Vannak országosan viszonylag jó állapotú C56-ok illetve Setrák amikért kár ha idő előtt a bontóba mennének... ex Pannonos kocsival is utaztam az is motorikusan kiválló állapitban voltak....
Inkább arra akartam felhíni a figyelmet, hogy akiknek hiányzik egy nosztagia kör menetrend szerinti busszal , nem nyílt napon megtehetik még.
Minden tiszteletem a szerelőké meg azoké akik üzemben tartják őket...
Volvo Alfa Regio rémlik ami Perkátai telephelyes ami csinálta ezeket a járatokat. Ha minden ígaz a forda vége 21.20 ind. Székesfehérvár 22.38 érk. Dunaújváros utána 22.40 Dunaújváros-Perkáta
445-re tippelnék annak záródott olyan nagyon csúnyán az ajtaja a csukló után. A gumik össze vissza álltak, sokszor meg fordítva záródott a két ajtószárny
Akkor ha már jobban bele mentünk, továbbra is pletyka szinten kezelve, én úgy tudom hogy a kulcsiak és a venyimi köszön el, és Kulcson ezzel együtt véget ér a csuklós korszak. A 88 vonatpótlózni megy, de hogy ideiglenesen vagy végleg azt nem tudni. Vannak akik úgy tudják hogy vadiúj Credok kerülnek a helyükre, de hallottam már az SSM-es verziót is. Egyelőre pletyka pletyka hátán. Az a biztos ami már megtörtént!
Valóban nem marad itt mind a 9 SRD. De ameddig nincs biztos infó erről, addig nem is írok többet, egyelőre kezeljük pletyka szinten, habár elég nagy az esély hogy csökkeni fog a létszámuk.
Ez elég felületes kidolgozásnak tűnik a vasművet érintően. A kokszvegyészethez nem csak a 8-as, hanem délután a 18 órai műszakváltáshoz a 2-es is betért. Reggel egy 3-as, délután egy 44-es is volt a Kokszvegyészetnél. Ez valahogy kimaradt az anyagból. A Vasmű téri betérés kihagyása indokolt, de ezzel együtt a helyközieknél is ezt lehetne vizsgálni MÁV oldalról. Az a megálló gyakorlatilag csak vásári napokon üzemelne tovább. Az is kérdéses, hogy a déli területen lévő egyéb üzemekhez kell-e még ennyi járat, vagy csak az északi parki 27, 28 kiszolgálásához hasonlóan elegendő lenne 1-1 járat?
Minden megtörténhet, ami ki van vonva, azt is visszahozhatják a földre, amíg egyben van. Viszont tavaly már el lett könyvelve selejtnek. Azóta változhatott, csak érdekes lenne, mi tud egy évig történni egy huszonéves busz rendbetételében, amikor halom új busz várható még a közeljövőben.
Én nem várom, de kivonva még nincs, holott ennél később lejárt műszakis buszok már vannak kivonva, sofőr ismerősöm szerint felújításon van, csak lassan készül, mert vannak attól fontosabb buszok. Aztán persze lehet hogy téves az infó és tényeg selejt, de amíg nincs kivonva addig bármi lehet.
HIV-667 is visszatért friss műszakival, hosszú hónapok után. Azért szépen lassan készülgetnek a tarósan nem közlekedő C56-osok is. Legrégebb óta álló az IDZ-477, azon több mint egy éve nincs vizsga...
JXF-382 a győr/szegedet továbbította fehérvártól mert egy tükör törés miatt másfél órás csúszása volt az oda való busznak. Funfact hogy a 382 is valami 26 perc késéssel indult fehérvárról és időben fel ért győrbe. Ez fix így volt mert azóta emlegetik a forgalmiban xD. A GVP meg talán megjárta szegedet is 1x, vagy valami ilyesmi rémlik nekem
JXF-382 csak Győr-Székesfehérvár között pótolt @1507-en, ahogy a GVP-953 is. De így mar volt ezen a részen a JET is, vagy a napokban a HZT-962 csak az Szfvá-Győr távon ment @1507 a NIJ-360 helyett.. Annyi különbséggel hogy 1x ment le Szegedre a 962 de az valami ritka pótlás volt
Most nem akarok ironikus lenni, de Sátoraljaújhely az még mindig Borsod, bár gondolom ezzel te is tisztában vagy ottaniként :D. 661 is ott van. Ugye ott vagy 6 még trágyább kocsiról lejárt a műszaki, tartalékról. Nógrád meg első körben kapta a buszait. Szeged vitt még két ilyet tavasszal Egerből, de azokat már vissza is vitték. Mozog a C56 flotta, de csak apró szükséghelyzet miatt történik ez, nem hosszútávon.
Viszont ON, Fejér nem ad keletre (Szabolcsba) C56-ost. Szabolcs a HXS-071-et kapta Békésből.
Dehogy igazolt! Nógrádi Classicokra is írt egy drága topictárs ilyet, de full kamu volt! Nem ment oda Fehérvárról C56... 1 db C56 ment oda most Békés megyéből (kisvárdai lett).
Amúgy ilyenkor mon múlik, hogy melyik buszt küldik? Vagy hogyhogy pl RLT942-t hétvégén leszedték a pécsiről és áttették ide? Mert a sofőrök ugyanaz a 3 van, aki a vonalon állandóan.
Szokták...sőt Győr-Szeged távot is pénteken mikor jöttem, legalább 8-10 utas végig utazott. Mondjuk a kedd lightos szerintem.
De majd visszatért gondolom RLT943,csak egyszerűen nem indul. Minden nap próbálják beindítani a szervízben, de hiába. Addig meg nem tudnak vele foglalkozni.
Senkinek nem érdeke az hogy helyis flotta színnel járják a várost a buszok, egyedül cserpáé, ezér a volán keze alatt levő buszok megkapják a helyis színt, az ITK-s buszok közül csak azok amik fix maradnak, amik csak átmenetileg vannak azok nem
Még a végén a többi régebbi is- pl. O345G Conectok- is megkapná a flottaszínt (nyilván C56 esetében ez már erős lenne). :) Apropó, amúgy akár ITK-s, akár helyközis buszok közül van valamelyiknél esély, hogy flottaszínnel, állandó tagja legyen a helyi állománynak.
180-200 közt találta el a buszt. Össze veszett a feleségével és a szüleihez indult volna haza, csak meg gondolta magát.... csattanó a történetben h a buszsofőr műszak vége előtt volt 20 perccel
Roncsok újraépítésében nagy gyakorlatunk van itt Magyarországon. Gyakran az is újjáépül, amit selejtezni kellene. Persze tízből kilencszer nem lesz jó, de muszáj, mert nem engedhetjük meg magunknak, hogy kidobjuk, akkor sem, ha se gazdasági, se műszaki szempontból nem rentábilis a javítás.
Le írni nem fogom a sofőr sérüléseit mert nem publikus, életveszélyesen sérült szinte az egész teste. 3x műtötték 2x 7 órát és egyszer 9 órán át. A műtétek miatt kellett vért adományozni, és tegnap fel ébresztették mert kómába is volt. Eggyenlőre úgy néz ki lábra talán tud még állni