyi számomat?