Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

sznorbi2 Creative Commons License 2011.09.12 0 0 9675

Mint említettem mind a kettőben ugyanaz a márka és típus van, 60/55 w és a bevonata kék és egyenletes.

Még egyiknek sem lehet látni feketedést, vagy egyéb elszineződést, pedig kb. 4 évesek és azt tudni kell, hogy a Volvo-ban ha ráadom a gyújtást akkor azonnal kapcsol is felfele automatikusan a tompított, tehát van is használva bőven.

A történethez hozzátartozik az is, hogy a Ladába nincs 2 éves a komplett lámpa(újabb fajta lett beletéve), tehát még jó, hogy ilyen remekül világít.

Nekem télen hóban( mert mindig Én vagyok elől ha havas az út, de nem azért mert totyogok,éppen ellenkezőleg, annyira hajtok) olyan erős a Ladában a kéküveges izzó, hogy tompitottal is villognak rám( 60/55w )a szembejövők. Meg kell pöccintenem a távolsági kart, mert nem hajlandó levenni a saját távolságiját(túlságosan vakító fehér és nem azért mert rosszul van beállítva).

2 napja jöttünk hazafele egy erdőben vezető úton és amikor fellöktem a távolságit akkor a szülőm megjegyezte, hogy ez aztán erős lámpa(Volvo) és még ezt akarom még erősebbre cserélni? Jött a kérdés!

Feleslegesen nem akarok kiadni pénzt egy +90%os növelt fényerejű izzóra ami nem is olyan erős, mint gondolom. Valószínűleg nem lesz +90%-os növelt fényerejű izzó,maradnak a mostani Én szememnek igen jó izzók a két kocsiban.

A képen látható izzóról vélemény?

Köszönöm a leírásokat!

Előzmény: Törölt nick (9674)
Törölt nick Creative Commons License 2011.09.12 0 0 9674

Hali.

Ladában miért is jobb?

Valszeg, mert sárgás az izzó benne.

Vagy lehet 100/80 lett beletéve :D

Én ignisben télen 100/80-at használtam, no hát esőben ég és föld még egy sárgás izzóhoz képest is, ami csak 60/55

A 100/80-nál kezdődik a fényerő :D

Üdv.

Előzmény: sznorbi2 (9672)
Törölt nick Creative Commons License 2011.09.12 0 0 9673

Hát azért kipróbálhatod... A tesco-ban most épp akciósak a GE izzók!!

Én ott rontottam el, hogy a talicskába vettem angel eyes lámpákat és a régiben még hagyományos izzó volt, és ebbe vettem a GE +90%-osat (refibe).

Mivel ennek az új lámpának más a foncsorozása, másképp vetíti a fényt (elég szarul).

Az angel eyes lámpa kis refi foncsora miatt az ember azt hinné, nem sokra menni vele, ellemben meglepően szét teríti a fényt. Nem egy fényes pontot látni középen, hanem egy hatalmas "körben" világít, így mindkét oldalra is több fény jut, ezért hátránya, hogy pont szemben távolabb nincs annyi fény.

Próbaképp beletettem refibe egy pár Tungsram 100w-os izzót. Az a fényerő lenne neki való. :) Azzal refiben kiválóan látni, de hát azért mégis csak 100w-os, amit nem is hagytam benne.

A projektoros tompított előnye, hogy hihetetlen éles határ van az asszimetrikus vonalnál, mert ugye magában a foncsorban van egy fémlemez beépítve. Ez nagyon jó, olyan éles határ van, mint egy gyári xenon-os lámpában. Viszont az útra keresztben, kicsit íves csíkos foltokban vetít fényt, gondolom a gagyi kínai műanyag foncsorozás miatt. Ráadásul az izzót a "kiváló minőségű" gyártás miatt nem lehet pontosan a helyére illeszteni, mert nem pont egyenes az izzó foglalat azon része, ahol az izzó talpanák a belső fele felfekszik. Így az izzó kicsit ide-oda billegtethető kézzel. Ez még nem is lenne baj, mert egyszer kell csak beállítani.

De mivel a helyzetjelző karikák és ledek gyönyörű hó fehérek, elég bután mutat mellette egy szokványos halogén izzó sárgás fénye.

Na ez az, amit nem lehet kiküszöbölni...

Xenont értelem szerűen nem szabad ilyen lámpába szerelni és nem is akarok. Sokan nem is tudják, hogy hiába kevesebb a termelt hő egy xenon esetében, de az UV sugárzása valahogy minden xenon dobozáról lemarad és az eladók is valahogy mindig elfelejtik ezt közölni, a vagy nem is tudnak róla. Csak annyit mondanak, "...nem teszi tönkre a lámpádat, mert nem termel annyi hőt...". De én kiváncsi lennék az UV sugárzás mértékére, vagy annak védelmére, ha van.

A kékre festett gagyi "xenon hatású" izzóktól már a hajam is égnek áll. Hihetetlen, hogy miket le nem gyártanak...

Kipróbáltam már "komolyabb izzónak árult" cuccokat is. Ilyen volt az Osram CB is (ezt már leírtam), vagy pl. az 55w-os H.O.D. izzó, és az eddig nem is nagyon eltrjedt 55w-os MTEC névre hallgató japán izzó is.

Gondolom a végeredményt nem kell leírnom, hiszen ezek is a "fényes nevükkel" ellentétben ugyan olyan festett gagyik, mint az összes többi, csak a csomagolás más. A fényerejük még egy hagyományos izzókhoz képes nulla, és mivel még a búra festése sem egyenletes, szép foltosan is filágítanak még foncsor nélkül is.

Na de ha valakinek van jó tippje a témában, szívesen fogadom. :)

Előzmény: sznorbi2 (9672)
sznorbi2 Creative Commons License 2011.09.11 0 0 9672

Én meg most akartam venni a +90%-os izzóból.

Jelenleg +50%-os van mindkét kocsimban és egészen jól világítanak,csak az érdekesség az, hogy amelyiknek jobb a lámpája( Volvo) az 50%-os izzóval esőben szinte alig lehet valamit látni. Ha meg rádurrantom a reflektort akkor a szembejövő garantáltan semmit sem fog látni egy jó ideig. Száraz időben totál sötétben(erdőben vezető úton) még a tompitott is teljesen jól világít.

Erre már többen kérdezték, hogy ez xenon? Hát nem, de tény, hogy tiszta időben persze sötétben nagyon jó a fényereje. De esőben miért ilyen gyenge a tompitott az számomra rejtély!

Amelyiknek gyengébb a lámpája(Lada) annak meg furcsa módon esőben erősebb a fénye, mivel mind a kettőben ugyanaz a márkájú és teljesítményű van. Márkáját nem tudom, de azt tudom, hogy kb. 3-4 éve volt 1 párnak az ára 2.790.-

Tehát nem gondolom, hogy valami veszélyes hulladék lenne. Valójában igen meg vagyok velük elégedve csak valami stupid megalománia jött most rám.

Akkor nem is biztos, hogy érdemes venni a +90%-os izzóból???

Előzmény: Törölt nick (9670)
mikey l e d Creative Commons License 2011.09.10 0 0 9671

szerintem az ilyen +90% a teljesen mezei izzókhoz képest értik..amúgy nem a szemeddel van baj bár tény h.ahány ember annyiféleképp látja azt a fényerőt amit az izzó ad kinekem teljesen mezei Osram van és teszi a dolgát

Előzmény: Törölt nick (9670)
Törölt nick Creative Commons License 2011.09.09 0 0 9670

Köszi! :)

Osramot vettem egyszer, a cool blue-t, csak a "vicces" 4000K-snek írt színhőmérséklet miatt, gondoltam kipróbálom.

Az még hagyján, hogy fényereje egyenlő a nullával, de néhány óra! használat után elkezdett befeketedni az izzó, szép sötét folt látszódott az útfelületen, az amúgy is siralmas fénye mellett.

Egy tesco-s xenongáz töltöttségű gagyi izzónak fura mód tényleg kicsit erősebb fénye volt egy hagyományosnál is, de ez az osram egy vicc.

Szóval nagy csalódás volt. Akármilyen izzóra irják is rá az "osram" feliratot, soha többé nem veszek ennyi pénzért.

Kipróbáltam a Megalight Plus-t.(+90%) hát... nem estem hasra ettől sem. Hol az a "+90%"..??

A tesco-snak is volt majdnem ekkora fényereje...

Talán az én szemem rossz? :)

Előzmény: Wicked Belzebub (9669)
Wicked Belzebub Creative Commons License 2011.09.09 0 0 9669

Igen, elég sokat jáccottam izzókkal. Civicem volt, abban pedig projektoros lámpa. Az Osramok jók, csak rövid az élettartamuk. White Hammer ugyanolyan fényes, csak pár hónappal többet tud. Én végül a Philips Ecovisionnál kötöttem ki. Kellemes kompromisszum a teljesítmény, fényerő és élettartam ügyben. 

Előzmény: Törölt nick (9668)
Törölt nick Creative Commons License 2011.09.09 0 0 9668

Szia!

Bocs, kicsit nem ide vágó téma hirtelen, de a neved alapján úgy emlékszem, sokat kisérleteztél izzókkal.

Valami Projektoros lámpval is csináltál néhány tesztet.

Régóta vissza próbálom keresni és összetenni a "képet", de mely izzó(k) is volt(ak) azok, melyek projektoros lámpákban jól teljesítettek?

Leírnád nekem, ha megkérlek!

Előre is köszi! :)

Előzmény: Wicked Belzebub (9667)
Wicked Belzebub Creative Commons License 2011.09.09 0 0 9667

Hogy kapjátok be mindketten :PPP

Előzmény: szirt (9661)
mikey l e d Creative Commons License 2011.09.09 0 0 9666

tessék a számjelzések országokra bontva..:))

Az egyezményben részes államok és jelzőszámaik a következők:

1 = Németország                   16 = Norvégia                                    31 = Bosznia-Hercegovina

2 = Franciaország                   17 = Finnország                                 32 = Lettország

3 = Olaszország                      18 = Dánia                                         33 = üres

4 = Hollandia                        19 = Románia                                    34 = Bulgária

5 = Svédország                      20 = Lengyelország                          35 – 36 üres

6 = Belgium                           21 = Portugália                                  37 = Törökország

7 = Magyarország                   22 = Orosz Föderáció                        38 – 39 = üres

8 = Cseh Köztársaság            23 = Görögország                              40 = Macedón Köztársaság

9 = Spanyolország                  24 = Írország                                      41 = üres

10 = Jugoszlávia                     25 = Horvátország                           42 = Európai Közösség */

11 = Egyesült Királyság         26 = Szlovénia                                   43 = Japán

12 = Ausztria                         27 = Szlovákia                                   44 = üres

13 = Luxemburg                    28 = Fehérorosz Köztársaság             45 = Ausztrália

14 = Svájc                              29 = Észtország                                 46 = Ukrajna

Előzmény: mikey l e d (9665)
mikey l e d Creative Commons License 2011.09.09 0 0 9665

ezek a jelzés dolgok poénosak mert jópár "tuningcég" úgy reklámozza a menetfényeit h.csak az E4/R87 jelzés a tutibiztos..apróság h.ez nem így van és aki nincs tisztában a jelzéssel átbasszák...mint tudjuk az E4 Hollandia az E11 Anglia

Előzmény: Törölt nick (9651)
mikey l e d Creative Commons License 2011.09.09 0 0 9664

az elhelyezés pofás bár a ködlámpa közelsége problémás..utálom a Skoda megoldását is akkor inkább a WV kivitel...az enyémet már nézték ködlámpának bár köze nincs hozzá és nem is ottvan és 1értelműen szétválasz6tó a ködlámpától..igazoltatásnál a 6tóság megkérdezte h.honnan jövök h.ködlámpázok fényes nappal és h.ez indokolatlan hazsnálatnak minösül és megbünztet...elég bután néztem rájuk,és közöltem h.nem ködlámpázok mire szólt h.de az világít elöl közöltem h.az a menetfény a ködlámpa 1részt külön házban van..másrészt nem akartam mondani neki h.nézzen már a szemétől...alaposan megnézték hümmögtek aztán mivel bennevolt a jelzés elengedtek..persze jöttek azzal h.kiegészítő ködlámpa..mondtam h.nézzék már a jelzéseket benne..közöltem velük h.még az RL jelzés is bennevan ami lefordítva 1értelmű....fingjuk sem volt mit hol keressenek vagy mi mit jelent,bár abszólut udvariassak voltak

Előzmény: Wicked Belzebub (9659)
mikey l e d Creative Commons License 2011.09.09 0 0 9663

nem is gondoltam h.valami csúcsdologról van szó,eleve a ház hűtés kiképzése sem túl bizalomgerjesztő és h.hol 0.5w hol 1w ledeket írnak...

Előzmény: Tufaaa (9649)
puntooo Creative Commons License 2011.09.09 0 0 9662

lásd nb

Én még megvásárlás alatt álló autómat éppen nb-vel terveztem tuningolni. Sajnos, szimpla H4-es a lámpája, és a fényszóró-teszt alapján nem a jól sikerültek közé tartozik... 

Mindenkinek ilyen rossz a tapasztalata? Szerintem a magasabb fényerő természetes következménye a rövidebb élettartam, de ez igen sokban függ az adott tipus elektromos rendszerétől. -A Silverline-t jobb kompromisszumnak tartjátok?

Előzmény: Törölt nick (9644)
szirt Creative Commons License 2011.09.09 0 0 9661

Ez elég durva melónak néz ki, először kell venni egy jobbkormányos angol autót, azt átalakítani balkormányosnak, majd jöhet a DRL.

És ahogy Varshi írja, mindezt napszemüvegben, a nappalok meg csak rövidülnek-rövidülnek... :)

Varshi Creative Commons License 2011.09.09 0 0 9660

Mármint napszemüveggel? :o)

Wicked Belzebub Creative Commons License 2011.09.08 0 0 9659

Igy gondoltam valahogy:

Előzmény: Tufaaa (9656)
Wicked Belzebub Creative Commons License 2011.09.08 0 0 9658

Nincs, hogy a fene enné meg :((

Egy kurva DRL nincs benne...

Előzmény: Tufaaa (9657)
Tufaaa Creative Commons License 2011.09.08 0 0 9657

egyébként a '12es accordban nincs még DRL gyárilag? már kéne benne lennie

Előzmény: Tufaaa (9656)
Tufaaa Creative Commons License 2011.09.08 0 0 9656

hasonló szögben világít mint az 5 ledes DRL-ek de a hellának van rá azthiszem valami diagramja is a leírásában

Előzmény: Wicked Belzebub (9655)
Wicked Belzebub Creative Commons License 2011.09.08 0 0 9655

Igazából azt kéne megnéznem, hogy a sugárzási szöge mekkora lehet. Az új autómon, ahova kerülne az kicsit kifelé és lefelé álló sík. Namost ha széles szögben sugároz, akkor rászánom a pénzt, ez az autó megér ennyit. :)

Előzmény: Tufaaa (9654)
Tufaaa Creative Commons License 2011.09.08 0 0 9654

Viszont valami oka van hogy nincs túl sok belőle. (kb 1 éve megjelent már és azóta összvissz 1 autón..)

Többször vásárlás határán voltam de fura volt hogy mindig csak és kizárólag 1db van készleten.

A bemutató termükben sem akarták megmutatni (viszonteladójuk vagyok pedig)

Előzmény: Wicked Belzebub (9650)
Tufaaa Creative Commons License 2011.09.08 0 0 9653

láttam, egyszer.

Majdnem úgy volt hogy veszek de jött olcsóbb alternatívánk (bár így is horror), az van bent nekem is. (a miénk inkább jégfehér jelleg, a helláé a szokásos hella fényű)

Arra készülj hogyha azt raknád fel az új kocsira, hihetetlen mértékű szopást jelent a tökéletes elhelyezés úgyhogy jól gondold meg mielőtt belevágsz :D (én nem csinálnám mégegyszer)

Előzmény: Wicked Belzebub (9650)
Tufaaa Creative Commons License 2011.09.08 0 0 9652

mondtam egy szóval is hogy az kell magyarországra?

Idézem mit írtam:

"Az atu DRLt illetően, nem véletlen hogy hirtelen hatalmas mennyiségű készlet érkezett a sógoroktól ide, ott elbukott az RL felirat hiánya miatt.."

Ott akkor szünt meg a termék forgalmazása amikor sorra buktak el a 0087es jelzések miatt (valami 000063 vagy mi van rajta) akkor nyomták hirtelen kifele valami brutál mennyiségű készletet

Előzmény: Törölt nick (9651)
Törölt nick Creative Commons License 2011.09.08 0 0 9651

Az "E" jel nálunk E11.

Valami 00-ával kezdődő számsor van még rajta, de fejből a végét meg nem mondom.

És eddig mindenkinek elég volt itthon ezen jelzések, rendőrnek is, és még az NKH-s műszakin is.

És nekem ez bőven elég...

De légyszi linkeld már azt a magyar jogszabály, mely szerint magyarországon az általad említett engedélyszám a mérvadó egy univerzális, jováhagyási jellel ellátott lámpa utólagos gépjárműre szerelésénél!

Előzmény: Tufaaa (9648)
Wicked Belzebub Creative Commons License 2011.09.08 0 0 9650

Hella Ledayflexről vélemény? Láttad már világítani?

Előzmény: Tufaaa (9649)
Tufaaa Creative Commons License 2011.09.08 0 0 9649

mert nem az. Nekünk is van, nem rossz a fénye, de vannak annál erősebbek is. (árban kb a fele mint az elektronikás 5 LED-esek, annyiért pedig nem kell csodát várni)

Előzmény: mikey l e d (9637)
Tufaaa Creative Commons License 2011.09.08 0 0 9648

nézd meg jobban hogy milyen szám van az RL után? ;)

A hivatalos engedély szám: "RL0087"

Az "e" jel sem egy sima E azt kézcsók

Előzmény: Törölt nick (9628)
Mézengúz69 Creative Commons License 2011.09.07 0 0 9647

Ha folyamatosan ég egy izzó akár több évig is világít gond nélkül. Honvédségnél volt egy berendezés abban voltak 6V izzók folyamtosan be volt kapcsolv 8 éven át semmi bajuk nem volt utánna ment a kukába az egész technika.

Tesóban akciós a Megalihgt ultra meg sok más GE izzó lehet felpakolni a készleteket.

Törölt nick Creative Commons License 2011.09.07 0 0 9646

Nem, a kapcsolgatás jobban kinyírja, mint a macskakő...

Inkább 10 rázós út, mint 2 felesleges kapcsolgatás sztem...

Most ne az nb idióta mivoltából induljunk ki, hanem egy normális izzóból.

Egy olyan izzó, ami egy ignisben fél év alatt elszáll nem izzó nálam... Semmilyen másik izzót nem tudok kinyírni 4 év alatt sem, de nb-t sikerült fél év alatt :D

üdv.

Előzmény: laybee (9645)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!